HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van AUGUSTUS 2013

 

AUGUSTUS 2013

 

24 berichten

     

Vrijdag 30 augustus

 

Dode man uit Dokkumer Ee gevist

Donderdag 29 augustus   Boer verdronken in sloot onder tractor

Zaterdag 24 augustus

 

Dode speedboot door alcohol schipper

Zondag 18 augustus

 

Kind (2) verdronken in tuinvijver

Zondag 18 augustus

 

12-jarige jongen in Noorse rivier gevonden

Zaterdag 17 augustus

  Vrouw verdronken in dorpsgracht Makkum

Vrijdag 16 augustus

  Nederlandse jongen verdronken/vermist in Noorse rivier

Maandag 12 augustus

 

Man verdronken in Prinses Magrietkanaal

Maandag 12 augustus

  echtpaar uit Hulst overvaren door gastanker

Zondag 11 augustus

 

Zeiler verdronken in Markermeer

Donderdag 8 augustus

 

17-jarige Utrechtse watersportster verdronken in Grou

Donderdag 8 augustus

  78-jarige Nel uit Waddinxveen verdronken

Woensdag 7 augustus

  Man verdronken in Maas bij Cuijk

Dinsdag 6 augustus

  Man in sloot Vliegenbos gevonden

Maandag 5 augustus

  Vrouw verdronken onder grasmaaier

Maandag 5 augustus

  2-jarige Tygo alsnog overleden na verdrinking

Zondag 4  augustus

 

Poolse zwemmer verdronken Callantsoog

Zaterdag 3  augustus

 

18 jarig meisje en 19 jarige jongen verdronken in Horst

Zaterdag 3  augustus

  22-jarige Pool verdronken in het Haarlemmermeerse bos

Vrijdag 2 augustus

 

Jongetje van bodem zwembad de Fakkel gehaald  

Vrijdag 2 augustus

 

Politie zoekt getuigen overvaring met dodelijke afloop bij Grevelingendam

Vrijdag 2 augustus

  19-jarige man verdronken in meertje Kennemerduinen

Donderdag 1 augustus

  Belgische drenkelinge vermoedelijk overvaren

Donderdag 1 augustus

 

2-jarige Tygo verder behandeld in UMCG

 

AUGUSTUS 2013

In water kun je verdrinken

Als een mens in de buurt van water komt is er een kans dat je er in verdrinkt. Wel kunnen we op alle mogelijke manieren die kans verkleinen:

Onderschat het water niet met stroming en qua temperatuur.

Zorg dat je goed kunt zwemmen en in goede conditie bent.

Informeer bij mensen die bekend zijn met de risico’s van het water waar je wilt zwemmen.

Zwemmen en te water gaan is je eigen verantwoording en niemand anders.

Ga op stranden en open water zwemmen in ‘bewaakte’ gebieden met toezicht en verlies kinderen geen seconde uit het oog, water heeft enorme aantrekkingskracht op kinderen. Toezicht op kinderen uitsluitend laten uitvoeren door personen (broertjes/zusjes) van 18 jaar en ouder! Zwemhulpmiddelen zoals bandjes, vleugels zijn geen redding middelen en dienen dan ook onder toezicht (ouder) gebruikt te worden.

Foto: Royal National Lifeboat Institution

Zwembaden zijn ook niet veilig, ook hier geld altijd hou je kind in het oog. Toezichthouders houden wel (preventief) toezicht en zullen altijd helpen, doch blijft het ten alle tijden de verantwoording van de ouders. Toezichthouders zijn hooguit een uur alert, er zijn zwembaden waar toezichthouders 2 tot 5 uur toezicht moeten houden  in roulatie maar zonder (geestelijke) rust.

Het aantal accidentele verdrinkingen ligt de laatste 12 jaar rond de 200 personen. 2012 waren dat als uitzondering rond de 160 verdrinkingongevallen. Dit zijn de cijfers van mensen die ongewild te raken, nog eens 200 mensen plegen zelfmoord door verdrinking. Hierin is 2013 geen uitzonderlijk jaar en volgt de statistieken.

