HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van DECEMBER 2019

 

DECEMBER 2019

20

  12 berichten

     

Dinsdag 31 december

 

3-jarig Utrechts jongetje dat uit Drents kanaal werd gehaald overleden

Zaterdag 28 december

  Hoekse zeiler Jos Weber dood door val in water

Zondag 22 december

 

Vrouw verdronken in auto die Nieuwe Maas inreed

Vrijdag 20 december

 

67-jarige windsurfer verdronken in Zuid Spanje

Vrijdag 20 december

 

Man verdronken in sloot Alphen aan den Rijn

Woensdag 18 december

 

3-jarig jongetje uit Noord Willemskanaal gehaald en gereanimeerd

Dinsdag 17 december

 

Lichaam Nederlandse schipper gevonden in Portugese rivier

Zondag 15 december

 

Persoon verdronken in Spaarne

Vrijdag 13 december

 

lichaam 29-jarige Westervoortse vrouw in water gevonden

Zondag 8 december

 

80-jarige vermiste man blijkt verdronken in kanaal

Donderdag 5 december

 

Dode gevonden in Wezelse Plas

Zondag 1 december

 

Lichamen Hendrik-Jan en Jochem in stuurhuis kotter gevonden

Dinsdag 31 december

3-jarig Utrechts jongetje dat uit Drents kanaal werd gehaald overleden

UTRECHT – Het Utrechtse jongetje van 3 jaar die woensdag 18 december werd gevonden in het Noord-Willemskanaal bij het Drentse Tynaarlo is vanavond overleden. De vader van het jongetje wordt verdacht van poging doodslag.

Het jongetje werd 's avonds gevonden op een afgelegen plek. Hulpdiensten hadden in eerste instantie moeite hem te vinden en waren eerst op verkeerde plekken. Agenten konden de jongen uiteindelijk uit het water halen en reanimeerden het jongetje, dat vermoedelijk al langere tijd in het water lag.

Zaterdag 28 december

Hoekse zeiler Jos Weber dood door val in water

Middelharnis - Zaterdagochtend kreeg rond 10.00 uur kreeg 112 melding van een man te water in de haven van Middelharnis. Hulpdiensten met onder meer de traumahelikopter uit Rotterdam waren snel ter plaatse. De brandweer, als eerste ter plaatse, constateerde dat de man al was overleden. 

Uit onderzoek bleek dat er sprake was van een noodlottig ongeval. Vermoedelijk is de 66-jarige watersporter op de een of andere manier ten val gekomen en met zijn lichaam in het water beland. Hoe lang de man er al lag voordat hij werd ontdekt, is niet duidelijk. Het slachtoffer kon niet meer op eigen kracht eruit komen en is toen overleden. Het betrof de 66-jarige Jos Weber uit Hoek van Holland, de man was fanatiek zeiler.

Zondag 22 december

Vrouw verdronken in auto die Nieuwe Maas inreed

Rotterdam - Een 38-jarige Rotterdammer werd zondagmorgen rond 03:00 uur met een nat pak en een steekwond uit de Nieuwe Maas aan de Parkkade gevist. Rond 15:00 uur verklaarde de man in het ziekenhuis dat er nog een 38-jarige Rotterdamse vrouw bij hem in de auto had gezeten.

Zondagavond laat is met duikers en sonarboten naar de auto gezocht. Die werd zo'n 60 meter uit de kant gevonden en met een drijvende kraan naar boven getakeld. Het bleek de bewuste zwarte auto met Duits kenteken, Het lichaam van de vrouw is iets na middernacht van de bijrijderstoel gehaald.

Vrijdag 20 december

67-jarige windsurfer verdronken in Zuid Spanje

VLISSINGEN – De ervaren 67-jarige Sjaak Francois uit Vlissingen is afgelopen vrijdag verdronken voor de kust van Zuid-Spanje. Door de heersende 7 Beaufort was code geel van kracht. Tijdens het surfen is de diabolo afgebroken waarmee de plank en mast aan elkaar vastzaten. Hierdoor lukte het de man niet meer om terug naar de kust te varen.

De 67-jarige surfer was net met pensioen en verbleef met zijn vrouw in Spanje om te overwinteren op een camping in Isla Cristina. Door restanten van de storm Elsa en barre weersomstandigheden, ging hij voor de kust van La Bota de Atlantische Oceaan op. Mensen waar Sjaak vaak mee ging surfen vertelde dat de man in ‘het harnas’ is gestorven.

Vrijdag 20 december

Man verdronken in sloot Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn - Vrijdagochtend werd de politie geattendeerd dat er een dode man lag in een sloot aan de Prinses Beatrixlaan in Alphen aan den Rijn. De politie verteld nog niets over de leeftijd van de man, of hoe lang hij in het water heeft gelegen. Duikers hebben het lichaam geborgen waarna onderzoek zal plaatsvinden.

