HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van OKTOBER 2019

 

OKTOBER 2019

20

4 berichten

     

Zondag 27 oktober

 

Twee doden door auto te water in Elst

Zondag 20 oktober

 

4-jarige kleuter verdronken bij binnenspeeltuin

Donderdag 17 oktober

 

75-jarige Nederlandse verdronken na sprong van cruiseschip

Maandag 14 oktober

 

Dode fietser gevonden in water van de 's-Gravelandsevaart

Zondag 27 oktober

Twee doden door auto te water in Elst

ELST – Zondagmorgen rond 01.50 uur zijn 2 mensen verdronken doordat hun auto op de kop in het water terecht kwam. De bestuurder nam de afrit bij de A325, raakte van de weg en kwam op z'n kop in de sloot tot stilstand. Hierbij kwamen een 38-jarige Arnhemmer en een 44-jarige vrouw uit Renkum om het leven.

Een passerende vrachtwagenchauffeur die het zag alarmeerde de hulpdiensten. De politie kwam als eerste ter plaatse, de inzittende zaten nog in het voertuig. Agenten zijn het water ingegaan en hebben de slachtoffers op de kant gehaald. Beide personen werden nog gereanimeerd, helaas bleken zij al overleden.

Zondag 20 oktober

4-jarige kleuter verdronken bij binnenspeeltuin

Aalsmeer - Een 4-jarige jongen is zondag verdronken bij een binnenspeeltuin aan de Oosteinderweg in Aalsmeer. De kleuter werd even eerder als vermist gemeld. Een zoektocht volgde,  na enige tijd bleek dat de kleuter naar buiten  was gelopen en daar te water was geraakt.

De kleuter werd direct gereanimeerd nadat deze uit het water is gehaald. De jonge drenkeling werd nog met spoed naar het ziekenhuis in Leiden gebracht, helaas mocht alle hulp niet meer baten. De politie doet nog wel onderzoek naar de toedracht van het ongeval. 

Donderdag 17 oktober

75-jarige Nederlandse verdronken na sprong van cruiseschip

Een 75-jarige Nederlandse vrouw is vorige week verdronken nadat zij ‘vrijwillig’ in zee was gesprongen vanaf haar hut met balkon op een cruiseschip. Het lichaam van de vrouw is pas de volgende ochtend gevonden nabij de Straat van Gibraltar, na een grote zoekactie met onder meer NAVO-schepen, de Spaanse kustwacht en reddingshelikopters.

Donderdagavond 10 oktober rond 22.30 uur zagen getuigen de vrouw vrijwillig springen van het achtste dek van het Italiaanse cruise schip Costa Pacifica. Deze was onderweg van het Portugese Madeira naar het Spaanse Malaga. De vrouw belandde in het water, na melding op de brug maakte het immense cruiseschip rechtsomkeert om de vrouw te zoeken.

Het cruise schip kreeg hulp van vier NAVO schepen, lokale schepen en twee helikopters die zochten naar de vrouw. Pas de volgende ochtend rond 09.00 uur werd het lichaam van de vrouw gevonden door een Spaanse reddingboot en vervoerd naar Algeciras in Zuid-Spanje.

Maandag 14 oktober

Dode fietser gevonden in water van de 's-Gravelandsevaart

'S-GRAVELAND - In het water van de 's-Gravelandsevaart aan het Zuidereinde hebben voorbijgangers vanmorgen rond 08.30 uur een overleden fietser aangetroffen.

Zij belden met 112 nadat zij een rugtas en een helm in het water zagen drijven. De hulpdiensten troffen na onderzoek ook het lichaam aan en hebben het naar de kant gehaald. Hoe lang het slachtoffer al in het water lag, is onbekend.