HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van APRIL 2017

 

APRIL 2017

20

 9 berichten

     

Vrijdag 28 april

 

Lichaam gevonden in Boven Merwede bij Werkendam

Vrijdag 28 april

 

54-jarige man verdronken in sloot

Zondag 23 april

 

Poolse man van zeiljacht verdronken bij Vlieland

Zaterdag 15 april

 

Drenkeling Merwede gereanimeerd

Woensdag 12 april

 

Duikers vinden lijk op bodem tijdens oefening

Dinsdag 11 april

  Man verdronken in Piushaven Tilburg

Zaterdag 8 april

 

83-jarige schipper redt jongetje

Donderdag 6 april

 

5-jarig meisje alsnog overleden na auto te water in Goes

Maandag 3 april

 

25-jarige vermiste Drontenaar verdronken in IJsselmeer

Vrijdag 28 april

Stoffelijk overschot gevonden in de Waal bij Rossum

ROSSUM - Vrijdag zag een varende schipper een lichaam drijven in de Waal bijRossum en sloeg alarm. Het stoffelijk overschot van de man dreef ter hoogte van de kruising van de Doorningstraat en de Waaldijk. Een rijkswaterstaat vaartuig heeft het stoffelijk overschot naar de kant gemanoeuvreerd waarop brandweerlieden het lijk uit het water hebben geborgen.

Vrijdag 28 april

Lichaam gevonden in Boven Merwede bij Werkendam

WERKENDAM - In de Boven Merwede nabij een scheepswerf in Werkendam is vrijdag in de vooravond een lichaam aangetroffen. Een schipper zag het stoffelijke overschot drijven ter hoogte van de Sleeuwijksedijk bij Werkendam en sloeg alarm.

Vrijdag 28 april

54-jarige man verdronken in sloot

BOXTEL - In een sloot in Boxtel is vrijdagochtend het levenloze lichaam aangetroffen van een 54-jarige man. Een vrachtwagenchauffeur zag het lichaam drijven en belde 112.

Het ongeval vond plaats ter hoogte van Transportbedrijf van Pinxteren. De brandweer heeft het stoffelijk overschot uit het water geborgen. Het vermoeden rijst dat de 54-jarige man uit Boxtel, onwel is geworden op de fiets en te water is geraakt. De technische recherche doet onderzoek naar de toedracht.

Zondag 23 april

Poolse man van zeiljacht verdronken bij Vlieland

VLIELAND - Een Poolse man en enige opvarende van een zeiljacht is zondag boven Vlieland verdronken nadat zijn jacht in onstuimig water was omgeslagen en gezonken. De drenkeling werd een helikopter uit zee gehaald en gereanimeerd, helaas mocht dit niet meer baten.

Zondag om 09.45 uur komt bij verkeerscentrale Brandaris melding van een omgeslagen jacht binnen. De strandjutter zag in de branding noord van de Vliehors een gekenterd jacht, op dat moment stond er een Noordwest 5 Beaufort en een golfhoogte van 2.20m.

In eerste instantie  ging de kustwacht ervan uit dat het schip met drie personen was vertrokken . Een duikteam van de marine werd opgeroepen om de binnenkant van het jacht te onderzoeken. Bij zoekactie waren ook KNRM reddingsboten van Texel, Vlieland en Terschelling betrokken.

Vanuit de lucht kwam er ondersteuning van een helikopter en het kustwachtvliegtuig. Na onderzoek bleek rond 14.30 uur dat er slechts n persoon aan boord van het zeven meter lange jacht was, hierop is de zoekactie beindigd.

Zaterdag 15 april

Drenkeling Merwede gereanimeerd

Zaterdagochtend zijn na melding van een persoon te water in de Merwede ter hoogte van de Papendrechtse brug hulpdiensten groots uitgerukt. De KNRM, reddingsbrigade, meerdere duikteams en een politiehelikopter hielpen mee met zoeken.

Het was de bemanning van een binnenvaartschip die rond 10:30 uur een persoon drijven. Met behulp van een pikhaak kon de  bemanning van het binnenvaartschip de persoon langszij het schip houden. Het lukte hen niet om de persoon aan boord te krijgen vanwege het hoge vrijboord van het schip.

