HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van MAART 2016

 

MAART 2016

 

 18 berichten

     

Donderdag 31 maart

 

Man rijdt met auto in water en verdrinkt

Woensdag 30 maart  

Vermiste 20 jarige Tomasz Kosmala dood gevonden in Rijnhaven

Zondag 27 maart

  Man verdronken in sloot in Biggekerke

Donderdag 24 maart

 

Dode man gevonden in het IJ achter Amsterdam Centraal

Donderdag 24 maart

 

Lichaam vermiste Robert Ziga in Kanovijver aangetroffen

Zondag 20 maart

 

Nederlander verdronken in België na bootongeluk

Zondag 20 maart

  Lijk geborgen uit Nieuwe Merwede

Zaterdag 19 maart

 

Vermiste 71-jarige man in IJssel bij Kampen gevonden

Zaterdag 19 maart

 

Ook 24 jarige vrouw verdronken bij drama in Sneek

Vrijdag 18 maart   54-jarige Texelaar verdronken in Sneek
Dinsdag 15 maart  

Terneuzenaar verdronken in auto te water

Zondag 13 maart

 

Vermiste Amsterdammer verdronken in Dieverbrug

Donderdag 10 maart

 

Zwemmende vrouw verdwijnt onder water in het IJ

Donderdag 10 maart

  Vermiste Ronald Lammens verdronken aangetroffen

Zondag 6 maart

 

Chinese studente verdronken na val van boot

Zondag 6 maart

 

2 jonge vrouwen uit Delftsche Schie gehaald waarvan 1 kritiek

Zaterdag 5 maart

 

Passanten redden vrouw en kind (4) uit water

Woensdag 2 maart

 

Vrouw gered uit auto te water

Donderdag 31 maart

Man rijdt met auto in water en verdrinkt

BUITENKAAG - Een 32-jarige man uit Oegstgeest is donderdagochtend om het leven gekomen nadat hij met zijn auto in het water terecht was gekomen. Het ongeluk gebeurde op de Hoofdweg in het dorp Buitenkaag, gemeente Haarlemmermeer.

Toen de hulpdiensten arriveerden konden zij nog wel in de bestuurder uit zijn auto te halen. De man is ter plaatse gereanimeerd, helaas heeft dat niet meer geholpen. Brandweerduikers hebben in het water nog gezocht naar andere inzittenden, maar het slachtoffer zat alleen in de auto.

Woensdag 30 maart

Vermiste 20 jarige Tomasz Kosmala dood gevonden in Rijnhaven

ROTTERDAM - Woensdagochtend is de vermiste twintigjarige Tomasz Kosmala dood gevonden in de Rijnhaven in Rotterdam. Een wandelaar zag het lichaam drijven en belde de hulpdiensten.

De 20 jarige Tomasz Kosmala werd sinds 1 januari vermist, dat was tijdens de vuurwerkshow op de Erasmusbrug. Er werd kort na zijn vermissing al rekening gehouden met verdrinking. Toen heeft men de wateren waar hij was gezien afgezocht. Ook zijn familie heeft diverse zoektochten in de stad gehouden. Vandaag kwam met het aantreffen van zijn lichaam een einde aan de onzekerheid.

Zondag 27 maart

Man verdronken in sloot in Biggekerke

BIGGEKERKE – Zondagochtend rond 09.20 uur vond een voorbijganger een dode man in een sloot langs de Zoutelandseweg in Biggekerke.  Men vermoedt dat de man onwel is geworden of gevallen met zijn fiets en in de sloot is verdronken.

Er werd een fiets gevonden op de plaats van het vermoedelijke ongeval. Het Forensisch Analyseteam is ter plaatse geweest om onderzoek te doen. Pas na schouw op het lichaam, kan de politie uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Donderdag 24 maart

Dode man gevonden in het IJ achter Amsterdam Centraal

AMSTERDAM - In het water achter Amsterdam Centraal is vanmiddag het lichaam van een dode man gevonden. Voorbijgangers ontdekten het lichaam aan het eind van de middag. Hulpdiensten hebben het lichaam geborgen. Het slachtoffer zou al enige tijd in het water hebben gelegen.

