HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van JUNI 2016

 

JULI 2016

20

 24 berichten

     

Zondag 31 juli

 

Pool en Hongaar verdronken door auto te water

Zaterdag 30 juli

 

42-jarige man valt overboord en verdrinkt

Donderdag 28 juli

 

Fietser overleden door botsing en val in water

Woensdag 27 juli

 

Jonge drenkeling (15) vecht voor zijn leven

Dinsdag 26 juli

 

20-jarige Poolse man verdronken in Gouwekanaal

Maandag 20 juli

 

Filipijnse man verdronken in Warfhuizen

Zondag 24 juli

 

Zwemmer ernstig gewond geraakt door bootschroef

Zaterdag 23 juli

  Lichaam gevonden in Schiehaven

Donderdag 21 juli

 

47-jarige vrouw verdronken in recreatiepark het Lageveld

Woensdag 20 juli

  5-jarig jongetje net op tijd gered uit Brediusbad

Woensdag 20 juli

 

Man verdronken in Ter Apelkanaal

Dinsdag 19 juli

 

3-jarige peuter bijna verdronken in opblaasbadje

Dinsdag 19 juli

 

10-jarig kind verdronken in Lage Vaart Almere

Zondag 17 juli

 

Watersporter valt van boot en verdrinkt

Woensdag 13 juli

 

Vermiste 45-jarige Frank Spalling verdronken in Noord

Woensdag 13 juli

 

Plezier varende familie redt verdrinkende bejaarde

Dinsdag 12 juli

 

Persoon verdronken in Scherpenisse

Dinsdag 12 juli

 

Lijk gevonden in Coolhaven Rotterdam

Dinsdag 12 juli

  Vijf tieners vinden dode vrouw in vijver Baarn

Zaterdag 9 juli

 

Vier personen verdronken bij auto te water

Zaterdag 9 juli

  Man (61) in scootmobiel te water en verdrinkt

Zaterdag 9 juli

 

25-jarige man uit Ede verdronken in Victoriavijver

Donderdag 7 juli

  Verdronken in water Amsterdam-Noord

Dinsdag 5 juli

 

54-jarige Duitser verdronken in de Waal

Zondag 31 juli

Pool en Hongaar verdronken door auto te water

MIDDENMEER - Een wielrenner heeft zondagochtend rond 06.20 uur een auto op zijn kop waargenomen en sloeg alarm.  De wielen staken nog boven water uit, de inzittenden waren verdronken.

De slachtoffers zijn een 24-jarige man uit Polen en 25-jarige man uit Hongarije. De auto waarin ze zaten raakten aan het Wagenpad een paaltje, vlogen uit de bocht en belandde ondersteboven in het water langs de weg.

Hulpverleners hebben de twee slachtoffers uit de auto gehaald, hierbij werden ook brandweerduikers ingezet. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken. De mannen woonden in woning voor arbeidsmigranten, niet ver van de plek waar de mannen in de sloot verdronken.

Mede bewoners van de mannen vertklaarden dat er gisteravond en vannacht een feestje was in de woning en dat zij allesbehalve nuchter waren toen ze van huis gingen. De mannen wilden naar Hoorn om verder te feesten.

Zaterdag 30 juli

42-jarige man valt overboord en verdrinkt

VEGELINGSOORD - Op het kanaal in Vegelinsoord, bij Heerenveen, is zaterdagmiddag  een 42-jarige man uit Haule overboord geslagen en verdronken. Rond 12.15 uur kreeg de politie melding van omstanders die gezien hadden dat de man overboord sloeg.

Vermoedelijk was de 42-jarigeman alleen op zijn schip. Zijn boot, die stuurloos doorvoer, is klemgevaren door een binnenvaartschipper. Vervolgens is een grootschalige zoekactie gestart, waarbij de politie hulp kreeg van de brandweer en Wetterskip Fryslân.

Er is met behulp van duikers en sonarapparatuur gezocht naar de drenkeling. Het scheepvaartverkeer rondom de plek van het incident was stilgelegd. Na een zoektocht van zo'n drie uren heeft de politie de man rond half vier dood aangetroffen.

Donderdag 28 juli

Fietser overleden door botsing en val in water

MAASLAND - Na een ongeluk donderdagmiddag op de Trekkade in Maasland is een 80-jarige fietser overleden. Het slachtoffer, een inwoner van Maasland, was na een aanrijding met een andere fietser in het water terechtgekomen. Reanimatiepogingen mochten uiteindelijk niet baten.

De 80-jarige fietser raakte te water na een botsing met een andere fietser. Het slachtoffer was door de aanrijding in het water beland en ademhalingsproblemen gekregen. Het slachtoffer is uit het water gehaald door mensen die in de buurt waren en hebben direct eerste hulp verleend. Na aankomst hebben meerdere ambulancebroeders en trauma arts van de traumahelikopter zich over de fietser ontfermd, helaas tevergeefs.
 

