HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van AUGUSTUS 2016

 

AUGUSTUS 2016

20

 berichten

     

Woensdag 31 augustus

 

Vrouw overleden door val in het water

Dinsdag 30 augustus

  Verdronken watersporter gevonden in Badhoevedorp

Dinsdag 30 augustus

 

Zwemmer verdronken in Sloterplas

Dinsdag 30 augustus

 

Snorfietser verdronken in Delfzijl

Maandag 29 augustus

 

Drenkeling veerboot Vlissingen uit Westerschelde gered

Zaterdag 27 augustus

 

Drenkeling gereanimeerd bij duinmeertje Bloemendaal

Zaterdag 27 augustus

  Aquajogger bewusteloos uit zee gehaald

Zaterdag 27 augustus

 

23-jarige Poolse drenkeling alsnog overleden

Donderdag 25 augustus

 

Hugo (9) dood door bootschroef

Donderdag 25 augustus

 

Vermiste 29-jarige zwemmer verdronken

Woensdag 24 augustus

 

Vermiste Elburger verdronken in Ketelmeer

Woensdag 17 augustus

  Vrouw verdronken in Vinkeveense Plassen

Dinsdag 16 augustus

  17-jarige Duitse drenkeling alsnog overleden

Maandag 15 augustus

 

59-jarige vermiste vrouw verdronken in kanaal

Zaterdag 13 augustus

  Weer drenkelingenreanimatie op strand Egmond aan Zee

Zaterdag 13 augustus

 

Dode vrouw gevonden in zwembad Uithoorn

Zaterdag 13 augustus

  Deelnemer zwemtocht naar Texel tijdens oversteek overleden

Dinsdag 9 augustus

  13-jarig meisje verdrinkt bijna in zwembad Schagen

Maandag 8 augustus

  Dood kleuter in zwembad voorkomen door zusjes

Donderdag 4 augustus

 

Dode bij jachthaven Nieuwe Meer

Donderdag 4 augustus

 

Leden Reddingsbrigade gered na kapseizen bij Neeltje Jans

Donderdag 4 augustus

  Drenkeling(en) gered uit Berghaven

Woensdag 3 augustus

 

Drenkeling (15) uiteindelijk toch overleden door verdrinking

Woensdag 3 augustus

  22-jarige man overleden door auto op de kop in sloot

Dinsdag 2 augustus

 

12-jarige jongen bijna verdronken in zwembad

Dinsdag 2 augustus

 

Reanimatie Koreaanse drenkeling (55) op strand van Texel

Dinsdag 2 augustus

 

5-jarige drenkeling Veenendaal overleden

Dinsdag 2 augustus

 

Vrouw (33) verdronken bij auto te water in Boskoop

Maandag 1 augustus

 

jongetje uit sloot gehaald en gereanimeerd in Veenendaal

Maandag 1 augustus

 

3-jarige jongen verdronken in Zaandam

Woensdag 31 augustus

Vrouw overleden door val in het water

BERGEN OP ZOOM – Voorbijgangers zagen woensdag rond 14.30 uur de vrouw met haar scootmobiel het water inrijden in het Anton van Duinenpark. Zij hebben meteen de hulpdiensten ingeschakeld, uit het water gehaald en door agenten gereanimeerd. 

De drenkeling was op dat moment niet meer bij kennis en had geen hartslag meer. Door reanimatie kwam er weer een zwakke hartslag, De vrouw is nog naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht. Helaas is de vrouw daar ’s avonds overleden. 

Dinsdag 30 augustus

Verdronken watersporter gevonden in Badhoevedorp

Badhoevedorp - Dinsdagmiddag rond 16.30 uur is het lichaam van de vermiste 39-jarige schipper gevonden. Het lichaam dreef langs de Nieuwemeerdijk in de buurt van restaurant Meerzicht. De man werd sinds maandag vermist.

Maandag is in de buurt van de vindplek een bootje met draaiende motor aangetroffen die rondjes voer. Er was geen persoon aan boord en men vreesde dat de man in het water was gevallen en verdronken. Onderzoek heeft uitgewezen dat de gevonden overleden man de opvarende is van het gevonden bootje. Het gaat om een 39-jarige man uit Amsterdam.

Dinsdag 30 augustus

Zwemmer verdronken in Sloterplas

Woensdag lag de drenkeling nog in coma

Dinsdagmiddag is in de Sloterplas een zwemmer verdronken. Aanwezige recreanten verloren de zwemmer rond 16.00 uur uit het zicht. Vervolgens hebben zij rond 16.15 uur alarm geslagen.

De hulpdiensten hebben in de Sloterplas een zoektocht gehouden, onder meer met duikers. De kleding van de vermiste zwemmer werd nog op het droge aangetroffen. Rond 17:30 werd de zwemmer onder water gevonden.

Men heeft nog getracht de drenkeling te reanimeren en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Helaas heeft dit niet meer geholpen, de man heeft te lang zonder zuurstof onder water gelegen.

