HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van SEPTEMBER 2017

 

SEPTEMBER 2017

20

4 berichten

     

Woensdag 27 september

 

73-jarige Nederlander verdronken in Moezel

Maandag 18 september

 

Twee personen verdronken in water bij Giethoorn

Zondag 17 september

 

25-jarige Pool verdronken in de Eem

Vrijdag 8 september

 

34-jarige beroepsduiker verdronken bij sluis in Rijn bij Driel

Woensdag 27 september

73-jarige Nederlander verdronken in Moezel

Sinds vrijdagavond 15 september werd de Nederlander Frans Routs (73) vermist. Vandaag is hij gevonden in rivier de Moezel in Duitsland. Vermoedelijk is hij door een ongeluk verdronken. Frans zou gaan plassen en voorover in de rivier zijn gevallen, met zijn hoofd op een steen. De Roermonder verdween spoorloos nadat hij met vrienden een wijnfeest had bezocht.

Gealarmeerde Duitse hulpdiensten zochten in en rond het dorp Ellenz-Poltersdorf enkele dagen naar de man. Bij de zoektocht maakte de politie gebruik van een helikopter, een boot, een speurhond en meer dan honderd vrijwillige personen. Het lichaam van Frans Routs werd op 150 meter van het hotel in het water gevonden. De Duitse politie sprak woensdagavond van een noodlottig ongeval.

Maandag 18 september

Twee personen verdronken in water bij Giethoorn

Giethoorn Maandag zijn in de Thijssengracht bij Giethoorn twee lichamen aangetroffen. Woensdag kwam daar een auto in het water terecht. Vermoedelijk heeft de vondst van de lichamen met het ongeluk te maken.

Afgelopen woensdag werd de auto leeg werd aangetroffen, meteen werd een grote zoekactie op touw gezet. Er is met duikers gezocht, maar er werd niets gevonden. Het was ook niet duidelijk hoe lang de auto al in het water lag. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

Zondag 17 september

25-jarige Pool verdronken in de Eem

AMERSFOORT - In het water langs de Nijverheidsweg-Noord in Amersfoort is zondagochtend een 25-jarige man uit Polen verdronken. Om 11.15 uur trof men kleding, een koffer en een tas op de kade,  vervolgens werd een zoekactie op touw gezet.

Rond 12.00 uur werd duidelijk dat er een lichaam in het water van de Eem moest liggen. Duikers van de brandweer hebben vervolgens een lichaam aangetroffen in de Eem. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig. Men heeft nog geen idee hoe de man te water is geraakt. De politie zoekt naar getuigen die mogelijk meer kunnen vertellen over de zaak.

Vrijdag 8 september

34-jarige beroepsduiker verdronken bij sluis in Rijn bij Driel

ARNHEM - Een professionele 34-jarige duiker uit Gemert is vrijdag verdronken in het bij Driel. De duiker kwam vast te zitten bij werkzaamheden. Hij is na meer dan een uur bevrijd door de sluis iets op te liften.

De duiker kwam rond 11.30 uur in problemen, bovendien viel de communicatie weg. Gealarmeerde hulpdiensten rukten massaal uit naar het sluizencomplex aan de Rijndijk. Om 13.00 uur is de duiker levenloos uit het water gehaald. Men heeft nog getracht de man te reanimeren, dit mocht niet meer helpen.