Woensdag 27 juli

Jonge drenkeling (15) vecht voor zijn leven

EGMOND AAN ZEE - Woensdagmiddag omstreeks 14.15 uur zien strandwachten van de Egmondse Reddingsbrigade drie zwemmers in  problemen. Twee jongens lukt het om zelf het strand weer te bereiken, maar één persoon niet.

Na enig zoeken in samenwerking met de KNRM wordt de drenkeling door de waterscooter van de Egmondse Reddingsbrigade gelokaliseerd. De drenkeling wordt direct uit het water gehaald en naar het strand gebracht. Hier werd de jongen direct gereanimeerd. Tijdens de reanimatie neemt het medisch team van ambulance en de traumaheli de reanimatie over.

De reanimatie bleef in eerste instantie zonder resultaat. De ouders van de jongen werden ingelicht. Bij een laatste reanimatiepoging werd er weer een hartslag waargenomen. De jonge drenkeling is met spoed vervoerd naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Amsterdam. Het is nog erg onzeker of de jongen het gaat halen.

Dinsdag 26 juli

20-jarige Poolse man verdronken in Gouwekanaal

GOUDA - Dinsdagochtend vroeg is in het Gouwekanaal in Gouda een dode man gevonden. Het gaat om 20-jarige Poolse man, die sinds zondag werd vermist.

De man werd zondagavond als vermist opgegeven. Langs het Gouwekanaal werden zijn kleding en telefoon gevonden. In de nacht van maandag op dinsdag werd de man ter hoogte van de Julianasluizen in het water aangetroffen. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf.

Maandag 20 juli

Filipijnse man verdronken in Warfhuizen

Warfhuizen - Een 23-jarige Filipijn is maandagmiddag verdronken in het Reitdiep bij de Roodehaansterweg in Warfhuizen. De man nam een duik op zoek naar verkoeling en kwam volgens getuigen niet meer boven.

Na arriveren ging de brandweer op zoek naar de drenkeling. Door de lange aanrijtijd en de omvang van het af te zoeken gebied schakelde men meerdere eenheden in, er kwamen ook collega’s uit Leeuwarden met een duikploeg.

Duikers haalden de drenkeling 40 minuten na het alarm uit het water. Direct werd de drenkeling aan de ambulancediensten overgedragen, er werden geen levenstekenen waargenomen. Ambulance personeel heeft nog getracht de drenkeling te reanimeren, helaas tevergeefs.

Zondag 24 juli

Zwemmer ernstig gewond geraakt door bootschroef

AMSTERDAM - zondag is een 30-jarige man is in Amsterdam ernstig gewond geraakt door een draaiende schroef. Het slachtoffer besloot met anderen even voor het Koningsplein af te koelen door in het water van 't Singel te springen.

Toen de man vanaf het bootje de gracht insprong raakte hij de draaiende schroef. Het slachtoffer is ernstig gewond geraakt aan zijn been. Met behulp van de brandweer is de gewonde drenkeling uit het water gehaald en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

Zaterdag 23 juli

Lichaam gevonden in Schiehaven

ROTTERDAM - In het water van de Schiehaven in Rotterdam is zaterdagmiddag rond 13.00 uur een stoffelijk overschot gevonden. Het lichaam lag in het water ter hoogte van het Lloyd Multiplein. Het lichaam is geborgen. Vermoedelijk heeft het lichaam langere tijd in het water gelegen, men heeft nog geen gegevens vrijgegeven.

Donderdag 21 juli

47-jarige vrouw verdronken in recreatiepark het Lageveld

WIERDEN - donderdag is het lichaam aangetroffen de 47-jarige vrouw uit Almelo die sinds woensdagavond werd vermist. Het lichaam van de vouw lag op de bodem van het meertje.

Gasten van recreatiepark het Lageveld in het Overijsselse Wierden waren ongerust toen de vrouw woensdag spoorloos was verdwenen. Bij de zoekactie die woensdagavond door hulpdiensten waren gestart gingen donderdagochtend verder. Duikers van de brandweer troffen het lichaam van de vrouw rond 09.00 uur aan op de bodem.

Woensdag 20 juli

5-jarig jongetje net op tijd gered uit Brediusbad

AMSTERDAM - Een 5-jarige jongen is vanmiddag rond 15.00 uur ternauwernood door een badmeester gered van verdrinking. Het jongetje was door een 17 jarig familielid alleen in het kleuterbadje van het Brediusbad achtergelaten.

Recreërende mensen waarschuwden de badmeester dat de kleuter enige tijd met zijn hoofd in het water lag. Deze heeft samen met een recreant de jongen uit het water gehaald en eerste hulp verleend. Juist toen de ambulance arriveerde gaf de jongen weer levenstekenen. De kleuter is levensvatbaar naar het ziekenhuis vervoerd.

