HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van JANUARI 2016

 

JANUARI 2016

 

 12 berichten

     

Zondag 31 januari

 

Vermiste 21-jarige man verdronken in haventje Noorderkolk

Vrijdag 29 januari

 

Man verdronken in Velsen-Zuid

Maandag 25 januari  

Man rijdt Maas in en verdrinkt

Donderdag 14 januari

  Duiker onder water overleden

Zondag 10 januari

  Lijk aangetroffen in de Waal bij Druten

Zondag 10 januari

  Dode in het water bij Van der Valk Leusden

Vrijdag 8 januari

  Lichaam man gevonden in water langs de Levantkade

Woensdag 6 januari

 

Lichaam 76-jarige Duitse piloot gevonden in Noordzee

Dinsdag 5 januari

  67-jarige Groningen van overvaren boot alsnog gevonden

Vrijdag 1 januari

 

Overboord geslagen matroos in kritieke toestand naar ziekenhuis

Vrijdag 1 januari

  Heldhaftige start, automobilist springt drenkeling achterna

Vrijdag 1 januari

 

Dode man in sloot Middelie

Zondag 31 januari

Vermiste 21-jarige man verdronken in haventje Noorderkolk

Zwolle - Zondag is het levenloze lichaam gevonden van de vermiste 21-jarige man. Het lichaam werd gevonden bij een zoektocht door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) in samenwerking met Dregteam SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) uit Urk.

De vermissing van de 21-jarige man hield hulpverleners uit Zwolle sinds vrijdagmiddag bezig. Bij de zoekactie werd met onder meer honden, een helikopter en een politieboot gezocht naar de jongeman. Vanaf het moment dat de man als vermist is opgegeven, is er in de omgeving van De Noorderkolk, vlakbij het Westerveldse Bos gezocht naar hem. Er is geen misdrijf gepleegd volgens de politie.

Vrijdag 29 januari

Man verdronken in Velsen-Zuid

VELSEN-ZUID - Vrijdagmorgen is in het water bij de Stelling in Velsen-Zuid het lichaam gevonden van een man. Bewoners uit de buurt zagen vanmorgen het lichaam drijven op de plek waar de man gisteravond vermist werd. 

Donderdagavond om 23.00 uur zijn politie en brandweer met groot materieel uitgerukt om te zoeken naar een man die in het water was gevallen. Na een half uur werd de zoekactie opgeschaald en kwamen er meer hulpeenheden naar het gebied. 

Het zou het gaan om een man die slecht ter been is en slechtziend. Toen vrijdagochtend om 01.00 uur nog geen spoor was aangetroffen heeft de politie de zaak verder in onderzoek genomen. De politie gaat uit dat de man per ongeluk te water ius geraakt en verdronken.

Maandag 25 januari

Man rijdt Maas in en verdrinkt

MAASTRICHT - Een 83-jarige man uit Borgharen is zondagavond verdronken. Hij reed met zijn auto de Maas in naast de Sluisdijk in Maastricht.

Wandelaars zagen rond 19.15 uur de zinkende auto en waarschuwden hulpdiensten. Duikers van de  brandweer konden de man niet meer redden. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, de auto word nog onderzocht.

Donderdag 14 januari

Duiker onder water overleden

WIJCHEN Donderdagmorgen rond 11.45 uur is een duiker in problemen geraakt en overleden in plas De Berendonck in Wijchen.

De sportduikers waren met zijn tween de plas ingegaan. Plots zag 1 van de duikers zijn buddy niet meer bewegen en sloeg alarm. Het slachtoffer uit Malden werd door zijn buddy en politie uit het water gehaald. Een ingevlogen mobiel medisch team ontfermde zich over het 1e slachtoffer. Deze duiker moest worden gereanimeerd en heeft het helaas niet gered. Ook de buddy werd na de redding onwel en naar het ziekenhuis gebracht.

Zondag 10 januari

Lijk aangetroffen in de Waal bij Druten

DRUTEN - Zondagmiddag is door wandelaars een levenloos lichaam aangetroffen in de uiterwaarden van de Waal bij Druten.

Het lichaam lag in het water tussen de Kaliwaal en betonbedrijf Excluton. In eerste instantie kon men het geslacht niet vaststellen omdat het lichaam al een behoorlijke tijd in het water had gelegen. Het lichaam wordt naar het forensisch onderzoekscentrum in Elst gebracht om de identiteit en doodsoorzaak te achterhalen.

Zondag 10 januari

Dode in het water bij Van der Valk Leusden

LEUSDEN  In een vijver bij het Van der Valk hotel in Leusden is zondag door een voorbijganger een stoffelijk overschot gevonden. Het lichaam lag in het water aan de Philipsstraat.

