HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van MEI 2018

 

MEI  2018

20

  19 berichten

     

Dinsdag 29 mei

 

Visser slaat 90 mijl uit kust overboord, na ruim een uur opgevist

Maandag 28 mei

  Tweede vermiste duiker gevonden in scheepswrak Grevelingenmeer

Zondag 27 mei

 

5-jarige jongen uit privé zwembad gevist en gereanimeerd.

Zondag 27 mei

 

29-jarige man uit Milheeze verdronken in zwembad bij boerderij

Zondag 27 mei

  Twee vermiste duikers vrijwel zeker verdronken in Grevelingenmeer

Zaterdag 26 mei

  Lichaam van man gevonden in Waal bij Ophemert

Donderdag 24 mei

  Roeier verdronken na val in Aarkanaal

Maandag 21 mei

  Man over boord Noordzee niet gevonden

Zondag 20 mei

  Man verdronken na plassen in gracht

Donderdag 17 mei

 

lijk gevonden bij baggerwerkzaamheden IJdok

Zaterdag 12 mei

 

Lichaam aangetroffen in Waal bij Nijmegen

Zaterdag 12 mei

 

Motorsloep overvaren door watertaxi, 12 man overboord

Woensdag 9 mei

 

5-jarig jongetje uit zwembad gehaald en gereanimeerd

Dinsdag 8 mei

 

Lichaam in recreatieplas is van 21-jarige man uit Eritrea

Maandag 7 mei

  21-jarige asielzoeker verdronken in recreatieplas Winterswijk

Maandag 7 mei

  Jong kind bijna verdronken in Haarlemse Molenplas

Maandag 7 mei

  Rubberboot overvaren door speedboot, twee zwaargewonde tieners

Zondag 6 mei

  36-jarige matroos uit Slowakije dood in water gevonden

Donderdag 3 mei

 

Lichaam Dénis Heinen (26) in het Van Harinxmakanaal

Dinsdag 29 mei

Visser slaat 90 mijl uit kust overboord, na ruim een uur opgevist

DEN HELDER - Een 21-jarige Wieringer visserman is dinsdag rond 01.30 uur voor de kust van Den Helder van een viskotter geslagen. Na een uur werd de man zo'n 160 kilometer uit de kust gevonden door de bemanning van een meezoekende viskotter. Het slachtoffer was aanspreekbaar, maar onderkoeld. Hij is eerst overgezet op de KNRM reddingboot Joke Dijkstra en even later met een helikopter naar een ziekenhuis in Den Helder gebracht. 

De bemanning van de kotter sloeg iets voor 2.00 uur alarm. De Kustwacht zette direct twee SAR helikopters en de KNRM-reddingsboten van Den Helder en Terschelling in, en alarmeerde scheepvaart in de buurt voor een man over boord. De visserman stond tijdens het vissen op wacht maar struikelde. Hij heeft zich nog een tijd aan een draad van het schip vast weten te houden, maar moest na verloop van tijd loslaten.

Een aantal vissersboten zijn hem op korte afstand gepasseerd, hij werd hij niet gezien. Het zicht ter plaatse was niet meer dan 50 meter. Een uur later hoorde een andere Wieringer vissersboot hem roepen en kon hij worden gered. Hij bleek onderkoeld te zijn maar aanspreekbaar.

De KNRM reddingboot Joke Dijkstra bereikte na twee en een half uur varen de kotter en nam de man over. Door de aanwezige mist moest de helikopter noodgedwongen op een boorplatform wachten. De Joke Dijkstra is vervolgens richting Den Helder gevaren om zo snel mogelijk uit het mistgebied  te komen. Toen dat gelukt was kon de helikopter boven de Joke Dijkstra komen om de man op te pikken en naar het ziekenhuis te brengen voor onderzoek. Er was bij alle betrokkenen  grote voldoening dat een visserman van de verdrinkingsdood was gered.

Maandag 28 mei

Tweede vermiste duiker gevonden in scheepswrak Grevelingenmeer

SCHARENDIJKE - Duikers van de Koninklijke Marine hebben maandagmiddag het lichaam gevonden van de tweede vermiste duiker. Zondagavond werd het lichaam van de eerste vermiste duiker gevonden, de 48-jarige Jan Paul Hoogendijk uit Zoetermeer. Deze was duikinstructeur en een zeer ervaren duiker.

