HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van MEI 2019

 

MEI 2019

20

 4  berichten

     
     
     

Zaterdag 26   mei

Scooterrijder overleden na val in water

Schiedam - Zondagnacht  rond 02:00 uur werd een scooterrijder aan de Polderweg in Schiedam in de sloot aangetroffen. Hulpdiensten, waaronder het mobiel medisch team uit Rotterdam zijn ter plaatse gegaan. De man was zwaargewond door het ongeluk. Men heeft de man nog getracht te reanimeren, helaas tevergeefs..

Zaterdag 18 mei

Vrouw verdronken bij Lelystad

Hulpdiensten, waaronder brandweer en Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) rukten vrijdagmorgen 17 mei rond 05.00 uur uit na een melding dat er een vrouw te water zou zijn gegaan ter hoogte van het strandje langs de Ketelbrug. Rond 07.30 uur werd de zoektocht gestaakt omdat de hoop op een levensvatbare drenkeling was verstreken.

Het ging om een vrouw die in zorgelijke toestand van huis is gegaan. Het stoffelijk overschot werd zaterdag rond 11.30 uur ontdekt door de bemanning van een viskotter. De KNRM reddingboot van Urk hielp met de berging van het slachtoffer.

 

Zaterdag 11 mei

73-jarige Haarlemmer verdronken in haven Enkhuizen

ENKHUIZEN Zaterdagavond rond 21.30 uur is in de Compagniehaven in Enkhuizen een lichaam gevonden. Na alarm kwamen diverse hulpdiensten ter plaatse, ook een traumaheli werd gealarmeerd. Het 73-jarige slachtoffer uit Haarlem was helaas al overleden toen hij uit het water was gehaald. Het bleek te gaan om een noodlottig ongeval.

 

Zaterdag 4 mei

18-jarige Minka alsnog overleden aan verdrinking in zwembad

Vrijdagmiddag 26 april is in het zwembad van camping De Pampel de 18-jarige Minka uit Hilversum verdronken. Drie meisjes sloegen alarm bij de receptie nadat zij vanaf de glijbaan in het 1.40 meter diepe zwembad op een levenloos lichaam gestuit.

Aanwezige recreatie medewerkers hebben haar uit het water gehaald en zijn direct begonnen met reanimatie. Dit is later overgenomen door gealarmeerde hulpdiensten. De jonge vrouw ging met een hartslag de traumahelikopter in en naar het ziekenhuis.

Personeel van de camping is erg terneergeslagen door dit nieuws. Juist een jonge vitale vrouw zou dit moeten redden. Helaas heeft het langdurig zuurstoftekort te veel schade veroorzaakt waardoor zij alsnog is overleden. De Stichtse Vrije school waar Minka examen VWO zou doen, deelt met de leerlingen in het rouwproces.