HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van FEBRUARI 2016

 

FEBRUARI 2016

 

  14 berichten

     

Woensdag 24 februari

  Bestuurder verdronken bij auto te water

Maandag 22 februari

  Mannen redden oudere vrouw uit water

Zondag 21 februari

  Vrouw uit auto gered door pontkapitein

Zondag 21 februari

 

18-jarige vrouw dood bij auto te water

Zaterdag 20 februari

  Reanimatie na scooter te water in Voorschoten

Donderdag 18 februari

  Vrouw gereanimeerd bij waterongeval in Purmerend

Zaterdag 13 februari

  Passant redt vrouw en kind uit auto te water

Vrijdag 12 februari

 

Vermiste 54-jarige Anna Elferink verdronken in de Mark

Vrijdag 12 februari

 

Vermiste 69-jarige vrouw verdronken in Harlingen

Vrijdag 12 februari

 

Verdronken man in Zaanse sloot aangetroffen

Dinsdag 9 februari

  Vermiste 76-jarige man opgedregd

Dinsdag 9 februari

 

Moedige omstanders redden moeder en kind uit water

Zaterdag 6 februari

 

Watersporter verdronken bij Westergeest

Maandag 1 februari

 

Britse toerist verdronken in Herengracht

Woensdag 24 februari

Bestuurder verdronken bij auto te water

ABCOUDE - Een man is woensdagochtend verdronken nadat hij met zijn auto in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Abcoude was gereden.

Een schipper die ter plaatse voer zag de auto het water inrijden en waarschuwde hulpdiensten. Een team brandweerduikers had na aankomst ruim twintig minuten nodig om het voertuig te lokaliseren. De auto lag op zijn kop in het water en de bestuurder zat bekneld. Zij wisten de bestuurder te bevrijden en op de kant te krijgen. Op de kant is nog gereanimeerd, helaas heeft dat niet meer mogen baten

Maandag 22 februari

Mannen redden oudere vrouw uit water

ZAANDAM - Twee mannen hebben maandagavond een oudere vrouw uit het water aan de Damkade in Zaandam gered. De vrouw was rond 20.00 uur in het water gevallen. Ze kon zich nog net aan de kant vasthouden maar het lukte niet om weer op de kant te komen.

Café eigenaar Glenn de Koning en een passant zagen de vrouw in het water vallen en kwamen meteen in actie, De mannen wisten de vrouw op de Wilhelminasluis te helpen, nog voordat de hulpdiensten arriveerden. Hulpverleners hielpen de vrouw daarna met behulp van een hoogwerker naar de Damkade. De vrouw is met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Zondag 21 februari

Vrouw uit auto gered door pontkapitein

Wijhe - Een automobiliste is zondagavond bij de veerstoep in Wijhe de IJssel ingereden. De schipper van de pont zag de vrouw het water inrijden en is naar de kant van Wijhe gevaren. Hij heeft de bestuurster uit het water kunnen halen.

De kapitein en de drenkeling zijn nagekeken door ambulancepersoneel en maakten het goed. De vrouw verklaarde dat zij aanwijzingen van haar navigatiesysteem volgde, maar had hierdoor niet in de gaten dat de pont aan de overkant van de rivier lag. Rijkswaterstaat zal later de auto proberen op te sporen en te bergen.

Zondag 21 februari

18-jarige vrouw dood bij auto te water

LOPIK - Bij een ernstig ongeval is zaterdagnacht rond 03.15 uur een 18-jarige plaatsgenoot om het leven gekomen. Het ongeluk vond plaats op de slingerende Lopikerweg West in Lopik.

De auto reed in de richting van Schoonhoven en raakte kort voor de kruising met de Nicolaas van Catsweg van de weg en belandde om 03.15 uur in het water. Drie inzittenden konden op tijd uit het voertuig te komen, de vrouw lukte dat niet.

Nadat de vrouw uit het water was gehaald is zij nog gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ze in de loop van de nacht overleden. De 22-jarige bestuurder uit Benschop had niet gedronken, de overige personen kwamen Gouda en Gouderak. Duikers zijn nog in het water gedoken op zoek naar mogelijke andere slachtoffers.
 

Zaterdag 20 februari

Reanimatie na scooter te water in Voorschoten

VOORSCHOTEN - Een scooterrijder is zaterdagavond rond 21.30 uur te water geraakt aan het Tuinderspad bij Het Wedde in Voorschoten.

De bestuurder is door de hulpdiensten gereanimeerd. Bij het ongeluk, dat vlakbij zwembad het Wedde gebeurde, waren geen andere voertuigen betrokken. Hoe de man met scooter te water raakte is nog onbekend. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Donderdag 18 februari

Vrouw gereanimeerd bij waterongeval in Purmerend

PURMEREND - Een automobilist zag donderdagavond rond 20.30 uur een auto op de kop in het water liggen en waarschuwde direct de hulpdiensten.

De auto lag in het water langs de Westerweg in Purmerend, in de auto zat nog een zwaargewonde 50-jarige vrouw. Het traumateam kwam ter plaatse om hulp te verlenen. De vrouw werd gereanimeerd en is per ambulance onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis vervoerd.

Zaterdag 13 februari

Passant redt vrouw en kind uit auto te water

BUNSCHOTEN - De 42-jarige vrouw en haar 6-jarige dochter zaten in een de auto die in een sloot terechtkwam na een botsing met een bestelbusje op de kruising tussen de Oostelijke Rondweg en de Plecht. Een buurtbewoner zag het gebeuren en sprong het water in om de twee te redden uit de auto.

