HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van MEI 2016

 

MEI 2016

20

 18 berichten

     

Dinsdag 31 mei

 

26-jarige watersporter verdronken in Friese vaart

Zondag 29 mei

 

Duiker uit Vinkeveense Plassen gehaald en gereanimeerd

Zaterdag 28 mei

 

Bezoeker feest redt 3-jarig jongetje van verdrinkingsdood

Maandag 23 mei

 

Lichaam dode in IJssel geborgen bij Deventer

Zondag 22 mei

  Bestuurder brommobiel overleden na te water raken

Zondag 22 mei

 

Lichaam gevonden in haven Papendrecht

Zaterdag 21 mei

 

Drama: Moeder verdrinkt dochter en vervolgens zichzelf

Woensdag 18 mei

  Duitse watersporter verdronken in haven Medemblik

Zondag 15 mei

  Lichaam vrouw aangetroffen in Nieuwe Maas

Zaterdag 14 mei

 

Duitse vrouw omgeslagen zeilboot overleden

Vrijdag 13 mei

 

Groningse peuter kritiek na val in sloot

Donderdag 12 mei

  Man verdronken in Sloterplas

Zondag 8 mei

  Lichaam in Dokkumer Ee bij Wijns

Zaterdag 7 mei

  Vermiste 21-jarige Groninger verdronken

Vrijdag 6 mei

  67-jarige man verdrinkt bij ongeval met grasmaaier

Donderdag 5 mei

 

Verdronken matroos Gaarkeuken gevonden

Woensdag 4 mei

 

Vermiste 52-jarige vrouw verdronken in Maarn

Maandag 2 mei

 

68-jarige Oostenrijkse verdronken in Sneek

Dinsdag 31 mei

26-jarige watersporter verdronken in Friese vaart

Op verzoek van het LTOZ is Dregteam SOAD dinsdagmiddag ingezet in Oosterhem. Op aanwijzing van een sonarhit werd daar het stoffelijk overschot van een 26-jarige Bolswarder gevonden met de dreg.

BOLSWARD – In de Bolswardervaart tussen Oosthem en het buurtschap Abbegaasterketting is dinsdagmiddag het levenloze lichaam van een 26-jarige Bolswarder gevonden. De man vertrok zaterdag met zijn boot vanuit Bolsward naar Sneek. Twee dagen later werd hij als vermist opgegeven, nadat hij niet op zijn werk was verschenen en vrienden en familie niets van hem hadden gehoord.

De politie had maandag ook al gezocht, maar trof toen niets aan. Dinsdag is verder gezocht met hulp van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen. Nadat eerst de boot van de man werd aangetroffen in het riet van de Bolswardervaart, vonden vrijwilligers van Dregteam SOAD  vrij snel zijn levenloze lichaam met een dreg

Zondag 29 mei

Duiker uit Vinkeveense Plassen gehaald en gereanimeerd

Vinkeveen – Zondagochtend rond 11.30 uur bemerkte de wedstrijdleiding van een zeilwedstrijd vanuit een toren dat er een duiker bij de kant dreef. Vervolgens zijn er personen naartoe gegaan om de man te helpen.

Deze hebben de man op de kant gebracht en zijn gelijk gestart met reanimeren. Hulpdiensten hebben dit later overgenomen. Na enige tijd is de duiker in zeer kritieke toestand per trauma helikopter naar het Universitair Medisch Centrum gebracht. Voor zijn leven word gevreesd.

Naar aanleiding van het ongeval is besloten de zeilwedstrijden die dag af te lassen. Het geheel heeft toch een licht traumatisch effect op de aanwezigen gehad.

 

Zaterdag 28 mei

Bezoeker feest redt 3-jarig jongetje van verdrinkingsdood

RIJSWIJK - Een deelnemer aan een buurtfeest in Rijswijk heeft een 3-jarig jongetje uit het water gered. De man zag het jongetje drijven, twijfelde geen moment en sprong het water in om hem te redden.

Dat gebeurde aan de Generaal Swartlaan tijdens de opening van speelpark De Driesprong. De jonge drenkeling is naar het ziekenhuis gebracht om voor de zekerheid goed na te kijken. De kordate redder zal nog in het zonnetje worden gezet.

Maandag 23 mei

Lichaam dode in IJssel geborgen bij Deventer

Deventer – Maandagochtend werd in de IJssel bij Deventer een lichaam gevonden door een wandelaar. Het lichaam dreef ter hoogte van de jachthaven bij de Rembrandtkade.

De politie doet ter plaatse onderzoek in de uiterwaarden van de rivier. Men heeft niet bekend gemaakt of het een vrouw of man betreft. Ook over de omstandigheden hoe het lichaam is aangetroffen is nog niets bekend gemaakt.

Zondag 22 mei

Bestuurder brommobiel overleden na te water raken

PRINSENBEEK - In Prinsenbeek is zondagavond rond 19.30 uur een brommobiel in het water gereden. Bij het ongeval op de Randweg is de bestuurder, een oudere man overleden.