Leden van de Dordtse Reddingsbrigade(DRB) waren al op de Merwede aan het oefenen. Hierdoor waren de boten van de DRB binnen enkele minuten langszij het binnenvaartschip. Zij hebben de drenkeling met hulp van de bemanning van het binnenvaartschip snel aan boord gebracht en gestart met reanimatie.

De vrijwilligers van de KNRM lagen ondertussen klaar met reddingboot Johanna Maria om te assisteren. Aan de Papendrechtse wal is de drenkeling in uiterst kritieke toestand overgedragen aan de gereedstaande ambulance en met spoed naar het ziekenhuis gebracht, voor zijn leven word gevreesd.

Woensdag 12 april

Duikers vinden lijk op bodem tijdens oefening

ROTTERDAM - Marineduikers hebben woensdag tijdens een oefening in de Rijnhaven per toeval een lichaam gevonden. Het lijk lag bij marineschip Castor in de Rijnhavenbrug op de Kop van Zuid. De identiteit is nog niet vrijgegeven en men onderzoekt nog hoe lang het lichaam in het water lag.

Dinsdag 11 april

Man verdronken in Piushaven Tilburg  

TILBURG Dinsdagmorgen zag een passant een lichaam drijven in de Piushaven in Tilburg. Op de kade stond een rollator, het is nog onduidelijk of die van de verdronken man is.

De passant waarschuwde de hulpdiensten, een duikteam van de brandweer heeft het slachtoffer uit het water gehaald. Ook de traumahelikopter kwam op de melding af, reanimatie mocht niet meer baten. Men vermoedt dat het gaat om een noodlottig ongeval. .

Zaterdag 8 april

83-jarige schipper redt jongetje

Schiedam - Een 83-jarige schipper van een plezierjacht heeft zaterdagavond rond 19.30 uur een 5-jarig jongetje uit het water gered. Hij is na reanimatie die hulpdiensten overgenomen, met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht.

De schipper, de 83-jarige Frans Domenie, zag vanaf zijn schip in de jachthaven de jonge drenkeling en wist hem uit het water te halen. Twee omstanders ontfermden zich over de jonge drenkeling en begonnen met reanimeren. Later werd de reanimatie overgenomen door hulpverleners en traumateam.

Het meisje dat gilde en bij de drenkeling leek te horen was op dat moment verdwenen. De vader van de 5-jarige drenkeling verscheen nog voor de hulpdiensten arriveerden. De huidige toestand van de drenkeling is onbekend.

Donderdag 6 april

5-jarig meisje alsnog overleden na auto te water in Goes

GOES Een 5-jarig meisje uit de gemeente Kapelle die op 1 maart betrokken was bij een auto te water is overleden. De auto waar het meisje met haar moeder (28) en broertje (2) in zat, vloog uit de bocht op de afrit van de snelweg. De auto met het gezin belandde daarbij op de kop in het water.

Omstanders wisten de slachtoffers uit de auto in het water te redden. De kinderen waren er slecht aan toe en werden direct gereanimeerd. Het 2-jarige jongetje kwam snel weer bij kennis. Beide kinderen werden met de traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

De 28-jarige moeder was nog wel aanspreekbaar en werd ook naar het ziekenhuis vervoerd. Sinds 1 maart vocht het meisje in het ziekenhuis haar leven. Helaas is zij op 5 maart overleden, met het broertje gaat het naar omstandigheden redelijk goed.

Maandag 3 april

25-jarige vermiste Drontenaar verdronken in IJsselmeer

Maandagmiddag is tussen het IJsselmeer en het Ketelmeer ter hoogte van Swifterbant het lichaam van de vermiste Ruben Kramer gevonden. Een schipper zag het stoffelijk overschot drijven in het water.

Op vrijdag 17 maart verliet Ruben Kramer zijn huis in Dronten. Twee dagen later werd zijn auto aangetroffen bij de Ketelbrug. Dagenlang is intensief door hulpdiensten gezocht naar de 25-jarige Drontenaar. Bij de zoektocht zijn behalve schepen en walploegen ook een politiehelikopter ingezet, zonder resultaat. Er zijn geen aanwijzingen dat Kramer door een misdrijf om het leven is gekomen.