HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van APRIL 2018

 

APRIL  2018

20

  7 berichten

     

Maandag 30 april

 

Drenkeling binnenvaartschip vrijwel zeker verdronken

Maandag 30 april

 

Te water met grasmaaier, 52 jarige bestuurder verdronken

Woensdag 18 april

 

76-jarige zwemmer verdronken in de Maas

Vrijdag 13 april

 

Peuter bewusteloos uit water gehaald in Joure

Zaterdag 7 april

 

Tweede slachtoffer auto in de Waal gevonden

Vrijdag 6 april

 

Man verdronken door auto te water in Waal

Donderdag 5 april  

Vrouw verdronken na val van binnenvaartschip

Maandag 30 april

Drenkeling binnenvaartschip vrijwel zeker verdronken

Rotterdam - Hulpdiensten hebben in de Rotterdamse haven tevergeefs gezocht naar de matroos van een binnenvaartschip. De matroos sloeg maandag rond 15.15 uur overboord in het water van de Nieuwe Maas.

Eerst kwam er een melding van de Noordoever van de Maas, maar al snel werd de zoektocht verplaatst naar de Piet Smitkade aan de Zuidoever. Hulpdiensten zochten met boten van de watertaxi, havenpolitie en brandweer. Om 18.00 uur was er nog niemand gevonden. De zoekactie is afgeschaald en werd een bergingsoperatie.

Maandag 30 april

Te water met grasmaaier, 52 jarige bestuurder verdronken

NAARDEN - Een bestuurder van een grasmaaimachine is maandagochtend verdronken. Hij raakte met maaier en al van een hoge kademuur in het water bij de Kapitein G.A. Meijerweg in Naarden Vesting.

De kademuur is vijf meter hoog, dus de man maakte met het voertuig  een harde smak op het water. De 52-jarige man uit Renswoude was bewusteloos toen hij door duikers uit het water werd gehaald. Het slachtoffer is gereanimeerd en behandeld door een trauma-arts, Het slachtoffer is nog met een ambulance naar het AMC gebracht waar hij is overleden.

Woensdag 18 april

76-jarige zwemmer verdronken in de Maas

De drenkeling die woensdagmiddag in Venlo uit de Maas werd gehaald, is een 76-jarige inwoner van Venlo. De man is zelf gaan zwemmen en vermoedelijk door de kou bevangen en verdronken. maar is hij daarbij verdronken.

De drenkeling werd een half uur na de melding rond 17.50 uur uit het water gehaald, bij de Passantenhaven aan de Maasboulevard. Eenmaal aan de kant werd nog geprobeerd de drenkeling te reanimeren, maar dat was tevergeefs. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, ook werd een traumahelikopter opgeroepen

Vrijdag 13 april

Peuter bewusteloos uit water gehaald in Joure

Joure - Vrijdagmiddag is een peuter van twee en half drijvend in het water aangetroffen aan It Jacht in Joure. Aanwonenden zijn meteen begonnen met reanimeren en hebben hulpdiensten gealarmeerd. Het meisje was in een tuin aan het water aan het spelen waar ze uit wist te ontsnappen en vervolgens in het water terecht kwam.

Hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, ook een traumahelikopter kwam ter plaatse in verband met de hulpverlening. In de ambulance was het meisje nog buiten bewustzijn maar al snel vloeiden er tranen en begon ze te huilen. Ambulance medewerkers haar lange tijd behandeld.  De jonge drenkeling is gestabiliseerd meegenomen naar het ziekenhuis waar ze verder behandeld werd. Hoe het nu met haar gaat is onbekend.

Zaterdag 7 april

Tweede slachtoffer auto in de Waal gevonden

BRAKEL - Vrijdagavond is In de Waal bij Brakel opnieuw een stoffelijk overschot gevonden. Eerder die dag werd o.a. gezocht met speurhonden, een politiehelikopter en door het Landelijk Team Onderwater Zoekingen met sonar. Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer wat donderdag in de auto werd aangetroffen niet alleen in de auto zat toen het te water raakte. Getuigen hadden ook een man kopje onder zien gaan.

Vrijdagmiddag werd Dregteam SOAD benaderd met het verzoek te assisteren. Rond 18.00 uur arriveerden Dregteam SOAD met zes vrijwilligers, na een korte briefing werden de dreggen gemonteerd en een dregactie gestart. Aan de hand van een sonarbeeld werd een bepaald zoekgebied afgedregd wat resulteerde dat in de loop van de avond een stoffelijk overschot werd aangetroffen. Vrijwel zeker gaat om een inzittende van de auto die gisteravond uit de Waal werd getakeld.

Donderdag 5 april

Vrouw verdronken na val van binnenvaartschip

Eemshaven - Donderdagmiddag 5 april werd rond 16.00 uur alarm geslagen door een binnenvaartschipper, hij had kon zijn vrouw niet meer vinden aan boord. Groot alarm voor een vermist persoon bij Delfzijl. De opgegeven positie was van buiten onderweg naar Delfzijl.

Een kilometer voor het zeehavenkanaal bij Delfzijl had hij zijn vrouw nog gezien en gesproken. De zoekactie werd uitgebreid met omliggende schepen, die werden verzocht in linie te gaan varen en uit te kijken naar de vermiste vrouw. Het Kustwachtvliegtuig en een SAR helikopter van NHV zochten mee vanuit de lucht.

Rond 17.30 uur werd de vrouw in het water gevonden en aan boord van de ‘Airset’ genomen. Nadat twee KNRM’ers waren overgezet op de ‘Airset’ voer men met spoed naar de haven van Delfzijl.
Onderweg is er door de SAR helikopter een arts aan boord gezet. Hij heeft helaas moeten constateren dat mevrouw reeds was overleden.