Nadat er alarm was geslagen heeft de politie een onderzoek gestart en gezorgd dat het lichaam werd geborgen. Er wordt onderzocht op welke manier de man te water is geraakt en verdronken. De politie doet voor de rest geen mededelingen.

Vrijdag 8 januari

Lichaam man gevonden in water langs de Levantkade

AMSTERDAM Voorbijgangers ontdekten rond 13.00 uur het lichaam van een man in het water langs de Levantkade in Amsterdam-Oost.

Het gevonden lichaam lag in het water op het KNSM-eiland. Duikers van de brandweer hebben het slachtoffer uit het water geborgen. Het lichaam is voor onderzoek naar een mortuarium gebracht. Er zijn geen aanwijzingen om aan een misdrijf te denken.

Woensdag 6 januari

Lichaam 76-jarige Duitse piloot gevonden in Noordzee

Duikers van de ZrMs Zierikzee hebben voor de kust van het Noord-Hollandse Schoorl het lichaam gevonden van de Duitse piloot. Hij was de enige inzittende van het sportvliegtuig dat begin van de week neerstortte in de Noordzee voor Petten.

De reddingsoperatie werd in de nacht van maandag op dinsdag gestaakt, maar er werd nog wel gezocht naar het stoffelijk overschot en brokstukken. Bij de zoektocht waren schepen van de KNRM, de kustwacht, NHV SAR helikopters, luchtvaartpolitie en de landelijk eenheid van de politie betrokken.

Er is al een aantal wrakstukken van het vliegtuigje geborgen. Men acht de kans groot dat de komende tijd nog meer wrakstukken aanspoelen op het Noordzeestrand. Er word verzocht de resten van de SR20 die worden aangetroffen te melden bij het Kustwachtcentrum.

Dinsdag 5 januari

67-jarige Groningen van overvaren boot alsnog gevonden

LEMMER - In het IJsselmeer is dinsdagmiddag, na anderhalve maand, alsnog het lichaam gevonden van een opvarende van een gezonken jacht. Het gaat om een 67-jarige man uit Groningen.

Het jacht zonk op 27 november bij de zogeheten Friesche Hoek bij Lemmer. Het jacht is vermoedelijk overvaren. Een andere opvarende, een 68-jarige Amsterdammer was al eerder, dood, teruggevonden.

Vrijdag 1 januari

Overboord geslagen matroos in kritieke toestand naar ziekenhuis

ENKHUIZEN Een matroos die vanmiddag rond 14.00 uur in het Krabbersgat bij Enkhuizen overboord sloeg, ligt in uiterst zorgwekkende toestand in het ziekenhuis.

De schipper van het binnenvaartschip had in eerste instantie niet in de gaten dat de matroos tijdens het ontmeren overboord was gevallen maar werd hier op geattendeerd door een toevallig langslopende passant. Het slachtoffer verdween vrij snel onderwater. 

Het ongeval gebeurde bij de overnachtingsteiger aan de zuidzijde van het Krabbersgat. Na alarm van de schipper werden een traumahelikopter en twee reddingsboten ingezet. Toen deze ter  plekke aankwamen, bleek dat de brandweer de matroos al uit het water had weten te halen en een poging deden hem te reanimeren. De reanimatie werd kort daarop overgenomen door het ingevlogen traumateam.  

Vrijdag 1 januari

Heldhaftige start, automobilist springt drenkeling achterna

Rotterdam - Een automobilist die vanmorgen kort na 08.00 uur langs de Rotterdamse Parkhaven reed, mag zich misschien de eerste held van het jaar noemen. Twee vrouwen vroegen de man om hulp. Zij hadden gezien hoe een dronken man bij de sluis in het water was gevallen. De automobilist twijfelde geen moment en dook het water in om de man te helpen.

Het lukte hem echter niet om de drenkeling uit het water te trekken. Gelukkig was de hulp van de politie nabij. De Zeehavenpolitie is hier in de buurt gevestigd. Een agent trok een overlevingspak aan en schoot de redder en drenkeling te hulp. Met behulp van de brandweer stonden de drie even later op het droge. De beschonken drenkeling is naar het ziekenhuis gebracht. De redder kreeg in goede gezondheid van de politie een lift naar huis.

Vrijdag 1 januari

Dode man in sloot Middelie

MIDDELIE  Vrijdag is door een wandelaar op de  Smalvenweg een dode man in de sloot gevonden. Het lichaam lag ter hoogte van de zorgboerderij. De politie heeft een onderzoek ingesteld en gezorgd dat het lichaam is geborgen en vervoerd naar een mortuarium.