Woensdag 18 december

3-jarig jongetje uit Noord Willemskanaal gehaald en gereanimeerd

UTRECHT – Woensdagavond is een 3-jarig jongetje door duikers uit het Noord-Willemskanaal gehaald en ter plaatse gereanimeerd. Eerder rukte brandweer, ambulance en trauma helikopter uit naar De Tip onder het viaduct van de A28 in Tynaarlo en troffen daar een 3-jarig jongetje aan in het water.

 

Naar aanleiding van dit incident doet de politie forensisch onderzoek om te achterhalen wat daar precies is gebeurd. Het jongetje was door nog onbekende oorzaak in het water beland. Nadat de hulpdiensten waren gearriveerd, was enige tijd onduidelijk waar de drenkeling zich bevond. Na enige tijd werd de peuter uit het water gehaald en gereanimeerd. Vervolgens is de drenkeling in uiterst kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een 39-jarige man uit Utrecht werd aangehouden, het was onduidelijk of hij de vader van het kind is.

Dinsdag 17 december

Lichaam Nederlandse schipper gevonden in Portugese rivier

Alcoutim – 26 dagen nadat een 72-jarige Nederlandse schipper vermist werd in de Guadiana-rivier is zijn lichaam gevonden. Een visser trof het lichaam aan in de grensrivier.

De Nederlander woonde op een jacht,  meerde af op de rivier om in Alcoutim boodschappen te doen. Op 22 november roeide hij in een kleine boot naar de Portugese wal om even later terug te keren. De tas met boodschappen stond op het dek, maar de roeiboot werd in de middag ondersteboven in de rivier aangetroffen.

Het sterke vermoeden is dat de man in het water is gevallen en verdronken. Zowel de Portugese als Spaanse autoriteiten zijn direct met onderzoek begonnen en zetten een grote zoekactie op touw. Het lichaam werd na 26 dagen een kilometer stroomafwaarts gevonden.

Zondag 15 december

Persoon verdronken in Spaarne

HAARLEM – Zondag rond 12.40 uur heeft een voorbijganger een overleden persoon aangetroffen in het water langs de Schalkwijkerstraat in Haarlem. Een duikteam heeft het lichaam geborgen, men doet momenteel onderzoek naar de identiteit en doodsoorzaak van deze persoon. 

Vrijdag 13 december

lichaam 29-jarige Westervoortse vrouw in water gevonden

WESTERVOORT - Vrijdagmiddag rond 16.30 uur is het lichaam gevonden van de 29-jarige vrouw die sinds woensdagavond werd vermist. Haar lichaam werd aangetroffen bij de IJsseldijk in Westervoort.

Donderdag en vrijdag werd al gezocht naar de vrouw. Speurhonden hebben de politie donderdagavond naar deze locatie aan de IJssel geleid. De 29-jarige Westervoordse vrouw is woensdagavond kort na 20.00 uur vertrokken van huis in de richting van de Kleine Pley, sindsdien werd er niets meer van haar vernomen.

Vrijdag werden alle waterhulpverleners  en sonar ingezet op de vrouw in het water van de IJssel te zoeken. In de namiddag is de vrouw gevonden en uit het water geborgen.

Zondag 8 december

80-jarige vermiste man blijkt verdronken in kanaal

WAPENVELD - In het Apeldoorns Kanaal in Wapenveld is zondagmiddag rond 14.00 uur de 80-jarige vermiste man dood gevonden. Eerder was zijn fiets al aangetroffen aan de waterkant, ter hoogte van de Kwartelweg. In de omgeving werd een zoekactie gestart, ook een helikopter werd ingezet. 200 meter verder vond een voorbijganger onder een brug het lichaam van de man.

Donderdag 5 december

Dode gevonden in Wezelse Plas

WIJCHEN – Donderdagmiddag rond 13.45 uur is in de Wezelse Plas bij Wijchen een dood persoon aangetroffen. De politie sluit een misdrijf uit.

De plas is alleen te voet bereikbaar en is eigendom van Geldersch Landschap & Kasteelen. De politie wil niets kwijt over het lichaam dat in het water lag. De plas is in gebruik als viswater, maar deze plaats word gemeden. Ze moeten met hun spullen namelijk een stuk over een paadje lopen om het water te bereiken. Hoe lang het lichaam al in het water lag word onderzocht.

Zondag 1 december

Lichamen Hendrik-Jan en Jochem in stuurhuis kotter gevonden

DEN HELDER - Twee vissers van de gezonken Urker kotter de UK165 ’Lummetje’ zijn zondagochtend door marine duikers gevonden in de stuurhut. Vervolgens zijn de lichamen geborgen en positief geïdentificeerd.

Het was donderdag slecht weer met windkracht 5-6 en twee meter hoge golven. Waarom de twee mannen van 41 en 27 jaar uit Urk in de stuurhut zijn gebleven, waarschijnlijk hebben zij geen kans gehad zichzelf te reden. De viskotter zal later geborgen en geïnspecteerd worden.