Rond 19.45 uur werden meerdere hulpdiensten waaronder politie, brandweer, ambulance en een traumahelikopter gealarmeerd. De traumahelikopter werd halverwege de vlucht geannuleerd. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en duikers hebben de man levenloos uit zijn auto gehaald. Zij hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren maar tevergeefs.

Zondag 22 mei

Lichaam gevonden in haven Papendrecht

Zondagmiddag is in de Papendrechtse Kooyhaven een lichaam gevonden. Het stoffelijk overschot dreef bij de invaart van de haven, die ligt op het bedrijventerrein Oosteind.

De lugubere vondst gedaan door een watersporter die met zijn boot voorbij voer en de man zag drijven in het water. Toen de schipper dichterbij kwam, zag die dat het om een lijk ging.  Het lichaam heeft geruime tijd in het gelegen, dat maakt moeilijker om de identiteit en de doodsoorzaak te achterhalen.

Het is vermoedelijk het lichaam van de man is die op 11 mei bij de brug over de Waal in het water terecht kwam. Een schipper zag toen dat er iemand van de brug was afgesprongen. Hulpdiensten ondernamen een zoektocht, maar die werd gestaakt omdat er geen lichaam werd gevonden

 

Zaterdag 21 mei

Drama: Moeder verdrinkt dochter en vervolgens zichzelf

HOORN - Een dramatische gebeurtenis in het Noord-Hollandse Hoorn. Een 30-jarige vrouw maakte een eind aan haar leven, nadat ze eerst haar 2-jarige dochter had verdronken ter hoogte van De Hulk in het Markermeer.

Zaterdagmorgen was door familie alarm geslagen, de vrouw zou in verwarde toestand zijn verdwenen en gedreigd hebben zichzelf en haar kind iets aan te doen.

Er werd onder meer een helikopter ingeschakeld om de twee te zoeken. Ook werd een bericht verstuurd via Burgernet. Korte tijd later werden hun lichamen aangetroffen in het water van het Markermeer bij De Hulk. De twee zijn nog enige tijd gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten

Woensdag 18 mei

Duitse watersporter verdronken in haven Medemblik

Medemblik - In het water van de haven in Medemblik is woensdagochtend het lichaam gevonden van een Duitse watersporter.  De 62-jarige Duitse watersporter werd sinds woensdag 01.30 uur vermist.

De Duitse toerist werd voor het laatst gezien in de jachthaven aan De Vooroever in Medemblik. Vermoedelijk is de man per ongeluk te water geraakt en verdronken. Men gaat niet uit van een misdrijf.

Zondag 15 mei

Lichaam vrouw aangetroffen in Nieuwe Maas

Rotterdam - In de Nieuwe Maas in Rotterdam zuid is zondagmiddag het lichaam van een vrouw aangetroffen. Een voorbijganger zag het slachtoffer drijven in het water bij het Tweede Katendrechtse Hoofd in Rotterdam. en waarschuwde de hulpdiensten.

Het is nog onduidelijk hoe de vrouw in het water terechtkwam, Het lichaam van de vrouw werd heel voorzichtig door de P4 uit de Nieuwe Maas gehaald. Dit moet voorkomen dat het sporenonderzoek wordt bemoeilijkt.

Zaterdag 14 mei

Duitse vrouw omgeslagen zeilboot overleden

Een 61-jarige Duitse vrouw is zaterdag overleden nadat de zeilboot, waarin zij met nog drie andere vrouwen op de Fluessen zat, door de harde wind omsloeg.

De drie anderen vrouwen konden zich redden door zich aan de boot vast te klampen. De 61-jarige vrouw lukte dat niet, is afgedreven en mede door het koude water verdronken. De vrouwen werden door hulpverleners en  brandweer uit het water gehaald. Voor de Duitse vrouw kwam de hulp te laat, reanimatie mocht niet meer baten.

Vrijdag 13 mei

Groningse peuter kritiek na val in sloot

Groningen - In de Speenkruidstraat in de stad Groningen is vrijdagmiddag rond 14.30 uur een 3-jarige peuter te water geraakt. Het kind is door buurtbewoners uit het water gehaald en gereanimeerd.

Vermoedelijk is het kind op zijn fietsje het water ingereden en ging hij kopje onder. Buurtbewoners vonden de peuter in het water. Zij hebben de peuter uit de sloot aan de Speenkruidstraat gehaald en zijn gelijk gaan reanimeren.

Hulpdiensten namen de reanimatie over nadat zij ter plaatse waren. Vervolgens is de 3-jarige jongen met spoed in kritieke toestand naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen gebracht. Zijn toestand op dit moment nog steeds zeer kritiek.

Donderdag 12 mei

Man verdronken in Sloterplas

AMSTERDAM - In het water van de Sloterplas in Amsterdam is rond 12.00 uur het lichaam van een man aangetroffen door een passant.

Duikers van politie kwamen ter plaatse en zochten tegelijkertijd naar mogelijke sporen. Rond 14.30 uur, na eerste onderzoek is het lichaam door de duikers uit het water geborgen. Er zal nog forensisch onderzoek plaatsvinden en worden getracht te achterhalen hoe de man te water is geraakt.

Zondag 8 mei

Lichaam in Dokkumer Ee bij Wijns

WIJNS - In de Dokkumer Ee bij het Friese dorp Wijns is zondagochtend rond 11.30 uur een lichaam gevonden door een vroege wandelaar. Het blijkt te gaan om Dora Bricen uit Leeuwarden, de 68-jarige vrouw was sinds 27 april vermist.

Het lichaam is overgebracht naar het mortuarium voor schouw, over de identiteit van het slachtoffer doet de politie verder nog geen mededelingen. Er zijn geen aanwijzingen voor dat de zondagochtend in De Dokkumer Ie gevonden persoon door een misdrijf om het leven is gekomen.

Zaterdag 7 mei

Vermiste 21-jarige Groninger verdronken

Groningen - Zaterdagavond rond 20.00 uur is het lichaam van de vermiste Sjoerd van Eijk uit Groningen aangetroffen in het water aan de Trompkade.

De 21-jarige Sjoerd werd vermist sinds zaterdag 30 april na een avondje stappen. Vervolgens werd er naar hem gezocht, ook in het water aan de Trompkade, echter zonder resultaat. Men gaat uit dat de jongeman per ongeluk te water is geraakt en verdronken, er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf.

Vrijdag 6 mei

67-jarige man verdrinkt bij ongeval met grasmaaier

Oosterwolde  - Een 67-jarige inwoner van Oosterwolde is vrijdagmiddag aan de Klokhuisdijk in Langedijke verdronken door een ongeval met een grasmaaier.

De 67-jarige man maaide zijn gazon met de zitmaaier waarbij de man met machine te water raakte. Hierbij belandde de man onder de maaimachine terecht waardoor hij is verdronken, Toen de man werd gevonden, mochten reanimatiepogingen niet meer baten. Het is  niet bekend hoelang het slachtoffer toen al in het water had gelegen.

Donderdag 5 mei

Verdronken matroos Gaarkeuken gevonden

GAARKEUKEN - Bij de sluis in het Groningse dorp Gaarkeuken is donderdag het dode lichaam aangetroffen van de 58 jarige matroos uit Kaapverdië.

Maandag 26 april viel de matroos bij het ontmeren te water en kwam niet meer boven. Er werd langdurig door opsporingsdiensten naar de man gezocht zonder resultaat. Vandaag kwam er een eind aan de onzekerheid

Dinsdag 27 april

Opvarende tanker Altomira verdronken/vermist

Bij het ontmeren van de tanker Altomira is een opvarende te water geraakt en verdronken. De man viel rond 5.45 uur te water aan de Poelweg, ter hoogte van de Gaarkeukenbrug. Het scheepvaartverkeer werd ter hoogte van de Gaarkeukensluis stilgelegd.

De hele maandag is naar de drenkeling gezocht met de politie, de brandweer zocht met duikers en een helikopter naar de man, die tot op heden nog niet is gevonden. Een sonarboot en een team van de landelijke politie-eenheid die gespecialiseerd is in het zoeken naar drenkelingen is aanwezig in Grijpskerk.

De politie, brandweer en het dregteam SOAD uit Urk staakten rond zeven uur de zoekactie. Dinsdag werd de zoekactie hervat. Tot op heden was er dinsdagavond nog geen spoor van de drenkeling gevonden.

Woensdag 4 mei

Vermiste 52-jarige vrouw verdronken in Maarn

MAARN – De vermiste 52-jarige vrouw waar de politie en de brandweer dinsdagmiddag naar op zoek waren, is gevonden. Het gaat hoogst waarschijnlijk om een zelfdoding.

Er kwam dinsdag omstreeks 13.45 uur een melding binnen dat de 52-jarige vrouw werd vermist. Hulpdiensten hielden dinsdagmiddag een intensieve zoekactie naar de vrouw rond de voormalige zandafgraving De Zanderij in Maarn.

De zoekactie naar de vrouw concentreerde zich rond een grote plas aan de Bergweg, omdat ze daar voor het laatst gezien was. In de omgeving van De Zanderij zochten hulpdiensten het terrein af met hulp van een helikopter en speurhonden. De brandweer zocht met een boot en duikers mee.

Maandag 2 mei

68-jarige Oostenrijkse verdronken in Sneek

Sneek - In het water van de jachthaven aan de Selfhelpweg in Sneek is maandagmiddag het levenloze lichaam van een vrouw aangetroffen.

Het lichaam is van een 68-jarige vrouw van Oostenrijkse komaf. Vermoed word dat de vrouw per ongeluk te water is geraakt en daar is verdronken. Er zijn geen sporen en vermoedens van een misdrijf aanwezig.