Vrijdag 30 augustus

Dode man uit Dokkumer Ee gevist

Leeuwarden - Vrijdagavond is In het water van de Dokkumer Ee in Leeuwarden een dode man gevonden. Rond 20.00 uur werd er een drijvend lichaam gezien ter hoogte van NHL Hogeschool door een voorbijganger. De politie onderzoekt de zaak en de brandweer zal het stoffelijk overschot bergen. Uit forensisch onderzoek moet blijken om wie het gaat en wat de doodsoorzaak is.

Donderdag 29 augustus

Boer verdronken in sloot onder tractor

Obdam - Bij een ongeluk met een landbouwvoertuig in het Noord-Hollandse Obdam is donderdagmiddag een 51-jarige boer verdronken. De man was aan de Duinweid aan het werk toen hij door nog onbekende oorzaak met zijn tractor een sloot inreed. De man kreeg het voertuig bovenop zich.

 Een passant zag het voertuig in de sloot, waarschuwde hulpverleners en betrokkenen waarna de man uit het water gehaald is. Men heeft nog getracht de man te reanimeren, helaas zonder succes.

Zaterdag 24 augustus

Dode speedboot door alcohol schipper

SCHEEMDA  - De 48-jarige schipper van de speedboot die vrijdagavond op het Winschoterdiep bij Scheemda verongelukte, had te veel gedronken. Bij het speedboot ongeluk kwam de 50-jarige plaatselijk bekende ondernemer Jan Viet om het leven, mede omdat hij verwondingen had van de scheepsschroef.

De 48-jarige schipper uit Veendam had vrijdagavond 1,75 promille alcohol in zijn bloed, terwijl 0,75 promille is toegestaan. Vermoedelijk raakte de speedboot de kant bij het maken van een snelle bocht waardoor de controle over het vaartuig werd verloren. De vijf inzittenden kwamen daardoor in het water terecht, de vier andere opvarenden konden de gewonde man op de kant halen, maar hij overleed ter plaatse. De snelle boot is leeg doorgevaren en werd 2 kilometer verder aangetroffen.

Vrijdag 23 augustus

Dode bij speedboot ongeval op Winschoterdiep

SCHEEMDA - Op het Winschoterdiep in Scheemda is vrijdag een van de opvarenden van een speedboot om het leven gekomen, vier andere inzittenden hebben zichzelf in veiligheid weten te brengen

Het is niet helemaal duidelijk wat het ongeval heeft veroorzaakt. Vermoedelijk maakte de speedboot een snelle bocht waardoor de controle over het vaartuig werd verloren en de vijf opvarenden in het water zijn beland. 1 persoon is hierbij overleden en de overige vier konden gekneusd de wal bereiken. Er zijn geen aanwijzingen voor een aanvaring.

 

Zondag 18 augustus

Kind (2) verdronken in tuinvijver

Aalten –Het 2-jarig kindje dat vrijdagochtend per traumahelikopter naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen werd overgebracht is zondag aan de gevolgen van verdrinking overleden.

Vrijdagochtend ontvingen hulpdiensten rond 11.30 uur de melding van een waterongeval met een jong kind  en kwamen massaal ter plaatse. Ook werd de traumahelikopter ingezet. Nadat het kind uit het water was is deze direct gereanimeerd en kritiek per traumahelikopter naar het UMC Radboud Ziekenhuis in Nijmegen gevlogen.

Het ongeval gebeurde in een vijver bij een woning aan de Beerninkweg in Aalten. Vermoedelijk was het kind even aan de aandacht ontsnapt en in de vijver gevallen. Hoe het kind uit het water is gehaald is niet bekend.