Donderdag 24 maart

Lichaam vermiste Robert Ziga in Kanovijver aangetroffen

VLISSINGEN - Vanmiddag vond de politie het lichaam van de vermiste 32-jarige Robert Ziga.  Het lichaam dreef tussen de waterfietsen bij restaurant de Kanovijver.

Rond 13.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een lichaam dreef. Het lichaam is rond 16.00 uur door brandweerduikers uit Goes uit de Kanovijver gehaald. Het stoffelijk overschot is geborgen en naar het mortuarium gebracht.

Robert Ziga werd sinds donderdagavond 25 februari vermist vanaf de parkeerplaats bij het Nollebos. Zijn auto was daar eerder gezien. Vlak na de vermissing zijn een aantal spullen, waaronder kleding, van de vermiste man in het bos en op de parkeerplaats gevonden. Zoekacties met honden gaven meermaals aan dat zij sporen in het water oppikten. Het water van de kanovijver is echter te troebel voor duikers.

Zondag 20 maart

Nederlander verdronken in België na bootongeluk

SAMBREVILLE - In België is een Nederlandse twintiger verdronken. Hij maakte samen met een vriend een boottochtje, een zijrivier van de Maas, de Samber. Toen de boot kapseisde kwam de man niet meer boven water, de vriend wel.

De boot kapseisde rond 17.00 uur bij de sluis van Auvelais in de provincie Namen. De brandweer is bij Sambreville nog altijd op zoek naar de vermiste jongen. Er is geen hoop dat de jongen levend word gevonden. Bij de zoektocht is een politiehelikopter ingezet. De drenkeling die wel uit het water wist te komen, is naar het ziekenhuis gebracht.

Zondag 20 maart

Lijk geborgen uit Nieuwe Merwede

GORINCHEM – Na een zoektocht is in rivier de Merwede bij Gorinchem zondag een persoon gevonden.

De persoon werd al vermist en er waren sterke aanwijzingen dat de persoon in het water moet zijn beland. Hierop werd een zoektocht georganiseerd met politie en het LTOZ. Zondag is de man gevonden en geborgen.

“SOAD-vrijwilligers twee keer ingezet dit weekend”

Zondag vertrokken 6 vrijwilligers van het Dregteam richting Gorinchem. Op aanwijzing van de sonar werd op de Merwede een stoffelijk overschot met de dreg gevonden en geborgen.

Afgelopen weekend werd twee keer assistentie gevraagd van Dregteam SOAD door het LTOZ  (Landelijk Team Onderwater Zoekingen) in verband met twee vermissingszaken.

Zaterdagmiddag werd ingezet op een vermiste 71-jarige man uit Kampen. Vrijdag werden langs de IJssel kledingstukken van de man aangetroffen. Ongeveer 20 minuten nadat begonnen werd met dreggen, werd het lichaam van de man aangetroffen en geborgen. Zondag vertrokken 6 vrijwilligers van het Dregteam richting Gorinchem. Op aanwijzing van de sonar werd op de Merwede een stoffelijk overschot met de dreg gevonden en geborgen.

Niet eerder in de geschiedenis van het Dregteam werden 2 personen binnen 24 uur terug gevonden van verschillende vermissingszaken.  Dregteam SOAD is een vrijwilligers organisatie dat deel uitmaakt van het LTOZ. Voor het zoeken en bergen van drenkelingen bundelt het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ) de inzet van vakmensen en specialistische apparatuur zoals sonar- en dregapparatuur, duikers en speurhonden. Dregteam SOAD bestaat binnenkort 12,5 jaar, en is in die periode bijna 140 keer ingezet.

