HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van JUNI 2019

 

JUNI 2019

20

 9 berichten

     

Zaterdag 29 juni

 

19-jarige Pool verdronken in waterplas Volkel

Dinsdag 25 juni  

7-jarige Eritrese Robin verdronken in een wadi

Donderdag 20 juni  

48-jarige vrouw uit Hilversum verdronken door auto te water op N236

Woensdag 19 juni

 

Lichaam vermiste Anja Schaap aangetroffen in zee

Zondag 16 juni

 

Zwembad de Vrijbuiter gesloten na twee reanimaties

Zaterdag 8 juni

 

72-jarige man gereanimeerd in Westlands zwembad

Zaterdag 8 juni

 

Man verdronken in de buurt ouderlijk huis

Zondag 2 juni

 

Zwemmer in Boonervliet wordt onwel en verdrinkt

Zaterdag 1 juni

 

Student die van brug in de Maas sprong overleden.

Zaterdag 29 juni

19-jarige Pool verdronken in waterplas Volkel

VOLKEL – Zaterdagmiddag rond 13.00 uur is een 19-jarige Pool uit Mariaheide verdronken in een waterplas van Hemelrijk bij Volkel. De man was met zijn vrienden gaan zwemmen bij een houten vlonder een eind vanaf de vaste wal. Op gegeven moment zagen zijn vrienden hem niet meer en dachten dat hij al op de drukke kant was. Daar is de man niet aangetroffen waarna men alarm sloeg.

Duikers van de brandweer hebben uren naar de man gezocht in het water, later ook met een sonarboot. Uiteindelijk werd de man rond 21.30 uur gevonden op de bodem onder de houten vlonder die in de plas ligt. De politie heeft zijn familie ingelicht en doet verder onderzoek. 

Dinsdag 25 juni

7-jarige Eritrese Robin verdronken in een wadi

OVERDINKEL – Dinsdagavond rond 21.00 uur is een 7-jarig Eritrese jongen verdronken. Door gewaarschuwde buurtbewoners is de jongen uit het water gehaald en gereanimeerd. Ambulancepersoneel heeft dit later overgenomen met een ingevlogen trauma arts. Na drie kwartier reanimeren bleek dat alle hulp niet meer mocht baten, de jongen bleek verdronken.

Robin verdronk in een wadi die is aangelegd voor het opvangen van overtollig regenwater. Op deze warme avond ging Robin met een groepje kinderen naar de ’vijver’ om er pootje te baden. De wadi lag net buiten de dorpskern. Het is niet bekend hoe hij te water is geraakt en hoe lang hij onder water heeft gelegen. De jongen was pas kort in Nederland en was samen met zijn moeder gevlucht uit Eritrea, de vader is nog in Afrika.

Donderdag 20 juni

48-jarige vrouw uit Hilversum verdronken door auto te water op N236

'S-GRAVELAND – Donderdagochtend is een 48-jareige Hilversumse vrouw met haar auto te water geraakt en daarbij verdronken. Vrachtwagenchauffeurs die het zagen gebeuren grepen direct in, helaas kon de vrouw niet meer gered worden.

Een vrachtwagenchauffeur en hulpverlener reed achter haar en zag het gebeuren. De vrouw reed langzaam van de weg af met zo'n 80 kilometer per uur. Zonder te remmen reed ze hard tegen een boom aan, de auto draaide daarop om zijn as en schoot het water in. De omstanders kregen de vrouw niet direct bevrijd uit de gezonken auto. Pas na inslaan van de ruiten kreeg men de vrouw eruit, helaas was zij al overleden.

Woensdag 19 juni

Lichaam vermiste Anja Schaap aangetroffen in zee

Dinsdag rond 13.30 uur heeft een Duits schip een lichaam aangetroffen in zee boven de Waddeneilanden. Het blijkt gaan om de sinds 29 mei vermiste 33-jarige Katwijkse Anja Schaap. Omdat het lichaam voldeed aan het signalement van de vermiste Katwijkse vrouw werd contact gelegd met het onderzoeksteam in Den Haag

Het onderzoeksteam heeft een aantal kenmerken vergeleken waar uit kwam dat het de vermiste vrouw betrof. Lijkschouwing en verder forensisch onderzoek moeten uitwijzen wat er met Anja Schaap gebeurd kan zijn en hoe zij in het water terecht is gekomen.