Zondag 18 augustus

12-jarige jongen in Noorse rivier gevonden

STRYN - Het lichaam van de 12-jarige Nederlandse jongen die sinds donderdag werd vermist in Noorwegen is zaterdagavond in de rivier Videelva bij Stryn gevonden. Het lichaam werd gevonden op ongeveer 150 meter van de plek waar hij donderdag in het riviertje viel. Reddingwerkers kampten met een sterke stroming. Zaterdag is een deel van de rivier afgedamd, nadat in het water iets was ontdekt dat op een lichaam leek. Toen het waterpeil lager was, werd het lichaam gevonden.

Zaterdag 17 augustus

Vrouw verdronken in dorpsgracht Makkum

MAKKUM – In Makkum bij het Vallaat is zaterdagmorgen het lichaam van een vrouw in het water gevonden door een wandelaar. De vrouw, afkomstig uit Makkum blijkt verdronken, vermoedelijk door een ongelukkige val in het water terechtgekomen. De politie sluit een misdrijf uit.

Vrijdag 16 augustus

Nederlandse jongen verdronken/vermist in Noorse rivier

STRYN (Noorwegen) – Met gebruik van alle hulpmiddelen en man en macht wordt in Noorwegen gezocht naar een vermoedelijk 12-jarige Nederlandse jongen. Hij was donderdagmiddag aan het wandelen met zijn broertje van 10 jaar langs de rivier toen hij in het water viel. Op die plek is het water van de snelstromend rivier wild, het is ook een deel met watervallen,

De trui van de jongen werd zo'n 200 meter verderop langs de kant gevonden. Het water komt van een gletsjer en is ijskoud. Er wordt gezocht met helikopters en duikers. Tientallen mensen zochten ook vrijdag in de rivier Videelva bij Stryn naar de jongen, echter het ruige landschap bemoeilijkt de zoektocht. De moeder en broer met wie de vermiste drenkeling op vakantie was in het gebied krijgen traumahulp van de gemeente.

Maandag 12 augustus

Man verdronken in Prinses Magrietkanaal

Kootstertille – Een nog onbekende man op een scootmobiel is maandagavond bij het Friese dorp Kootstertille verdronken nadat hij in het Prinses Magrietkanaal was ingereden.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de burg in de Hege Dyk over het kanaal. Omstanders die de drenkeling aantroffen hebben de bestuurder van de scootmobiel uit het water gehaald en nog geprobeerd hem te reanimeren. Ook de hulp van ambulanciers mocht niet meer baten, de man was al overleden.

Maandag 12 augustus

echtpaar uit Hulst overvaren door gastanker

VLAKE - Een echtpaar,  een 63-jarige vrouw en haar 61-jarige man uit Hulst in Zeeuws-Vlaanderen zijn maandagmorgen rond 11.00 uur verdronken. Hun motorjacht werd in de buurt van Vlake overvaren door een lege binnenvaarttanker.

Hulpdiensten rukten kort na 11.00 uur massaal uit. Er werd verondersteld dat er nog twee opvarenden werden vermist. Aan de zoekactie nam behalve een politie helikopter  ook een Seaking helikopter van de Belgische kustwacht uit Koksijde met speciale apparatuur mee boven het kanaal. De KNRM reddingboot uit Hansweert en 18 duikers waren druk om drenkelingen te lokaliseren.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland waren er rond 15.00 uur geen aanwijzingen dat andere opvarenden op het motorjacht Carnat aanwezig waren ten tijde van de aanvaring. Vervolgens heeft men het zoeken naar drenkelingen gestaakt.

Maandag 12 augustus

2 opvarenden verdronken bij overvaren boot

zoektocht naar drenkelingen

Wemeldinge – Maandagochtend rond 11.00 uur is in het Kanaal door Zuid-Beveland een plezierjacht overvaren door een Duitse gastanker. Het plezierjacht dat vermoedelijk 4 opvarenden had zit vast onder de gastanker. Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse om de drenkelingen te vinden.

Het plezierjacht lag bij de Postbrug langs de Westelijke Kanaalweg waarschijnlijk te wachten op een brugopening. Op deze plaats is de plezierboot overvaren door de Duitse gastanker, die onderweg was naar de haven van Antwerpen. De plezierboot zit onder de tanker vast wat de hulpverlening bemoeilijkt.