Dinsdag 30 augustus

Snorfietser verdronken in Delfzijl

DELFZIJL - Dinsdagochtend is door voorbijgangers in Delfzijl een dode man in het water gevonden. Ze troffen rond 06.45 uur de bestuurder aan in het water langs de weg naar Den Dam.

Hulpdiensten en duikers van de brandweer kwamen ter plaatse, nadat de man uit het water was gehaald kon reanimatie meer baten. Het blijkt te gaan om een 55-jarige man uit Delfzijl. Nu doet men onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Maandag 29 augustus

Drenkeling veerboot Vlissingen uit Westerschelde gered

VLISSINGEN - De bemanning van de loodsboot Honte uit Oostende heeft vanochtend een passagier van de veerboot Vlissingen - Breskens uit het water gered. Volgens getuigen is de drenkeling opzettelijk van de boot gesprongen.

De veerboot Prinses Máxima meldde rond 07.30 uur via de VHF een man over boord. Direct werd een zoekactie gestart waarvoor onder meer drie KNRM reddingboten, enkele loodsboten en een Rijkswaterstaatboot werden ingeschakeld. Twintig minuten na alarm werd de drenkeling aangetroffen door de Belgische loodsboot en aan boord genomen. Onderweg heeft de KNRM 2 opstappers overgezet met zuurstof voor het slachtoffer.

De drenkeling werd met lichte onderkoeling verschijnselen de Poseidonsteiger in  Vlissingen gebracht twee ambulanceteams gereed stonden om de drenkeling eerste hulp te verlenen. Hij is vervolgens per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Zaterdag 27 augustus

Drenkeling gereanimeerd bij duinmeertje Bloemendaal

BLOEMENDAAL – Zaterdagmiddag is bij duinmeertje Het Wed in Bloemendaal een man gereanimeerd. Het slachtoffer was tijdens het zwemmen in problemen gekomen. Door aanwezige baders is de man bewusteloos uit het water gehaald.

Op dat moment was het druk en hebben de hulpdiensten de reanimatie met een scherm onttrokken aan het zicht. Artsen van de traumaheli hebben de drenkeling gestabiliseerd. Toen de drenkeling enigszins stabiel was werd hij met spoedtransport en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis is gebracht. 

Zaterdag 27 augustus

Aquajogger bewusteloos uit zee gehaald

EGMOND AAN ZEE – Zaterdagmiddag is een aquajogger bewusteloos uit zee gehaald door aanwezige recreanten. Zij hebben direct gereanimeerd en alarm geslagen.

Toen ambulance en lifeguards van de Reddingsbrigade Egmond ter plaatse waren, hebben zij de reanimatie overgenomen. Na enige tijd gaf de man weer een teken van leven. De drenkeling is na stabilisatie per ambulance naar het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) gebracht.

Zaterdag 27 augustus

23-jarige Poolse drenkeling alsnog overleden

ALPHEN - Een 23-jarige Poolse man die woensdagmiddag was verdronken in de zwemplas van camping ’t Zand in het Noord-Brabantse Alphen, is ondanks alle inspanningen in het ziekenhuis overleden.

De drenkeling werd woensdagmiddag gevonden door 4 kinderen van rond de veertien en vijftien jaar. Ze voelden in het water iets glibberigs drijven en voelden onder water armen en een hoofd. De kinderen schrokken hevig maar desondanks hebben zij wel de drenkeling naar de kant gebracht.

Aanwezige recreanten met medische achtergrond, waaronder een arts hebben de eerste hulp verleend door reanimatie toe te passen. Het duurde even tot de hulpdiensten waren gearriveerd omdat de zwemplas nogal afgelegen ligt.

De man is zeker 45 minuten gereanimeerd voordat hij werd vervoerd. De Poolse drenkeling werd in uiterst kritieke toestand en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Zaterdagochtend werd bekend dat de 23-jarige drenkeling daar was overleden.

Donderdag 25 augustus

Hugo (9) dood door bootschroef

De 9-jarige Hugo is donderdagavond overleden aan de verwondingen die hij opliep door een draaiende scheepsschroef. Hugo was donderdag avond aan het varen met een bevriend gezin.

Het was donderdagavond warm en windstil, door nog onbekende oorzaak kwam de 9-jarige Hugo even na 19.00 uur onder de boot terecht en kwam in de draaiende schroef van de boot. In de wijde omgeving heeft men het ijzingwekkende geschreeuw van de jongen kunnen horen.

Op het water is Hugo direct aan boord gehesen en men heeft de jongen aan boord al gereanimeerd. De vader van het andere kind heeft er echt álles aan gedaan om hem te redden. Toen zij later bij de wal kwamen werd dit direct door de hulpdiensten overgenomen.

Volgens getuigen zag alles er afschuwelijk uit, er werden nog zakken bloed gehaald.  Een buurtbewoner vertelde dat je kon zien aankomen dat de jongen het niet zou redden. Men heeft de jongen nog wel naar het ziekenhuis gebracht, helaas tevergeefs. Volgens de politie was er in elk geval geen alcohol in het spel.