Het lichaam van de tweede duiker werd aangetroffen in de afgezonken boot Le Serpent en ligt op een helling tussen de 19 en 29 meter diep. Op en in het betonnen scheepswrak zit veel zand en slib. De Marine heeft beide lichamen geborgen. Het onderzoek naar de ongevalstoedracht van de twee duikers gaat door.

Zondag 27 mei

5-jarige jongen uit privé zwembad gevist en gereanimeerd.

Terneuzen - Een ongeveer 5-jarig jongetje is vanmiddag rond 14.30 uur bijna verdronken in een privézwembad aan de Willem de Zwijgerlaan in Terneuzen. Op dat moment was niet bekend waar het jongetje vandaan kwam.

Het jongetje was over een hek bij de woning geklommen en gaan zwemmen in het privézwembad. De jongen kon niet zwemmen en verdween al snel onder het wateroppervlak. De bewoners van het huis zagen de jongen spartelen in het zwembad Direct hebben zij hem uit het water gevist en eerste hulp verleend.

Door de ernst van de situatie is ook een trauma helikopter ter plaatse gekomen.De jonge drenkeling is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. De jongen leek geen Nederlands te spreken. Na enkele uren kon de politie de ouders opsporen.

Zondag 27 mei

29-jarige man uit Milheeze verdronken in zwembad bij boerderij

Zondagmorgen trof de zoon van de boerderij bewoners een lichaam aan in hun zwembad. Het blijkt te gaan om een 29-jarige man die op de boerderij verbleef.

Vier kennissen van de bewoners verbleven op de boerderij. De dode en een zwaargewonde man waren twee van hen. Een man een vrouw, die daar ook verbleven waren niet meer op het terrein aanwezig toen de politie arriveerde. Momenteel zijn deze opgespoord en aangehouden. De politie doet onderzoek naar de ongevallen.

Zondag 27 mei

Twee vermiste duikers vrijwel zeker verdronken in Grevelingenmeer

De twee duikers hadden zaterdag tegen een duikschoolhouder in de haven gezegd dat ze naar een wrak gingen duiken. Toen de twee 22.30 uur nog niet terug waren, alarmeerde de man de politie, waarna een zoekactie werd opgezet

Hierop heeft de kustwacht een Search And Rescue-actie opgestart. Twee reddingboten en een kusthulpverleningsvaartuig van KNRM Ouddorp zochten op de bekende duiklocaties in de buurt van Scharendijke en  in de buurt van boeien. Twee SAR helikopters van NHV uit Den Helder en Rotterdam zochten het gebied in de Grevelingen af. Brandweerduikers kwamen tevergeefs, omdat de locatie voor hen te diep was, werden die teruggeroepen. Een brandweervaartuig kon nog wel ingezet worden.

Zondag heeft de politie de berging actie gecoördineerd. Het marineduikvaartuig Hydra met marineduikers wordt ingezet om te zoeken en is zondagmiddag gearriveerd. Het is onbekend waar de mannen gingen duiken. Het zoekgebied is erg groot met diepten tot 25 meter. Het eerste doel is het voor duikers afgezonken vaartuig bij de haven Kloosternol in Scharendijke (Schouwen-Duiveland). Er word ook met sonar gezocht, tot op heden is er nog niets gevonden.

Zaterdag 26 mei

Lichaam van man gevonden in Waal bij Ophemert

OPHEMERT - Zaterdagavond rond 19.00 uur is in de Waal bij Ophemert het stoffelijk overschot van een man gevonden. Het aangetroffen lichaam is niet door een misdrijf in het water beland. Dat heeft een politiewoordvoerder bevestigd.

Mogelijk lag het lichaam al een langere tijd in de Waal. Men houdt er rekening mee dat het de man is die dinsdagavond van de Waalbrug is gesprongen. Het dreggen naar die persoon werd na een vergeefse zoektocht van enkele uren gestaakt.

Woensdag aan het begin van de middag sprong een vrouw van de Waalbrug. Bemanning van een blusboot kon hulp bieden en hebben haar uit het water gered. Een traumaheli werd gealarmeerd, maar kon snel weer terug, de vrouw was weer veilig aan wal.

Donderdag 24 mei

Roeier verdronken na val in Aarkanaal

Alphen a/d Rijn - Een 72-jarige roeier uit Alphen is donderdag ochtend verdronken in het Aarkanaal. De mannen waren met twee boten vertrokken en zijn elkaar uit het oog verloren. De tweede roeier zag een lege roeiboot liggen toen hij weer in de buurt kwam.