Rond 12.00 uur is een vrouwelijke opvarende door brandweerduikers aan de wal gebracht. De drenkelinge is nog gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis in Goes overgebracht. Hier bleek de vrouw overleden aan de gevolgen van haar ongeval. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig en er word doorgezocht naar de overige opvarenden. Een Seaking helikopter van de Belgische kustwacht uit Koksijde zoekt met speciale apparatuur boven het kanaal, de politiehelikopter scant het wateroppervlakte.

Ongeveer om 13.00 uur gingen de twee traumahelikopters weer terug naar de basis omdat bij meer dan 1 uur onder water geen redding meer mogelijk is. Vanaf 13.00 uur is de reddingoperatie omgezet in zoeken en bergen van de drenkelingen.

Zondag 11 augustus

Zeiler verdronken in Markermeer

Lelystad -  in het Markermeer tussen Lelystad en Almere is zondagavond een opvarende van een zeilboot te water geraakt en verdronken.

De zeilboot waar de man op voer had problemen, een bemanningslid probeerde dit te verhelpen en viel hierbij van het schip. De andere opvarende op de zeilboot zag zijn zeilpartner te water raken en bij een boei kopje onder gaan en niet meer boven komen, deze riep gelijk hulpdiensten in.

Duikers van de brandweer troffen de drenkeling op de bodem van het Markermeer, bij de boei waar hij onder water verdween. De drenkeling is binnen een half uur uit het water gehaald en men heeft de man nog 20 minuten gereanimeerd.  Vermoedelijk doordat het water al te warm is heeft reanimatie niets meer kunnen uitrichten en is de man ter plekke overleden. Er wordt nog onderzocht hoe de man precies te water is geraakt en verdronken.

Donderdag 8 augustus

17-jarige Utrechtse watersportster verdronken in Grou

GROUW  - Donderdagavond is bij Grou in Friesland het stoffelijk overschot gevonden van de 17-jarige Utrechtse watersportster Florine Timmer. Het lichaam van Florine werd gevonden in het water in de buurt van de Meersweg, waar Florine ook het laatst was gesignaleerd. Het scheepvaartverkeer blijft gedurende het onderzoek vooralsnog gestremd.

Florine Timmer werd vermist in de nacht van woensdag op donderdag. Florine was op bezoek geweest op een plezierjacht in de haven van Grou en ging even voor 04.00 uur terug naar haar eigen schip. Toen zij daar op zeker moment niet aankwam en al even onderweg was werd alarm geslagen.

Ze is kort na haar vertrek gezien in de omgeving van de Hellingshaven gezien, sindsdien ontbrak elk spoor. Donderdag zijn hulpdiensten op zoek geweest naar het meisje. Er is onder meer gebruik gemaakt van een helikopter en sonarapparatuur. Ook zijn schepen in de haven doorzocht. Om 19.30 uur is het lichaam van Florine Timmer gevonden op de bodem van de haven, in de buurt van de plek waar het meisje voor het laatst is gezien, bij de Hellingshaven.

Donderdag 8 augustus

78-jarige Nel uit Waddinxveen verdronken

WADDINXVEEN - Het lichaam van de dementerende Nel van Dongen-Van Roon (78) uit Waddinxveen is donderdagmiddag gevonden in het water aan de Elzenhorst in Waddinxveen.

De vrouw werd vermist sinds zaterdag uit zorgcentrum Souburgh aan de Prins Bernhardlaan in Waddinxveen. De vrouw is een paar honderd meter van het zorgcentrum in het water aangetroffen. Sinds afgelopen maandag is alles in het werk gesteld om de vrouw te vinden, helaas tevergeefs. De dementerende vrouw is eerder een paar keer zoek geweest, maar dit heeft nooit ernstige gevolgen gehad.

Woensdag 7 augustus

Man verdronken in Maas bij Cuijk

CUIJK – Een oplettende schipper trof woensdagmiddag In de Maas bij Cuijk het lichaam van een man aan. Dit was rond half twee ter hoogte van de Maasboulevard.

