HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van JUNI 2016

 

JUNI 2016

20

 19 berichten

     

Donderdag 30 juni

 

8-jarig kind van zwembadbodem cruiseschip gehaald

Woensdag 29 juni

  Man verdronken in rivier Tongelreep Eindhoven

Maandag 27 juni

  Drenkeling na half uur uit gracht gehaald

Zaterdag 25 juni

  Man uit water Julianasluizen gehaald

Zaterdag 25 juni

 

kind gereanimeerd na val in sloot Bergambacht

Zaterdag 25 juni

 

Nederlandse duiker verdronken op Noordzee

Donderdag 25 juni

 

Achtjarig jongetje verdronken in een visvijver

Woensdag 22 juni  

44-jarige Alkmaarder verdronken in Heiloo

Zondag 19 juni

 

Man verdronken bij het Java-eiland in het IJ

Zaterdag 19 juni

 

Drie kinderen uit een gezin verdronken in Duitsland

Dinsdag 14 juni

 

Vrouw rijdt water in en verdrinkt

Maandag 13 juni

 

Dode man in water park Den Haag

Zondag 12 juni

 

64-jarige Duikster om het leven gekomen op Noordzee

Zondag 12 juni

  Lichaam duiker Scharendijke geborgen

Zaterdag 11 juni

 

Duiker verdronken in Scharendijke

Zaterdag 11 juni

 

61- jarige man verdronken in Oosterwolde

Vrijdag 10 juni

 

62-jarige Sappemeerder verdronken in auto

Donderdag 9 juni

 

4-jarige kleuter uit water gered door scholiere

Zaterdag 4 juni

 

12-jarige Ousmane Kone verdronken in waterpark Beldert

Donderdag 30 juni

8-jarig kind van zwembadbodem cruiseschip gehaald

NEW YORK - Donderdagavond is een 8-jarige Nederlandse jongen bewusteloos gevonden op de bodem van een zwembad aan boord van het cruiseschip de Royal Caribbean Anthem.

Een medisch team aan boord van het schip heeft de jongen eerste hulp gegeven en behandeld. Men wist te vertellen dat de jongen ongeveer 20 minuten zonder zuurstof heeft gelegen voordat hij werd aangetroffen. Het cruiseschip keerde terug naar de haven in Bayonne, New Jersey.

Het kind is in uiterst kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Staten Island, voor zijn leven word gevreesd. De 8-jarige jongen maakte deel uit van een groep, waaronder een aantal Nederlanders.

Woensdag 29 juni

Man verdronken in rivier Tongelreep Eindhoven

EINDHOVEN - woensdag rond 17.45 uur is een dode man gevonden in de rivier Tongelreep.Het lichaam werd gevonden door een wandelaar die iets verdachts zag drijven.

Het lichaam werd aangetroffen ter hoogte van de Alberdingk Thijmlaan en de Boutenslaan. Het lichaam is in de avond door duikers geborgen en uit het water gehaald. De politie weet nu dat het gaat om een man, er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf.

Maandag 27 juni

Drenkeling na half uur uit gracht gehaald

AMSTERDAM - Vanochtend zag een voorbijganger in de Westlandgracht een aantal maal kopje onder gaan en was daarna verdwenen, direct belde hij 112.

De drenkeling is na een half uur door duikers van de brandweer uit de Westlandgracht gehaald. Op de wal is de man gereanimeerd, tevens kwam een traumateam ter plaatse. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, hij is inmiddels weer bij kennis. 

Zaterdag 25 juni

Man uit water Julianasluizen gehaald

Zondagavond laat bemerkte een voorbijganger dat er in het water van de Julianasluizen in Gouda een man dreef. Direct na de vondst heeft de man 112 gebeld.

De gealarmeerde brandweerduikers hebben de man uit het water gehaald. Ambulancemedewerkers hebben de de man gereanimeerd met behulp van een trauma arts en naar het ziekenhuis vervoerd. De drenkeling is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

Zaterdag 25 juni

kind gereanimeerd na val in sloot Bergambacht

BERGAMBACHT – Zaterdagavond 25 juni is bij een woning op de Benedenberg in Bergambacht een kind in het water aangetroffen. Het ongeval vond plaats op eigen terrein en na aantreffen ven het kind is het direct uit het water gehaald en zijn hulpdiensten gealarmeerd.

Politie en ambulance waren snel ter plaatse voor een reanimatie van het jonge kind.. Ook de traumahelikopter uit Amsterdam werd gealarmeerd ter assistentie. Ambulance broeders en trauma team zijn langdurig bezig geweest met het slachtoffertje.

Toen de drenkeling stabiel genoeg was voor vervoer is het kindje in de ambulance met spoedtransport naar het Sophia kinderziekenhuis van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. Zijn toestand is zorgwekkend, hoe het tragische ongeval heeft kunnen gebeuren word nog onderzocht.

Zaterdag 25 juni

Nederlandse duiker verdronken op Noordzee

NIEUWPOORT - De 63-jarige Nederlandse sportduiker T.S. wordt sinds zaterdagmiddag op de Noordzee vermist. De man had zaterdagochtend nog zonder problemen gedoken, bij de middagduik ging het mis.

