HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van MEI 2015

 

MEI 2015

 

  12 berichten

     

Zondag 31 mei

 

Vader verdronken bij redden dochters

Zaterdag 30 mei

 

Lichaam gevonden in Waal bij Lent

Donderdag 28 mei

 

58-jarige fietser bijna verdronken in Delft

Donderdag 28 mei

 

73-jarige vrouw verdronken in Westzaan

Maandag 25 mei

 

Man verdronken in Haagse binnenstad

Zondag 17 mei

 

duikers omgekomen bij wrakduiken

Zaterdag 16 mei

 

Automobilisten redden moeder en dochter (4) uit water

Maandag 11 mei

 

8-jarig jongetje verdronken in zwembad Steinerbos

Maandag 11 mei

 

Hoogbejaarde verdronken in sloot

Woensdag 6 mei

 

Lichaam vrouw aangetroffen in Hollandsche IJssel

Woensdag 6 mei

 

Man met rollator raakt te water en verdrinkt

Zaterdag 2 mei

 

Dode vrouw aangespoeld op strand Domburg

Zondag 31 mei

Vader verdronken bij redden dochters

EMMEN - In de Grote Rietplas in Emmen is zondag een 57-jarige man uit Odoornerveen verdronken. De vader verdronk bij een poging zijn twee dochters te helpen in de Grote Rietplas.

De man fietste zondagmiddag langs de plas waar zijn twee dochters aan het zeilen waren. Toen het zeilbootje omsloeg bedacht hij zich geen moment, dook in het koude water en probeerde het op 100 tot 150 meter uit de kant gelegen bootje zwemmend te bereiken. Vlak bij het bootje verdween de man onder water en kwam niet meer boven.

De twee zusjes, die hun vader voor hun ogen kopje onder zagen gaan zijn door surfers geholpen naar de kant te komen. Ze zijn naar het Scheper Ziekenhuis gebracht. Hulpdiensten rukten massaal uit, bij de zoektocht werden twee bootjes, duikers en een duikplatform ingezet. De traumahelikopter kwam ook ter plaatse.

Er werd met man en macht gezocht naar de man, aanwezige recreanten namen ook deel aan zoekn. Na ruim anderhalf uur zoeken werd het lichaam van het 57-jarige slachtoffer gevonden op de bodem van het meertje. Reanimatie mocht niet meer baten, de man bleek overleden door verdrinking.

Zaterdag 30 mei

Lichaam gevonden in Waal bij Lent

LENT - In de Waal bij Lent (Gelderland) is zaterdagavond een lichaam aangetroffen. Een voorbijvarende schipper zag het lichaam drijven en meldde de vondst.

Een schip van Rijkswaterstaat begeleidde het lichaam naar de waterkant. Het lichaam werd vervolgens overgedragen aan forensisch onderzoekers. De schouwarts die het lijk onderzocht, kon geen sporen vinden van een misdrijf. Het lichaam heeft enige tijd in het water gelegen.  

Het signalement van de overledene is vergeleken met personen die als vermist bekend staan bij de politie. Dat leverde niets op. Ook is contact gelegd met de politie in Duitsland, omdat de mogelijkheid bestaat dat het lichaam van daaruit is afgedreven.

Donderdag 28 mei

58-jarige fietser bijna verdronken in Delft

Een 58-jarige fietser uit Den Hoorn is donderdagmiddag rond 17.20 uur gered van een mogelijke verdrinkingsdood. De man was aangereden door een scooter en met fiets en al in de Buitenwatersloot  terecht gekomen.

De man was al onder water verdwenen toen hij door omstanders werd opgedoken. De man is bewusteloos op de kant gebracht waar de omstanders en een passerende verpleegkundige begonnen met hulpverlening.

De ambulance was snel ter plaatse waar de verpleegkundige van de ziekenwagen de verzorging overnam, vervolgens is de drenkeling naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer ligt nog op de intensive care. Hij maakt het naar omstandigheden redelijk.

Donderdag 28 mei

73-jarige vrouw verdronken in Westzaan

ASSENDELFT - De politie werd rond 11.00 uur gealarmeerd door een voorbijganger die een stoffelijk overschot zag liggen in het water aan de Appelboomstraat in Westzaan.

Het 73-jarige slachtoffer is door de brandweer uit het water geborgen, Het stoffelijk overschot is naar het mortuarium gebracht en daar word verder onderzoek gedaan. De omgeving werd afgezet voor het politie onderzoek .

