HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van JUNI 2017

 

JUNI 2017

20

 22 berichten

     

Vrijdag 30 juni

 

Kleuter (5) ontsnapt aan aandacht en verdrinkt    

Zondag 25 juni

  Man verdronken na sprong Waalbrug

Zondag 25 juni

  Man verdronken in sloot Rozenburg

Vrijdag 23 juni

 

Lichaam gevonden in Pannerdensch Kanaal

Donderdag 22 juni

 

13-jarige jongen verdronken in de Waal

Woensdag 21 juni

  Lichaam 39 jarige Griekse zwemmer gevonden

Dinsdag 20 juni

  51-jarige Poolse man die verdronk mogelijk gevonden

Dinsdag 20 juni

 

Vermiste zwemmer Waal vrijwel zeker verdronken

Maandag 19 juni

  Man verdronken in de Gouwe Boskoop

Zondag 18  juni

 

Drenkelingetje uit Sloterparkbad gevist

Zondag 18  juni

  Drenkeling kritiek uit water Haarlemsebos

Dinsdag 12 juni

  Parkbezoeker treft lichaam aan in water Erasmuspark

Zaterdag 10 juni

  Man verdronken bij Zeeburg Amsterdam

Vrijdag 9 juni

 

Surfers vinden lijk in zee bij Noordwijk

Vrijdag 9 juni  

Man verdronken in Hemmen

Woensdag 7 juni

 

41-jarige man verdronken in het Spaarne in Haarlem

Woensdag 7 juni

  57-jarige drenkeling alsnog overleden
Dinsdag 6 juni   Verdronken in haven Medemblik

Zondag 4 juni

 

Man verdronken in Ouderkerkerplas

Vrijdag 2 juni

 

19 jarige drenkeling Hoofddorp overleden

Donderdag 1 juni

 

Man verdronken in Heysehaven Rotterdam

Donderdag 1 juni

 

8-jarige jongen na half uur onder water en coma weer bij kennis

Vrijdag 30 juni

Kleuter (5) ontsnapt aan aandacht en verdrinkt    

VLEUTEN Donderdagavond wist een 5-jarig jongetje uit Vleuten ongezien het huis uit te komen en is verdronken. De ouders vonden de jongen rond 22.00 uur in een sloot langs de Dotterbloemkade. Buren hebben het drenkelingetje gereanimeerd totdat de hulpdiensten kwamen, helaas kwam alle hulp te laat.

Nadat de ouders het kind uit de sloot hadden gehaald kwamen buurtbewoners toegesneld om hulp te verlenen. Hulpdiensten kwamen met vier ambulances, een traumaheli en brandweer ter assistentie. Helaas mocht dit niet meer baten, hij is nog wel naar het ziekenhuis gebracht, ook dat heeft niet meer geholpen.

Zondag 25 juni

Man verdronken na sprong Waalbrug

NIJMEGEN Zondag even na 18.30 uur zijn hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, uitgerukt voor een persoon die vanaf de Waalbrug de rivier in is gesprongen. De vermiste persoon is volgens getuigen na zijn sprong in de Waal nog een keer boven water gekomen om vervolgens uit het zicht te verdwijnen. De zoektocht zal worden voortgezet.

Zondag 25 juni

Man verdronken in sloot Rozenburg

ROZENBURG - een voorbijganger zag zaterdag rond 07.00 uur  dat er iemand in het water dreef bij de Molenweg en belde de hulpdiensten. Hulpdiensten en traumahelikopter kwamen ter plaatse, tevergeefs, de man was al overleden.

Vrijdag 23 juni

Lichaam gevonden in Pannerdensch Kanaal

DOORNENBURG Vrijdagavond is uit het Pannerdensch Kanaal bij het Gelderse Doornenburg een lichaam uit het water geborgen. Het aangetroffen lichaam is overgebracht naar forensische opsporing in Elst. Hier word de identiteit onderzocht en de doodsoorzaak vastgesteld. Men houd er rekening mee dat het lichaam uit Duitsland is komen drijven.

 

Donderdag 22 juni

13-jarige jongen verdronken in de Waal

Tiel - Rond 14.45 uur hebben vriendjes van de vermiste zwemmer 112 gebeld. Zij zagen hun 13-jarig vriendje onder water verdwijnen en niet meer bovenkomen. Hierop zijn de hulpdiensten met zeker 50 personen aan het zoeken gegaan langs de Echteldsedijk.

De sterke stroming heeft mogelijk vat op de jonge zwemmer gekregen. Brandweerlieden begonnen met zoeken. Ook een politiehelikopter werd ingezet. De 13-jarige Syrische vluchteling Jafar was pas kort in Nederland. In de avond nam het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) en de SOAD de zoektocht over. Rond 21.00 werd het lichaam aangetroffen.

