HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van DECEMBER 2014

 

DECEMBER 2014

 

 12 berichten

     

Dinsdag 30 december

 

Meisje bijna verdronken in zwembad De Koploper

Maandag 29  december   Man verdronken bij woonschip stadsgracht Zwolle
Zondag 28 december  

67-jarige Hagenaar verdronken in sloot

Woensdag 24  december

 

Dode man in vijver Driebergen

Dinsdag 23  december

 

Algerijn verdronken in water bij Olympisch Stadion

Maandag 22  december

 

25-jarige man verdronken in auto te water

Zondag 21  december

 

Drenkeling Schoonhoven gevonden

Maandag 15  december

 

Man verdronken in sloot op chaletpark Dennenoord

Vrijdag 12  december

 

Drenkeling uit de Nieuwe Waterweg veilig aan wal

Maandag 8 december

 

Peuter verdronken en moeder kritiek bij auto te water

Maandag 8 december

 

Man verdronken in Montfoort

Maandag 1 december

 

Vermist echtpaar met auto te water verdronken

 

Dinsdag 30 december

Meisje bijna verdronken in zwembad De Koploper

Dinsdagmiddag is in zwembad De Koploper in Lelystad een meisje bewusteloos uit het water gehaald. Een bezoeker zwom tegen de drenkeling aan en bemerkte dat zij bewusteloos dreef in het water.

Gewaarschuwd personeel haalde het slachtoffertje uit het water en hebben haar direct gereanimeerd. Het meisje van tussen de 7 en 9 jaar oud is na een succesvolle reanimatie met spoed naar het ziekenhuis in Lelystad gebracht. Na observatie in het ziekenhuis blijkt het redelijk goed met het meisje te gaan.

Maandag 29  december

Man verdronken bij woonschip stadsgracht Zwolle

ZWOLLE - Een 55-jarige bewoner van een woonschip aan de Friesewal is verdronken naast zijn eigen woonboot. Het levenloze lichaam van de man werd vanmiddag even na 12.00 uur gevonden in de Zwolse stadsgracht.

Het stoffelijk overschot van de man werd naast zijn eigen woonboot uit het water gehaald door brandweerduikers. Het is onbekend hoe lang het lichaam in het water gelegen heeft. Zaterdag is de man door omwonenden nog gezien. Men gaat uit van een noodlottig ongeval, wel word onderzoek verricht hoe de man te water is geraakt.

Zondag 28  december

67-jarige Hagenaar verdronken in sloot

DEN HAAG Zondagmiddag is het stoffelijk overschot van een 67-jarige Hagenaar uit het ijskoude water van een sloot langs de Gramsbergenlaan gehaald. Een wandelaar zag het lichaam zondag even na 12.00 uur in het water drijven en waarschuwde 112.

De politie gaat niet uit van een misdrijf. Vermoedelijk is de man door gladheid te water geraakt en daar onderkoeld geraakt en verdronken. Men doet nog wel een buurtonderzoek en onderzoek in de omgeving waar de man is gevonden.

Woensdag 24  december

Dode man in vijver Driebergen

Driebergen - In een vijver in Driebergen is dinsdagavond een lichaam aangetroffen door een voorbijganger.

Eerder op de avond stuurde de politie een Burgernet melding uit waarin werd gevraagd uit te kijken naar een 84-jarige man in Driebergen. Men kon nog niet vertellen of het ook de vermiste man betreft.

Dinsdag 23  december

Algerijn verdronken in water bij Olympisch Stadion

In de Stadiongracht vlakbij het Olympisch Stadion heeft de politie vanochtend het lichaam van een 45-jarige Algerijn geborgen. Rond 9.00 uur kwam de melding binnen van een lichaam in het water bij de Jan Wilsbrug, achter het Olympisch Stadion.

Een schip van Waternet was ter plaatse om te assisteren, het duikteam van de brandweer heeft het lichaam geborgen. Ter plaatse in het water is een rode plastic zak en een rugzak gevonden. Vermoedelijk behoort deze aan de verdronken Algerijn. Nu moet verder onderzoek uitwijzen hoe de man te water is geraakt, er wordt niet uitgegaan van een misdrijf.

Maandag 22  december

25-jarige man verdronken in auto te water

Maandag is het lichaam van de vermiste Lorenzo Fitz-James uit Maassluis gevonden. Het stoffelijk overschot van de 25-jarige man is gevonden in een auto in het water aan de Westerkade in Rotterdam.

De 25-jarige Fitz-James verdween in de nacht van 22 op 23 november na een avondje stappen op het Stadhuisplein in Rotterdam. Vrienden en getuigen verklaarden dat hij is vertrokken in een emotionele staat. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

Zondag 21  december

Drenkeling Schoonhoven gevonden

SCHOONHOVEN - De drenkeling naar wie zondag de hele middag is gezocht in rivier de Lek bij Schoonhoven is gevonden. Het slachtoffer is een 41-jarige Poolse matroos. Zijn lichaam werd ontdekt door dregteam SOAD,  die met drie dreggen vanaf het achterschip van de p99 hebben gedregd, binnen een half uur werd het slachtoffer aangetroffen en geborgen.

De matroos viel rond 12.00 uur van een binnenvaartschip. Hulpdiensten rukten massaal uit om de man te zoeken, maar konden lange tijd niets vinden behalve een paar laarzen dat van het slachtoffer was. De inzet van de hulpdiensten werd halverwege de middag afgeschaald. Met dreggen en sonarapparatuur werd verder gezocht.

Zondag 21  december

Zoektocht naar drenkeling bij Schoonhoven

SCHOONHOVEN - De hulpdiensten zijn zondagmiddag een grote zoekactie gestart nadat bij Schoonhoven een bemanningslid van een schip overboord is geslagen op rivier de Lek. Aan het einde van de morgen is een matroos van een binnenvaartschip in het water terecht gekomen.

