HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van OKTOBER 2014

 

OKTOBER 2014

 

 21 berichten

     
     

Donderdag 30 oktober

 

Bijna verdronken oppas bakfietsongeluk alsnog overleden

Maandag 27 oktober

 

Aangespoeld lichaam Texel mogelijk Franse duiker

Dinsdag 21 oktober

 

Vrouw gereanimeerd bij auto te water Rotterdam

Dinsdag 21 oktober

 

Nederlander verdrinkt in Frankrijk

Maandag 20 oktober

 

Automobilist kritiek na redding uit kanaal

Maandag 20 oktober

  Overboord geslagen man in Waspik dood gevonden

Maandag 20 oktober

 

Man wil kat redden en verdrinkt

Maandag 20 oktober

 

Jongen (6) verdronken na bakfiets te water

Zondag 19 oktober

 

Man verdrinkt tijdens boottochtje

Zondag 19 oktober

 

Baby verdrinkt in wc

Vrijdag 17 oktober

 

Man verdronken in Utrechtse Minstroom

Vrijdag 17 oktober

  Jongeman nipt gered uit water

Zondag 12 oktober

 

Vrouw verdronken in Weerts zwembad

Zaterdag 11 oktober

 

Scootmobieler dood uit water gehaald

Zaterdag 11 oktober

 

Tractor te water, 16-jarige jongen overleden

Maandag 6 oktober

 

Nederlander overleden tijdens zwemmen triatlon in Barcelona

Zaterdag 4 oktober

 

Visser verdronken in Oude Rijn bij Nieuwerbrug

Vrijdag 3 oktober

 

Gevonden drenkeling Noordzee alsnog overleden

Vrijdag 3 oktober

  Hardloper verdronken in sloot Waddinxveen

Woensdag 1 oktober

 

11-jarige verdronken in jachthaven

Woensdag 1 oktober

 

Auto te water, man kritiek

 

Donderdag 30 oktober

Bijna verdronken oppas bakfietsongeluk alsnog overleden

KELDONK – De 64-jarige ‘oppas opa’ die vorige week met twee kinderen in een bakfiets in het water van de Zuid-Willemsvaart belandde, is woensdag in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

De 64-jarige oppas uit Erp was vorige maandag aan het oppassen op het 6-jarige jongetje en zijn 3-jarige zusje. Tijdens een fietsritje kwamen ze met de bakfiets in in Keldonk terecht. De 6-jarige Ryan Manders verdronk bij dit ongeluk en de oppas werd na reanimatie in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Woensdag 29 oktober:

Identiteit dode duiker Texel blijft toch een mysterie

Het in een duikpak aangespoelde  stoffelijk overschot op Texel is niet van een vermiste Franse duiker. Wie de dode duiker dan wel is, blijft voorlopig een raadsel. Eerder werd gedacht dat het een 45-jarige Fransman kon zijn die die begin oktober verdween bij Normandië. De Franse duiker is inmiddels terecht, bleek na bericht uit Frankrijk. 

Maandag 27 oktober

Aangespoeld lichaam Texel mogelijk Franse duiker

DE KOOG - Op het strand van Texel is maandagmorgen het lichaam van een onbekende man aangespoeld.

Het lichaam werd gevonden ter hoogte van strandpaviljoen 21 bij De Koog. De man had geen identiteit-kaart of andere papieren bij zich waarvan zijn identiteit zou kunnen worden vastgesteld. Er wordt daarom onder meer onderzoek gedaan aan de hand van de gebitsgegevens van de man.

Mogelijk is het lichaam van een Franse duiker die sinds begin deze maand wordt vermist word vermist voor de Franse kust. Omdat de man een duikpak droeg, heeft de politie de omringende landen gevraagd of daar een duiker werd vermist. Frankrijk meldde dat daar sinds begin oktober een duiker uit Normandië zoek is. Alles wijst erop dat dit de dode man is. Vanuit Frankrijk worden nu de gebitsgegevens naar ons land gestuurd. Een forensisch arts kijkt dan of dit tot een identificatie leidt.

Dinsdag 21 oktober

Vrouw gereanimeerd bij auto te water Rotterdam

Rotterdam - Een automobiliste is dinsdagavond gereanimeerd nadat ze het water inreed bij de Watertorenweg in Rotterdam. Het waren gealarmeerde duikers die de vrouw hebben bevrijd uit de auto.