De gewaarschuwde politie heeft gezorgd dat het lichaam van de man rond twee uur werd geborgen uit het water. De politie gaat er vanuit dat de man verdronken is en er in eerste instantie geen sprake lijkt van een misdrijf. Hoe de man precies om het leven is gekomen en wie hij was word nog onderzocht.

Dinsdag 6 augustus

Man in sloot Vliegenbos gevonden

AMSTERDAM – Dinsdagmiddag is tijdens het maaien van fluitekruid aan de slootkant naast de tennisbaan het lichaam van een man aangetroffen in het water.

Duikers van politie hebben het lichaam geborgen, er zal nog onderzoek plaatsvinden naar de toedracht om een misdrijf uit te sluiten. Het lichaam heeft al langere tijd in het water gelegen wat de vaststelling van de identiteit bemoeilijkt.

Maandag 5 augustus

Vrouw verdronken onder grasmaaier

HELLEVOETSLUIS - In het Zuid-Hollandse Oudenhoorn bij Hellevoetsluis is maandagmiddag een 65-jarige vrouw verdronken in een sloot naast haar huis.

Het ongeval gebeurde met een zitmaaier, vermoedelijk reed zij te dicht langs de sloot waardoor het voertuig kantelde en bovenop de vrouw kwam. Een boodschappenbezorger trof het slachtoffer aan in de sloot. De vrouw heeft minstens een half uur in het water gelegen voordat zij onder de maaimachine vandaan kon worden gehaald. Hulpdiensten konden niet veel meer doen. De vrouw bleek al overleden.

Maandag 5 augustus

2-jarige Tygo alsnog overleden na verdrinking

het 2-jarig jongetje uit het Twentse Delden is in het weekeinde overleden aan de gevolgen van een val in een vijver vorige week woensdag. Het 2-jarig jongetje ontsnapte aan de aandacht van zijn moeder en glipte het huis uit. Een voorbijganger ontdekte het kind drijvend op zijn buik in een vijver naast het huis aan De Dinkel. Het jongetje is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar hij dit weekeinde is overleden.

Donderdag 1 augustus

2-jarige Tygo verder behandeld in UMCG

De 2-jarige Tygo die woensdagmorgen vlak bij zijn huis uit het water is gehaald word verder behandeld in Groningen. Het Universitair Medisch Centrum in Groningen beschikt over een speciale Intensive Care afdeling met medische instrumenten om de gevolgen van verdrinking en onderkoeling te behandelen. De artsen en verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in behandeling van (bijna) verdronken kinderen.

 

Woensdag  31   juli

Jongetje (2) Kritiek na verdrinking in vijver

DELDEN - Een 2-jarig jongetje is woensdagochtend verdronken in een vijver aan de Dinkel, een straat in het Twentse Delden. Rond 10.00 uur werd het ventje in het water aangetroffen en werd hulpdiensten gealarmeerd.

Een voorbijganger zag het kind en is meteen begonnen met reanimeren, spoedig kwam er hulp ter plaatse, 4 ambulances, Trauma helikopter en 2 politieauto’s. De jonge drenkeling is in uiterst kritieke toestand per ambulance in spoedtransport onder politie begeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. Voor het leven van de jonge drenkeling wordt gevreesd.

De jongen was aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt en in het water beland. Op aandringen van bewoners van nieuwbouwwijk De Braak-West heeft de gemeente een balustrade geplaatst rond de vijver. Op de plek waar het ongeval is gebeurd is een opening in de balustrade zodat het waterschap een boot te water kan laten voor onderhoud. Om ongevallen in de toekomst te voorkomen word hier met dpoed naar een oplossing gezocht.

Wandelaar zag Tygo (2) in het water drijven

DELDEN - Bij de vijver in Delden waar woensdagochtend de 2-jarige Tygo in het water werd gevonden, is dit het gesprek van de dag. Tygo zat voor zover bekend tv te kijken in de woonkamer maar besloot, toen zijn moeder even uit de kamer was, naar buiten te gaan. Hij wist het tuinhek te openen en ging met zijn loopfietsje op pad.

Een buurtbewoner die zijn hond uitliet zag het loopfietsje bij de waterkant en iets later zag hij de jongen op zijn buik in het water drijven. De moeder van de drenkeling die hem miste ging al naar buiten om te zoeken. Buiten zag zij dat Tygo uit het water werd gehaald. Het is niet bekend hoelang de jongen in het water heeft gedreven. Er is onmiddellijk gereanimeerd en de drenkeling is met een zwakke circulatie met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens buurtbewoners spelen er regelmatig kinderen op het plein en bij de vijver en word er ook door kinderen gevist in het water. Men tracht de kinderen dan ook continu in de gaten te houden. Op de plek waar Tygo te water raakte ligt een onderhoudshelling en is er weinig begroeiing langs de kant.

 

Zondag 4 augustus

Poolse zwemmer verdronken Callantsoog

GROOTE KEETEN - Zondagmiddag 4 augustus is een 23-jarige Poolse man verdronken. De man vertoefde met 4 vrienden op het strand. De man ging zwemmen, toen de man na enige tijd nog terug was en zijn vrienden niets meer van de man zagen, sloegen zij om 02.15 uur alarm.

Aanwezige badgasten hielpen mee met zoeken naar de vermiste zwemmer bij de strandafslag Voordijk, tussen Groote Keeten en Callantsoog. Ze vormden twee menselijke kettingen en liepen schuifelend door de branding. Ook reddingsbrigade en KNRM zochten actief mee naar de drenkeling. Het was de Nogepa Offshore SAR helikopter die de drenkeling opmerkte. De heliredder dook te water en bleef bij de drenkeling.

De drenkeling werd aan boord van de KNRM reddingsboot Coen Oberman gehaald en naar het strand gebracht. Er is nog getracht de man te reanimeren met meerdere hulpverleners, dit mocht niet meer baten.

Zaterdag 3 augustus

18 jarig meisje en 19 jarige jongen verdronken in Horst

De lichamen van de twee vermiste Polen,  een 18-jarige vrouw en een 19-jarige man zijn zaterdag aan het einde van de middag gevonden in een waterplas bij Horst in Limburg en geborgen.

De slachtoffers, verdronken vrijdagavond tijdens een zwempartij met twaalf andere Poolse vrienden. Het 18-jarig meisje raakte in het water in problemen en de 19-jarige jongen wilde haar helpen. Beiden verdwenen vervolgens onder water en kwamen niet meer boven. Het is niet te achterhalen wat de oorzaak van de verdrinking is geweest en er wordt zonder nieuwe aanwijzingen geen energie in gestoken.

Vrijdagavond en -nacht is al gezocht in het water, maar zonder resultaat. Een sonarboot die zaterdagmiddag enkele uren het water afzocht, wist de twee slachtoffers te lokaliseren. Een duikteam van de politie haalde enkele uren later de lichamen boven water. De slachtoffers waren met een groep naar Nederland gekomen voor seizoensarbeid.

Zaterdag 3 augustus

22-jarige Pool verdronken in het Haarlemmermeerse bos

HOOFDDORP – Vrijdagavond is in het Haarlemmermeerse bos bij Hoofddorp rond 20.30 uur een 22-jarige Poolse man verdronken.

Recreanten zagen dat de man verkoeling zocht in het water, getuigen zagen de man even moeilijk doen en onder water gaan, zij zagen hem niet meer bovenkomen. Hierop heeft men gelijk de hulpdiensten gealarmeerd.

Ongeveer 40 minuten na alarm hebben brandweerduikers de drenkeling op de bodem aangetroffen. Nadat de 22-jarige Poolse man op de kant was werd direct met reanimatie begonnen. Dit werd gedaan door ambulanciers en het ingevlogen trauma team. Helaas is de drenkeling ter plaatse overleden. Het is onduidelijk hoe de man kon verdronken.

Vrijdag 2 augustus

Jongetje van bodem zwembad de Fakkel gehaald  

Ridderkerk – vrijdag in de namiddag is in zwembad de Fakkel in Ridderkerk een 5-jarig jongetje bijna verdronken. Nadat het ventje van de bodem was gehaald, is hij succesvol gereanimeerd.

Een meisje attendeerde de badmeester dat er iemand op de bodem lag, deze sprong onmiddellijk in het water en haalde de 5-jarige drenkeling op de kant. Badpersoneel en een toevallig aanwezige brandweerman hebben de jongen direct adequaat weten te reanimeren, dit werd later overgenomen door ambulanciers en het ingevlogen traumateam.

Het jongetje wist vermoedelijk aan de aandacht van zijn ouders te ontsnappen,is te water geraakt en op de bodem beland. Door het snelle handelen van allen die hulp boden is de 5-jarige drenkeling stabiel naar het ziekenhuis gebracht.

Vrijdag 2 augustus

Politie zoekt getuigen overvaring met dodelijke afloop bij Grevelingendam

BRUINISSE - De politie zoekt naar mensen die donderdagmiddag iets gezien hebben van een dodelijk ongeluk bij de Grevelingendam Noordoost van Bruinisse.

Een 45-jarige vrouw uit België die met haar man op vakantie was in Zeeland, was even na vier uur 's middags gaan zwemmen. Rond 16.45 uur werd ze, drijvend op haar buik door watersporters aangetroffen. Deze brachten haar naar de kant, waar ze nog werd gereanimeerd, ze overleed later in het ziekenhuis van Dirksland.

Aan de hand van verwondingen aan haar arm is het zeer aannemelijk dat ze is overvaren en verdronken. Het is mogelijk dat de veroorzakers dit niet eens gemerkt hebben. De politie heeft ter plaatse mensen ondervraagd, maar dit leverde niks op. Een getuigenoproep had voor zover bekend vrijdagmiddag nog niets opgeleverd. Wie iets van het ongeval heeft gezien, wordt gevraagd zich te melden bij de politie.

Vrijdag 2 augustus

19-jarige man verdronken in meertje Kennemerduinen

AMSTERDAM - Een 19-jarige man is rond 19.30 uur verdronken toen hij aan het zwemmen was in 't Wed in Overveen. Aanwezige recreanten die de man zagen drijven hebben de drenkeling op de kant gehaald en begonnen met reanimeren.

Direct is hulpverlening verzocht en deze kwamen met meerdere ambulances, brandweer, Reddingsbrigade en traumahelikopter uit om de 19-jarige drenkeling te helpen overleven. Medisch personeel is zeker 45 minuten bezig geweest om de drenkeling te stabiliseren. De jongeman is nog naar het ziekenhuis gebracht, helaas heeft dit niet meer mogen baten.

Donderdag 1 augustus

Belgische drenkelinge vermoedelijk overvaren

BRUINISSE – In het water langs de strandweg bij Bruinisse is donderdagmiddag rond 16.45 uur een 45-jarige vrouw uit het Belgische Asse om het leven gekomen. Passerende watersporters vonden rond kwart voor vijf bij de Strandweg een zwaar gewonde vrouw in rode bikini in het water.

De zwaar gewonde vrouw is snel naar de wal gebracht waar direct werd gereanimeerd. Er zijn zeer sterke aanwijzingen dat de vrouw is overvaren door ‘iets’, men heeft nog geen duidelijkheid wat er gebeurt is. De 45-jarige Belgische vrouw is in het ziekenhuis overleden. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht.

Donderdag 1 augustus

2-jarige Tygo verder behandeld in UMCG

De 2-jarige Tygo die woensdagmorgen vlak bij zijn huis uit het water is gehaald word verder behandeld in Groningen. Het Universitair Medisch Centrum in Groningen beschikt over een speciale Intensive Care afdeling met medische instrumenten om de gevolgen van verdrinking en onderkoeling te behandelen. De artsen en verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in behandeling van (bijna) verdronken kinderen.