HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van JUlI 2015

 

JUNI 2015

 

  25 berichten

Donderdag 2 juli

 

Sara en Amina redden kind uit Kralingse Plas -De ouders van deze video waren enorm blij dat hun zoontje werd gered

Vrijdag 17 juli

 

Zwemhulp middelen blijken wederom niet veilig voor kinderen.    VIDEO

     

Donderdag 30 juli

 

Vermiste Hans Everts verdronken in Eemskanaal

Maandag 27 juli

 

51-jarige man verdronken in Keizersgracht

Vrijdag 24 juli

 

Peuter verdronken in Lemmer

Woensdag 22 juli

 

Sinds 2013 vermiste man dood in auto in water

Dinsdag 21 juli

  Drenkeling bij Paal 9 op Texel uit zee gehaald en gereanimeerd

Dinsdag 21 juli

  Zwemmer verdronken in zee bij Heemskerk

Vrijdag 17 juli

 

Vrouw verdronken bij auto te water

Woensdag 15 juli

 

17-jarige jongen redt baby uit gracht

Zondag 12 juli

 

18-jarige jongen verdronken in haven Stein

Zondag 12 juli

 

Kindje verdronken na stap in sloot met kroos

Zaterdag 11 juli

 

Amsterdammer redt te water geraakte scootmobieler.

Zaterdag 11 juli

  3-jarig meisje tijdig gered in Rotterdamse van Maanenbad   VIDEO

Zaterdag 11 juli

 

Drenkeling Scheveningen overleden door verdrinking

Zaterdag 11 juli

 

Lichaam 75-jarige zwemmer gevonden in Lingebos

Vrijdag 10 juli

 

Dode man gevonden in sloot Rotterdam

Donderdag 9 juli

 

Overboord geslagen Urker schipper verdronken

Donderdag 9 juli

 

35-jarige Jeroen redt twee levens na ongeval

Zondag 6 juli

 

12-jarige Vinnie redt 2 klasgenootjes uit Haringvliet

Zondag 6 juli

 

40-jarige Hongaarse man verdronken in de Rijn bij Spijk

Zaterdag 5 juli

 

Poolse man (35) verdronken in Oosterplas in Den Bosch

Vrijdag 3 juli

 

Lichaam vermiste man uit Gendt gevonden

Woensdag 1 juli

 

Vader vermist na redden zoon uit de Waal

Vrijdag 17 juli

 

Zwemhulp middelen blijken

wederom niet veilig voor kinderen.

Donderdag 30 juli

Vermiste Hans Everts verdronken in Eemskanaal

DELFZIJL Het lichaam dat donderdagmiddag in het Eemskanaal Noordzijde in Delfzijl is gevonden, is van de vermiste Hans Everts (72) uit Delfzijl.

De politie kreeg aan het eind van donderdagmiddag een melding dat in het water een lichaam lag. Het lichaam is donderdagavond geborgen. Hans Everts werd sinds zondag vermist. De fiets van de 72-jarige Everts werd teruggevonden in Appingedam ter hoogte van de brug over het Eemskanaal.

Maandag 27 juli

51-jarige man verdronken in Keizersgracht

Vanmiddag zagen toeristen tijdens het varen op de Keizersgracht het lichaam van een man drijven. Even later na aanmeren bij het Anne Frank Museum, waarschuwden deze de politie.

Het lichaam is van een 51-jarige man. Uit onderzoek blijkt dat het lichaam niet langer dan een dag in het water heeft gelegen, de politie gaat uit van een noodlottig ongeval. Het slachtoffer had de Nederlandse identiteit, Het is niet bekend hoe de man te water is geraakt.

Vrijdag 24 juli

Peuter verdronken in Lemmer

LEMMER - Vrijdagmiddag is een 4-jarige Duitse kleuter verdronken, dat gebeurde in het water bij een vakantiepark aan de Brekkenweg in Lemmer.

