HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van SEPTEMBER 2019

 

SEPTEMBER 2019

20

 3 berichten

     
Maandag 16 september  

Jongetje (5) verdronken in water bij Potmarge Leeuwarden

Donderdag 15 september  

Te water geraakte drenkeling dood geborgen

Zaterdag  8 september

 

Vermiste vrouw dood aangetroffen in auto Ommerkanaal

Maandag  16 september

Jongetje (5) verdronken in water bij Potmarge Leeuwarden

LEEUWARDEN - Een 5-jarig jongetje is in de buurt van het Potmargepad in Leeuwarden bij een vissteiger verdronken. De hulpverlening kwam snel op gang, maar mocht niet baten.

Het jongetje werd maandag om 18.00 uur gevonden in het water. Omstanders waarschuwde 112 en verschillende hulpdiensten waren snel ter plekke. Er was ook een traumahelikopter opgeroepen. Ondanks alle inspanningen is het kind overleden.

Donderdag 15 september

Te water geraakte drenkeling dood geborgen

GORINCHEM Donderdagmiddag rond 16.30 uur kwam er bij 112 een melding binnen van een te water geraakte man. Er zou iemand in de Merwede liggen tussen Gorinchem en Sleeuwijk waarna er groot alarm werd gemaakt voor hulpdiensten.

 

Er werd gezocht door brandweer, politie, Rijkswaterstaat en KNRM, een politie helikopter zocht ook mee. Mariniers die oefenden op de Merwede hielpen ook mee met zoeken. Helaas had men de man na 2 uur zoeken niet gevonden. Rond 18:30 uur is het LTOZ (Landelijk Team Onderwater Zoekingen) gevraagd een zoekactie op te starten.

 

Er is samen met de sonar en Dregteam SOAD gezocht naar de drenkeling. In de loop van de avond werd de drenkeling door de sonar gelokaliseerd, waarna het slachtoffer rond 22:00 uur door Dregteam SOAD met de dreg kon worden geborgen. 

Zaterdag  8 september

Vermiste vrouw dood aangetroffen in auto Ommerkanaal

Dedemsvaart De 50-jarige vrouw uit Dedemsvaart die al een week vermist was is zaterdag gevonden. Haar lichaam werd gevonden in een auto die in het Ommerkanaal lag. Tijdens een zoektocht naar de vermiste vrouw vond een politieteam de auto in het Ommerkanaal. Men sluit een misdrijf uit, de vrouw bleek verdronken.