De 63-jarige Nederlandse duiker trok zaterdag met andere plezierduikers met een gehuurde boot de Noordzee op. De vriendin en buddy waar hij mee dook zegt dat hij niet stapsgewijs naar boven ging, zoals gebruikelijk is, maar in één keer. Hij zou bij het wateroppervlakte in de knoop zijn geraakt van touwen van een boei en de boot. Toen ze boven was, kon ze hem niet meer vinden. Ze hoorde hem nog wel om hulp roepen.

Mededuikers beschrijven de man als een zeer ervaren duiker. Hij zou meer dan tweeduizend duikuren hebben gemaakt.  Het ongeval gebeurde ter hoogte van Duinkerke, zo'n 15 kilometer verwijderd van de kust. Een zoekactie op zee met Franse en Belgische hulpdiensten en twee reddingshelikopters leverde niets op. Voorlopig wordt geen nieuwe zoekactie georganiseerd. De verwachting is dat het lichaam van de duiker de komende dagen zal aanspoelen.

Afgelopen maand zijn al twee Nederlandse duikers verdronken. Een 59-jarige man verdronk in het Grevelingen meer in Zeeland. Zijn lichaam werd de volgende dag gevonden. Een vrouw van 64 werd onwel op de Noordzee toen ze naar het wateroppervlak steeg.

Donderdag 25 juni

Achtjarig jongetje verdronken in een visvijver

MEIJEL - Een 8-jarige jongen is donderdag verdronken in een visvijver in zijn woonplaats Meijel (Limburg). De jongen ging aan het einde van de middag zwemmen in de vijver, kreeg problemen en ging kopje onder.

Zwemmers die het zagen gebeuren waarschuwden rond 17:30 uur de hulpdiensten. Deze rukten massaal uit omdat er melding was gemaakt van de drenkeling. Meerdere brandweerwagens, een duikteam en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

De jonge drenkeling uit Meijel is door een duikteam van de brandweer uit het water gehaald. Ambulancepersoneel en traumateam probeerde het slachtoffer nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Wat er precies is gebeurd en hoe de jongen kon verdrinken in de visvijver zal uit nader onderzoek moeten blijken.

Woensdag 22 juni

44-jarige Alkmaarder verdronken in Heiloo

HEILOO In de sloot naast de Kanaalweg in Heiloo is woensdagochtend een lichaam aangetroffen door een wandelaar. Het lichaam is van een vermiste 44-jarige man uit Alkmaar. De politie sluit een misdrijf uit.

Zondag 19 juni

Man verdronken bij het Java-eiland in het IJ

AMSTERDAM - Zondagochtend trof een wandelaar een lichaam aan in het IJ bij het Java-eiland. Het lichaam dreef ter hoogte van de Lamonggracht. Twee ambulances en een traumaheli kwamen ter plaatse. Wanneer de persoon te water is geraakt is onbekend, vermoedelijk gaat het om zelfdoding.

Zaterdag 18 juni

Drie kinderen uit een gezin verdronken in Duitsland

In het Duitse Neukirchen zijn zaterdag drie kinderen uit hetzelfde gezin verdronken, Een 11-jarige broer van de slachtoffertjes sloeg alarm nadat hij zijn 5-jarige broertje in het water zag liggen.

Omwonenden boden direct eerste hulp, maar dat was tevergeefs. Het kind was al verdronken toen het uit het water werd gehaald. Wat later bleek dat ook de 8-jarige zus en 9-jarige broer van het slachtoffer vermist waren.

Duikers van de hulpdiensten vonden de lichamen van de kinderen later in het water van het meertje. Ook zij bleken verdronken en alle hulp kwam te laat. De politie gaat er van uit dat er sprake is van een tragisch ongeval.

De inwoners van Neukirchen zijn verbijsterd vanwege de tragedie. De helft van het dorp had meegezocht naar de kinderen. Het hele dorp is in diepe rouw nadat de gezinsleden verdronken bleken.

Dinsdag 14 juni

Vrouw rijdt water in en verdrinkt

GOES - In het kanaal langs de Westhavendijk in Goes is dinsdag vroeg in de middag een auto met daarin een stoffelijk overschot geborgen.

Het betreft vrijwel zeker een 46-jarige vrouw die sinds maandag werd vermist. De auto en het lichaam zijn rond 14.30uur uit het water gehaald. De politie gaat uit van een eenzijdig ongeval.

Maandag 13 juni

Dode man in water park Den Haag

Den Haag – Maandagmiddag is in Den Haag door een wandelaar een dode man in het water gevonden. Het lichaam dreef ter hoogte van de Jan van Beersstraat met de De Genestetlaan in Den Haag. De politie onderzoekt de zaak nog.

Zondag 12 juni

64-jarige Duikster om het leven gekomen op Noordzee

Zondag is een 64-jarige vrouw uit Zuidwolde tijdens het duiken in de Noordzee om het leven gekomen. Men heeft de vrouw nog getracht te reanimeren, helaas tevergeefs.