Bij 112 kwamen meerdere meldingen binnen over een vermist kind op het vakantiepark. Hulpdiensten, waaronder duikers van de brandweer, politie helikopter, politiemensen en aanwezige recreanten zochten vervolgens naar de 4-jarige jongen.

Uiteindelijk waren het recreanten die het jongetje in het water aantroffen en uit het water hebben gehaald. De al aanwezige hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren. Een trauma-arts, per helikopter overgevlogen vanuit het UMC Groningen, kwam ook ter plaatse. Alle inspanningen ten spijt kon niet meer helpen, vermoedelijk heeft het kind te lang zonder zuurstof in het water gelegen.

Woensdag 22 juli

Sinds 2013 vermiste man dood in auto in water

DELFZIJL - Na twee jaar is er een einde gekomen aan de zoektocht naar de vermiste Willem Huisman. In het water van de Damsterkade in Delfzijl vond men woensdag zijn auto met daarin het stoffelijk overschot van Huisman.

 De destijds 64-jarigen Huisman vertrok 12 augustus 2013 in zijn zwarte Opel Corsa van huis en was sindsdien spoorloos. De politie startte toen een uitgebreide zoektocht en bracht de vermissing enkele keren onder de publiekelijke aandacht. Dat leverde niets op.

Dinsdag 21 juli

Drenkeling bij Paal 9 op Texel uit zee gehaald en gereanimeerd

TEXEL - De  reddingbrigade heeft dinsdag even na 15.30 uur een drenkeling uit zee gehaald bij Paal 9 nabij Den Hoorn. Ambulancepersoneel startte met de bemanning van KNRM-station De Koog zo snel mogelijk de reanimatie van de man.  

Een te hulp geschoten traumahelikopter kon dichtbij op het strand landen. De trauma-arts die aan boord was, nam daarop de reanimatie over. Na enige tijd is het slachtoffer met de helikopter naar het ziekenhuis in Den Helder vervoerd.

Dinsdag 21 juli

Zwemmer verdronken in zee bij Heemskerk

HEEMSKERK - Een zwemmer is dinsdagavond in de zee bij Heemskerk verdronken nadat hij in de problemen kwam door de sterke stroming.

Om 18.40 uur werd er groot alarm geslagen voor de water hulpdiensten. De KNRM, reddingsbrigade,  brandweer, meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen voor dit incident.

Het waren de redders van de KNRM die de man uit de zeestroming wisten te halen en naar het strand te brengen. Hier is direct begonnen met drenkelingen reanimatie, wat later werd overgenomen door ambulance- en trauma personeel. Dit heeft niet meer mogen helpen, de man is ter plaatse overleden.

Vrijdag 17 juli

Vrouw verdronken bij auto te water

DRACHTEN Vrijdagavond is aan de Loswal in Drachten een bestuurster met een auto het water ingereden, de vrouw is verdronken.

Een agent is nog in het water gesprongen om te helpen maar dat lukte niet. Volgens omstanders duurde het vrij lang voordat duikers gearriveerd waren en de vrouw boven water haalden. Reanimatie mocht niet meer slagen, daarvoor heeft het zuurstofgebrek te lang geduurd. Er word nog onderzocht hoe de auto te water is geraakt.

Woensdag 15 juli

17-jarige jongen redt baby uit gracht

Zaandam - Een 17-jarige Mees Koopman uit Zaandam heeft woensdagmiddag een baby van verdrinking gered. Hij zag dat een buggy met een baby erin het water in rolde en sprong zonder aarzelen de gracht in om het kind te redden.

De vader was vergeten de kinderwagen op de rem te zetten, waardoor de buggy met baby en al de kade van de Gedempte Gracht af het water in reed, Het kindje was al onder water gegaan toen Koopman hem achterna dook. Mees stond er dicht bij en was er snel bij om het kind uit het water te trekken, gelukkig was hij nog wel op tijd, de baby mankeerde niets.

Zondag 12 juli

18-jarige jongen verdronken in haven Stein

STEIN - In Stein is zondagmiddag het stoffelijk overschot van de 18-jarige jongen gevonden. De jongen was zaterdag in de binnenhaven van een plezierjacht gevallen en niet meer boven gekomen.