Zondag 16 juni

Zwembad de Vrijbuiter gesloten na twee reanimaties

Almere - zondagmiddag is Zwembad de Vrijbuiter in Almere Buiten eerder gesloten nadat twee personen vlak na elkaar gereanimeerd moesten worden. Beide personen zijn met de ambulance en met hartslag naar het ziekenhuis gebracht.

Het zwembad is eerder dicht gegaan omdat het personeel deze gebeurtenissen moest verwerken en daardoor geen alert toezicht meer kunnen houden. Het is vrij ongewoon dat men 2 reanimaties achter elkaar heeft in een zwembad.

Zaterdag 15 juni

72-jarige man gereanimeerd in Westlands zwembad

’s Gravenzande - donderdagavond rond 20.30 uur is in zwembad Maesemunde een 72-jarige man gereanimeerd. Bij binnenkomst voelde de man zich al niet goed, hij dacht dat dit tijdens het zwemmen wel over zou gaan. Korte tijd later werd de man onwel en is direct uit het water gehaald door medewerkers.

Op het zwembadperron werd de man direct gereanimeerd door dienstdoend personeel en een aanwezige zwemmer van de reddingsbrigade. Gealarmeerd hulpdiensten waren snel ter plaatse met 2 politieauto’s en ambulances. De trauma heli met arts was eveneens snel ter plaatse.

Hulpdiensten zijn zeker 30 minuten met het slachtoffer bezig geweest. Rond 21.15 uur is de man per ambulance met de trauma arts naar het ziekenhuis vervoerd. Alle hulp heeft helaas niet mogen baten, de man is in het ziekenhuis overleden.

Zaterdag werden de medewerkers die de eerste hulp hebben verleend in het zwembad door de familie bedankt met een mooie kaart en wat lekkers. Hun inzet werd gewaardeerd en de zwembadmedewerkers is de familie zeer erkentelijk.

Zaterdag 8 juni

Man verdronken in de buurt ouderlijk huis

Papekop- Zaterdagavond is een 35-jarige man verdronken in de buurt van zijn ouderlijk huis. Hulpdiensten werden zaterdagavond even na 20.00 uur opgeroepen naar de Papekopperdijk in Papekop, ook een traumahelikopter werd opgeroepen.

De man was rond 19.30 uur als vermist gemeld. Door nog onbekende oorzaak is de man te water geraakt. Duikers van de brandweer vonden de man in het water. Hulpdiensten hebben de man nog gereanimeerd, helaas tevergeefs.

Zondag 2 juni

Zwemmer in Boonervliet wordt onwel en verdrinkt

MAASSLUIS- Een zwemmer in de Boonervliet is vanmorgen rond 08.15 uur verdronken in het water van de Boonervliet ter hoogte van de Kortebuurt in Maasland, op de grens met Maassluis. De drenkeling is vermoedelijk onwel geworden en verdronken. Voorbijgangers zagen de man drijven, hebben alarm geslagen en de man op de kant gekregen.

De redders zijn direct gestart met het reanimeren van de drenkeling.Twee ambulances en de trauma heli werden ingezet, de brandweer werd opgeroepen om een hek open te knippen. Alle hulp kon niet meer helpen, de man was reeds overleden.

Zaterdag 1 juni

Student die van brug in de Maas sprong overleden.

MAASTRICHT – De student die vrijdagochtend met een ander in Maastricht van de Wilhelminabrug in de Maas was gesprongen, is in de nacht van vrijdag op zaterdag in het ziekenhuis overleden. Aanvankelijk werd gezegd dat de man na enige tijd zoeken dood uit het water was gehaald, maar zei korte tijd later dat de student was gereanimeerd en naar het ziekenhuis was gebracht.

De studenten sprongen vrijdag rond 8.15 uur van de brug. Eén van de twee zwom zelf naar de kant, de ander kwam niet boven. Hulpdiensten begonnen daarna een zoekactie naar de vermiste man. Hij werd enige tijd later aangetroffen en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De man die zelf naar de kant zwom, is nagekeken door ambulancepersoneel en heeft aan de politie verklaard dat hij had gedronken.