HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van MAART 2017

 

MAART 2017

20

 berichten

     

Vrijdag 31 maart

 

Vermiste man verdronken in IJssel bij Wijhe

Zondag 19 maart

  61-jarige schipper verdronken in Maashaven

Dinsdag 14 maart

  Derde roeier overleden na roeiongeval

Dinsdag 14 maart

 

Vrouw in Wilhelminakanaal verdronken

Maandag 13 maart

 

Eindelijk trappen tegen verdrinking Amsterdamse grachten

Zaterdag 10 maart

 

Twee roeiers verdronken na aanvaring

Vrijdag 10 maart

 

Vermiste 33-jarige Milija  verdronken in Westerpark

Woensdag 8 maart

 

Automobilist raakt te water en verdrinkt

Maandag 6 maart

 

Man verdronken in haven Rijswijk

Maandag 6 maart

 

Vrouw verdronken in Wilhelminakanaal bij Best

Woensdag 1 maart

 

Kind gereanimeerd na auto te water

Vrijdag 31 maart

Vermiste man verdronken in IJssel bij Wijhe

WIJHE Vrijdagmorgen rond 10.00 uur werden hulpdiensten gealarmeerd nadat op een picknicktafel bij de Loswal in Wijhe een afscheidsbrief, flessen sterke drank en een fotolijstje en werden aangetroffen.

Vrijdagmiddag is het lichaam van een man uit het water van de IJssel bij de Loswal langs de Veerweg geborgen. Sinds de alarmering, rond 10.00 uur werd er intensief gezocht met een politiehelikopter en een duikwagen van de brandweer. De identiteit van de gevonden persoon word niet bekend gemaakt.\

Zondag 19 maart

61-jarige schipper verdronken in Maashaven

In de Maashaven in Rotterdam-Zuid is het lichaam van een vermiste schipper gevonden. Zondagmiddag werd er op de kade een telefoon aangetroffen zonder de eigenaar, een 61-jarige scipper uit Maasbracht.

Al snel werd een zoekactie op gang gebracht, en schakelde de politie daarvoor de hulp van het dregteam SOAD ( Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) in. Enkele uren later werd door dregteam SOAD het levenloze lichaam van de 61-jarige schipper aan de oostzijde in de Maashaven gevonden. De politie gaat uit van een noodlottig ongeluk.

Dinsdag 14 maart

Derde roeier overleden na roeiongeval

HUISSEN - Dinsdagavond is alsnog een 40-jarige man aan zijn te water raking bezweken, de man werd zaterdag nog ter plaatse gereanimeerd en naar het ziekenhuis vervoerd.

Zaterdag verdronken al twee roeiers van 60 en 71 jaar. De vijf roeiers kwamen zaterdag op de Nederrijn bij Huissen in het snelstromende water terecht toen hun boot omsloeg. Een man en een vrouw konden zichzelf redden. De 40-jarige roeier werd in kritieke toestand naar het academisch ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Dinsdag 14 maart

Vrouw in Wilhelminakanaal verdronken

SON EN BREUGEL - Een fietser heeft dinsdagavond tijdens een fietstochtje rond 18.20 uur een levenloos lichaam zien drijven in het Wilhelminakanaal ter hoogte van bedrijventerrein Ekkersrijt.

Er was een traumahelikopter ter plaatse gekomen, deze bleek niet meer nodig. De brandweer heeft het lichaam bij de Houtensbrug uit het water geborgen. Er word vooralsnog niet uitgegaan van een misdrijf.

Maandag 13 maart

Eindelijk trappen tegen verdrinking Amsterdamse grachten

AMSTERDAM - Met trappen in de grachten wil Amsterdam het grote aantal verdrinkingen tegengaan. Jaarlijks belanden meer dan honderd personen in het water, waarvan er achttien verdrinken. Sinds 2002 circuleren er aanbevelingen om trappen en andere maatregelen te treffen zodat te water geraakte personen er uit kunnen klimmen.

De trappen komen onder meer in grachten langs de Wallen en kunnen ervoor zorgen dat personen die ongewild te water zijn geraakt of drenkelingen zelfstandig er zelfstandig uit kunnen komen. Amsterdam wil ook de urinoirs in de stad handhaven, Jaarlijks verdrinken 6 tot 7 personen door plassen in de gracht.

Uit verzamelde gegevens blijkt dat in 65 % niet te achterhalen is waardoor mensen te water raken. Zeker is dat er vaak alcohol en/of drugs een grote rol hebben gespeeld.