 

Specialisten van politie hebben zondag de zoektocht naar een 18-jarige jongen in de binnenhaven van het Limburgse Stein hervat. Zaterdag hadden duikers van de brandweer niets kunnen vinden. Zondagmiddag is het gelukt het lichaam te vinden en te bergen. Men gaat vooralsnog uit van een noodlottig ongeval.

Zondag 12 juli

Kindje verdronken na stap in sloot met kroos

OEGSTGEEST - Een jongetje van twee is overleden door verdrinking nadat hij vrijdag in Oegstgeest in een sloot was gestapt die bedekt was met kroos. Mensen die in de buurt aanwezig waren zijn direct begonnen met reanimeren. De hulpdiensten hebben dit bij aankomst direct overgenomen.

De jonge drenkeling is wat bijna nooit voorkomt per traumahelikopter overgebracht naar het Sophia Kinderziekenhuis, onderdeel van het Erasmus Medisch Centrum. Dit is gedaan omdat hier specialistische medische hulp en apparatuur aanwezig is.

De familieleden zijn na vervolgens door de politie met spoed vervoerd naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Dit werd gedaan met n politieauto en vier politiemotoren ter begeleiding. Zondag werd bekend dat de peuter het niet heeft overleefd, hij zou enkele minuten in het water hebben gelegen.

Zaterdag 11 juli

Amsterdammer redt te water geraakte scootmobieler.

Zaterdagmiddag rond 13.00 uur bemerkte Erik Halsema geritsel in het riet aan de waterkant. In eerste instantie zag hij niets en dacht het riet te horen. Hij oordeelde onmiddellijk dat er iets niet normaal was en sprong het water in.

De drenkeling, een 58-jarige man was op dat moment niet aanspreekbaar en lijdt zo later bleek aan een spierziekte. Erik heeft er direct omstanders bij geroepen, gezamenlijk konden ze de man eruit tillen. Even later kwamen ook brandweer en ambulance ter plaatse. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor controle.

Zaterdag 11 juli

3-jarig meisje tijdig gered in Rotterdamse van Maanenbad

Zaterdagmiddag 11 juli is een 3-jarig kind net op tijd uit het water gehaald in het Rotterdamse van Maanenbad. Het 3-jarige meisje was aan de aandacht van haar begeleiders ontsnapt bleek uit navraag door toezichthouders van het zwembad.

Een van de beveiligingscamera heeft het incident vastgelegd. Hierop is te zien dat het kind in wit badpakje (linksboven bij de ingeklapte parasol) op de badrand gaat zitten en de toezichthouder die rechts onder de rode parasol staat is van plan om langs het bad te lopen om te voorkomen dat het kind het diepe water invalt.

Op dat moment laat het kind zich in het water zakken en verdwijnt zonder enig tegenstribbelen naar de bodem. De toezichthoudster twijfelt geen moment en duikt het water in. Ook vanaf de andere kant komt een toezichthouder aangerend die te water gaat en het kind van de bodem plukt. Doordat het kind slechts heel kort onder water is geweest mankeert het niets. De lifeguards verdienen een compliment voor hun alertheid.

 

Zaterdag 11 juli

Drenkeling Scheveningen overleden door verdrinking

DEN HAAG Vrijdag werden veel mensen uit de sterke stroming voor het Scheveningse strand gehaald. Een ongeveer 27-jarige Duitse man moest worden gereanimeerd en is op weg naar het ziekenhuis overleden.


Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) was de man samen met zijn vrouw en kind op het strand. Er stond een sterke onderstroom die je kan meetrekken, vele drenkelingen waren die middag het gevolg. Het is aannemelijk dat de man niet meer tegen de stroom in kon zwemmen en is verdronken.