Woensdag 21 juni

Lichaam 39 jarige Griekse zwemmer gevonden

ANDELST - Woensdagavond rond 18.00 uur troffen vissers in de Waal ter hoogte van de Veerweg bij Wamel een lichaam aan. Het blijkt te gaan om de 39-jarige Griek die dinsdagavond onder water verdween en is verdronken.

Dinsdag 20 juni

51-jarige Poolse man die verdronk mogelijk gevonden

Rossum - Dinsdagavond zagen mensen in de Waal bij Sluis St. Andries in het Gelderse Rossum een lichaam drijven. Met vrij grote zekerheid is het de vermiste 51-jarige Poolse drenkeling die zondag bij Oosterhout is verdronken en vermist raakte. Het DNA onderzoek is door het landen verschil moeilijk uit te voeren.

Dinsdag 20 juni

Vermiste zwemmer Waal vrijwel zeker verdronken

ANDELST De man werd rond 17.40 uur bij het zwemmen in de Waal meegesleurd door de sterke stroming in de rivier en kwam niet meer boven water. Familie van de man zagen dat de zwemmer werd meegetrokken door de sterke stroming en sloeg alarm. De hulpdiensten hebben de zoektocht naar de zwemmer even na 19.00 uur gestaakt.

Bij de zoekactie waren twee politieboten, een blusboot en een politiehelikopter ingeschakeld. De helikopter heeft onder meer met behulp van warmtebeelden naar de man gezocht. Langs de oevers werd ook intensief gezocht, maar zonder resultaat. De zwemmer werd niet gevonden.

Ter plaatse staat volgens een woordvoerder een heftige stroming van zeker 5 knopen. De gezinsleden van de vermiste zwemmer zijn opgevangen door Slachtofferhulp, zij zagen de man kopje onder gaan en niet meer boven water komen.

 

Maandag  19  juni

Man verdronken in de Gouwe Boskoop

BOSKOOP - Maandagavond is door de brandweer een stoffelijk overschot uit de Gouwe in Boskoop geborgen.  Het blijkt te gaan om de vermiste Boskoper, de 59-jarige Nico Streng. Er werd met alle middelen naar de man gezocht. Uit het onderzoek van zondag kwamen twee plaatsen in aanmerking voor extra onderzoek. Op een van deze plaatsen is het lichaam aangetroffen.

Zondag  18  juni

Drenkelingetje uit Sloterparkbad gevist

De hulpdiensten zijn vanmiddag groots uitgerukt voor een jongetje in nood in het Sloterparkbad. De jonge drenkeling zou bewusteloos uit het water zijn gehaald. Hij heeft zuurstof toegediend gekregen van het ambulancepersoneel. Exacte gegevens ontbreken nog. Het slachtoffer maakt het momenteel goed en is buiten levensgevaar is.

Zondag  18  juni

Drenkeling kritiek uit water Haarlemsebos

HOOFDDORP De reddingsbrigade heeft vanmiddag een man uit het water gehaald in het Haarlemmermeerse Bos. De drenkeling was tijdens het zwemmen kopje onder gegaan en kwam niet meer boven. Kinderen die dit zagen gebeuren waarschuwden hun ouders. Die vervolgens de hulpdiensten alarmeerden.

Op de locatie waar vanmiddag in het Haarlemmermeerse Bos een drenkeling in kritieke toestand uit het water is gehaald, bevonden zich op dat moment veel recreanten. Ook een aantal kinderen zagen hoe de drenkeling aan de kant werd gehaald.

De reddingsbrigade is met touw en al gaan zoeken in het water. Die hebben de drenkeling uit het water gehaald en zijn direct langdurig met reanimatie gestart. De man is nog met spoed en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. Men doet geen verdere mededelingen, maar voor zij leven word gevreesd.

Dinsdag  12 juni

Parkbezoeker treft lichaam aan in water Erasmuspark

In het Erasmuspark is dinsdagavond een lichaam gevonden. Het lichaam dreef ter hoogte van de Mercatorstraat. De politie heeft de zaak in onderzoek om vast te stellen dat de man per ongeluk te water kan zijn geraakt en verdronken. Over de identiteit van het slachtoffer word gezwegen.

Zaterdag 10 juni

Man verdronken bij Zeeburg Amsterdam

AMSTERDAM - Hulpdiensten hebben zaterdagochtend rond 06.30 uur op aanwijzing van een schipper een lichaam uit het water bij Zeeburg in Amsterdam gehaald.

Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen ter plaatse om hulp te verlenen, maar de man bleek al overleden.

Vrijdag 9 juni

Surfers vinden lijk in zee bij Noordwijk

Noordwijk - Kitesurfers hebben vanmiddag rond 16.00 uur ter hoogte van Langevelderslag bij Noordwijk een lichaam in zee zien drijven.

Het lichaam van de man lag al enige tijd en misschien zelfs al dagen in het water. Het stoffelijk overschot werd bij afrit 19 in Noordwijk aan land gebracht. Hulpdiensten en forensische experts stonden klaar voor verder onderzoek. Dat vindt plaats in het botenhuis van de KNRM.

De man is tussen de 25 en 35 jaar oud en ongeveer 1.70 meter lang. Hij heeft een licht getinte huidskleur, een stevig postuur, kort en donker kroeshaar en een sikje.
 

Vrijdag 9 juni

Man verdronken in Hemmen

HEMMEN - Vrijdagmiddag rond 15.00 uur werd in een vijver in het Gelderse Hemmen een stoffelijk overschot aangetroffen. Sinds donderdagavond werd er gezocht naar een vermiste 67-jarige man uit Heteren.

Donderdagavond werd de auto van de vermiste man aangetroffen bij het water aan de Veldstraat in Hemmen. Naar aanleiding hiervan besloot men toen in het water te gaan zoeken en trof men het lichaam aan.

Woensdag 7 juni

41-jarige man verdronken in het Spaarne in Haarlem

HAARLEM Woensdag ochtend is in het Spaarne in Haarlem ter hoogte van de Koudenhorn een stoffelijk overschot gevonden. Het gaat om een 41-jarige Amersfoorter die al langere tijd in het water lag. Het vermoeden is dat de man per ongeluk te water is geraakt en verdronken.

Woensdag 7 juni

57-jarige drenkeling alsnog overleden

BROEK IN WATERLAND - De drenkeling die afgelopen vrijdag in Broek in Waterland in het water werd gevonden is een 57-jarige Amsterdammer.

De man werd door omstanders uit het water gered aan de Burgemeester Peereboomweg in Broek in Waterland. Op de kant werd hij nog gereanimeerd door omstanders en later ook door toegesnelde hulpdiensten. Helaas is de man vandaag in het ziekenhuis overleden.

Dinsdag 6 juni

Verdronken in haven Medemblik

MEDEMBLIK - In de Westerhaven van Medemblik is dinsdagavond een persoon in het water aangetroffen. Het is nog niet duidelijk hoe de persoon te water is geraakt.

Zondag 4 juni

Man verdronken in Ouderkerkerplas

OUDERKERK AAN DE AMSTEL - Een voorbijganger ontdekte vanmiddag het lichaam en waarschuwde de politie. De identiteit en doodsoorzaak worden nog niet vrijgegeven.

Vrijdag 2 juni

19 jarige drenkeling Hoofddorp overleden

Hoofddorp - Badgasten zagen de 19-jarige jongen onder water verdwijnen en niet meer bovenkomen, hierop alarmeerde ze de hulpdiensten. Duikers van de brandweer hebben de drenkeling van de bodem van de Toolenburgerplas gehaald.

Het slachtoffer is met hulp van badgasten, agenten en brandweermannen naar het strand gebracht, waar het slachtoffer langdurig is gereanimeerd. Al reanimerend is de drenkeling naar een ambulance gebracht en met spoedtransport onder begeleiding naar het ziekenhuis gebracht. De drenkeling is in het ziekenhuis alsnog overleden.

Donderdag 1 juni

Man verdronken in Heysehaven Rotterdam

ROTTERDAM - Een wandelaar heeft woensdag een lichaam aangetroffen in het water van de Heysehaven in Rotterdam. De politie heeft het stoffelijk overschot geborgen en doet onderzoek naar de identiteit en doodsoorzaak. De man lag volgens de politie al enkele dagen in het water. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf.

Donderdag 1 juni

8-jarige jongen na half uur onder water en coma weer bij kennis

Het jongetje dat op 25 juni, Hemelvaartsdag onder water verdween in de Nieuwe Maas bij de Van Brienenoordbrug, is weer aanspreekbaar. Het 8-jarige kind heeft nog wel intensieve zorg in het ziekenhuis.

Het is al heel wat dat het jongetje weer bij kennis is. Tientallen hulpverleners van brandweer, politie en een traumahelikopter kwamen naar de Schaardijk voor hulpverlening. Na een tijdje werd de jongen in het water gevonden. Het kind werd in uiterst kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht