HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van JANUARI 2013

 

JANUARI 2013

 

 21 berichten

     

Dinsdag 29 januari

 

Drenkeling uit gracht gered

Woensdag 23 januari

 

20-jarige Poolse man uit Zeewolde verdronken

Maandag 21 januari

 

Lichaam vermiste schaatser Maarten de Bruin gevonden

Maandag 21 januari

  39-jarige man verdronken bij auto ongelu

Maandag 21 januari

  Redder verdronken tijdens ijsoefening.

Zaterdag 19 januari

 

Schaatser door ijs Goïngarypster Puollen

Vrijdag 18 januari

  20-jarige Hengelose en hond van ijskoude verdrinkingsdood gered

Vrijdag 18 januari

  84-jarige schaatser lag half uur in het water

Vrijdag 18 januari

 

Vermiste Wamelnaar verdronken in auto

Woensdag 16 januari

 

Vrouw nipt uit haven Raamsdonksveer gered

Dinsdag 15 januari

 

Dronken fietser van verdrinkingsdood gered

Zondag 13 januari

  Dode man gevonden in sloot

Zaterdag 12 januari

  Lichaam aangetroffen in Noordhollandsch kanaal

Vrijdag 11 januari

 

Vermiste man dood gevonden in sluizencomplex

Donderdag 10 januari

 

Vermiste Henk Buiring verdronken aangetroffen bij Nagele

Maandag 07 januari

 

Vrouw verdronken in Vught

Zondag 06 januari

 

Dode gevonden bij Maas

Vrijdag 04 januari

 

Dode vrouw de Waal bij Bemmel

Donderdag 03 januari

 

vermiste 72 jarige Valerie Rust dood aangetroffen in sloot

Dinsdag 01 januari

 

Vermiste Helderse Ilona Kunst blijkt verdronken

Dinsdag 01 januari

 

18-jarige man verdronken in sloot

 

Dinsdag 29 januari

Drenkeling uit gracht gered

HEERENVEEN - Voorbijgangers hebben maandagavond een zwaar onderkoelde drenkeling uit de gracht aan het Breedpad in Heerenveen gevist. Ze zagen hoe de 42-jarige man uit Heerenveen, tussen de ijsschotsen in de gracht lag. Vermoedelijk had hij te veel gedronken.

De toevallige voorbijgangers konden het slachtoffer naar de kant trekken en hem op het droge helpen. De inmiddels gearriveerde politie verwijderde een deel van zijn ijskoude kleding en wikkelde hem in een isolatiedeken om hem te warmen. Met een onderkoelde temperatuur van 33 graden is de drenkeling naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

Woensdag 23 januari

20-jarige Poolse man uit Zeewolde verdronken

ZEEWOLDE - De sinds maandagavond vermiste 20-jarige Poolse man uit Zeewolde is woensdag dood aangetroffen in een sloot in zijn woonplaats. Het lichaam werd woensdag kort na half elf 's ochtends tijdens een zoekactie aangetroffen in het water langs de Tureluurweg.

De man is op het ijs van de sloot beland en hier doorheen gezakt. De combinatie van onderkoeling en vermoeidheid is hem vermoedelijk fataal geworden. Brandweerduikers hebben het stoffelijk overschot van de 20-jarige Poolse man geborgen,  Specialisten van Forensische Opsporing en rechercheurs hebben de omstandigheden en omgeving uitgebreid onderzochten en geconcludeerd dat het een ongeval betreft.

Maandag 21 januari

Lichaam vermiste schaatser Maarten de Bruin gevonden

BODEGRAVEN - Hulpverleners die zochten naar de vermiste schaatser Maarten de Bruin uit Bodegraven hebben een lichaam gevonden. Het is nog niet officieel bevestigd of het inderdaad om de 58-jarige Maarten de Bruin gaat maar de man voldoet aan de beschrijving.

Het lichaam werd aangetroffen vlakbij de plek van waar De Bruin zondagmiddag vertrok voor een schaatstocht richting Woerden in de buurt van De Meije. Brandweerduikers hebben het stoffelijk overschot geborgen, vervolgens is het lichaam overgebracht naar de forensische dienst van de politie voor onderzoek. Nadat zondagavond urenlang naar hem is gezocht is de zoektocht naar De Bruin maandag hervat met triest resultaat.

Maandag 21 januari

39-jarige man verdronken bij auto ongeluk

MUSSELKANAAL - Bij een verkeersongeluk in Groningen is maandag een 39-jarige bestuurder uit Appingedam verdronken. Het slachtoffer belandde door de gladheid met zijn auto in het Musselkanaal.

Gealarmeerd brandweerduikers slaagde er pas na drie kwartier in het slachtoffer uit zijn auto in het koude water te bevrijden. Helaas mocht alle hulp niet meer baten, de man bleek verdronken in zijn auto.

Maandag 21 januari

Redder verdronken tijdens ijsoefening.

In het Thüringer Freibad in het Duitse Arnstadt is de 24-jarige Florian B tijdens een reddingsoefening verdronken in het koude water. De man was bezig met een oefening van het Duitse Rode Kruis in het bevroren Thüringer Freibad.

De 24-jarige Florian B was zelf opleider in de ploeg. De man had een speciaal duikpak aan en ook aan alle veiligheidsvoorschriften was voldaan, zo was de man ook gezekerd. Tijdens de  oefening zou de man zich in een 1 meter groot wak laten zakken en doorzwemmen naar een verderop gemaakt wak. Het zwembad was 1.40 meter diep en de ijslaag had een dikte van 8 centimeter. Toen collega redders wel het touw met het zwemvest uit het wak haalden maar niet de 24-jarige Florian B kreeg men schrik.

Het ongeval gebeurde zondagavond, het Duitse Rode Kruis organiseerde een oefening voor de hulpverleners om zich voor te bereiden op calamiteiten. Bij vorst word er veel geschaatst in de omgeving. Collega redders troffen de drenkeling korte tijd later drijvend tegen het ijs aan. Rap hadden zij Florian uit het water gehaald en heeft men getracht hem te reanimeren. Helaas heeft dit niet meer kunnen helpen.

Zaterdag 19 januari

Schaatser door ijs Goïngarypster Puollen

GOINGARIJP - Iets na twee uur zaterdagmiddag zakte er een 46-jarige vrouw  door het ijs van de Goïngarypster Puollen bij Goïngarijp. De hulpdiensten rukten met veel materieel uit, de brandweer van het Sneeker korps moesten hun overlevingspakken meenemen en de traumahelikopter was gealarmeerd

De vrouw, die tientallen meters uit de kant in het water lag, had zich op zulk dun ijs begeven dat de hulpverleners haar in eerste instantie niet konden bereiken. De 46-jarige vrouw afkomstig uit het Gelderse dorpje Ederveen had geluk dat ze dicht bij een eilandje door het ijs was gegaan. Vanaf het eilandje konden hulpverleners, die met een helikopter op het eilandje waren geland, bij de vrouw komen om haar te helpen. De drenkelinge lag zeker twintig minuten in het ijskoude meer, met veel moeite en flink onderkoeld is de vrouw met de helikopter naar het ziekenhuis in Sneek gebracht voor herstel.

Vrijdag 18 januari

20-jarige Hengelose en hond van ijskoude verdrinkingsdood gered

HENGELO - Vrijdagmiddag beleefde een 20-jarige Hengelose rond half vijf een hachelijk avontuur, dat gebeurde toen ze haar hondje uit het ijskoude water probeerde te halen en van de verdrinkingsdood te redden.

Het huisdier was in de Rijnstraat op het ijs van de vijver gelopen en erdoorheen gezakt. De 20-jarige vrouw bedacht zich niet en ging achter haar hond aan, echter ook zij zakte door het ijs. Omstanders haalden de vrouw en de hond uit het water. De 20-jarige Hengelose vrouw werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De hond kreeg tijdelijk logies bij de politie.

Vrijdag 18 januari

84-jarige schaatser lag half uur in het water

BOORNZWAAG - Vrijdag liep het op de Langwarder Wielen net goed af. Een 84-jarige schaatser zakte bij Boornzwaag dertig meter uit de kant in een wak.

Langweer heeft een blusbootgroep van de brandweer, de mannen dragen een overlevingspak waarmee ze in het koude water kunnen. ,,Dat is zijn redding geweest.''Eén brandweerman sprong in het wak en hield de 84-jarige schaatser boven water. Via een lange lijn kon er een reddingsslee van de duikploeg Sneek naar het wak worden geschoven. De schaatser heeft al met al 30 minuten in het water gelegen. Hij was zwaar onderkoeld en is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Vrijdag 18 januari

Vermiste Wamelnaar verdronken in auto

VARIK - Het lichaam van een 53-jarige vermiste Wamelnaar die sinds woensdag werd vermist is terecht. De man is met zijn auto te water geraakt en is daarbij verdronken. Vrijdagochtend werd het lichaam van de man aangetroffen in zijn zwarte Toyota Auris ter hoogte van Varik.  Door de hulpdiensten is de auto met de man uit de Waal getakeld.