Na de vondst van de lege roeiboot werd de 72-jarige drenkeling levenloos in het water aangetroffen. De drenkeling is op de kant nog gereanimeerd, helaas mocht dit niet meer baten. Men had ook de traumahelikopter gealarmeerd.

Maandag 21 mei

Man over boord Noordzee niet gevonden

Texel - De Kustwacht heeft zondagavond en nacht op de Noordzee 40 mijl West van Texel gezocht naar een vermist bemanningslid van een koopvaardijschip.

Zondagmiddag rond 16.00 uur raakte het bemanningslid van het koopvaardijschip vermist. Het schip is 180 graden gedraaid en heeft exact dezelfde koers terug gevaren om te kijken of het slachtoffer misschien in het water is gevallen. Overal op de boot werd gezocht.

Eenheden van de KNRM en de NHV SAR helikopter waren ook uitgerukt om op de Noordzee te zoeken. Alle scheepvaart in de omgeving werd via de VHF verzocht uit te kijken naar de persoon. De zoekactie is om 02.00 uur gestaakt, de overlevingskans van een drenkeling in zee is gezakt naar nul. Helaas is de vermiste niet aangetroffen!

Zondag 20 mei

Man verdronken na plassen in gracht

MSTERDAM - Volgens getuigen viel de man voorover in de gracht op de Kloveniersburgwal toen hij stond te plassen. Een getuige sprong meteen de gracht in om hem te helpen, maar kon de drenkeling niet meer vinden in het water. 

Nadat 112 was gebeld duurde het enige tijd voordat de drenkeling uit het water is gehaald. Duikers van de brandweer hebben de man enkele minuten na arriveren uit het water gehaald. Ambulancediensten hebben de man geruime tijd gereanimeerd. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis, over zijn toestand is nog niets duidelijk. Men vermoed dat het een Engelse toerist betreft.

Donderdag 17 mei

lijk gevonden bij baggerwerkzaamheden IJdok

Amsterdam – Rond 10.00 uur zag een medewerker van het baggerbedrijf een lichaam in het water. Door baggerwerkzaamheden is het lichaam vermoedelijk komen bovendrijven. Politie heeft de calamiteit afgehandeld en onderzoekt de identiteit en oorzaak van overlijden.

Zaterdag 12 mei

Lichaam aangetroffen in Waal bij Nijmegen

NIJMEGEN – Op aanwijzing van een passant heeft de politie zaterdag rond 12.30 uur een lichaam aangetroffen in de Waal bij Nijmegen. Het lichaam dreef ter hoogte van het Honigcomplex, bij De Oversteek.

Daar is het lichaam door de politie uit het water gehaald en naar de Waalhaven gebracht. Hier is door de politie verder onderzoek gedaan. Men kon kan nog niets zeggen over de toedracht of de identiteit van de persoon. Het lichaam is overgebracht naar Elst voor forensisch onderzoek. 

Zaterdag 12 mei

Motorsloep overvaren door watertaxi, 12 man overboord

Rotterdam - Op de Nieuwe Maas ter hoogte van de Boompjes is zaterdagmiddag rond 16.30 uur een motorsloep overvaren door een watertaxi. Op die motorsloep zaten elf mensen, plus de schipper. Alle 12 opvarenden kwamen in het water terecht doordat de motorsloep zonk..

Met behulp van watersporters die ter plaatse waren en hulpdiensten die snel arriveerden zijn alle 12 drenkelingen aan de kant gekomen. Drie Limburgse toeristen liepen beenbreuken op bij de aanvaring, Een van de personen is gewond geraakt door de scheepsschroef, zij zijn gedrieën naar het ziekenhuis vervoerd

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond sloeg groot alarm na de aanvaring. Zo kwamen de water politie, de RPA en enkele diverse pleziervaartuigen in de buurt meteen naar de ongevalsplek om iedereen zo snel mogelijk uit het water te krijgen. Vier duikteams werden opgeroepen. Drie uit Rotterdam en ook het duikteam van de brandweer Haaglanden uit Delft werd opgeroepen.

Woensdag 9 mei

5-jarig jongetje uit zwembad gehaald en gereanimeerd

Weert-Woensdag rond 13.15 uur is in zwembad de IJzeren Man een 5-jarig jongetje uit België bewusteloos uit het water gehaald. De badmeester had het kind bewegingloos gezien aan het einde van de grote glijbaan in het binnenbad. Hij haalde direct het kind uit het water en begon met omstanders aan reanimatie. 

