HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van DECEMBER 2017

 

DECEMBER 2017

20

 7 berichten

     

Zaterdag 23  december

 

Vermiste Randy verdronken in Scheveningse haven

Maandag 18  december

 

Nederlandse Toeriste stierf door verdrinking

Zondag 17 november

 

Twee vrouwen uit Zwolle verdronken in vaart

Zondag 17 november

 

Vrouw verdronken in auto te water nabij Gaarkeuken

Zaterdag 9 december

 

Lichaam in water Leiderdorp blijkt 89-jarige man

Maandag 4 december

 

Man verdronken in Maassluis

Zondag 3 december

 

Drie vissers verdronken bij Neeltje Jans.

Zaterdag 23  december

Vermiste Randy verdronken in Scheveningse haven

DEN HAAG - Vrijdagmiddag is het lichaam van de vermiste 61-jarige Randy Evers gevonden in het water langs de Dr. Lelykade in Scheveningen. Het is de politie nog niet duidelijk wat er met hem is gebeurd, men gaat niet uit van een misdrijf.

Het lichaam is na de vondst door brandweer duikers uit het water gehaald. De familie van Evers werd op de hoogte gebracht van de vondst. Rond het gebied is donderdag al gezocht door duikers van de Marine. Randy Evers werd sinds afgelopen weekend vermist. De brandweer had woensdag al met honden in deze omgeving gezocht.

Maandag 18  december

Nederlandse Toeriste stierf door verdrinking

Taurito - De Nederlandse vrouw ’Susana’ is verdronken. Dat blijkt uit onderzoek van de Spaanse politie op Gran Canaria. De politie vond geen sporen van geweld en gaat er vanuit dat de vrouw onwel is geworden, waarna ze gedeeltelijk in het water terecht kwam.

De 45-jarige vrouw werd zondagochtend rond 10.00 uur gevonden door bewoners van het complex. Haar hoofd en schouders lagen onder water, de rest van haar lichaam op de kant. De buurvrouw die haar vond waarschuwde daarop de politie. De vrouw werkte sinds anderhalf jaar op Gran Canaria. Ze kwam er al jaren voor vakantie en en besloot daar te gaan wonen. De vrouw had een dubbele nationaliteit, zowel Zweeds als Nederlands.

Zondag 17 december

Twee vrouwen uit Zwolle verdronken in vaart

HAVELTE - Twee 63-jarige vrouwen uit Zwolle zijn zondagmiddag verdronken in de vaart langs de Meenteweg in Havelte. Hoe de 2 vrouwen met hun auto te water raakte is nog een raadsel. Met spoed gealarmeerde brandweer duikers haalden de twee vrouwen uit het water. Reanimatie pogingen waren helaas tevergeefs.

Zondag 17 december

Vrouw verdronken in auto te water nabij Gaarkeuken

Grijpskerk - Een 59-jarige automobiliste uit Buitenpost is zondagmorgen verdronken nadat zij met haar auto in het Van Starkenborghkanaal was beland. De vrouw heeft zelf nog 112 gebeld vanuit de auto.

De vrouw reed nabij het buurtschap Gaarkeuken op de Hoendiep Noordzijde en raakte daar met haar auto te water. Omdat er geen duidelijke locatie bekend was startten hulpdiensten een zoekactie tussen van Groningen en Fryslân.

Na twee uur zoeken werden autosporen gezien in de berm. De auto bleek enkele meters van de kade op de bodem van het kanaal te liggen. Alle pogingen de vrouw te reanimeren mochten niet meer baten. Ze was helaas al verdronken in het koude water.

Zaterdag 9 december

Lichaam in water Leiderdorp blijkt 89-jarige man

LEIDERDORP - Zaterdagmiddag om 13.30 uur is het stoffelijk overschot van de vermiste 89-jarige man uit Leiderdorp gevonden. Het lichaam dreef in het water aan de Zijldijk in Leiderdorp. Een man die zijn hond uitliet zag iets drijven in het midden van de Zijl en waarschuwde de hulpdiensten. Duikers van de brandweer hebben het lichaam uit het water geborgen

Maandag 4 december

Man verdronken in Maassluis

Maassluis -  Maandagochtend is in de haven bij de Govert van Wijnkade in Maassluis een man verdronken. Een wandelaar plons hoorde en zag daarna witte kringen in het water, Even later werden de schoenen van de drenkeling zichtbaar en niet veel later kwam ook het lichaam van de man bovendrijven. Hulpdiensten hebben het lichaam geborgen.

Zondag 3 december

Drie vissers verdronken bij Neeltje Jans.

Drie mannen uit het Brabantse Heeze zijn zaterdag verdronken bij Neeltje Jans. Een vader, een zoon en vriend van respectievelijk 79, 51 en 67 jaar. Zaterdag waren zij niet op tijd terug van het vissen en werd alarm geslagen. Naar het zich laat aanzien is de boot met vissers door de stormvloedkering wrak geslagen en zijn de mannen verdronken in de kou.

Zaterdagnacht is er tot 03.30 uur gezocht zonder resultaat. Zondag vanaf 08.30 werd de zoekactie grootschalig voortgezet. Rond 11.00 uur werd er een wrak visbootje gespot door het kustwachtvliegtuig bij de Roggeplaat in de Oosterschelde. Om 14.00 uur is bij de mattenhaven van Neeltje Jans het lichaam van de 51-jarige zoon gevonden. Om 16.00 uur is door een duiker nog een lichaam uit de visboot gehaald. Naar de derde man word nog gezocht.