De drenkelinge is ter plekke gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, De vrouw is in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd, voor haar leven word gevreesd. Duikers doorzochten het water rond de auto, maar troffen niemand meer aan. Het is nog een raadsel waarom de auto van de weg raakte.

Dinsdag 21 oktober

Nederlander verdrinkt in Frankrijk

BIARRITZ – Maandag is in de Zuid-Franse badplaats Biarritz een 54-jarige Nederlandse toerist verdronken. Hij werd volgens getuigen en de lokale media door een enorm golf van het strand gespoeld en werd de zee ingetrokken.

Een vrouw en een kind, die net als de man aan de rand van het strand zaten, werden ook door de golf de zee in gesleurd. Zij hebben het wel overleefd. Aanwezige surfers hebben nog getracht de man te redden, helaas is dit niet gelukt. Er waren op dat moment geen strandwachten aanwezig. Hulpdiensten zoals brandweer en een helikopter zijn ingezet, zonder resultaat.

Maandag 20 oktober

Automobilist kritiek na redding uit kanaal

MAARSSEN - In Maarssen is maandagavond aan de Oostkanaaldijk een automobilist het Amsterdam-Rijnkanaal ingereden. De bestuurder is door duikers uit het water gehaald en gereanimeerd.

Een schipper van een passerend vrachtschip zag dat de auto het water inreed en alarmeerde de hulpdiensten. Nadat de man uit zijn auto was bevrijd door duikers is hij direct op de kant gereanimeerd. Hij is met spoed in zeer kritieke toestand naar het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gebracht.  
 

Maandag 20 oktober

Overboord geslagen man in Waspik dood gevonden

WASPIK - Een 57-jarige man die zondag overboord raakte op het Oude Maasje in Waspik, is maandagmiddag gevonden door de hulpdiensten.  Rond 16.00 uur werd de man gevonden. Hoe het kan dat de man zondagmiddag te water raakte, is niet helemaal duidelijk.

Ook zijn 54-jarige echtgenote viel in het water, maar zij wist al snel de kade te bereiken. De man en vrouw kwamen uit Oostmalle in België. Eerste onderzoek doet vermoeden dat de wind onder de rubberboot is geslagen, waardoor de man waarschijnlijk wilde corrigeren. Mogelijk heeft de man tijdens zijn te water raking door een schroef is geraakt.

Maandag 20 oktober

Man wil kat redden en verdrinkt

AMSTERDAM - Een 66-jarige man is maandagmiddag in Amsterdam-Zuidoost aan de Kagelinkkade verdronken toen hij zijn kat uit het water wilde redden. De man raakte rond 15.00 uur te water bij een poging zijn huisdier op het droge te krijgen. Hij kwam met zijn voet vast te zitten, waardoor hij niet meer boven water kon komen.

Drie mensen die het zagen zijn te water gesprongen om de man te helpen. Nadat de man bevrijd was is hij medewerkers van de traumahelikopter nog gereanimeerd, maar hij stierf ter plekke. De kat heeft het ongeluk overleefd en is met onderkoelingsverschijnselen naar een dierenarts gebracht.

Maandag 20 oktober

Jongen (6) verdronken na bakfiets te water

KELDONK - Een 6-jarige jongen uit Erp is verdronken nadat hij maandagochtend met een bakfiets in de Zuid-Willemsvaart bij Keldonk was beland. De jongen zat samen met zijn 3-jarige zusje in de bakfiets, bestuurd door een 64-jarige oppas.

Het ongeval gebeurde rond 11.10 uur, Het meisje en de bestuurder wisten op eigen kracht op het droge te komen, maar de 64-jarige oppas moest wel worden gereanimeerd. Het kind zat vast in de bakfiets, Duikers vonden het slachtoffertje pas na drie kwartier in het water.

Het duurde een halfuur voordat het duikteam van Den Bosch naar de brug bij Keldonk kon komen, de jongen uit het water had en vervolgens langdurig gereanimeerd. De 64-jarige oppas en het 3-jarig zusje zijn wel naar het ziekenhuis vervoerd voor observatie en controle.

Zondag 19 oktober

Man verdrinkt tijdens boottochtje

WASPIK – Zondag rond 13.00 uur is op het Oude Maasje in Waspik een man verdronken. Het echtpaar, man en vrouw zaten samen in de boot en zijn beiden overboord gevallen. De man verdween onder water en kwam niet meer boven.