Zaterdag 10 maart

Twee roeiers verdronken na aanvaring

HUISSEN - In de Nederrijn nabij het Looveer, zijn zaterdagochtend rond 09.40 uur vijf personen te water geraakt door een aanvaring. 1 man moest gereanimeerd worden, 1 man en 1 vrouw wisten zelfstandig de kant te bereiken en 2 mannen zijn verdronken.

Vermoedelijk heeft de stuurman de sterke stroming van het water onderschat. Hierdoor kwamen zij in aanvaring met een ponton die de roeiboot deed kapseizen. Volgens hulpverleners droegen de roeiers zwemvesten. Het water in het Pannerdensch Kanaal en Nederrijn staat momenteel hoog en stroomt met 4 knopen en grote kracht stroomafwaarts.

Waarschijnlijk zijn de twee slachtoffers bij daar gemeerde vrachtschepen in een keerstroom terechtgekomen, hierdoor onder water zijn gezogen en onder de schepen terecht zijn gekomen. Om veilig te kunnen zoeken zijn de twee vrachtschepen waaronder de roeiers terecht zouden zijn gekomen gelost. Vervolgens konden duikers veilig onder de vrachtschepen zoeken. Hier zijn de twee drenkelingen aangetroffen en geborgen, op nog geen 50 meter van de ongevalsplaats.

Vrijdag 10 maart

Vermiste 33-jarige Milija  verdronken in Westerpark

AMSTERDAM - In het water van het Westerpark hebben hulpdiensten vrijdagmiddag het stoffelijk overschot de vermiste 33-jarige Milija Gutalj aangetroffen.

In het park werd al enkele dagen gezocht naar de vermiste 33-jarige man die sinds woensdag niet meer was gezien. Vrijdagmiddag kwam rond 15.00 uur een melding bij de hulpdiensten binnen dat er een lichaam dreef, Hiervoor werden onder meer brandweerduikers ingezet. Korte tijd later werd het lichaam geborgen.

Woensdag 8 maart

Automobilist raakt te water en verdrinkt

ROUVEEN - Woensdagavond is een 29-jarige automobilist uit Hasselt verdronken nadat hij met zijn auto in de Dedemsvaart is beland.

Omstanders boden direct hulp en hulpdiensten waren vlot ter plaatse. Helaas heeft de geboden hulp niet meer mogen helpen. Diverse personen die te water waren gegaan zijn door de ambulance broeders nagekeken.

Maandag 6 maart

Man verdronken in haven Rijswijk

RIJSWIJK - Maandagochtend rond 11.00 uur is de brandweer gealarmeerd en met spoed uitgerukt omdat er iemand in het water zou liggen. Een voorbijganger zag het lichaam drijven in het water aan de Magnolialaan en de Handelskade in Rijswijk.

Het lichaam dreef in de Handelskade, een zijtak van de Vliet. Het vermoeden rijst dat de man per ongeluk te water is geraakt en is verdronken. Dit komt doordat er ook persoonlijke spullen van het slachtoffer uit het water gevist. Het lichaam is door de brandweer uit het water geborgen.

Maandag 6 maart

Vrouw verdronken in Wilhelminakanaal bij Best

BEST - In het Wilhelminakanaal bij Best is maandagochtend rond 08.30 uur het stoffelijk overschot van een 67-jarige vrouw uit Best gevonden door een voorbijganger.

De brandweer heeft het lichaam uit het water geborgen. Haar identiteit werd snel vastgesteld door verontruste familieleden van de vrouw die ter plaatse kwamen. Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf en is de vrouw per toeval te water geraakt.

Woensdag 1 maart

Kind gereanimeerd na auto te water

GOES Alerte passanten hebben woensdagochtend in Goes twee kinderen en een vrouw uit een auto te water gered. Ze twijfelden geen moment en sprongen het water in om de kinderen en bestuurster te redden.

Rond acht uur s morgens kwam de auto ondersteboven in het water terecht bij de Deltaweg (A256). De twee kinderen raakten gewond, En van de kinderen was bewusteloos en is door gereanimeerd. Het andere kind en de 28-jarige moeder waren nog goed aanspreekbaar.

De jonge drenkelingen zijn met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, de vrouw is per ambulance vervoerd. De alerte redders zijn door de politie voorzien van een warme douche en een schone set kleding.