HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van APRIL 2019

 

April 2019

20

    berichten

     

Maandag 29 april

 

7-jarige jongen gevonden op bodem zwembad Goes

Woensdag 24 april

 

Lichaam verdronken 30-jarige Apeldoornse gevonden na grote zoekactie

Maandag 22 april

 

Lichaam Kees van der Jagt gevonden in de Maas

Zondag 21 april

 

Jongetje bewusteloos van bodem zwembad Droomgaard gehaald

Maanndag 1 april

 

Vermiste stuurman gevonden bij berging Cardium

Maandag 29 april

7-jarige jongen gevonden op bodem zwembad Goes

GOES  Maandag rond 17.30 uur is een 7-jarige jongen gevonden op de bodem van het zwembad in Omnium in Goes. Het kind werd na ontdekking door zwembadpersoneel meteen uit het water gehaald en gereanimeerd. 

Drie ambulances werden gealarmeerd, de traumahelikopter landde rond 17.55 uur op het parkeerterrein van het zwembad. Artsen hebben getracht de jongen te stabiliseren. Vervolgens is de 7-jarige jongen in zorgwekkende toestand met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht.

Woensdag 24 april

Lichaam verdronken 30-jarige Apeldoornse gevonden na grote zoekactie

Enkhuizen Woensdagochtend rond 08.45 uur is het levenloze lichaam gevonden van de 30-jarige Apeldoornse die het water inliep. Vermoedelijk heeft de vrouw geprobeerd om de auto het water in te rijden, Eerder die avond is ze doorgereden na een aanrijding.

Omstanders zagen vervolgens hoe zij lopend het water inging. Aanwezige personen hebben nog tevergeefs geprobeerd haar tegen te houden. Bij hulpdiensten werd groot alarm geslagen, KRNM, brandweer, politie en ambulances reden uit met meerdere voer- en vaartuigen. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Helaas bleek de vrouw bij vinding verdronken.

Maandag 22 april

Lichaam Kees van der Jagt gevonden in de Maas

OISTERWIJK - de 77-jarige Kees van der Jagt is maandagavond dood aangetroffen in de Maas bij het Limburgse dorpje Meers. Hij verdween sinds woensdag 3 april spoorloos. Na zijn verdwijning zijn grootschalige zoekacties op touw gezet, waarbij onder meer op het water werd gezocht. Er zijn geen aanwijzingen die duiden op een misdrijf.

Zondag 21 april

Jongetje bewusteloos van bodem zwembad Droomgaard gehaald

KAATSHEUVEL - Zaterdagmiddag is In zwembad Droomgaard een 3-jarig jongetje bewusteloos van de bodem gehaald. Het slachtoffertje was een jongen uit Londen. De drenkeling werd door ambulancepersoneel gereanimeerd en met ademhaling met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De directeur van de Oostappen Groep waar het zwembad onder valt, zegt blij te zijn dat het badpersoneel volgens de protocollen heeft gehandeld. Een toezichthouder heeft de 3-jarige uit het water gehaald en is gelijk met reanimatie gestart. Zaterdagavond bleek de jongen stabiel en verwacht word dat hij zondag naar huis mag.

Maandag 1 april

Vermiste stuurman gevonden bij berging Cardium

VLISSINGEN - Tijdens de berging van het gezonken binnenvaartschip Cardium, is het lichaam van de 43-jarige Filipijnse opvarende gevonden. Maandag 1 april is begonnen met de berging van het schip. In het voorste gedeelte dat boven water is gehaald, heeft men het lichaam aangetroffen.

De Cardium was 9 maart gezonken ter hoogte van de Europaweg Zuid bij Ritthem en lag op van zon twintig meter diepte. Het schip verdween onder water tijdens stormachtig weer op de Westerschelde. De 39-jarige eigenaar van het schip, een man uit Rilland, wist zich te redden en kon worden opgepikt uit het water. Hij mocht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De tweede opvarende werd sindsdien vermist.