De Wamelnaar was sinds woensdagmorgen tien uur vermist en heeft drie kwartier later nog een sms'je verzonden. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. Onderzoek wijst uit dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

Woensdag 16 januari

Vrouw nipt uit haven Raamsdonksveer gered

RAAMSDONKSVEER - In de nacht van dinsdag op woensdag is in de haven van Raamsdonksveer een vrouw in het water gevallen. Na alarmering heeft de brandweer de vrouwelijke drenkeling uit het water gehaald.

Eenmaal op het droge moest de drenkelinge worden beademt waarna deze met spoed in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis is vervoerd. De brandweer heeft met zes wagens ter plaatse hulp geboden.

Dinsdag 15 januari

Dronken fietser van verdrinkingsdood gered

Utrecht - Een alerte 24-jarige  jogger uit Utrecht wist maandagavond te voorkomen dat een man zou verdrinken in het ijskoude water van een sloot aan de Darwindreef in Utrecht.

Een 24-jarige jogger was maandagavond rond 20.30 uur aan het sporten in de omgeving van de Darwindreef. Hard lopend zag deze plots een man in de sloot liggen. Hij aarzelde geen moment en schoot de man te hulp. Met behulp van omstanders en politieagenten, die inmiddels gewaarschuwd waren, kon de 40-jarige man uit Utrecht op de kant worden geholpen. Gearriveerd ambulancepersoneel onderzocht de drenkeling en heeft de man met onderkoelingsverschijnselen meegenomen naar het ziekenhuis.

De politie concludeerde dat de 40-jarige Utrechter onder invloed van alcohol met zijn fiets in het water was beland. De man had een rugzak vol met wijn en bier bij zich. De politie looft het optreden van de 24-jarige Utrechter, anders had de man verdronken.

Zondag 13 januari

Dode man gevonden in sloot

Den Dolder - Zondagmorgen is in sloot langs de Embranchementsweg net buiten Maartensdijk het lichaam van een dode man aangetroffen.

Een vrouw die haar hond uitliet langs de Embranchementswegvond de man en belde met hulpdiensten. Wanneer en hoe de man om het leven is gekomen wordt nog onderzocht. Ter plaatse is een afzetting geplaatst, de identiteit is nog niet bekend. De brandweer is opgeroepen om het lichaam te bergen.

Zaterdag 12 januari

Lichaam aangetroffen in Noordhollandsch kanaal

AMSTERDAM - In het water van het Noordhollandsch kanaal langs de Buikslotermeerdijk in Amsterdam-Noord is zaterdagmiddag een lichaam aangetroffen.

Het lichaam zou al langere tijd in het water hebben gelegen waardoor identificatie word bemoeilijkt. De politie onderzoekt nog of het om een man of een vrouw gaat en hoe de persoon om het leven is gekomen. Voorlopig gaat men uit van verdrinking.

Vrijdag 11 januari

Vermiste man dood gevonden in sluizencomplex

NIJMEGEN - in één van de sluizen van het Maas-Waal kanaal bij Weurt is vanochtend het lichaam aangetroffen van een eerder opgegeven vermiste man. Het lichaam van de man werd om half tien ontdekt door een passant, die een lichaam in het water bij het sluizencomplex zag drijven.

Woensdagochtend rond 08.45 uur waren hulpdiensten massaal uitgerukt om een man uit het Maas-Waalkanaal te halen die daar was gezien in het water. De zoektocht leverde geen resultaat op. Het lichaam van de man is inmiddels geborgen. Het bleek te gaan om een eerder als vermist opgegeven man. De man is door verdrinking om het leven gekomen, onderzoek heeft aangetoond dat het niet gaat om een misdrijf.

Donderdag 10 januari

Vermiste Henk Buiring verdronken aangetroffen bij Nagele

NAGELE – Het stoffelijk overschot van Henk Buiring is gisteren in het Ramsdiep bij Nagele aangetroffen. Henk Buiring was sinds december 2012 vermist. De politie gaat niet uit van een misdrijf, de man is door verdrinking om het leven gekomen.

Henk Buiring uit Giethoorn werd op zondag 16 december als vermist opgegeven. Hij zei even te gaan pinnen, maar sindsdien is er niets meer van hem vernomen. Dinsdag werd de blauwe BMW van de man teruggevonden bij een parkeerhaventje voor de Ramspolbrug, aan de kant van Kampen door een voorbijganger.

De politie heeft voor de zoektocht naar de man in de afgelopen weken onder meer een helikopter, speurhonden, een boot met sonar ingezet, tevens werd de SOAD gevraagd in het gebied te dreggen, wat niet tot resultaat heeft geleid.

Maandag 07 januari

Vrouw verdronken in Vught

VUGHT - Dichtbij de snelweg A2 in Vught is maandagochtend een vrouw in de Esschestroom verdronken. Voorbijgangers zagen de vrouw in het water liggen en waarschuwden hulpdiensten..