Zaterdag 11 juli

Lichaam 75-jarige zwemmer gevonden in Lingebos

Hulpdiensten hebben zaterdagmiddag het levenloze lichaam gevonden van de 75-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die sinds vrijdag vermist werd.  Eerder werd gezocht met een helikopter en sonarapparatuur, Toen deze zoekactie niet tot resultaat leidde werd op zaterdag door het Landelijke Team Onderwater Zoekingen ook sonar ingezet en vrijwilligers van Dregteam SOAD. Rond 14.00 werd het slachtoffer met de dreg gelokaliseerd en geborgen.

Er werd sinds vrijdagavond naar de Ambachter gezocht. Toen kwam hij niet thuis, nadat hij die middag was gaan zwemmen in de recreatieplas bij Vuren. Zijn familie sloeg vrijdagavond alarm, hierop begon de politie een grootscheepse zoektocht. Ook de brandweer zocht vrijdag en zaterdag op het water mee.

De auto van de man nog geparkeerd stond bij Het Lingebos. Zijn kleren en andere persoonlijke spullen werden gevonden op de ligweide. Er werd direct gevreesd voor het ergste, omdat de zwemplas op sommige plaatsen 14 meter diep is. Het is nog onduidelijk hoe de man kon verdrinken, de politie zal dit pogen te achterhalen.

Vrijdag 10 juli

Dode man gevonden in sloot Rotterdam

ROTTERDAM - Een voorbijganger heeft vrijdagochtend rond 11.25 uur een dode man gevonden in de sloot langs de Rotterdamse Zuiderparkweg.

Een voorbijganger stak een bruggetje over en zag het lichaam aan de waterkant liggen. De sloot ligt onder de metrobaan tussen de stations Slinge en Zuidplein. Men vermoed dat de man onwel mis geworden en in de sloot overleden.
 

Donderdag 9 juli

Overboord geslagen Urker schipper verdronken

De PD-147, het schip van de Ekofish Group,  voer in de nacht van woensdag op donderdag zo'n 300 kilometer ten noordelijk van Den Helder toen de 51-jarige schipper Jan de Boer overboord sloeg. Problemen met het visnet en de forse wind zouden daarbij een grote rol hebben gespeeld. De bemanning lukte het nog De Boer uit het water te halen, helaas mocht reanimatie niet meer baten. Er zal onderzoek worden gedaan naar de toedracht van het ongeval op de PD-147.

Tweede ongeval op zee dit jaar
Van Maaren laat weten zeer geschokt te zijn door dit tweede ongeval op zee binnen een half jaar tijd. In januari zonk de Z-85 Morgenster in Het Kanaal, waarbij twee Urker vissers, een Belg en een Portugees omkwamen.

Reclame voor duurzame visserij
De overleden schipper is sinds kort te zien in een filmpje van de PLUS-supermarkt over duurzaam gevangen schol. Het bedrijf heeft de film donderdag van de site gehaald en beslist in overleg met de familie of en wanneer het weer online wordt gezet.

Familie
Volgens broer Louwe de Boer was Jan een voorvechter van een duurzame visserij. Hij hoopt dat Urkers zich hem zo zullen blijven herinneren. Louwe en andere familieleden zullen die rol nu van Jan de Boer overnemen.

Donderdag 9 juli

35-jarige Jeroen redt twee levens na ongeval

Wegenwachter Jeroen Haeck (35) heeft woensdag het leven gered van twee mensen en dat van zichzelf na een pechgeval op de A7 bij Oudendijk. De ANWB Wegenwacht is trots op het heldhaftige optreden van hun medewerker.

Jeroen was woensdagavond een band aan het verwisselen, toen er een auto op hem af kwam gereden. Omdat het geluid van de achter zijn auto geplaatste pylonen hem op tijd waarschuwde, kon hij wegspringen en ook de eigenaar van de kapotte auto op tijd aan de kant krijgen. 

De automobilist van de naderende auto botste vol op de wegenwachtauto van Jeroen en belandde vervolgens met zijn wagen in de sloot. De bestuurder kwam daarbij met zijn hoofd onder water. Jeroen Haeck, die naast wegenwachtmedewerker ook vrijwilliger is bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) als Lifeguard, wist het hoofd van de man boven water te houden totdat de hulpdiensten arriveerden. De man is naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Het ongeval laat ook zien dat de veiligheidsmaatregelen die wij nemen, zoals het plaatsen van oranje pylonen, zin hebben." Jeroen heeft vervolgens afgelopen nacht amper geslapen en was dan ook niet bereikbaar voor commentaar.

