HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van APRIL 2018

 

APRIL  2018

20

  berichten

     

Zaterdag 7 april

 

Tweede slachtoffer auto in de Waal gevonden

Vrijdag 6 april

 

Man verdronken door auto te water in Waal

Zaterdag 7 april

Tweede slachtoffer auto in de Waal gevonden

BRAKEL - Vrijdagavond is In de Waal bij Brakel opnieuw een stoffelijk overschot gevonden. Eerder die dag werd o.a. gezocht met speurhonden, een politiehelikopter en door het Landelijk Team Onderwater Zoekingen met sonar. Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer wat donderdag in de auto werd aangetroffen niet alleen in de auto zat toen het te water raakte. Getuigen hadden ook een man kopje onder zien gaan.

Vrijdagmiddag werd Dregteam SOAD benaderd met het verzoek te assisteren. Rond 18.00 uur arriveerden Dregteam SOAD met zes vrijwilligers, na een korte briefing werden de dreggen gemonteerd en een dregactie gestart. Aan de hand van een sonarbeeld werd een bepaald zoekgebied afgedregd wat resulteerde dat in de loop van de avond een stoffelijk overschot werd aangetroffen. Vrijwel zeker gaat om een inzittende van de auto die gisteravond uit de Waal werd getakeld.

Vrijdag 6 april

Man verdronken door auto te water in Waal

BRAKEL - In de nacht van donderdag op vrijdag is een 33-jarige man uit Zaltbommel om het leven gekomen. De auto van de man kwam bij de Veerdam in de Waal terecht. Na een zoekactie door met duikers van de brandweer werd het voertuig gevonden, met daarin het lichaam van de 33-jarige man.

Rond 22.50 uur zagen ooggetuigen de koplampen van de auto nog even onder water schijnen. Even later verdween het voertuig compleet uit het zicht. Hulpdiensten kwamen massaal ter plekke en starten een grote zoekactie naar de auto.

Hulp mocht voor de 33-jarige niet meer baten: het slachtoffer was ter plekke verdronken.  Er zijn aanwijzingen dat de man niet alleen in de auto heeft gezeten. Volgens getuigen zou een andere inzittende nog rond gezwommen hebben in het water en zou hij kopje onder zijn gegaan en niet meer boven zijn gekomen.