De toegesnelde hulpdiensten probeerden haar ter plaatse te reanimeren, maar dat mocht niet baten. De brandweerkorpsen van Vught en Den Bosch waren aanwezig om de vrouw uit het water te halen. Het korps van Den Bosch kwam met een duikteam, maar deze hoefde niet in actie te komen. Vanwege mist kon de traumahelikopter niet vliegen en is het traumateam per auto gekomen. Hoe de vrouw te water is geraakt, is onbekend. Uitonderzoek bleek dat het ging om zelfdoding.

Zondag 06 januari

Dode gevonden bij Maas

Maastricht - Voorbijgangers troffen zondagmiddag langs de Maas bij Maastricht is een stoffelijk overschot aan. Het lichaam werd gevonden bij de Pietersplas, ten zuiden van Maasstricht.

Het lichaam heeft vermoedelijk lang in het water gelegen waardoor snelle identificatie onmogelijk is. Dinsdag zal sectie meer duidelijkheid moeten geven over de identiteit en het geslacht van de persoon.

Vrijdag 04 januari

Dode vrouw de Waal bij Bemmel

BEMMEL - Vrijdagmiddag is In de Waal bij Bemmel het stoffelijk overschot van een vrouw gevonden. De politie was gewaarschuwd door een voorbijganger die bij een zandafgraving bij een steenfabriek iets in het water zag liggen dat op een lichaam leek. De brandweer heeft het lichaam geborgen, de politie doet nog onderzoek naar de toedracht. De identiteit van de vrouw is nog niet vrijgegeven, ook onduidelijk is hoe ze om het leven is gekomen.

Donderdag 03 januari

vermiste 72 jarige Valerie Rust dood aangetroffen in sloot

Sint Maartensdijk - Rond het middaguur is door twee wandelaars het dode lichaam van de vermiste Valerie Rust aangetroffen in een sloot langs de Provincialeweg in Sint Maartensdijk. Het 72-jarige slachtoffer werd sinds dinsdagavond vermist.

Nadat de familie op woensdag rond het middaguur de politie heeft gewaarschuwd is direct een burgernetbericht uitgezonden. Gelijktijdig is door surveillanceauto's in de omgeving naar de vrouw gezocht. Omdat zij niet in de directe omgeving van haar woning gesignaleerd werd, is de zoekactie uitgebreid naar recreatiegebied De Pluimpot in Sint Maartensdijk. Familie vertelse dat dit een geliefd wandelgebied was van mevrouw Rust.

Vanwege de uitgestrektheid van recreatiegebied De Pluimpot is de politiehelikopter opgeroepen om vanuit de lucht mee te kijken met de restwarmte camera. Ook hebben vrijwilligers van hondenwerkgroep Zeeland het gebied afgezocht. Ondanks de grootschalige inzet, die tot laat in de avond duurde, is mevrouw Rust niet gevonden. Rond 22.00 uur is besloten om de zoekactie te staken en is besloten donderdag verder te zoeken. Nog voordat de zoekactie opnieuw kon starten werd het slachtoffer door twee wandelaars dood aangetroffen in de sloot. Mensen van de forensische opsporing dienst hebben de vrouw uit het water gehaald en al snel werd vastgesteld dat het Valerie Rust betrof.

Dinsdag 01 januari

Vermiste Helderse Ilona Kunst blijkt verdronken

Den Hoorn - Dinsdagmiddag is het lichaam van een uit Den Helder vermiste vrouw gevonden op het strand van Texel. Wandelaars vonden haar levenloze lichaam Nieuwjaarsmiddag op de Hors ter hoogte van paal 1 nabij Den Hoorn.

De gewaarschuwde politie bracht het stoffelijk overschot met assistentie van de KNRM over naar een mortuarium. Hier bleek dat de 69-jarige Ilona Kunst vermoedelijk door verdrinking om het leven is gekomen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het inderdaad om de sinds kerstavond vermiste Helderse vrouw gaat.

Dinsdag 01 januari

18-jarige man verdronken in sloot

GRONINGEN - In de Groninger wijk Ruischerwaard is op nieuwjaarsdag rond 15.00 uur het levenloze lichaam van een Jongeman in een sloot gevonden.

Een wandelaar ontdekte het lichaam en verwittigde de politie. De omgeving is afgezet en er werd een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van zijn overlijden. Na onderzoek bleek het te gaan om een 18-jarige man uit Groningen, deze is dinsdag verdronken in een sloot in Ruischerwaard, aan de rand van de stad. Het onderzoek wees uit dat er sprake was van een ongeluk en een misdrijf is uitgesloten.