Sindsdien is de man spoorloos. De vrouw kon zich zelf in veiligehid brengen.  Er is groot alarm gemaakt voor de hulpdiensten die op de plaats van vermissing aan het zoeken zijn. Er wordt naar de man gedregd en duikers zoeken de bodem af. Tot op heden zonder resultaat.

Zondag 19 oktober

Baby verdrinkt in wc

PHILIPSBURG - Een 11 maanden oude baby is overleden nadat hij op Sint-Maarten in een wc-pot was gevallen en verdronken. Het kind moest naar de Dominicaanse Republiek worden gevlogen om te worden behandeld, maar overleed onderweg in het vliegtuig.

Het ongeval gebeurde begin oktober. Het was in eerste instantie niet duidelijk of het een ongeluk betrof of dat het kind was mishandeld. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat het een noodlottig ongeval was. Het OM vermoed dat de baby uit bed is gegleden en naar de wc is gekropen. Vervolgens is het jongetje waarschijnlijk gaan staan en is hij voorover in de wc gekukeld en verdronken.

Vrijdag 17 oktober

Man verdronken in Utrechtse Minstroom

UTRECHT - Vrijdagmiddag is in het Utrechtse Oudwijk in de Minstroom langs de Zonstraat een dode man gevonden. Een voorbijganger zag het lichaam drijven en waarschuwde de hulpdiensten.

De politie en medewerkers van de forensische opsporing deden ter plaatse onderzoek, waarna het stoffelijk overschot werd geborgen. Het ziet er naar uit dat de man is verdronken door een noodlottig ongeval, het lichaam moet nog onderzocht worden door een schouwarts.

Vrijdag 17 oktober

Jongeman nipt gered uit water

AMSTERDAM - In Amsterdam is vrijdag ochtend rond 00.20 uur een 20-jarige man in kritieke toestand uit het water gered bij de De Ruyterkade.

Hulpdiensten rukten massaal uit en de brandweer was aanwezig om het slachtoffer uit het water te halen. Na de man gereanimeerd te hebben is deze met spoed in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd, men vreest voor zijn leven.

Zondag 12 oktober

Vrouw verdronken in Weerts zwembad

Weert - Een 23-jarige vrouw is zondag overleden door verdrinking nadat ze om 16.00 uur bewusteloos werd aangetroffen op de bodem van zwembad de Ijzeren Man aan de Geurtsvenweg in Weert. De vrouw is ontdekt door zwemmers die haar op de kant hebben gebracht. Men heeft de vrouw nog gereanimeerd waarna zij met spoed naar het ziekenhuis is overgebracht. Daar is zij overleden, de politie zal onderzoek doen naar de toedracht.

Zaterdag 11 oktober

Scootmobieler dood uit water gehaald

BUNNIK - Een fietser zag zaterdag tijdens zijn tocht een scootmobiel in het water liggen met de eigenaar er nog in. De fietser en omstanders hebben nog eerste hulp verleend, helaas tevergeefs. Het bleek te gaan om een 76-jarige man uit Bilthoven, men vermoed dat de man per ongeluk in het water was beland. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf of een aanrijding.

Zaterdag 11 oktober

Tractor te water, 16-jarige jongen overleden

BELLINGWOLDE - Een 16-jarige jongen uit het Oost-Groningse dorp Bellingwolde is vrijdagavond overleden doordat hij met een tractor te water was geraakt. Hij zat met een 16-jarige vriend en plaatsgenoot op de tractor, de jongen raakte bekneld onder de tractor.

De 16-jarige vriend die de tractor bestuurde, kon op eigen kracht uit de trekker en het water klimmen. Hij raakte wel gewond en moest naar het ziekenhuis. Duikers uit Delfzijl hebben de beknelde jongen uit de tractor bevrijd, maar dat mocht dus niet meer baten.

Maandag 6 oktober

Nederlander overleden tijdens zwemmen triatlon in Barcelona

BARCELONA - Een 41-jarige Nederlander is zondag overleden tijdens het zwemmen als onderdeel van een triatlon in Barcelona. De man is waarschijnlijk overleden door hartfalen. De Nederlandse deelnemer werd met een waterscooter naar de kant gebracht. Daar is nog gereanimeerd, de hulpdiensten brachten de drenkeling naar het ziekenhuis. Bij aankomst in het ziekenhuis bleek de man al overleden.