Woensdag 20 juli

Man verdronken in Ter Apelkanaal

TER APELKANAAL - Voorbijgangers zagen woensdagmiddag in het water van het Musselkanaal een levenloos lichaam drijven en alarmeerden hulpdiensten. De politie doet ter plaatse onderzoek. De brandweer heeft het lichaam van de man geborgen.

Dinsdag 19 juli

3-jarige peuter bijna verdronken in opblaasbadje

WINTERSWIJK – Een 3-jarige peuter is maandag avond bijna verdronken in een opblaasbadje. De jongen zat met zijn zus van vierenhalf in het badje. Binnen een minuut lag hij met zijn gezicht in het water. Zijn zusje had niks door, die was in haar eigen spelwereld.

De peuter werd blauw van zuurstofgebrek gevonden door zijn gastouder die direct begon met reanimeren. Door een buurvrouw werden de hulpdiensten gealarmeerd. De politie die als eerste ter plaatse waren, namen de reanimatie over.

De jonge drenkeling werd vervolgens per ambulance naar het Streekziekenhuis in Winterswijk overgebracht en gestabiliseerd. Daarna werd hij met een traumahelikopter naar specialistisch Universitair Medisch Centrum Nijmegen gebracht voor verdere behandeling. Het blijkt dat de peuter de bijna verdrinking goed heeft doorstaan.

De moeder, Henrike Oonk-van Der Veer uit Winterswijk, vind het een wonder dat haar zoon nog leeft. Zij laat ook graag aan andere ouders weten dat een kind in stilte verdrinkt, zij slaan geen alarm en spartelen niet. Maar echt, dat doen ze op die leeftijd NIET! Het gebeurt snel en geruisloos. Laat een kind geen 10 seconden alleen in de buurt van water, ook geen klein laagje, ze kunnen in 2 cm water al verdrinken zo blijkt.

Dinsdag 19 juli

10-jarig kind verdronken in Lage Vaart Almere

ALMERE - Dinsdagavond rond 18.25 uur is een 10-jarig meisje te water geraakt in de Lage Vaart bij het veldje nabij Johnsonbrug.

Kinderen sloegen alarm omdat zij het meisje niet meer zagen. Voorbijgangers hebben de hulpdiensten gebeld en zijn te water gegaan om naar de drenkeling te zoeken, later geholpen door politieagenten. Na enige tijd werd het kind in het water gevonden en op de kant gebracht. Hulpverleners zijn direct gestart met reanimeren.

Een traumahelikopter is eveneens ter plaatse geweest om medische bijstand te verlenen. Het slachtoffer werd na enige tijd per ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Helaas heeft men in het ziekenhuis, ondanks alle inspanningen het meisje niet meer kunnen redden.

Zondag 17 juli

Watersporter valt van boot en verdrinkt

Wessem - In jachthaven Comfortparc aan de Waage Naak in Limburg is zondagochtend rond 00.45 uur een man van een boot gevallen en verdronken.

Vermoedelijk viel de watersporter in het water tijdens het plassen in de jachthaven. Direct werden hulpdiensten ingeschakeld. Na een zoektocht van bijna een uur werd de man op de bodem bij een steiger gevonden. De drenkeling is nog gereanimeerd, er bleek geen redding meer mogelijk.

Woensdag 13 juli

Vermiste 45-jarige Frank Spalling verdronken in Noord

Het lichaam dat dinsdag bij de Papaverweg in Amsterdam Noord uit het water is gehaald, blijkt van de vermiste Frank Spalling te zijn. Spalling was 11 mei voor het laatst gezien.

De 45-jarige Frank kampte met psychische problemen. Een wandelaar ontdekte het lichaam in het water, de identiteit van is met behulp van DNA-onderzoek vastgesteld. Men gaat niet uit van een misdrijf.

Woensdag 13 juli

Plezier varende familie redt verdrinkende bejaarde

Een bejaarde dame is dinsdagmiddag nipt gered van de verdrinkingsdood, De vrouw viel in de Zuid-Willemsvaart. Door de hoge damwand langs de oever, kon de oudere vrouw niet zelf uit het water klimmen.

De vrouw was bramen aan het plukken bij de Limburgse gemeente Nederweert. Ze gleed uit en belandde in het kanaal. Een voorbijvarende familie uit Dordrecht zag haar spartelen en zelfs een paar keer kopje onder gaan.

Door de zwemtrap van de boot konden familieleden dicht bij de vrouw komen en zo hebben ze haar aan boord gehesen. De vrouw was helemaal uitgeput en het had echt niet langer moeten duren. Een ambulance is nog gekomen om de bejaarde na te kijken. Nadat zij aangaf zich niet goed te voelen is de vrouw naar het ziekenhuis vervoerd.

