HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van OKTOBER 2016

 

OKTOBER 2016

20

8 berichten

     

Donderdag 28 oktober

 

 Maassluizer in Vlaardingen gered van verdrinkingsdood

Maandag 17 oktober

 

69-jarige vissers redden vier kinderen uit gezonken bakfiets

Maandag 10 oktober

 

Lichaam 18-jarige Wytze Pennink gevonden in water Groningen

Zondag 9 oktober

 

55-jarige man verdronken Amsterdamse gracht

Vrijdag 7 oktober

 

Man verdronken in rivier De Gulp

Donderdag 6 oktober

 

Man verdronken in kanaal Heerenveen

Donderdag 6 oktober

 

Kite surfer verdronken in Oosterschelde

Dinsdag 4 oktober

 

Vermiste man dood in sloot

Donderdag 28 oktober

 Maassluizer in Vlaardingen gered van verdrinkingsdood

Donderdagochtend waren Twee mannen in Vlaardingen langs de Spoorsingel onderweg naar hun werk toen ze een fiets in het gras zagen liggen. Toen ze iets beter keken zagen ze dat er in de sloot een levenloos lichaam van een, naar later bleek, 29-jarige Maassluizer dreef. 

Zij zagen dat de man met zijn gezicht in het water dreef. De mannen twijfelden geen moment, één van hen belde 1-1-2 en de andere man ging de man uit het water te halen. Tijdens de eerste hulp die zij gaven kwam de ademhaling van de drenkeling weer op gang.

Na onderzoek bleek dat het 29-jarige slachtoffer waarschijnlijk een epileptische aanval heeft gehad en als gevolg daarvan in de sloot terecht was beland. Beide helden zijn door de politie uitgenodigd om op een later tijdstip in het zonnetje te worden gezet op het politiebureau.

Maandag 17 oktober

69-jarige vissers redden vier kinderen uit gezonken bakfiets

LEIDSCHENDAM - Een bakfiets met kinderen is maandagmiddag aan de Oostvlietweg in Leidschendam te water geraakt. André en Henk, beiden 69 jaar zaten te vissen toen zij de bakfiets met kinderen in het water zagen rijden. Zij hebben gelijk ingegrepen en de vier kinderen kunnen redden.

De vrouw die de bakfiets bestuurde probeert deze boven water te houden. Hierdoor konden de vissers twee kleine peuters uit de bakfiets vissen. Ineens roept de vrouw dat er ook nog 2 kleine baby’s in de bakfiets zitten. De baby's zitten voor in de bak onder een dekzeil, ze zaten ook nog eens vastgesnoerd.

De baby’s zaten een tijdje onder water voordat deze bevrijd konden worden. Toen de baby’s op de kant kwamen begonnen deze gelijk te krijsen, een goed teken. Een vrouw die voorbij kwam heeft de verwarming van haar auto aangezet om afkoeling bij de kinderen te voorkomen. Alle vier de kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek, na een uur werd bekend dat alle vier buiten levensgevaar zijn.

Maandag 10 oktober

Lichaam 18-jarige Wytze Pennink gevonden in water Groningen

GRONINGEN - maandag vroeg in de middag is in het Lopende Diep aan de Noorderhaven het lichaam geborgen van de 18-jarige Wytze Pennink uit Bussum.

Sinds afgelopen vrijdag werd de 18-jarige student vermist, hij werd voor het laatst gezien bij de Spilsluizen, in de buurt van het Lopende Diep. De jongen werd niet ver van de plaats van vermissing gevonden onder water. Vele hulpdiensten en honderden mensen hebben dit weekend gezocht naar de student.

Zondag 9 oktober

55-jarige man verdronken Amsterdamse gracht

Amsterdam - Zondagochtend is bij de hoek van de Rozengracht en de Lijnbaansgracht in Amsterdam is een lichaam in het water aangetroffen. Na onderzoek blijkt dat het 55-jarige slachtoffer door een noodlottig ongeval is verdronken.

Vrijdag 7 oktober

Man verdronken in rivier De Gulp

GULPEN - vrijdagochtend rond 08.00 uur is door voorbijgangers een lichaam gevonden in de rivier De Gulp in het Limburgse Gulpen.

Het lichaam lag ter hoogte van Het Diepe Broek. De man is door een noodlottig ongeluk om het leven gekomen. Het slachtoffer, een man 80, maakte vrijdag een ochtendwandeling toen hij door nog onbekende oorzaak in het water viel en is verdronken.

Donderdag 6 oktober

Man verdronken in kanaal Heerenveen

Heerenveen- In de Hearresleat langs de Herenwal is het lichaam van een overleden man aangetroffen. Daar werd het lichaam  rond 19.00 uur ontdekt, en drijft tussen het pannenkoekschip en de Trambrug..

De brandweer heeft het lichaam rond  21.00 uur uit het water gehaald. De identiteit en doodsoorzaak zijn nog onbekend. . De omgeving van de locatie waar het lichaam werd gevonden is afgezet.

Donderdag 6 oktober

Kite surfer verdronken in Oosterschelde

KRABBENDIJKE – Woensdagavond is in de Oosterschelde een 64-jarige kite-surfer verdronken. Eerder op de avond werd een verloren kitezeil en kiteboard gevonden bij de Schelpkreek (Yerseke). Op de Oesterdam trof de politie een lege auto aan.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en boten van de brandweer waren woensdagavond een zoekactie gestart die tot donderdagochtend werd voortgezet. Donderdagochtend werd het lichaam van de vermiste kitesurfer gevonden. De 64-jarige Belg werd door de brandweer uit het water geborgen.

Dinsdag 4 oktober

Vermiste man dood in sloot

Dinsdagochtend is het lichaam gevonden van de man die sinds gisteravond werd vermist in Woldendorp. Het lichaam van de man werd gevonden in het water langs de Klapsterweg in Woldendorp. De identiteit van de man is inmiddels bekend. Hoe de man om het leven is gekomen word nog onderzocht.