HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van MEI 2013

 

MEI 2013

 

  24 berichten

     
Donderdag  30 mei  

Vermiste 16-jarige duiker gevonden

Woensdag  29 mei

 

Twee Nederlanders verdronken bij wrakduiken in Schotland

Zondag  26 mei   Dode man gevonden in Rotterdamse haven

Vrijdag  24 mei

 

3 mensen naar ziekenhuis na kapseizen raft

Donderdag  23 mei

 

Man verdronken in sluis Eefde

Woensdag 22 mei

  Verdronken in Noordzee bij Monster

Woensdag 22 mei

  Kajakker treft lichaam aan in Rijn bij Renkum

Zondag  19 mei

 

Voorbijgangers redden jongetje uit water

Zaterdag  18 mei

 

16-jarige duiker vermist in Oosterschelde

Vrijdag  17 mei

 

Lichaam in Waal bij Zuilichem gevonden

Donderdag  16 mei

 

Fietsster verdronken na val in water

Woensdag 15 mei

 

Dode man uit Harderhaven gevist

Woensdag 15 mei

 

Omstanders valt verdrinking invalide niet te verwijten

Zaterdag  11 mei

  Drenkeling gereanimeerd na redding uit het Singel

Vrijdag  10  mei

  Reanimatie nadat karper man in water trekt

Vrijdag  10  mei

  Jongetje van 2,5 gereanimeerd na val in water

Donderdag  9 mei

 

Vrouw verdronken na overvaren sloep Spannenburg

Donderdag  9 mei

  Man overlijdt in sloot onder gekantelde kraan

Donderdag  9 mei

  Dode in water Noordwijk

Woensdag  8 mei

 

Lichaam aangespoeld op strand Westkapelle

Woensdag  8 mei

 

Twee drenkelingen in zee gestorte Cessna snel gevonden

Maandag  6 mei

 

Man rijdt Beatrixkanaal in en verdrinkt

Vrijdag 3 mei

 

Reanimatie na verdrinking auto te water

Woensdag 1 mei

 

Vrouw verdronken in Schipluiden

 

Donderdag  30 mei

Vermiste 16-jarige duiker gevonden

BURGHSLUIS - Duikers van de Koninklijke Marine hebben donderdagochtend rond drie uur in de Oosterschelde een lichaam aangetroffen. Met zekerheid is vastgesteld dat het de vermiste Belgische duiker is, naar wie al bijna twee weken wordt gezocht.

De16-jarige jongen was tijdens het pinksterweekend met een groepje aan het duiken toen hij op 30 meter diepte in problemen raakte. Zijn buddy's verloren hem uit het oog toen de buddylijn tussen hen losraakte. Sindsdien ontbrak elk spoor van de jongen. Vanwege de sterke stroming kon donderdagochtend het lichaam nog niet worden geborgen. In de loop van de dag is het lichaam geborgen en met zekerheid is vastgesteld dat het inderdaad om de 16-jarige jongen gaat.

Woensdag  29 mei

Twee Nederlanders verdronken bij wrakduiken in Schotland

Twee Nederlandse duikers, Gerard van der Schot (66) en Ron Pakker (64) gingen dinsdag onder water bij de Schotse eilandengroep Orkney. De twee kwamen niet meer boven water en zijn sindsdien vermist. 'Ron was net met pensioen. Hij verheugde zich ontzettend op deze wrakduik.'

De duikvakantie van Gerard en Ron in Schotland is geŽindigd in verdrinking en vermissing van het tweetal. De mannen waren dinsdagmiddag met zes andere Nederlandse duikers afgedaald naar het scheepswrak van SMS Brummer in de Scapa Flow, in het hoge noorden van Schotland. De Schotse politie heeft geen hoop op een goede afloop, De afgelopen 2 dagen is met boten en helikopters tevergeefs naar de lichamen gezocht. De twee waren zeer ervaren duikers.

 

Zondag  26 mei

Dode man gevonden in Rotterdamse haven

ROTTERDAM - Nadat voorbijgangers in de nacht van zaterdag op zondag een lichaam zagen drijven in een haven in het Botlekgebied werden hulpdiensten gealarmeerd. Daar er een mogelijke drenkeling werd gemeld in het water werd een grote zoektocht op touw gezet in het Botlekgebied.