Zaterdag 19 maart

Vermiste 71-jarige man in IJssel bij Kampen gevonden

De politie heeft tijdens een zoektocht het levenloze lichaam van een man aangetroffen in de IJssel bij Kampen. Samen met dregteam SOAD uit Urk zocht het Landelijk Team Onderwaterzoekingen zaterdagochtend met een boot naar een vermiste man van 71 uit Kampen.

De 71-jarige man is donderdag als vermist opgegeven, nadat hij in verwarde toestand een instantie in Zwolle had verlaten. Vrijdagavond is men begonnen met zoeken nadat er een jas van de man was gevonden aan de Kanaaldijk. Men staakte de zoektocht toen het donker werd en heeft deze vanochtend weer hervat. De man is rond 14.00 uur vanmiddag aangetroffen in het water.

Zaterdag 19 maart

Ook 24 jarige vrouw verdronken bij drama in Sneek

SNEEK Ook een tweede inzittende van de auto, een 24-jarige vrouw uit Texel die gistermiddag in Sneek te water raakte, is overleden door verdrinking.

Een 54-jarige man uit Texel overleed vrijwel direct na het ongeval, een 50-jarige vrouw overleefde het ongeval. De 24-jarige vrouw werd in eerste instantie nog naar het ziekenhuis overgebracht. Daar overleed zij later aan de gevolgen van de te water raking. Een derde inzittende van het voertuig, een 50-jarige vrouw, overleefde het ongeval.

Vrijdag 18 maart

54-jarige Texelaar verdronken in Sneek

SNEEK - Een 54-jarige man van Texel is in Sneek verdronken nadat de auto waarin hij zat aan de Rienck Bockemakade in Sneek te water raakte.

Naast het dodelijke slachtoffer, raakten twee vrouwen van 50 en 24 jaar, ook afkomstig van Texel gewond. Beiden zijn naar het ziekenhuis overgebracht ter controle. Men vermoedt dat de auto achteruit vanuit een parkeervak te water is geraakt.  Het is niet bekend wie de auto bestuurde.

Dinsdag 15 maart

Terneuzenaar verdronken in auto te water

WESTDORPE - Een 62-jarige man uit Terneuzen is dinsdag door nog onbekende oorzaak met zijn auto in het water gereden. De man kwam terecht in het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Men heeft de man nog gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, daar bleek de man overleden.

Zondag 13 maart

Vermiste Amsterdammer verdronken in Dieverbrug

DIEVERBRUG - Het lichaam dat zondagavond in het water van de Drentsche Hoofdvaart bij Dieverbrug werd gevonden, is van een 81-jarige vermiste Amsterdammer.

De 81-jarige Amsterdammer werd sinds 22 februari werd vermist. Recent is op dezelfde plek naar de vermiste Amsterdammer gezocht met een sonarboot, die leverde toen niets op. De politie gaat uit van een ongelukkig ongeval, een misdrijf is uitgesloten.

Donderdag 10 maart

Zwemmende vrouw verdwijnt onder water in het IJ

Bemanningsleden van een politieboot hebben donderdagmiddag een zwemmende vrouw uit ijskoude water van het IJ bij de Houthavens in Amsterdam gehaald. De 56-jarige vrouw was een flink stuk uit de kant aan het zwemmen, de reden is onbekend.

De gealarmeerde hulpdiensten kwamen spoedig ter plaatse om de vrouw uit het water te halen. Bemanningvan de politieboot zijn naar de vrouw toe gevaren en zagen hoe zij onder water verdween. Door een drijvend kledingstuk zag men de locatie en konden haar aan boord trekken.

Aan de kant is men spoedig begonnen met de reanimatie van de 56-jarige vrouw. Daar zijn de ambulancemedewerkers verder mee gegaan tijdens de rit naar het ziekenhuis. Voor het leven van de vrouw word gevreesd.