Dinsdag 12 juli

Persoon verdronken in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Aan de Gorishoeksedijk in Scherpenisse is dinsdagavond rond 20.30 uur een persoon te water geraakt en verdronk. Na alarmering zijn alle hulpdiensten uitgerukt. Duikers van de brandweer hebben de man naar de kant gehaald. Aan wal nam ambulancepersoneel het over en startte reanimatie, helaas mocht de hulp mocht niet meer baten.

Dinsdag 12 juli

Lijk gevonden in Coolhaven Rotterdam

ROTTERDAM - in het water van de Coolhaven in Rotterdam is dinsdagochtend rond 11.00 uur een lijk gevonden. Het is niet duidelijk om wie het gaat en of diegene door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie doet met meerdere eenheden onderzoek bij de Coolhaven om de toedracht te achterhalen.

Dinsdag 12 juli

Vijf tieners vinden dode vrouw in vijver Baarn

Een vijftal tieners trof maandagavond bij de Wilhelminavijver aan de Emmalaan een vrouw in het water drijven. De jongens hebben nog geprobeerd de vrouw te redden,  Een jongen is het water ingegaan en heeft het hoofd van de vrouw boven water gehouden.

Hierna renden twee jongens richting het bejaardentehuis en een verzorgingshuis in de buurt,  een derde alarmeerde de politie. Met de verzorgers hebben de tieners nog geprobeerd de oudere dame te redden. Na aankomst van hulpdiensten bleek al snel dat de vrouw al was verdronken.

De vijf Baarnse jongens,  Wessel, Lucas, Mick, Jip en Mart die hebben geprobeerd de vrouw te redden, zijn officieel bedankt door de burgemeester en de politie. De tieners kregen een cadeau van de burgemeester en deze roemde de daadkracht van de jongens.

Zaterdag 9 juli

Vier personen verdronken bij auto te water

STIELTJESKANAAL - Vier personen zijn zaterdag rond het middaguur met hun auto en aanhanger in een kanaal gereden en verdronken. Een drama voor het Drentse gehucht Stieltjeskanaal, bij Coevorden.

Behalve de brandweer waren er ook enkele ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Duikers van de brandweer wisten de vier uit de auto te halen. Alle inzittenden moesten worden gereanimeerd, maar dat bleef zonder resultaat. De inzittenden vormden mogelijk een gezin.

Het betreft een opa, een vader, een moeder, en een kind. Ze zaten in een auto met aanhanger die bij Coevorden aan het einde van de ochtend in het kanaal terechtkwam. Getuigen zagen de auto met aanhanger het water in rijden en alarmeerden de politie. Een van hen sprong het water in, maar de auto zonk te snel en kon niets meer voor de inzittenden doen.

Zaterdag 9 juli

Man (61) in scootmobiel te water en verdrinkt

BARENDRECHT - In Barendrecht is zaterdagochtend 61-jarige man uit Rotterdam aangetroffen in het water bij de Kooiwalweg. De man is in zijn scootmobiel het water ingereden en verdronken.

De politie kreeg 's morgens een melding van een persoon te water bij het Kooiwalbos in Barendrecht. De hulpdiensten konden niets meer voor de man betekenen, hij bleek verdonken te zijn. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

Zaterdag 9 juli

25-jarige man uit Ede verdronken in Victoriavijver

EDE - Vrijdag is in de Victoriavijver aan de Valkestein in Ede het lichaam gevonden van een 25-jarige inwoner. Een getuige had in de nacht van donderdag op vrijdag gemeld dat er een fiets en kleding lagen bij de vijver en sloeg alarm.

Er werd vervolgens door duikers en met een sonarboot gezocht naar een mogelijk slachtoffer. Met de inzet van Dregteam SOAD en het LTOZ, werd het lichaam van de man uiteindelijk op de bodem van de vijver gevonden. Vermoedelijk is de man door een ongelukkige samenloop van omstandigheden verdronken.

Donderdag 7 juli

Verdronken in water Amsterdam-Noord

AMSTERDAM - Een voorbijganger heeft donderdagmiddag het lichaam van een persoon in het water langs de Papaverweg in Amsterdam-Noord aangetroffen. Hoe lang het lichaam in het water heeft gelegen heeft men nog niet medegedeeld, ook niet of het een man of vrouw betreft.

Dinsdag 5 juli

54-jarige Duitser verdronken in de Waal

ROSSUM – Dinsdagmiddag is het lichaam van een 54-jarige Duitse man aangetroffen in de Waal bij Rossum. De man verdween maandagavond onder water toen hij een stukje ging zwemmen.

Volgens getuigen was de man maandag voor zijn verdrinking met een groepje aan het vissen aan de oever van de Waal. De man ging even zwemmen en verdween onder water, sindsdien werd hij vermist. Men gaat uit van een noodlottig ongeval.