Nadat ze uit het ijskoude water zijn gehaald zijn de drenkelingen opgevangen door buurtbewoners.  De drenkelingen zijn met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht voor controle. Bij het uit te water bergen van de auto zou een bergingswerker onwel zijn geworden. Ook deze is door de buurt opgevangen.  

Vrijdag 12 februari

Vermiste 54-jarige Anna Elferink verdronken in de Mark

BREDA – Het lichaam van de 54-jarige Anna Elferink is vrijdagmiddag gevonden. Het lichaam dreef in de Mark langs de Ulvenhoutselaan in Breda, ter hoogte van Kasteel Bouvigne.

Hulpdiensten kregen vrijdagmiddag rond halfvijf een melding van een persoon te water, hierop zijn de hulpdiensten uitgereden. Ter plaatse bleek de drenkeling overleden. De vrouw is door onderkoeling en/of verdrinking om het leven gekomen, dit blijkt uit onderzoek van de politie.

Op woensdag is er voor het laatst telefonisch contact geweest met de vrouw. Sindsdien ontbrak ieder spoor van haar tot vandaag. Het vermoeden bestaat dat ze per ongeluk te water is geraakt met deze trieste afloop.

Vrijdag 12 februari

Vermiste 69-jarige vrouw verdronken in Harlingen

HARLINGEN - Een hardloper trof vrijdagochtend in de Bolswardervaart in Harlingen een stoffelijk overschot van een 69-jarige vermiste vrouw aan.

De trimmer heeft de hulpdiensten gewaarschuwd en deze hebben het lichaam van de vrouw geborgen. Na onderzoek is komen vast te staan dat de vrouw is verdronken en niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

Vrijdag 12 februari

Verdronken man in Zaanse sloot aangetroffen

ZAANDAM - De man werd vrijdag rond 9.30 uur gevonden in de sloot langs de Dr. H.G. Scholtenstraat in. Een passerende vrachtwagenchauffeur zag het lichaam drijven.

In eerste instantie dacht hij dat er een jas in het water dreef. Het bleek echter een dode man te zijn. De politie doet ter plekke onderzoek. Het vermoeden is dat de man is verdronken, onderzoek moet duidelijk maken dat de man niet als gevolg van een misdrijf om het leven is gekomen.

Dinsdag 9 februari

Vermiste 76-jarige man opgedregd

De man had dinsdagmorgen een afspraak maar is daar nooit aangekomen. Buurbewoners zagen wel goederen van de man in het water liggen en schakelden de politie in. Deze heeft naar aanleiding van de aanwijzingen, rond het middaguur Dregteam SOAD gevraagd te assisteren bij een dregactie.

Kort nadat begonnen was met dreggen, werd het stoffelijk overschot van 76-jarige man aangetroffen. De man werd gevonden vlakbij zijn gelokaliseerde spullen  tussen Nes en Pean in Friesland. Men gaat uit dat de man door een ongelukje is verdronken, er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf.

Dinsdag 9 februari

Moedige omstanders redden moeder en kind uit water

AMSTERDAM – Bij de Sloterkade in Amsterdam is dinsdag een auto te water geraakt. In de wagen zaten een moeder en een peuter. Vier moedige omstanders doken er achteraan en hebben een moeder en een peuter uit de water geraakte auto gered.

De moeder had geparkeerd en stapte uit toen de auto met de peuter erin doorrolde. De moeder wist nog in de wagen stappen, maar kon meer voorkomen dat de auto het water van de Sloterkade in dook,. Zo ontstond een levensbedreigende situatie.

Vier omstanders doken meteen achter de moeder en het kindje aan. Met stenen sloegen zij de ruiten van de auto in en konden de twee uit hun benarde situatie worden bevrijd. Er is een traumateam ingezet om de slachtoffers en redders te helpen. De slachtoffers zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht en maken het naar omstandigheden goed.

Zaterdag 6 februari

Watersporter verdronken bij Westergeest

Zaterdagmiddag om 14.00 uur is een watersporter verdronken toen hij zijn schip aan wilde leggen aan de oever in de buurt van de camping aan de Prellewei in Westergeest. Omstanders zagen hoe de man tussen wal en schip in het water viel. Zij zagen hoe de man zich probeerde vast te houden aan zijn schip en alarmeerden de hulpdiensten

Even na 14.00 uur kwam bij 112 een melding binnen dat er een man te water was geraakt. Hulpdiensten zochten ter plaatse in het water en langs de kanten. Het water is vrij koud, hierdoor kon de man zich vermoedelijk niet meer vasthouden en is verdronken.

Na ongeveer twee uur vonden Burgumers duikers het lichaam van de man op veertig meter van het schip. Het lijkt erop dat de man alleen aan boord was, de politie zal nog onderzoek verrichten naar de toedracht. De identiteit van de man is niet bekend gemaakt.

Maandag 1 februari

Britse toerist verdronken in Herengracht

AMSTERDAM - De politie heeft maandagavond in de Herengracht in Amsterdam het lichaam van de 30-jarige Richard Cole uit Engeland gevonden.

Richard Cole bracht als toerist een kort bezoek aan onze hoofdstad, maar verdween in de nacht van zondag op maandag. Rond 03.15 uur werd voor het laatst iets van hem vernomen. Eerder vandaag werd er door de politie in het water rond het Thorbeckeplein gezocht naar de man.