HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van JANUARI 2020

 

JANUARI 2020

20

 7 berichten

     

Woensdag 22 januari

 

Lichaam uit kanaal bij Terneuzen geborgen

Zaterdag 18 januari

  24-jarige man verdronken bij auto te water bij Bontebok

Donderdag 16 januari

 

Vermiste 41-jarige vrouw uit Feerwerd verdronken

Zondag 12 januari

 

Duiker in problemen en naar ziekenhuis vervoerd

Zaterdag 11 januari   Vrouw verdronken in water Sluispolderweg
Vrijdag 3 januari   Vermiste 24-jarige Hoogezander verdronken in Winschoterdiep

Vrijdag 3 januari

 

Dode in IJssel is overboord gevallen 35-jarige matroos

Woensdag 22 januari

Lichaam uit kanaal bij Terneuzen geborgen

TERNEUZEN - Woensdagmiddag is in het kanaal bij de Beneluxweg in Terneuzen een lichaam gevonden. Bemanning van het dienstvaartuig RWS 88 ontdekte het lichaam rond 14.10 uur.

Vervolgens is het lichaam geborgen en is het stoffelijk overschot voor onderzoek naar een mortuarium in Terneuzen gebracht. De politie vertelde dat het lichaam langere tijd in het water heeft gelegen, zij vertelden niet of het een man of vrouw betrof. Men vermoed geen misdrijf maar denkt aan zelfdoding.

Zaterdag 18 januari

24-jarige man verdronken bij auto te water bij Bontebok

Bontebok Zaterdag rond 08.45 uur bemerkte een wandelaar een auto te water en alarmeerde hulpdiensten. Brandweerkorpsen, duikers, ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse, helaas kwam alle hulp te laat.

De auto is te water geraakt langs de Tweede Compagnonsweg bij Bontebok. Hoe lang de auto te water lag is niet bekend. De bestuurder, een 24-jarige inwoner van de gemeente Heerenveen, werd nadat hij uit de auto was gehaald, nog ter plaatse gereanimeerd maar de jongeman bleek al overleden. Duikers zochten in het water nog lang naar een mogelijk tweede slachtoffer, deze is niet aangetroffen.

Donderdag 16 januari

Vermiste 41-jarige vrouw uit Feerwerd verdronken

Feerwerd - Donderdagavond is een grijze Peugeot gevonden in het Van Starkenborghkanaal.  Het bleek de auto van de vermiste 41-jarige vrouw uit Feerwerd, de vrouw zat nog in de auto. Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf en is het onderzoek afgerond.

De 41-jarige vrouw verliet woensdagmorgen rond 03.00 uur in overspannen toestand haar woning. De politie was een zoekactie gestart rond het water van het Reitdiep, Aduarderdiep en het Van Starkenborghkanaal. Ook 's avonds werd door gespecialiseerde duikers gezocht.

Zondag 12 januari

Duiker in problemen en naar ziekenhuis vervoerd

HEIJEN - Een duiker is in de plas aan de Stiemensweg bij camping De Bloksberg in Heijen bij Gennep in problemen geraakt. Hulpdiensten rukten massaal uit, twee ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. Hij werd met onderkoelingsverschijnselen met een ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Zaterdag 11 januari

Vrouw verdronken in water Sluispolderweg

ZAANDAM Zaterdagmiddag is door een wandelaar een lichaam gevonden in het water langs de Sluispolderweg in Zaandam. Diverse hulpdiensten waaronder de traumahelikopter waren ter plaatse gekomen, helaas bleek de vrouw al overleden. Het is niet duidelijk hoe het ongeval precies gebeurd is.

Vrijdag 3 januari

Vermiste 24-jarige Hoogezander verdronken in Winschoterdiep

Hoogezand - Vrijdagmiddag is het stoffelijk overschot van de 24-jarige Ronald Mekkering uit Hoogezand uit het water van het Winschoterdiep gehaald. De man werd sinds de jaarwisseling even na twaalven vermist, nadat hij vuurwerk had afgestoken in de Van Noortstraat waar hij woont.

Op vrijdag speurden politie met sonarapparatuur het Winschoterdiep af. Aan het begin van de middag kwam het bericht dat er een overleden persoon in het water was gevonden. De van Spilbergenkade werd afgezet om het lichaam te bergen. De afgelopen dagen werden zoekacties in diverse bossen en wateren rond Hoogezand gehouden, onder meer met speciale sonarboten. De man is vermoedelijk per ongeluk te water geraakt, het betreft geen misdrijf.

Vrijdag 3 januari

Dode in IJssel is overboord gevallen 35-jarige matroos

's-HEERENBROEK - Het lichaam dat de politie vrijdag aantrof in de IJssel bij het Overijsselse 's-Heerenbroek is van een 35-jarige vermiste matroos. Dinsdagavond 3 december werd de man aan boord gemist.

De volgende dag werd door de hulpdiensten massaal gezocht, nadat er melding was gemaakt dat de matroos tussen Zwolle en Eefde overboord zou zijn geslagen. Ook werd er een helikopter ingezet, die zoektocht leverde niets op. De man had geen vaste woon- of verblijfplaats.