Met behulp van boten en vanaf de wal doorzochten politie, brandweer en het Havenbedrijf het gebied rond de Oude Maasweg. Na korte zoektijd In het water werd een lichaam aangetroffen. De man bleek al langere tijd geleden overleden.  Men doet forensisch onderzoek hoe lang geleden hij is overleden en waardoor.

Vrijdag  24 mei

3 mensen naar ziekenhuis na kapseizen raft

KIJKDUIN - Drie mensen zijn vrijdagmiddag per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd met onderkoelingsverschijnselen nadat hun opblaasbare raft was omgeslagen voor de kust van Kijkduin. Door het kapseizen had een persoon veel water binnengekregen. In totaal kwamen negen mensen in het koude water van de Noordzee terecht.

Toen gealarmeerde hulpdiensten van KNRM en Reddingsbrigade ter plaatse kwamen waren alle opvarenden al uit het water. De overige personen kwamen op verhaal in een strandtent. Het rafttochtje op de Noordzee was onderdeel van een personeelsuitje.

Donderdag  23 mei

Man verdronken in sluis Eefde

EEFDE - De drenkeling die aan het einde van de woensdagmiddag in het water bij de sluis in Eefde was beland, is woensdagavond laat dood uit het water gehaald.

Brandweer en ambulance  rukten rond 18.00 uur uit. Het scheepvaartverkeer werd stilgelegd om vervolgens duikers van de brandweer in het water te laten zoeken. Toen dat na uren niets opleverde, werd rond 20:00 uur assistentie van de dtichting SOAD gevraagd. Rond 22:00 uur waren vier vrijwilligers ter plaatse om te dreggen, rond 23.00 uur kon het lichaam van de drenkeling worden geborgen. Volgens getuigen zou de man zelf in het water zijn gesprongen, de politie zal nader onderzoek verrichten naar de toedracht.

Woensdag 22 mei

Verdronken in Noordzee bij Monster

Monster - In Monster bij het Schelpenpad in de gemeente Westland is woensdagmiddag een lichaam aangespoeld. Deze werd door wandelaars aangetroffen op een zandbank nabij de kust.

Gealarmeerde hulpdiensten kwamen om 16.45 uur in actie. Ook een traumahelikopter is ter plaatse gekomen. Men heeft nog getracht de persoon te reanimeren, helaas zonder resultaat.

Filmbeelden: WOS 

Woensdag 22 mei

Kajakker treft lichaam aan in Rijn bij Renkum

Renkum - Een Kajakker die woensdag een stukje in de Rijn bij Renkum aan het varen was trof in het water een lichaam aan. Het lichaam dreef op de grens van Renkum en Wageningen. Na alarmering heeft de brandweer het lichaam geborgen en de politie zal nog onderzoek verrichten.

Zondag  19 mei

Voorbijgangers redden jongetje uit water

POORTVLIET - Zondagmiddag is In Poortvliet een jongetje uit het water gered door voorbijgangers.

De jongen was bij de Schelphoekseweg te water geraakt. Enkele omstanders bekommerde zich om de jongen, een ander belde de hulpdiensten. Eenmaal met de jongen op de kant arriveerden de hulpdiensten snel en is de jongen onderzocht. Het jongetje is voor controle door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Zaterdag  18 mei

16-jarige duiker vermist in Oosterschelde

BURGHSLUIS - In de Oosterschelde nabij het buurtschap Burghsluis is zaterdagochtend urenlang gezocht naar een vermiste duiker. Het betreft 16-jarige jongen, die op dertig meter diepte onwel is geworden.

De buddy probeerde hem te helpen maar kon hem niet boven brengen, vervolgens zwom de buddy zelf naar de oppervlakte en sloeg alarm. Vanochtend om 09.30uur kreeg het Kustwachtcentrum in Den Helder een alarmmelding dat een duiker vermist werd ter hoogte van Burghsluis. Direct heeft het KWC een zoekactie gestart met meerdere boten en een helikopter.

Hulpdiensten zochten op de plek waar de - vermoedelijk Belgische - jongen verdween, zeventig meter zuidelijk van de havenmonding van Burghsluis. Op de wal stonden een ambulance en een traumaheli gereed. Omstreeks 13.00 uur werd de zoektocht gestopt. De Kustwacht gaat ervan uit dat de duiker niet meer leeft. Ter plaatse is erg diep en er staat er een sterke stroming. Duikers van de marine zoeken verder tot het donker wordt. De burgemeester van Schouwen-Duiveland heeft in een straal van 500 meter rond de haven van Burghsluis een duikverbod ingesteld.

Vrijdag  17 mei

Lichaam in Waal bij Zuilichem gevonden

ZUILICHEM - In de Waal bij Zuilichem is vrijdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden door een voorbijganger. Nadat deze alarm heeft gemaakt heeft de politie gezorgd dat het lichaam werd geborgen

Er is een onderzoek gestart om de identiteit en de doodsoorzaak te achterhalen. Op en rond de vindplek is onderzoek gedaan. Het gaat om een volwassen persoon en het lichaam zou langere tijd in het water hebben gelegen.

 

Donderdag  16 mei

Fietsster verdronken na val in water

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Donderdagmorgen troffen voorbijgangers een 60-jarige vrouw aan in het water langs de Duikerlaan.

De 60-jarige Capelse vrouw uit Capelle aan den IJssel reed door nog onbekende toedracht op de fiets de sloot in. De vrouw was op weg naar haar werk toen zij met haar fiets in het riet langs het water belandde. Zij kwam onder haar fiets terecht en is ter plekke verdronken. De politie meld dat uit onderzoek blijkt dat het niet om een misdrijf gaat.

 

Woensdag 15 mei

Dode man uit Harderhaven gevist

Zeewolde - Dinsdagavond om 21.45 uur alarmeerde een bezoeker dat in het water van de Harderhaven in Zeewolde een stoffelijk overschot dreef.

Gealarmeerde agenten hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld, vervolgens hebben specialisten van de Forensische Opsporing onderzoek verricht. Het lichaam heeft langere tijd in het water gelegen. Een misdrijf wordt op basis van sporen uitgesloten, men vermoed dat de man te water is geraakt en verdronken.

Woensdag 15 mei

Omstanders valt verdrinking invalide niet te verwijten

ROERMOND - Het blijkt niet de schuld van omstanders dat een invalide visser in Roermond is verdronken. Een van de getuigen is nog te water gegaan om de drenkeling te redden, maar deze man moest zijn poging opgeven. Omstanders belden wel 112. Het verdrinken van de visser is een triest ongeval.

De 58-jarige invalide man viel vrijdag van zijn scootmobiel in het water langs de Maasnielderbeek. Volgens berichten zou de visser door een grote karper in het water getrokken. Na het verdrinken ontstond ophef, omdat de omstanders niets zouden hebben gedaan om de voor zijn leven vechtende drenkeling uit het water te redden. Maar dat verhaal klopt volgens de politie niet.

Hulpdiensten hebben de man uit het water gehaald en nog gereanimeerd. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht, waar hij dinsdag overleed aan de gevolgen.

Vrijdag  10 mei

Reanimatie nadat karper man in water trekt

ROERMOND - Een 58-jarige invalide man die vrijdagavond in de Roermondse Olieslagerstraat aan het vissen was, is door een grote karper het water ingetrokken. De man werd met scootmobiel en al in de Maasnielderbeek getrokken. Geen van de omstanders bood de man te hulp, wel zijn de hulpdiensten ingeschakeld.

Hulpdiensten van brandweer en de politie kwamen ter plaatse om de drenkeling uit het water te halen. Door ambulancepersoneel is de man gereanimeerd en stabiel naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe het invalide slachtoffer er nu aan toe is. Uiteindelijk is de man dinsdag overleden.

Zaterdag  11 mei

Drenkeling gereanimeerd na redding uit het Singel

Amsterdam - Zaterdagavond rond elf uur kwam bij de meldkamer een melding binnen van een man die in beschonken toestand in de gracht gevallen was. De man verdween onmiddellijk onder water.

Een ingeschakeld duikersteam van de brandweer heeft de man uit het water gered. Op de kade werd de drenkeling gereanimeerd, mede door ambulancepersoneel. Vervolgens is de man in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. De huidige toestand van de drenkeling is niet bekend.

Vrijdag  10 mei

Reanimatie nadat karper man in water trekt

ROERMOND - Een 58-jarige invalide man die vrijdagavond in de Roermondse Olieslagerstraat aan het vissen was, is door een grote karper het water ingetrokken. De man werd met scootmobiel en al in de Maasnielderbeek getrokken. Geen van de omstanders bood de man te hulp, wel zijn de hulpdiensten ingeschakeld.