Wandelaars zagen de matroos van een containerschip vallen, zij alarmeerden de hulpdiensten, die meteen met groot materieel ter plaatse kwamen. Er werden onder meer duikers van de brandweer, reddingsboten van de KNRM en een politie helikopter ingezet. Duikers gingen in het water op plekken waar de meeste kans was dat de drenkeling zich zou kunnen bevinden, de helikopter probeerde met een warmtebeeldcamera de matroos te traceren.

Volgens ooggetuigen is er alleen nog een paar laarzen van de man gevonden. Uit gegevens van de heersende wind en stroomsnelheid is zoekgebied uitgezet. Dat strekte zich uit van de veerdiensten van Schoonhoven en Bergambacht, een gebied van enkele kilometers. Er is geen hoop meer dat de matroos levend gevonden word, er word aangenomen dat de matroos is verdronken. Er word verder gezocht naar zijn lichaam, onder andere met sonar apparatuur.
 

Maandag 15  december

Man verdronken in sloot op chaletpark Dennenoord

BOXTEL - Maandag om 12.00 uur hebben wandelaars een dode man gevonden in een sloot aan de Dennendreef in Boxtel. Het lichaam lag op het terrein van Camping-Chaletpark Dennenoord.

De technische recherche is een forensisch onderzoek gestart. Na onderzoek heeft men moeten concluderen dat er geen misdrijf is gepleegd. Vermoedelijk is de man onwel geworden en in de sloot verdronken.

 

Vrijdag 12 december

Drenkeling uit de Nieuwe Waterweg veilig aan wal

Vrijdagmiddag om 15:45 uur gingen de piepers van station Hoek van Holland voor een drenkeling in de Nieuwe Waterweg. Deze drenkeling is door de KNRM en de verschillende hulpdiensten veilig aan wal gebracht.

Terwijl de bemanning aan dek alvast alles klaar maakt, wordt in het stuurhuis van reddingboot Jeanine Parqui contact gezocht met de verkeerscentrale. Die meldt dat de drenkeling iets stroomopwaarts van de Stena in het water ligt. De RPA 3 is al ter plaatse.

Eenmaal aangekomen blijkt de RPA 3 al contact te hebben met de drenkeling. Brandweer en ambulance zijn ondertussen ook ter plaatse.
Na overleg met de twee loodsvaartuigen die ter plaatse zijn en ook beschikken over een achterklep, wordt besloten dat de Jeanine Parqui de drenkeling aan boord zal nemen.

En opstapper stapt overboord, gezekerd met een lijn, en neemt de drenkeling over van de reddingsstok van de RPA 3. Vervolgens worden de opstapper en de drenkeling samen aan boord genomen en spoedt de Jeanine Parqui zich naar de Berghaven terwijl de bemanning eerste hulp verleent aan de onderkoelde drenkeling. De hulpdiensten verplaatsen zich naar de Berghaven om daar de drenkeling aan te nemen.

In de Berghaven maakt de fast-ferry De Nieuwe Prins de steiger vrij zodat de drenkeling gemakkelijk met een brancard aan wal kan worden gebracht.
Eenmaal aangemeerd wordt de drenkeling met behulp van ambulancepersoneel, brandweer, politie en natuurlijk onze opstappers aan wal gebracht en overgedragen aan de ambulance.

Al met al een snelle actie met een bijzonder goede samenwerking tussen de hulpdiensten, havendienst, het loodswezen en de RET.

Maandag 8 december

Peuter verdronken en moeder kritiek bij auto te water

De Krim - Een jongetje van achttien maanden is maandag verdronken toen zijn moeder slipte met de auto en in het water terecht kwam. Door de gladheid verloor de vrouw de macht over het stuur. Ze kwam met haar auto op de kop in een sloot langs de weg terecht. De toestand van de moeder is zorgwekkend,

De moeder raakte rond 8.45 uur op de Hoofdweg in een slip terecht toen ze een 45-kilometerauto wilde inhalen. Vier mensen die getuige waren van het ongeluk, doken meteen in het ijskoude water om moeder en kind te redden, maar deze pogingen lukte niet.

Na ruim 20 minuten onder water wisten brandweerduikers de inzittenden te bevrijden. Zij zijn nog direct gereanimeerd en naar verschillende ziekenhuizen overgebracht. De 18 maanden oude jongen heeft het niet overleefd, voor het leven van zijn moeder word nog gevreesd.

Maandag 8 december

Man verdronken in Montfoort

Montfoort - Uit recherche onderzoek is komen vast te staan dat de man, die zaterdag 6 december dood werd aangetroffen in het water van Hollandse IJssel is verdronken. Er is geen sprake van een misdrijf, Het betreft een 34-jarige man die woonde in Montfoort.

Uit getuige verklaringen blijkt dat de man in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 december een horecagelegenheid had bezocht in Montfoort. Rond 02.30 uur vertrok de man lopend richting zijn woning. Onderweg richting huis moet de man door onbekende oorzaak te water zijn geraakt en verdronken.

Maandag 1 december

Vermist echtpaar met auto te water verdronken

Valkenswaard - De zoektocht naar de 64-jarige Thieu Leenen en de 55-jarige Ellen Kubbinga uit Valkenswaard heeft een triest eind gekregen. Het echtpaar is dood gevonden in Belgi.

De lichamen van het echtpaar werden aangetroffen in een auto in een kanaal in het Belgische Dessel, provincie Antwerpen. Het meest waarschijnlijke is zelfdoding door verdrinking. volgens de politie wijst alles in die richting. Het echtpaar was sinds dinsdag 25 november spoorloos.