 

Zondag 6 juli

12-jarige Vinnie redt 2 klasgenootjes uit Haringvliet

HELLEVOETSLUIS - De 12-jarige Vinnie heeft een heldendaad verricht door in Hellevoetsluis zijn twee klasgenootjes Roos en Susanne van de verdrinkingsdood te redden.

De drenkelingen, vierden zaterdag hun verjaardag met vrienden op 'Het Kleine Strandje' in Hellevoetsluis. Tijdens het feestje besloten Roos en Susanne in een opblaasbootje een rondje te gaan varen, maar ze kwamen in problemen toen het opblaasbootje door de wind gegrepen werd en weg waaide van het strandje.

De meisjes probeerden terug te zwemmen en kwamen in de stroming terecht. De sterkere Vinnie zag hoe zijn klasgenootjes kopje onder gingen, hij sprong het water in en hielp beide meisjes op het strandje te komen. Veilig op het strand leek de schrik het ergste wat de meiden aan hun avontuur hadden over gehouden. Susanne werd kort hierna onwel en raakte bewusteloos. De moeder van Susanne heeft de meisjes direct naar het ziekenhuis gereden waar ze zijn onderzocht. 

Roos en Susanne hadden beiden flink wat water ingeslikt,  in het ziekenhuis is onderzocht of er geen vocht in Susanne's longen zat. Dit bleek niet het geval. Wel kregen ze advies de eerste nacht de meisjes goed in de gaten houden, om te zien of ze geen koorts of andere klachten kregen. Momenteel gaat het goed met de meisjes, af en toe hebben ze nog wel wat last van hun longen.

Zondag 6 juli

40-jarige Hongaarse man verdronken in de Rijn bij Spijk

SPIJK - Zaterdagmiddag rond 15.00 uur is een 40-jarige Hongaarse man verdronken in de Rijn bij Spijk.De man verdween onder water tijdens een zwempartij met zijn vrienden in de rivier en kwam niet meer boven.

Gealarmeerde hulpdiensten kwamen ter plaatse met boten en 2 duikploegen om naar de drenkeling zoeken. De man is zaterdag niet gevonden, de zoekactie is tegen 17.00 uur beindigd. Zondag wordt verder gezocht naar de man. Daarbij werd onder meer een sonarboot ingezet. Er staat er een zeer sterke stroming in de Rijn. De Hongaar zou door de sterke stroming in de rivier ver kunnen worden meegevoerd.

In een recreatieplas in het Gelderse Tolkamer is zondag het lichaam van de vermiste Hongaarse drenkeling gevonden. Watersporters zagen zondag aan het eind van de middag iets in het water drijven en alarmeerden de politie. Het lichaam is naar de kant overgebracht en  geborgen.

Zaterdag 5 juli

Poolse man (35) verdronken in Oosterplas in Den Bosch

DEN BOSCH - Een man 35-jarige Poolse man is zaterdagmiddag verdronken in het water van de Oosterplas in Den Bosch. De man was alleen gaan zwemmen in de plas en kwam niet meer terug. Het groepje mensen met wie hij naar de recreatieplas was gegaan, sloeg daarop alarm.

Rond vier uur 's middags merkten zijn vrienden dat de man was verdwenen en sloegen alarm. Hulpdiensten hebben de hele avond in en om het water gezocht. De brandweer zocht met een speciale boot met sonarapparatuur. Ook een duikteam en de reddingsbrigade zochten in de plas naar de man.

Om halfnegen s avonds werd de zoekactie op het water gestaakt, maar een half uur later werd de man door de politiehelikopter in het water gevonden. Toen de drenkeling was gevonden is het strand ontruimd en heeft men het lichaam van de 35-jarige Poolse man geborgen.

