HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van FEBRUARI 2020

 

FEBRUARI 2020

20

 berichten

     

Vrijdag 14 februari

 

76-jarige Rotterdammer verdronken in sloot Kralingse Kerklaan

Woensdag 12 februari

 

Dode gevonden in De Westereen

Zaterdag 8 februari

 

Vermiste 24-jarige Flynn Posthumus blijkt verdronken in kanaal

Vrijdag 7 februari

 

Gereanimeerde 11-jarige drenkeling uit zwembad overleden in ziekenhuis

Donderdag 6 februari

 

Reanimatie 11-jarige na verdrinking in zwembad Lemmer

Woensdag 5 februari

 

Reanimatie beroepsduiker bij sluis in Maasbracht

Vrijdag 14 februari

76-jarige Rotterdammer verdronken in sloot Kralingse Kerklaan

Rotterdam – Vrijdagmorgen werd door een voorbijganger een dode man aangetroffen in het water aan de Kralingse Kerklaan in Rotterdam. Hulpdiensten hebben het lichaam van de man geborgen. Gezien de omstandigheden gaat de politie uit van een noodlottig ongeval.

Woensdag 12 februari

Dode gevonden in De Westereen

DE WESTEREEN - Woensdagmiddag rond 14.40 trof een wandelaar een levenloos lichaam aan in het water langs het fietspad Sennaerspaad. Dit is een pad dat langs de Nije Feart van De Westereen naar Driezum loopt.

Hulpdiensten werden om 14.47 uur gealarmeerd en waren snel ter plaatse. Behalve politie en ambulance kwam ook een duikteam van de brandweer ter plaatse. Het aangetroffen lichaam werd  uit het water geborgen, hulpverlening kon geen uitkomst meer bieden. Vermoedelijk betreft het een accidentele verdrinking, hulpdiensten vertrokken na een half uur weer.

Zaterdag 8 februari

Vermiste 24-jarige Flynn Posthumus blijkt verdronken in kanaal

Helmond - Zaterdagmiddag rond 15.25 uur zag een voorbijganger ter hoogte van de Kanaaldijk-Zuid een stoffelijk overschot in het water van de Zuid-Willemsvaart liggen,. Uren later werd bevestigd dat het om de sinds 1 januari vermiste Flynn ging. Men gaat uit van een noodlottig ongeval.

De 24-jarige Flynn uit Heerlen werd vermist na een stapavond tijdens de nieuwjaarsnacht in Helmond. Een maand lang werd naar hem gezocht, zonder succes. Er werd gezocht met sonar en speurhonden, dit leverde geen aanknopingspunten op. Flynn verdween op 1 januari na het stappen, hij verliet een café in het centrum om naar het huis van een vriend te gaan, maar kwam daar nooit aan. Hierna werd in de wijde omgeving gezocht, helaas zonder resultaat.

Vrijdag 7 februari

Gereanimeerde 11-jarige drenkeling uit zwembad overleden in ziekenhuis

Lemmer - De 11-jarige Eritreeërse drenkeling Adonay Daniel Berhe uit Balk is donderdag overleden na verdrinking in zwembad Ny Sudersé in Lemmer. Het kind raakte donderdag rond 15.30 uur enige tijd onder water en kwam bovendrijven in het diepe gedeelte. Ondanks alle hulp en transport naar het ziekenhuis kon de jongen niet gered worden.

Het ongeval gebeurde tijdens het wekelijkse AZC Zwemmen, dit wordt georganiseerd door twee scholen. Hieraan doet ook een groep uit het azc Balk mee. Een klein deel bestaat uit statushouders, die niet op het azc wonen. De jongen behoorde tot die laatste groep.

Het echtpaar die het bad sinds januari exploiteert hebben met badpersoneel vrijdagochtend slachtofferhulp gehad. In eerste instantie heeft de politie laten weten dat het ongeluk niet heeft gelegen aan het toezicht. Zowel toezicht vanaf de kant als vanuit het water volgens de regels is gegaan. Daar heeft het dan ook niet aan gelegen. Hoe het dan wel heeft kunnen gebeuren is nog in onderzoek.

Inmiddels heeft de moeder van het slachtoffer basisschool Cocon en zwembad Ny Sudersé aansprakelijk gesteld voor de verdrinking. Zij wil antwoorden op de vragen hoe de zweminstructeurs communiceren met kinderen die de taal niet verstaan. Voor Adonay was het zijn eerste zwemles, de vraag rijst dan waarom dragen zij dan geen drijfmiddelen. Zijn moeder vroeg een aantal maal om de eerste zwemles te mogen bijwonen, dit werd geweigerd door de school, waarom mocht dit niet. Ondanks de trieste gebeurtenis word dit weer een juridische strijd voor alle betrokkenen.

Donderdag 6 februari

Reanimatie 11-jarige na verdrinking in zwembad Lemmer

Donderdag is in zwembad Ny Suderse in Lemmer een 11-jarig kind bijna verdronken. Het kind lag door onbekende reden al enige tijd onder water toen het eruit gehaald werd.

Het kind is ter plaatse gereanimeerd door onder meer een ingevlogen trauma arts. De jonge drenkeling is in zorgwekkende toestand per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht. Hoe het incident heeft kunnen plaatsvinden, wordt nader onderzocht.

Woensdag 5 februari

Reanimatie beroepsduiker bij sluis in Maasbracht

Maasbracht - Bij het sluizencomplex is woensdagochtend rond 11.45 uur een duiker onder water vast komen te zitten. Hierbij is hij door zuurstoftekort zwaargewond geraakt. Na een half uur kon de man door een andere duiker uit het water worden gehaald.

De duiker was bezig met werkzaamheden op een diepte van vier meter onder water. De man kwam in problemen, hij zou tegen een collega hebben gezegd dat hij zich niet lekker voelde. Het zou niet uitgesloten kunnen worden dat hij onder water onwel is geworden.

Hulpdiensten, met onder meer het MMT werden even voor het middaguur gealarmeerd, de duiker raakte bij werkzaamheden verstrikt in een slang. De man gaf via het communicatiesysteem aan over te weinig lucht te beschikken. Het slachtoffer ademde na reanimatie zelfstandig en is per ambulance naar een ziekenhuis in Maastricht vervoerd. De arbeidsinspectie doet een onderzoek naar het ongeluk.