HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van MAART 2019

 

Maart 2019

20

   6 berichten

     

Zondag 10 maart

 

Man verdronken door auto te water Zevenhuizen

Zaterdag 9 maart

 

Opvarende verdronken door zinken binnenvaartschip

Zaterdag 9 maart

  Man verdronken in brommobiel

Donderdag 7 maart

 

Mensen zandplaat bij Renesse, vrouw en hond verdronken

Dinsdag 5 maart

 

Dode man lag weken in Nederrijn

Zaterdag 2 maart

 

35-jarige man verdronken in auto te water Markermeer

Zondag 10 maart

Man verdronken door auto te water Zevenhuizen

ZEVENHUIZEN – Zondagavond rond 21.00 uur is op de Bredeweg in Zevenhuizen een auto op de kop te water geraakt. Een voorbijganger zag de auto in het water en heeft buurtbewoners gewaarschuwd. Met veel moeite is de bestuurder uit het voertuig gehaald. Hulpdiensten hebben de man nog langdurig gereanimeerd. Het slachtoffer is nog naar het ziekenhuis gebracht.

Het voertuig had een buitenlands kenteken. Duikers zijn in het water op zoek geweest naar eventuele andere slachtoffers, er werd niets aangetroffen. Er waren veel veel hulpdiensten gealarmeerd, uit de eigen regio maar ook Haaglanden en Rotterdam Rijnmond. Er waren vijf ambulances, een traumahelikopter en 7 brandweervoertuigen en 4 politievoertuigen ter plaatse.

Zaterdag 9 maart

Opvarende verdronken door zinken binnenvaartschip

VLISSINGEN - Het binnenvaartschip Cardium is vanmiddag rond 15.30 uur in de Westerschelde ter hoogte van de Sloehaven gezonken. Eén persoon wist in een sloep naar de kant te komen. Een tweede persoon wordt vermist.

De Kustwacht heeft een Search and Rescue actie opgezet met twee helikopters, de Nederlandse SAR heli van NHV en een SAR heli vanuit het Belgische Koksijde. Twee KNRM reddingboten en twee schepen van Multra ship zoeken vanaf het water. Er was ook een traumahelikopter opgeroepen. De politie zoekt vanaf de wal, er was GRIP 1 gemaakt om de reddingsactie beter te kunnen coördineren.

Het binnenvaartschip Cardium vervoerde zand richting de haven van Vlissingen. Mede door de ruige golfslag begon het schip water te maken. Het KNMI had voor vanmiddag code geel afgegeven vanwege zware windstoten. Om 20.00 uur word de zoekactie gestaakt.

Zaterdagavond rond 22.00 uur is het laagwater, Dan kan worden bekeken of er een poging kan worden gedaan om met duikers in het schip te zoeken naar de vermiste persoon. Momenteel spoelen veel materialen aan in de omgeving van het gezonken schip, waaronder persoonlijke spullen van de opvarenden. Er word verzocht die spullen naar het politiebureau te brengen.

Zaterdag 9 maart

Man verdronken in brommobiel

KAMPERLAND – Zaterdag rond 15.15 uur is een 80-jarige man uit Zierikzee verdronken. Dit gebeurde nadat hij met zijn brommobiel in de sloot langs de Krommeweg  was gereden. Vermoedelijk reed hij de berm in en kon het voertuig niet meer corrigeren en belandde in de sloot. Hulpdiensten konden niets meer voor hem doen, na onderzoek is gebleken dat hij is verdronken.

Donderdag 7 maart

Mensen zandplaat bij Renesse, vrouw en hond verdronken

Renesse - Donderdagmiddag rond 13.30 uur werden hulpdiensten gealarmeerd voor personen die waren verrast door opkomend tij en vast zaten. Een 45-jarige vrouw uit het Belgische Vilvoorde is overleden aan verdrinking door onderkoeling, een 8-jarig meisje is per trauma heli naar het ziekenhuis gebracht.

Bij opkomend tij kwam het viertal met vier honden in de problemen. In eerste instantie werden een 23-jarige vrouw, een 17-jarige jongen en een 8-jarig meisje naar de kant gebracht. Toen zij aan wal waren mistte nog een 45-jarige vrouw. Hierop werd door de NHV SAR helikopter en een boot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij verder gezocht. De vermiste vrouw werd in het water gevonden en naar het strand gebracht.

Twee personen zijn per ambulances en twee per traumahelikopters naar ziekenhuizen gebracht. Van de drie honden overleed er een ter plaatse. De hulpverlening was opgeschaald naar een GRIP1 incident. Het 8-jarig meisje is per trauma heli naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd.

Dinsdag 5 maart

Dode man lag weken in Nederrijn

ARNHEM –Maandagmiddag zag een woonark bewoonster aan de Westervoortsedijk in Arnhem een stoffelijk overschot drijven en waarschuwde 112. Politie en recherche doen onderzoek bij de krib waar het levenloze lichaam is gevonden.

Het lichaam is naar het forensisch laboratorium in Elst gebracht voor nader onderzoek. Het lichaam van de man heeft enkele weken in het water gelegen. Er zijn geen aanwijzingen dat de man door een misdrijf om het leven is gebracht. Men probeert de identiteit van de man in Nederland en Duitsland te achterhalen. 
 

Zaterdag 2 maart

35-jarige man verdronken in auto te water Markermeer

OOSTERLEEK - De automobilist die gisteravond is verdronken in een auto in het Markermeer bij Oosterleek, is een 35-jarige man uit Gemert.

De slachtoffer werd gevonden nadat vrienden bij de politie alarm hadden geslagen, hij was niet komen opdagen bij een afspraak. Zijn vrienden reden zelf de route van de man af en vonden zijn auto op de kop in het water langs de Zuiderdijk. Er is nog getracht de jongeman te reanimeren, helaas bleek hij al verdronken te zijn.