Maandag 25 mei

Man verdronken in Haagse binnenstad

DEN HAAG – Wandelaars melden  maandagochtend dat in het water van de Hooftskade in de Haagse binnenstad een lichaam dreef. Het is nog onbekend om wie het gaat en hoe lang het lichaam al in het water heeft gelegen. Brandweerlieden hebben het lichaam uit het water gehaald en de politie doet onderzoek wat er is gebeurd.

Zondag 17 mei

duikers omgekomen bij wrakduiken

GENUA - Twee Nederlandse duikers zijn zaterdagochtend in de buurt van de stad Genua omgekomen. De twee werden plotseling ziek nadat zij hadden gedoken naar het wrak van een olietanker. Op de boot waar4 zij terug kwamen werden zij onwel.

De bemanning van de boot waarschuwde de hulpdiensten. Een in 1969 geboren Hollander overleed in de haven van Arenzano. De in 1962 geboren man overleed in de ambulance op weg naar het ziekenhuis. Een Duitser ligt met dezelfde ziekteverschijnselen in het hospitaal.

Op en rond hetzelfde wrak zijn al eerder dodelijke slachtoffers te betreuren geweest. Het wrak van de olietanker is een goede locatie voor duikers. De 334 meter lange boot zonk in april 1991 door een explosie. Jaren later is het uitgegroeid tot een trekpleister voor duikers.

Zaterdag 16 mei

Automobilisten redden moeder en dochter (4) uit water

AVENHORN - Een moeder en haar 4-jarige dochter beleefden zaterdag aan het begin van de avond angstaanjagende momenten. Ze waren met hun auto in het water langs de Jaagweg bij Avenhorn beland. Twee passerende automobilisten die dit zagen gebeuren sprongen onmiddellijk het water in om de vrouw en kind te helpen.

Maandag 11 mei

8-jarig jongetje verdronken in zwembad Steinerbos

STEIN – Het 8-jarige jongetje dat zondag rond 13.30 uur van de bodem van een zwembad in Stein is gehaald en is gereanimeerd, is maandagavond laat alsnog overleden aan de gevolgen van verdrinking.

Het incident speelde zich af in het binnenzwembad van recreatiepark Steinerbos, dat op 19 mei zou worden geopend. Toezichthouders zagen rond 13.30 uur het kind op de bodem liggen. Zij aarzelden geen moment en haalde het ventje boven water.

Direct werd de 8-jarige drenkeling gereanimeerd en werd er alarm voor hulpdiensten gemaakt. Politie agenten hebben bij de reanimatie geassisteerd. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse. Het kind is daarna met spoed overgebracht naar Het academisch ziekenhuis Maastricht, dat is gespecialiseerd in verdrinking ongevallen. Helaas is de jonge drenkeling maandagavond overleden.

Maandag 11 mei

Hoogbejaarde verdronken in sloot

MIJDRECHT -  maandag is eind van de middag een 89-jarige man om het leven gekomen. De man uit Uithoorn was met zijn scootmobiel In Mijdrecht te water geraakt. De man reed over de Mijdrechtse Zuwe, raakte van de weg en belandde in een sloot. Het kan hartfalen of verdrinking zijn geweest, aldus de politie.

Woensdag 6 mei

Lichaam vrouw aangetroffen in Hollandsche IJssel

Capelle aan den IJssel - Woensdagmiddag is Langs de Groenedijk in Capelle aan den IJssel het stoffelijk overschot van een vrouw gevonden. Het lichaam dreef in de Hollandsche IJssel en werd opgemerkt door een voorbij varende schipper.

Het lichaam is inmiddels uit het water geborgen. Er zal nog worden onderzocht hoe de vrouw om het leven is gekomen, vermoedelijk verdronken. Forensische experts onderzoeken de doodsoorzaak. Ook haar identiteit is nog niet bekend.

Woensdag 6 mei

Man met rollator raakt te water en verdrinkt

MIDDENBEEMSTER - Een oudere man is woensdagmiddag te water geraakt met zijn rollator in Middenbeemster en verdronken. Het is niet duidelijk hoe de man in het water heeft kunnen belanden. Hij was al overleden toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen.

Zaterdag 2 mei

Dode vrouw aangespoeld op strand Domburg

DOMBURG - Zaterdagochtend is op het strand van Domburg is het stoffelijk overschot van een vrouw gevonden. Het lichaam werd om 7.20 uur door een wandelaarster aangetroffen, het vermoeden is dat zij daar is aangespoeld.

Uit een eerste schouwing blijkt dat de vrouw zeker enkele uren in het water moet hebben gelegen. Men gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf. De vrouw droeg geen identiteitspapieren bij zich en was ook niet als vermist aangegeven. De ongeveer 65-jarige vrouw had geen identificatie bij zich, later is de vrouw door een familielid geďdentificeerd.