Zaterdag 4 oktober

Visser verdronken in Oude Rijn bij Nieuwerbrug

NIEUWERBRUG - Een 62-jarige visser die zaterdagochtend niet was thuiusgekomen is 's middags levenloos teruggevonden in het water van de Oude Rijn.

De man was bij het Weijland gaan vissen in de Oude Rijn. Rond 7.30 uur werd de visser voor het laatst gezien. Via Burgernet werd opgeroepen uit te kijken naar de 62-jarige man. Rond 17.00 uur werd door een wandelaar gemeld dat hij dood was aangetroffen in het water.

Vrijdag 3 oktober

Gevonden drenkeling Noordzee alsnog overleden

 Het geankerde vrachtschip 'Skaftafell' meldde om 18.05 uur het kustwachtcentrum dat men een persoon miste. De man was 6 uur geleden voor het laatst gezien. Tevens wordt ook een zwemvest vermist. Het schip lag ten anker in positie 52°.10.2150 Noord en 003°41.48 Oost, 18 mijl voor de kust.

De KNRM reddingboten Kitty Roosmale Nepveu uit Scheveningen, de Jeanine Parqui uit Hoek van Holland en de Antoinette uit Stellendam werden gealarmeerd. Ook de Search And Rescue helikopter van Noordzee Helikopters Vlaanderen zocht mee. Er is een zoekgebied gemaakt dat door de eenheden werd afgezocht. De bemanning van de 'Skaftafell' zoekt ook aan boord nog verder.

Het was schitterend weer, geen wind en spiegelglad water, hierdoor konden de reddingboten met een snelheid van 25 knopen het gebied doorzoeken. Juist toen het duister werd en de schepen dichter bij elkaar moesten varen meldde de helikopter om 19.45 uur een reddingvest te zien drijven.

Bij nader onderzoek werd de drenkeling net onder het wateroppervlak aangetroffen. De man was buiten bewustzijn. Toen de man aan boord van de helikopter was, kwam hij bij en kreeg stuiptrekkingen door de onderkoeling. In de helikopter is reanimatie toegepast. Na afleveren van de drenkeling in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam heeft de hulp echter niet mogen baten. De man is overleden. Om 21.00 uur waren de reddingboten weer gemeerd in hun thuishaven.

Vrijdag 3 oktober

Hardloper verdronken in sloot Waddinxveen

WADDINXVEEN - Vrijdagavond rond 18.00 uur is in een sloot bij de Apollolaan in Waddinxveen het lichaam van een vermiste hardloper gevonden. Op aanwijzingen van een voorbijganger trof de politie de man aan in het water.

De 49- jarige man was donderdag avond om 18.00 uur vertrokken vanuit zijn woning op de Jupiterlaan in Waddinxveen om te gaan hardlopen. De werd sinds donderdagavond laat als vermist gemeld. Vrijdagmiddag startte een zoektocht, waarbij onder meer de politiehelikopter werd ingezet. Die zoektocht leverde in eerste instantie niets op. Om 18.00 uur werd de man alsnog gevonden in een sloot vlakbij zijn huis. 

Woensdag 1 oktober

11-jarige verdronken in jachthaven

Heerewaarden - Bij een familiecamping in het Gelderse dorp Heerewaarden is woensdagmiddag een 11-jarige jongen verdronken. Dit gebeurde toen hij aan het spelen en zwemmen was in de jachthaven van het Gelderse dorp, waar hij woonde. De 11-jarige werd woensdag sinds de namiddag vermist.  

De hulpdiensten werden rond 17.15 uur gealarmeerd met de melding dat een kind in het water in problemen verkeerde in de Maas. Politie, brandweer en een ambulance kwamen ter plaatse. Duikers, zwemmers en recreanten zochten mee in het water. Rond 18.30 uur werd het lichaam van de 11-jarige drenkeling gevonden. Na meer dan anderhalf uur onder water was er helaas geen redding meer mogelijk.

Woensdag 1 oktober

Auto te water, man kritiek

GRONINGEN - Aan de Tjardaweg in Groningen is woensdagochtend rond elf uur een auto in het Van Starkenborghkanaal gereden. Een binnenvaartschipper zag het gebeuren en alarmeerde de hulpdiensten.

Duikers van de brandweer hebben de bestuurder uit het water gehaald. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Nadat de Hulpdiensten de drenkeling uit het water hadden gehaald, hebben duikers van de brandweer nog gezocht naar mogelijk andere slachtoffers.