HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van NOVEMBER 2019

 

NOVEMBER 2019

20

 5 berichten

     

Donderdag 28 november

 

Twee 20’ers omgekomen bij auto te water

Donderdag 28 november

 

Vissers van 27 en 41 jaar verdronken in zinkende garnalenkotter

Zaterdag 16 november

 

Dode aangetroffen in water Dongen

Dinsdag 12 november

 

Auto met lichaam vermiste Karin Heemskerk in water gevonden

Zondag 10 november

 

Vermiste Anneke uit Erica verdronken door auto te water

Donderdag 28 november

Twee 20’ers omgekomen bij auto te water

SOMEREN - Donderdagavond rond 20.30 uur is een auto op de kop in het water beland. Het ongeval was in de Broekstraat in Someren, er zijn twee 20-jarige mannen uit Someren uit het voertuig gehaald. Zij zijn in uiterst zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht waar zij overleden bleken.

De auto van het tweetal kwam bij het grote kassencomplex op zijn kop terecht in een waterbassin, bij de Kanaaldijk Noord. Hulpdiensten kwamen massaal naar de plek van het ongeval. Er ging enige tijd verloren doordat zij eerst aan de verkeerde kant van het water stonden. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen

Nadat de  twee de inzittenden uit het voertuig gehaald zijn heeft men ter plaatse nog getracht te reanimeren. Vervolgens zijn zij in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Eindhoven gebracht waar zij overleden bleken.

Donderdag 28 november

Vissers van 27 en 41 jaar verdronken in zinkende garnalenkotter

Bij de kustwacht in Den Helder kwam vanmorgen rond 06.15 uur een noodmelding binnen. Het ging om een noodbaken (epirb) van de viskotter UK165 ‘Lummetje’. Dit signaal wordt geactiveerd als het baken in aanraking komt met water, bijvoorbeeld als een schip zinkt. 

Op de positie van zinken hebben reddingswerkers een reddingvlot aangetroffen, lichtjes van reddingsvesten en een reddingboei. Op het reddingsvlot zijn geen opvarenden aangetroffen. Van de vissersboot zelf ontbreekt nog elk spoor. De kotter Lummetje UK 165 was afkomstig uit Urk.

Tijdens het vissen vannacht waren twee mannen aan boord, de schipper/eigenaar van 41 jaar en een vaste opvarende van 27 jaar. Op de Noordzee is het op dit moment zeer onstuimig door 2 meter hoge golven en 6 tot 7 Beaufort. Als het weer verbetert Kunnen duikers het water in om het schip en eventuele opvarenden te zoeken.

Zaterdag 16 november

Dode aangetroffen in water Dongen

DONGEN  - In de buurt van de Triangellaan in Dongen is zaterdagochtend rond 09.00 een lichaam in het water gevonden door een voorbijganger. Het lichaam is aangetroffen in het riviertje De Donge in de buurt van het voormalige broederhuis Glorieux. De politie doet onderzoek en wordt er vooralsnog uitgegaan van een ongeval. 

Dinsdag 12 november

Auto met lichaam vermiste Karin Heemskerk in water gevonden

Leiden – Dinsdagmiddag heeft de politie in het water van de Vlietlanden tussen Voorschoten en Leiden vanmiddag de zwarte Toyota Aygo van Karin Heemskerk gevonden met haar  lichaam erin.

De 51-jarige Karin Heemskerk werd op 27 oktober voor het laatst gezien bij het Alrijne ziekenhuis in Leiden. Op vermoeden van politie is in het water langs de Vlietweg tussen Voorschoten en Leiden gezocht. De hele dag werd met een sonarboot en speurhonden, wat uiteindelijk resulteerde in het vinden van de auto met Karin.

Zondag 10 november

Vermiste Anneke uit Erica verdronken door auto te water

Zondag laat in de middag is het lichaam aangetroffen van de sinds 30 oktober vermiste 55-jarige Anneke Nevels.  Zij is verdronken doordat zij met haar auto in het Stieltjeskanaal bij Erica is beland.

Het voertuig is ontdekt door de Stichting Signi zoekhonden, deze informeerde de politie. Afgelopen weekend troffen de zoekhonden op dezelfde plek twee auto’s in het water aan. Eén werd woensdag geborgen zonder inzittende, zondag werd de auto met Anneke geborgen. Het lichaam werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek bleek dat het lichaam van Anneke Nevels was  en is gebleken dat de vrouw niet door een misdrijf om het leven is gekomen.