Hulpdiensten van brandweer en de politie kwamen ter plaatse om de drenkeling uit het water te halen. Door ambulancepersoneel is de man gereanimeerd en stabiel naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe het invalide slachtoffer er nu aan toe is. Uiteindelijk is de man dinsdag overleden.

Vrijdag  10  mei

Jongetje van 2,5 gereanimeerd na val in water

Barendrecht  - Aan de Riederhoeve in Barendrecht is vrijdagmiddag rond 16.00 uur een 2,5 jarig jongetje met zijn fietsje in het water gevallen. Een neefje is begonnen met de peuter te reanimeren.

Het jongetje was met familieleden in het park aan het recreŽren.  De peuter was aan het spelen met zijn fietsje en is ongeveer vijf minuten uit het zicht van de familie geweest. Een neefje trof hem vervolgens in het water aan, heeft hem op de kant gehaald en is direct met reanimatie begonnen.

De reanimatie werd later overgenomen door de ambulancedienst en brandweer toen deze waren gearriveerd. Ook kwam de traumaheli naar Barendrecht om het ventje te stabiliseren. Het jongetje is vervolgens met een spoedtransport en onder politiebegeleiding naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam gebracht. Men heeft geen mededeling gedaan hoe het nu gaat.

Donderdag  9 mei

Vrouw verdronken na overvaren sloep Spannenburg

SPANNENBURG - Een 81-jarige vrouw die donderdagmiddag als drenkeling werd gereanimeerd na een aanvaring bij het Friese Tjerkgaast, is aan het begin van de avond overleden. Twee anderen raakten gewond bij de aanvaring en zijn in het ziekenhuis behandeld. Twee kinderen die uit het water zijn gehaald zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De aanvaring gebeurde ter hoogte van de brug Spannenburg, over het Prinses Margrietkanaal. Veertien familieleden van een Duitse familie zaten in de sloep, die door motorpech dwars midden in de drukke vaarroute was komen te liggen. Een 81-jarige drenkeling moest gereanimeerd worden en werd met de traumahelikopter afgevoerd. De sloep zonk snel en wordt spoedig  geborgen. Het scheepvaartverkeer werd stilgelegd, maar is inmiddels weer vrijgegeven.

Donderdag  9 mei

Man overlijdt in sloot onder gekantelde kraan

VARSSEVELD - Een man uit Varsseveld is donderdag gestorven toen hij met zijn kraanwagen van een bruggetje kantelde. De man kwam in een sloot klem te zitten onder het voertuig en overleed ter plaatse.

De man wilde op zijn eigen erf aan het werk gaan met de kraanwagen.  Zijn kraanwagen kantelde toen hij over een brug reed. De man lag bekneld onder water, Hoe dat kon gebeuren is niet duidelijk.

Donderdag  9 mei

Dode in water Noordwijk

NOORDWIJK - In het water langs de kade aan de Schiestraat in Noordwijk is donderdagochtend een lichaam aangetroffen door voorbijgangers. Nadat deze 112 belden rukten de hulpdiensten met groot materieel uit.

Ter plaatse bleek de drenkeling al overleden en konden de hulpdiensten niets meer doen.Men vermoed dat de persoon per ongeluk te water is geraakt en verdronken. De identiteit van de persoon is nog niet bekend gemaakt.

Woensdag  8 mei

Lichaam aangespoeld op strand Westkapelle

WESTKAPELLE - Woensdagochtend is aan de voet van de zeedijk op het strand bij Westkapelle door wandelaars een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie kreeg om 19.30 uur de melding van de vondst van het lichaam.

De forensische opsporingsdienst en technische recherche probeert momenteel de identiteit van de persoon te achterhalen. Dit kan nog wel geruime tijd duren om dat het lichaam al enige tijd in het water heeft gelegen.

Woensdag  8 mei

Twee drenkelingen in zee gestorte Cessna snel gevonden

Vier reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en twee helikopters werden ingezet om een in de Noordzee gestort sportvliegtuig te zoeken. De twee inzittenden zijn snel gevonden op 50 kilometer uit de kust. De piloot heeft het ongeluk niet overleefd.

Woensdagmorgen omstreeks half tien zijn KNRM reddingboten van Den Helder tot IJmuiden gealarmeerd nadat een noodmelding was ontvangen. Het signaal bleek afkomstig  van een Cessna sportvliegtuig op 50 kilometer uit de kust van Noord-Holland. Gealarmeerde helikopters van de Koninklijke Luchtmacht en de Offshore SAR heli troffen op de locatie van het noodbericht wrakstukken aan.