Donderdag 10 maart

Vermiste Ronald Lammens verdronken aangetroffen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het lichaam van de vermiste Alphenaar Ronald Lammens is donderdagmiddag in het water van de Heimanswetering in Alphen aan den Rijn is gevonden. De 47-jarige Ronald Lammens werd sinds 15 februari vermist. Een misdrijf word uitgesloten.

De politie werd drie weken geleden door familieleden gewezen op de vermissing van de 47-jarige Alphenaar. De auto van de man werd teruggevonden op de Zaagmolenweg in Alphen aan den Rijn, met al zijn persoonlijke spullen.

Sinds dat moment is al meerdere keren gezocht naar Ronald Lammens. Speciaal getrainde honden sloegen weliswaar een paar keer aan, maar de Alphenaar werd niet gevonden. Afgelopen weekend werd er opnieuw gezocht naar Ronald Lammens. Met sonarapparatuur van Stichting Charon Nederland en vier honden van Stichting Reddingshonden RHWW zijn de Heimanswetering en aangrenzende jachthavens afgezocht.

Zondag 6 maart

Chinese studente verdronken na val van boot

DELFT - Een 26-jarige Chinese student is verdronken nadat zij dit weekend van een boot in het water is gevallen bij de Rotterdamseweg in Delft. De vrouw viel samen met een andere student overboord tijdens een feestje.

De vrouw heeft meer dan 30 minuten onder water gelegen voordat duikers haar vonden. Hulpverleners hebben nog gereanimeerd maar bij aankomst in het ziekenhuis bleek zij overleden. De ouders van de verdronken studente zijn op de hoogte gebracht. De andere, 24- jarige vrouw, ook afkomstig uit China werd met lichte onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis.

Zondag 6 maart

2 jonge vrouwen uit Delftsche Schie gehaald waarvan 1 kritiek

DELFT - Twee drenkelingen zijn in de nacht van zaterdag op zondag uit het water van de Delftsche Schie in Delft gehaald. De twee jonge vrouwen zouden vanaf een schip in het water zijn gevallen bij de Rotterdamseweg.

Een drenkeling kon door aanwezige omstanders uit het water worden gered en is met lichte onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis. De tweede jonge vrouw heeft een tijdlang onder water gelegen voordat duikers van de brandweer haar vonden. Men heeft haar nog ter plaatse gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Voor haar leven wordt gevreesd. 

De jonge vrouwen waren op een feestje op het schip. Het is nog onduidelijk hoe ze in het ijskoude water van de Schie zijn gevallen. De hulpdiensten kregen een telefoontje van aanwezige feestgangers. De tweede drenkeling heeft meer dan 30 minuten onder water gelegen en vermoedelijk verdronken. Er wordt nog onderzocht hoe de vrouwen te water konden raken.

Zaterdag 5 maart

Passanten redden vrouw en kind (4) uit water

VIJFHUIZEN - Zaterdagochtend hebben deelnemers aan de Mud Masters een vrouw en haar 4-jarige dochtertje gered uit hun te water geraakte auto.

De vrouw was met haar auto was op de N205 in Vijfhuizen van de weg geraakt en in het water beland. Deelnemers die onderweg waren naar een sportevenement zagen de auto in het water en gingen meteen te water om te helpen. Toen hulpdiensten arriveerde waren de vrouw en het meisje veilig op het droge.

De twee drenkelingen  hielden dankzij het kordaat optreden van de redders niets over aan het ongeluk, ze zijn wel voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Woensdag 2 maart

Vrouw gered uit auto te water

ARNHEM - De 58-jarige Cees Wonnink uit Doetinchem heeft woensdagochtend een 22-jarige vrouw uit het water gered. De vrouw was onwel geworden en de watergang langs de weg ingereden.

Vlak hierna passeerden Wonnink en een collega in hun busje. Cees heeft geen seconde nagedacht en is nadat 112 is gebeld meteen op die auto gesprongen. De vrouw zat alleen in de auto. Nadat de 22-jarige was bevrijd en op de kant was gebracht is ze ter controle naar het ziekenhuis gebracht.