Het duikongeval gebeurde ongeveer 40 mijl west van IJmuiden. Tijdens het opstijgen werd de vrouw onwel, de buddy alarmeerde onmiddellijk de andere duikers. De aanwezige duikers brachten de vrouw aan boord van het duikvaartuig, waar de vrouw werd gereanimeerd.

Het slachtoffer is nog per SAR helikopter naar het AMC in Amsterdam vervoerd, helaas kwam alle hulp te laat.

Zondag 12 juni

Lichaam duiker Scharendijke geborgen

SCHARENDIJKE - De 59-jarige duiker uit Barneveld die zaterdagmiddag is verdronken in Scharendijke is zondag rond 14.00 uur gevonden. Hij raakte tijdens de duik naar het wrak zijn buddy kwijt. Het lichaam is gevonden op een diepte van 23 meter in scheepswrak Le Serpent door duikers van de Koninklijke Marine.

Zaterdag 11 juni

Duiker verdronken in Scharendijke

SCHARENDIJKE – Noordwest van de haven Scharendijke wordt sinds 16.15 uur een duiker vermist. Twee schepen van de KNRM en de NHV SAR  helikopter hebben gezocht naar de drenkeling. De P86 zocht ook mee, Gealarmeerde brandweerduikers mochten hier niet duiken omdat het ter plaatse te diep is.

Een ambulance en traumahelikopter stonden paraat voor medische noodhulp aan de duiker. Marine duikers zullen verder zoeken onder water. Deze hebben betere duik apparatuur waarmee ze langere tijd onder water kunnen blijven.

De reddingoperatie werd rond 19.00 uur gestopt en word nu een berging. Marin duikers zullen verder zoeken naar het slachtoffer. In de tussentijd zijn twee ervaren duikers vrijwillig een zoektocht begonnen naar de vermiste man.

Zaterdag 11 juni

61- jarige man verdronken in Oosterwolde

OOSTERWOLDE - Vrijdagavond is in de Groote Singel in het Friese dorp Oosterwolde het lichaam van een man aangetroffen door een voorbijganger.

Het slachtoffer is een 61-jarige inwoner uit Oosterwolde. Na onderzoek van politie is gebleken dat de man, afkomstig uit Oosterwolde, te water raakte en verdronk na een noodlottig ongeluk.

Vrijdag 10 juni

62-jarige Sappemeerder verdronken in auto

Een 62-jarige inwoner van Sappemeer is verdronken, doordat hij met zijn auto in een sloot in Hoogezand was beland. De man werd sinds donderdagavond vermist, de auto is vrijdag op zijn kop in een sloot gevonden.

Een boer die zijn gras aan het maaien was zag de rode auto onderste boven in het water zag liggen en alarm sloeg. Wanneer de man en auto in de sloot aan de Kalkwijk in Hoogezand is geraakt is onbekend.

De bestuurder bleek al verdronken en voor hem kwam de hulp te laat. Hulpdiensten konden wel de hond van de man redden. Deze zat in een luchtbel van de auto die nog boven water stak.

Donderdag 9 juni

4-jarige kleuter uit water gered door scholiere

WEESP -  De 14-jarige Jamy Snel uit Weesp greep vanochtend snel in toen zij zag hoe een jongetje op een fiets een bocht miste en pardoes in het water van de Smal Weesp belandde.

Jamy is een ware heldin, zij fietste vanochtend over de Stammerdijk naar school, en zag het ventje in de vaart rijden. Zij zag de kleuter kopje onder gaan, leegde haar zakken en sprong het water in om het ventje te helpen.

Bij de drenkeling pakte ze hem vast en zwom naar de kant. Aan de kant stonden een aantal mensen die Jamy en de kleuter op de kant hielpen. Zonder deze hulp was het niet gelukt om de drenkeling en Jamy uit het water te krijgen. Vermoedelijk kon de moeder niet zwemmen en sprak zij geen Nederlands, zij heeft wel haar zoontje gerust gesteld.

Zaterdag 4 juni

12-jarige Ousmane Kone verdronken in waterpark Beldert

Ousmane Kone (12) uit Rotterdam is zaterdag bij een teamuitje verdronken.. De 12-jarige Ousmane Kone kon niet zwemmen en verdronk in waterpark Beldert Beach.

Zo'n 20 jongens en 6 begeleiders gingen zaterdag hun overwinning vieren in waterpretpark Beldert Park in Tiel. Na ruim een uur werd de 12-jarige jongen vermist. Toen bekend werd dat de jongen niet kon zwemmen werd er direct in het water gezocht.

Korte tijd later werd Kone gevonden op de bodem van het meer. Reanimatie en hulpverlening mochten niet meer baten. Bij het waterpark bracht dit een enorme schok teweeg. Als bekend was dat hij niet kon zwemmen, had men dat graag willen weten. Het is een groeiend probleem dat kinderen uit andere culturen verdrinken. Ze willen meezwemmen met hun vriendjes, maar zijn zich niet bewust van de risico's.