HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van JANUARI 2018

 

JANUARI 2018

20

10 berichten

     

Vrijdag 26 januari

 

Lichaam gevonden in water bij oude steenfabriek in Echteld

Donderdag 25 januari

 

Vermiste 48-jarige vrouw verdronken door ongeval

Dinsdag 23 januari

 

Fietser verdrinkt na val in sloot Oost-Graftdijk

Zondag 14 januari

 

30-jarige man verdronken in Amsterdam

Zaterdag 13 januari

 

Vermiste Frans Haarhuis verdronken in Hoogeveen

Zondag 7 januari

 

Man (21) met fiets verdronken in Rijnsburg

Zaterdag 6 januari

  blinde 46-jarige Oskar van Alphen verdronken

Donderdag 4 januari

  3-jarig jongetje bijna verdronken in Hofbad

Dinsdag 2 januari

  26-jarige Dortenaar verdronken in Den Haag

Maandag 1 januari

 

Remon Bruinsma verdronken in Noordsingel

Vrijdag 26 januari

Lichaam gevonden in water bij oude steenfabriek in Echteld

ECHTELD - Vrijdagavond is bij de Prins Willemweg in Echteld een lichaam gevonden. Het lichaam lag in het water bij de oude steenfabriek,  langs de dijk aan de Waal. Men onderzoekt de toedracht.

Donderdag 25 januari

Vermiste 48-jarige vrouw verdronken door ongeval

Arcen – Donderdag rond 12.00 uur is het lichaam gevonden van de 48-jarige Marion Deenen uit Venlo. De vrouw werd sinds zaterdag vermist. Donderdagmorgen werden haar fiets en handtas al teruggevonden. 

Vervolgens startten hulpdiensten een zoekactie langs de waterkant en in de gracht bij Graanbranderij de IJsvogel in Arcen. Om 12.00 uur werd haar  lichaam in de gracht gevonden. Men gaat er  voorlopig vanuit dat de vrouw waarschijnlijk te water is geraakt door een noodlottig ongeval.
 

Dinsdag 23 januari

Fietser verdrinkt na val in sloot Oost-Graftdijk

OOST-GRAFDIJK – Dinsdagmiddag is een fietser verdronken na een val in het water bij het Jagerspad in Oost-Graftdijk. Vermoedelijk raakte de man onwel en belandde met de fiets in de sloot.

Een wandelaar die zijn hond aan het uitlaten was, zag het slachtoffer in het water liggen. Toen de hulpdiensten gearriveerd waren, is het slachtoffer uit het water gehaald. Er is nog geprobeerd de persoon te reanimeren. Dat mocht echter niet baten. Het slachtoffer bleek overleden.

Zondag 14 januari

30-jarige man verdronken in Amsterdam

AMSTERDAM – Zondagmiddag rond 14.30 uur werd door een voorbijganger een stoffelijk overschot aangetroffen in de Singelgracht ter hoogte van café Waterkant. Het blijkt te gaan om een 30-jarige man. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf. Vermoedelijk is de man per ongeluk te water geraakt en verdronken.

Zaterdag 13 januari

Vermiste Frans Haarhuis verdronken in Hoogeveen

Hoogeveen - De 66 jarige Frans Haarhuis werd sinds zaterdag 30 december vermist uit een GGZ-instelling in Hoogeveen. Daar was hij in december vrijwillig opgenomen vanwege een depressie. 

Op zaterdag 30 december kreeg de familie geen contact meer met Frans en bleek hij de instelling te hebben verlaten. Een opsporingsbericht van de familie leidde er toe dat een tachtigtal vrijwilligers in de omgeving hebben gezocht. Ook daarna werd intensief gezocht door vrienden, bekenden, Coördinatie Platform Vermissing uit Urk, vrijwilligers en hondenteams.

De zoektochten op het land hadden geen resultaat oplevert.  Op zaterdag 13 januari werd het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ) ingezet om in de vijver aan de prof. dr. G.H. Amshoffweg in Hoogeveen te zoeken. Vrijwilligers van Dregteam SOAD hielpen mee met deze zoekactie die rond twee uur ’s middags resulteerde in de vondst van het lichaam van Frans Haarhuis.

Zondag 7 januari

Man (21) met fiets verdronken in Rijnsburg

RIJNSBURG – Voorbijgangers zagen zaterdagavond rond 21.30 uur een man in het water liggen en schakelden direct de hulpdiensten in. De man lag al langere tijd in het water. Omstanders hebben geholpen de drenkeling uit het water te halen.

De hulpdiensten waren massaal naar de Aronskelk in Rijnsburg. Politie, brandweerduikers, ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Men heeft nog getracht de man te reanimeren, helaas tevergeefs. Het blijkt te gaan om de 21-jarige Rody Wormgoor, de jongeman was doof en had epilepsie. Vermoedelijk heeft hij een aanval gehad en is te water geraakt.

Zaterdag 6 januari

blinde 46-jarige Oskar van Alphen verdronken

WEESP – Het lichaam van de blinde 46-jarige Oskar van Alphen is zaterdagmorgen gevonden in het water bij het Aquamarin in Weesp. De blind man liep in de nacht van 1 op 2 december van een café naar huis, maar was daar niet aangekomen.

Deskundige, vrijwilligers met getrainde honden en een sonarboot met onderwatercamera zochten zaterdag voor de laatste keer op en in het water naar Oskar van Alphen. Aangenomen wordt dat Van Alphen (46) in het water is gevallen aan de Herengracht, op zijn looproute naar huis. Hij was voor het laatst waargenomen op camerabeelden van een beveiligingscamera in de Kerklaan in Weesp.

Donderdag 4 januari

3-jarig jongetje bijna verdronken in Hofbad

DEN HAAG - Donderdagmiddag is in het Haagse Hofbad een 3-jarige jongen kort gereanimeerd. Het jongetje was in een onbewaakt ogenblik in het zwembad terecht gekomen.

Het jongetje ontsnapte aan de aandacht van zijn moeder en raakte te water. Het zwembad personeel kon hem snel uit het water redden. Medewerkers van het zwembad hebben het kind vervolgens kort beademd en gereanimeerd. Het kind is in stabiele toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Alle aanwezigen in het zwembad waren behoorlijk uit hun doen door dit voorval.

Dinsdag 2 januari

26-jarige Dortenaar verdronken in Den Haag

DEN HAAG - Dinsdag rond 11.30 uur waarschuwde een voorbijganger de politie toen hij een lichaam in de gracht aan het Groenewegje ontdekte. Het gaat om een 26-jarige man uit Dordrecht.

In mei 2017 werd aan het Groenewegje ook een lichaam uit het water gehaald van een 43-jarige Hagenaar. In november 2017 werd aan de overkant van de gracht het lichaam van een 25-jarig slachtoffer geborgen. Allen zijn verdronken en niet door een misdrijf. om het leven gekomen.

Maandag 1 januari

Remon Bruinsma verdronken in Noordsingel

LEEUWARDEN - Een voorbijganger ontdekte maandagochtend het lichaam van Remon Bruinsma in de Noordsingel in Leeuwarden. Sinds 1 december werd de achttienjarige student vermist, nadat een avondje ging stappen.

Er wordt uitvoerig onderzoek uitgevoerd. Vanwege de vondst van het lichaam van Remon Bruinsma en het politieonderzoek is de nieuwjaarsduik die in de buurt zou worden gehouden afgelast. Eerdere zoektochten met duikers, speurhonden en helikopters leverden niets op.