HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van NOVEMBER 2016

 

NOVEMBER 2016

20

7 berichten

Vrijdag 25 november

 

Man verdronken, auto op het randje in Kampen

Woensdag 23 november

 

Vrouw verdronken in sloot Stadskanaal

Maandag 21 november

 

Vermiste 56-jarige inwoonster uit Nietap verdronken

Woensdag 16 november

  Vrouw verdronken in vijver Hilversum

Vrijdag 11 november

 

Man verdronken in de Rotte

Woensdag 9 november

  Duiker den Osse gevonden

Zondag 6 november

 

Duiker verdronken bij den Osse

Vrijdag 25 november

Man verdronken, auto op het randje in Kampen

KAMPEN - Vrijdagochtend is langs de Oslokade in Kampen het lichaam van een onbekende man uit het water gehaald. Men vermoedt dat de man per ongeluk te water is geraakt.

De auto van de man werd half bungelend op het randje van de kade aangetroffen. Het ziet er naar uit dat de man met zijn auto is doorgeschoten tot op de rand en probeerde uit te stappen. Men denkt dat hij daarna in het koude water is gevallen en verdronk.

Woensdag 23 november

Vrouw verdronken in sloot Stadskanaal

STADSKANAAL - Woensdagochtend is door een voorbijganger het lichaam van een 49-jarige vrouw gevonden. Het lichaam lag in een sloot langs de Navolaan, een stadskanaal in Groningen.

Vermoedelijk is de vrouw met haar fiets te water geraakt en verdronken. Men gaat uit van een noodlottig ongeval, de brandweer heeft het lichaam geborgen en er zal nog nader onderzoek plaatsvinden.

Maandag 21 november

Vermiste 56-jarige inwoonster uit Nietap verdronken

Leek Het stoffelijk overschot van de vermiste Ineke van der Graaf (56) uit het Drentse Nietap is gevonden. Maandagochtend rond 11:00 uur werd de vrouw aangetroffen in het water van de Nienoordshaven in het Groningse dorp Leek.

Zondag is op verzoek van het LTOZ door 6 vrijwilligers van Dregteam SOAD mee gezocht naar de vermiste inwoonster uit Nietap. Samen met het LTOZ werden stukken water afgezocht langs het natuurgebied bij Nienoord in Leek. Een dag eerder werd door politieagenten, familieleden en vrijwilligers al het natuurgebied tussen Roden en landgoed Nienoord uitgekamt. Helaas hebben deze zoekacties tot nu toe niets opgeleverd.

Ineke verliet vrijdag 18 november haar woning in het Drentse Nietap te voet en is daarna niet meer gezien. Voor zover bekend was zij niet depressief. De politie heeft geen aanwijzingen voor een misdrijf gevonden. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid geven over de doodsoorzaak.

Woensdag 16 november

Vrouw verdronken in vijver Hilversum

HILVERSUM -  Een passant zag rond 09.15 uur een lichaam drijven in een vijver bij de Kerkelandenlaan in Hilversum.

De bewoners van het aangrenzende bejaardentehuis zijn geschokt. De politie heeft het lichaam vervolgens uit het water geborgen en uitgesloten dat het om een misdrijf zou gaan. Men vermoed dat de vrouw is uitgegleden op het natte gras en te water is geraakt.

Vrijdag 11 november

Man verdronken in de Rotte

ROTTERDAM - De politie heeft vrijdagmorgen, tijdens onderzoek naar een vermissing een lichaam gevonden in de Rotte in Rotterdam-Noord. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vrijgegeven. De kans is groot dat het de gezochte man betreft.

Het lichaam dreef gevonden ter hoogte van de Woelwijkstraat. Agenten zochten in het water naar de sinds vorige week vermiste 75-jarige Rotterdammer Titi Goncalvez.

Woensdag 9 november

Duiker den Osse gevonden

Duikers van de marine hebben woensdag 9 november in het Grevelingenmeer het lichaam gevonden van de 69-jarige duiker uit Zaandam. Het lichaam lag op 30 meter diepte, op zo'n 40 meter afstand van de plek waar hij het laatst gezien was.

Zondag 6 november

Duiker verdronken bij den Osse

DEN OSSE - Sinds zondag 11.45 uur wordt er Nederlandse een duiker vermist in het Grevelingenmeer. Na een uur zoeken is besloten de zoekactie te staken. Dat gebeurde in overleg met een trauma arts omdat de kans op overleven niet meer aanwezig is.

De duiker raakte vermist op 20 meter diepte op een duiklocatie bij de Nieuwe Kerkweg in Den Osse. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Er is gezocht met reddingboten van de KNRM en brandweer. Ook de NHV-SAR helikopter heeft vanuit de lucht meegezocht.

Een ambulance en traumahelikopter stonden paraat indien de duiker gevonden zou worden. Aanwezige sportduikers hebben onder water mee gezocht naar de man. Helaas is de duiker niet aangetroffen en gaat men er vanuit dat de man verdronken is.