Na enige tijd kwam de hartslag en ademhaling van de jonge drenkeling weer op gang. Hulpdiensten waren snel ter plaatse om zich verder over de kleuter te ontfermen. Het jongetje is per ambulance naar het ziekenhuis van Maastricht gebracht ter controle. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. De jongen was met zijn
moeder bij het zwembad.

Dinsdag 8 mei

Lichaam in recreatieplas is van 21-jarige man uit Eritrea

WINTERSWIJK - Hulpdiensten hebben het lichaam gevonden van de 21-jarige man uit Eritrea. Het is het lichaam dat vermist werd in recreatieplas Hilgelo in Winterswijk.

De man kwam maandagmiddag rond 18.00 uur niet meer boven water na een sprong van een vlot. Het betreft een inwoner van het asielzoekerscentrum in Winterswijk. Hij was met een groep van zo'n dertig asielzoekers bij de plas gaan recreëren en zwemmen. De brandweer mag slechts tot een diepte van 15 meter duiken, een speciaal duikteam kon vandaag wel tot op de bodem komen. De recreatieplas heeft plekken die zo'n 30 tot 40 meter diep is.

Maandag 7 mei

21-jarige asielzoeker verdronken in recreatieplas Winterswijk

WINTERSWIJK - Hulpdiensten zoeken sinds maandagmiddag in en rond recreatieplas Het Hilgelo bij Winterswijk naar een vermiste ongeveer 21-jarige man. Men zag de jongen van een vlot afspringen en niet meer bovenkomen.

De vermiste man was met een groep van dertig personen bij de recreatieplas, allemaal inwoners van het plaatselijke azc. Een aantal heeft een getuigenverklaring afgelegd, de groep is opgehaald en naar het azc gebracht. Daar krijgen ze slachtofferhulp.

Zolang het licht blijft zoeken hulpdiensten zoals brandweerduikers, dregteam, , sonarboot, drone en politie onverminderd door.

Maandag 7 mei

Jong kind bijna verdronken in Haarlemse Molenplas

HAARLEM – Maandagmiddag is een peuter bewusteloos uit de Haarlemse Molenplas gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Omstanders hadden het jongetje al uit het water gehaald en waren met reanimatie gestart..

Toen hulpdiensten bij de recreatieplas arriveerden namen zij de reanimatie over. Ook de trauma arts kwam per helikopter ter plaatse. De jonge drenkeling is na de eerste hulp per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De leeftijd van het slachtoffertje is niet bekend, getuigen verklaarden dat het om een peuter zou gaan.

Maandag 7 mei

Rubberboot overvaren door speedboot, twee zwaargewonde tieners

LEMMER - Twee tieners in een rubberboot zijn zondagavond rond 23.00 uur overvaren in jachthaven De Brekken bij Lemmer. De 19-jarige bestuurder van de speedboot uit Lemmer vluchtte na de aanvaring, maar kon met getuigenverklaringen worden achterhaald.

De slachtoffers, een 16-jarig meisje uit de Noordoostpolder en een 16-jarige jongen uit Lemmer zijn zwaargewond geraakt. De 19-jarige schipper van de speedboot voer over hun rubberbootje. De tieners zijn naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Zij verkeren niet in levensgevaar.

Zondag 6 mei

36-jarige matroos uit Slowakije dood in water gevonden

Rotterdam - Zondagavond is door een passant het lichaam gevonden van de matroos die vorige week overboord sloeg van een binnenvaartschip. Het lichaam dreef ter hoogte van de Piet Smitkade.

De 36-jarige man uit Slowakije viel op 30 april tijdens werkzaamheden overboord in het water van de Nieuwe Maas. Er werd die dag naar hem gezocht in de Nieuwe Maas, maar zonder resultaat. Het lichaam van de matroos werd zondagavond gevonden, op dezelfde plek waar eerder gezocht is.

Donderdag 3 mei

Lichaam Dénis Heinen (26) in het Van Harinxmakanaal

Franeker - Donderdagmiddag is het lichaam de 26-jarige Dénis Heinen aangetroffen in het Van Harinxmakanaal. Het lichaam werd gelokaliseerd door de sonarboot van de politie en is door duikers geborgen.

Dénis verbleef met vrienden op een zeilbootje in de haven. Maandag begon de politie met een zoekactie, daarbij werden een sonarboot en speurhonden ingezet. De vermiste Dénis Heinen uit Soest is door verdrinking om het leven gekomen. Dit is bevestigd  door onderzoek, er zijn geen sporen gevonden die op een misdrijf wijzen.