Vrijdag 3 juli

Lichaam vermiste man uit Gendt gevonden

GENDT -  is vrijdag het lichaam gevonden van de 50-jarige Iranir uit Gendt die woensdag verdronk in de rivier bij zijn woonplaats. Een passant zag het lichaam in de loop van vrijdagmiddag drijven in de Waal en alarmeerde de politie. 

De 50-jarige drenkeling werd meegesleurd door stroming in de rivier, ging onder en kwam niet meer boven. Brandweerduikers zochten ter plekke maar konden niets vinden. De verdronken Iranir is aangetroffen in de Waal bij Dreumel, 40 kilometer stroomafwaarts van het punt in Gendt waar de man het laatst gezien was.

Woensdag 1 juli

Vader vermist na redden zoon uit de Waal

Gendt - Een 50-jarige Iranir is vermoedelijk verdronken bij het redden van zijn 24-jarige zoon uit de Waal. De man wist zijn 24-jarige zoon uit de rivier te redden en met een omstander zijn zoon uit het water te vissen.

De Iranir zelf werd meegesleurd door stroming tussen de kribben, ging onder en kwam niet meer boven.  Hulpdiensten hebben gezocht naar de drenkeling, tot nog toe zonder resultaat, rond 19.00 uur werd het zoeken gestaakt.

Donderdag 2 juli

Sara en Amina redden kind uit Kralingse Plas

De ouders van deze video waren enorm blij dat hun zoontje werd gered door twee dappere meiden en de inzet van hulpdiensten. Deze video is in overleg met zijn ouders geplaatst om aandacht te vragen voor dit onderwerp en de risico's bij drukke recreatiegebieden.

Toen de 2 jarige Mohamed op 8 juni 2014 met zijn moeder naar de Kralingse Plas ging, kon niemand vermoeden dat hij zijn derde verjaardag in het ziekenhuis zou vieren. Hij verdronk bijna in de recreatieplas, ware het niet dat Amina en Sara zijn leven redden. Zij zagen hem in het water drijven en aarzelden geen moment. Zij haalden hem uit het water en riepen de hulp in van omstanders.

Door samenwerking tussen Amina, Sara, omstanders en de hulpdiensten overleefde Mohamed deze hachelijke situatie.

Op 15 juni 2014 werd Mohamed herenigd met zijn redders Amina en Sara. De moeder van Mohamed vertelt:   "Mohamed liep voor mij richting de speeltuin. Hij wilde graag gaan zwemmen in het kinderbadje, maar dat vond ik te druk en onoverzichtelijk. n tel raakte ik hem in de mensenmassa uit het oog en dat was genoeg. Ik dacht dat hij vooruit was gelopen naar de speeltoestellen. Hij was echter zo de Kralingse Plas ingegaan. Wat ben ik dankbaar dat Sara en Amina daar waren!"

Op het politiebureau kregen de meiden bioscoopbonnen en een dankbetuiging:  "Door jouw oplettendheid kon je voorkomen dat op 8 juni 2014 een 3-jarige peuter verdronk in de Kralingse Plas in Rotterdam. Toen je zag dat het kind onder water lag, twijfelde je geen moment en hebt zo iemands leven gered.

Sara en Amina redden kind uit Kralingse Plas

Namens de de politie van de eenheid Rotterdam, district Oost, heel erg bedankt voor jouw juiste inschatting en kordate optreden!"

Woensdag 1 juli

Vader vermist na redden zoon uit de Waal

Gendt - Een 50-jarige Iranir is vermoedelijk verdronken bij het redden van zijn 24-jarige zoon uit de Waal. De man wist zijn 24-jarige zoon uit de rivier te redden en met een omstander zijn zoon uit het water te vissen.

De Iranir zelf werd meegesleurd door stroming tussen de kribben, ging onder en kwam niet meer boven.  Hulpdiensten hebben gezocht naar de drenkeling, tot nog toe zonder resultaat, rond 19.00 uur werd het zoeken gestaakt.