De reddingboot Koos van Messel vond een uur later een drenkeling aan in zee. De man was onderkoeld maar aanspreekbaar en kon bevestigen dat een tweede inzittende ook in zee moest drijven. De tweede drenkeling werd kort daarna bewusteloos aangetroffen door de reddingboot Donateur. De man is in zorgwekkende toestand door een helikopter doorgetransporteerd naar het ziekenhuis in Den Helder. Hij bezweek helaas aan zijn verwondingen. Het eerste slachtoffer werd door de Koos van Messel in IJmuiden overgedragen aan een ambulance en is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

De reddingoperatie werd bemoeilijkt door de zeer dichte mist ter plaatse. Het zicht van minder dan 50 meter belemmerde een snelle evacuatie met behulp van een helikopter. Daartoe werd het bewusteloze slachtoffer overgezet op het marinevaartuig Zr.Ms. Snellius, die daarna buiten de mistbank werd geleid om een helikoptertransfer mogelijk te maken.

Het sportvliegtuig met twee Nederlandse inzittenden was voor een fotovlucht vertrokken van het vliegveld De Kooij in Den Helder. Na het neerstorten heeft een automatisch noodbaken een alarm uitgezonden, met de exacte positie. Daardoor kon het wrak snel worden gelokaliseerd. De inzittenden waren gekleed in overlevingspak, waardoor zij in het ijskoude zeewater bleven drijven en minder snel zijn afgekoeld dan verwacht werd. De reddingboten van Den Helder en Egmond hebben zoveel mogelijk brokstukken van het vliegtuig opgevist.

Maandag  6 mei

Man rijdt Beatrixkanaal in en verdrinkt

EINDHOVEN - Zondagavond is een man verdronken nadat hij met zijn auto in het Beatrixkanaal in Eindhoven is gereden. Het ongeval deed zich rond 20.00 uur voor bij de Spottersweg. De politie heeft sterke aanwijzingen dat het om de vermiste 26-jarige Tim van de Ven uit Wintelre gaat. Dit is inmiddels vastgesteld.

Een politiewoordvoerder liet zondagavond weten wel zeker te zijn dat er zich geen misdrijf heeft afgespeeld.  Tim van de Ven werd zondagochtend als vermist opgegeven. Hij zou in een 'zorgwekkende gemoedstoestand' zijn.

Het is nog onduidelijk hoe de auto in het water is beland. Een half uur na de melding haalde de brandweer de man, die nog in de gordels zat in zijn auto, uit het water.  De zwarte Opel Astra lag op de bodem van het kanaal. Het bergen ging tot diep in de nacht door. De politie had de omgeving van de Spottersweg afgezet voor verkeer.

Vrijdag 3 mei

Reanimatie na verdrinking auto te water

LELYSTAD - Vrijdagavond is op de kruising Houtribdreef en de Schroefstraat in Lelystad een auto te water geraakt. De auto kwam op zijn kop in het water terecht waarbij de bestuurder klem kwam te zitten.

Mensen die dit zagen zijn direct het water ingesprongen om hulp te bieden. Na enige tijd lukte het pas om de man uit het voertuig te bevrijden en op het droge te krijgen. Op de kant vertoonde de man geen levenstekenen en begon men direct met reanimatie. geassisteerd door politie.

De reanimatie is overgenomen door ambulanciers, toen de man enigzins stabiel leek is de man met spoedtransport naar het ziekenhuis in Lelystad vervoerd. Hoe het de man nu vergaat is onbekend, de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Woensdag 1 mei

Vrouw verdronken in Schipluiden

Wandelaars hebben woensdagochtend het lichaam van een vrouw aangetroffen in het water langs de Schieweg in Schipluiden. Hierop werden hulpdiensten gewaarschuwd die zorg hebben gedragen voor de berging van de vrouw.

Uit onderzoek bleek het lichaam van 62-jarige vrouw uit Rotterdam, de vrouw werd sinds dinsdag 30 april vermist. Er is vastgesteld dat er geen sprake is van een misdrijf. De vrouw is verdronken, vermoedelijk doordat zij per ongeluk te water is geraakt, zelfdoding word ook niet uitgesloten.