Donderdag 25 augustus

Vermiste 29-jarige zwemmer verdronken

BRAKEL - Hulpdiensten hebben donderdagavond in Brakel kort voor middernacht het lichaam van een vermiste zwemmer gevonden in de Waal. Het gaat om een 29-jarige man uit Zaltbommel.

De man zou zich rond 18.00 uur omgekleed hebben in de omgeving van de veerstoep bij de voetbalvelden van Brakel en is gaan zwemmen, daarna had niemand hem meer gezien. Een vrouw die even verderop aan de Waal zat te lezen en de man niet zag terugkeren, besloot daarom alarm te slaan.


Boten van Rijkswaterstaat, brandweer en de reddingsbrigade rukten kort daarop uit om naar de drenkeling te zoeken. Tevens werd het voetveer uit Gorinchem ingezet om ter plekke te kunnen zoeken. Ook waren helikopters in touw om de Waal bij Brakel af te speuren.

De Politie verspreidde een foto van de schoenen, rugzak en kleren die bij de veerstoep achterbleven in de hoop zijn identiteit te achterhalen.

's Avonds rond 20:00 uur werd Dregteam SOAD gevraagd te assisteren bij deze vermissingszaak. Samen met het LTOZ werd om 22:30 uur gestart met de dregactie. Het kribvak waar de vermiste man voor het laatst gezien zou zijn werd systematisch afgedregd. Daarbij werd door de brandweer het zoekgebied uitgelicht. Een half uur later werd het lichaam van het slachtoffer aangetroffen en geborgen.

Woensdag 24 augustus

Vermiste Elburger verdronken in Ketelmeer

Woensdagmiddag rond 14.00 uur is het lichaam van een vermiste man uit Elburg gevonden. De man dreef in het water onder de Ketelbrug, hij werd sinds maandag vermist na een bezoek aan zijn fysiotherapeut. Het lichaam werd aangetroffen bij de eerste pijler van de brug, bij het Ketelstrand. 

Woensdag 17 augustus

Vrouw verdronken in Vinkeveense Plassen

VINKEVEEN - In de Vinkeveense Plassen is woensdagmiddag een dode vrouw gevonden. Recreanten zagen de drenkeling ter hoogte van Achterbos drijven en sprongen direct het water in.

Toen de vrouw uit het water werd gehaald, bleek ze al dood te zijn. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval. Vermoedelijk zal nooit achterhaald kunnen worden hoe de vrouw in het water terecht is gekomen.

Dinsdag 16 augustus

17-jarige Duitse drenkeling alsnog overleden

EGMOND AAN ZEE - Het 17-jarige Duitse meisje dat afgelopen zaterdagmiddag bij Egmond aan Zee uit zee is gehaald en gereanimeerd, is dinsdag alsnog overleden aan de gevolgen van verdrinking.

Zaterdagmiddag is de 17-jarige drenkeling uit zee gehaald en gereanimeerd door reddingsbrigade en KNRM vrijwilligers. Het meisje is met een spoedtransport naar het ziekenhuis in Amsterdam gebracht, waar men is gespecialiseerd. Helaas is de 17-jarige drenkeling daar dinsdag overleden.

Maandag 15 augustus

59-jarige vermiste vrouw verdronken in kanaal

WILDERVANK - Het lichaam van de 59-jarige vrouw uit Musselkanaal die was vermist is maandag gevonden in een kanaal. De vrouw werd samen met haar scooter aangetroffen in het water in het Groningse Wildervank.

Politie en duikers van de brandweer hielden gezamenlijk een zoektocht naar de vermiste vrouw aan de K.J. de Vriezestraat. De vrouw werd sinds zondag vermist. Het lichaam van de vrouw en de scooter werden aangetroffen op de bodem tijdens een zoekactie in het water. Vermoedelijk is de vrouw te water geraakt en verdronken, er zijn geen sporen van een misdrijf gevonden.

In opdracht van de politie was men met sonar aan het zoeken naar de vermiste 59-jarige vrouw uit Musselkanaal. Op één van de gescande locaties die op de sonarboot was gezien trof de duiker uiteindelijk het lichaam en een scooter aan. Het lichaam is door brandweerduikers geborgen.

Zaterdag 13 augustus

Weer drenkelingenreanimatie op strand Egmond aan Zee

EGMOND AAN ZEE De Reddingsbrigade in Egmond aan Zee heeft vanmiddag weer een drenkeling uit het water gehaald en moeten reanimeren.

De persoon werd uit het water gehaald, waarna er meerdere hulpdiensten zich bekommerden om de drenkeling. Het slachtoffer is gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Deze reddingspoging was op vrijwel dezelfde plaats waar twee weken geleden een 15-jarige jongen was verdronken.

Zaterdag 13 augustus

Dode vrouw gevonden in zwembad Uithoorn

Uithoorn – Aan de Randweg in Uithoorn is een vrouw verdronken in een privé zwembad. Het zwembad hoort bij een villa. Er werd ook een traumahelikopter gealarmeerd voor reanimatie, maar die hulp kwam te laat. Volgens een getuige zou de vrouw onder verdachte omstandigheden in het zwembad gevonden zijn, De forensische opsporingsdienst is opgeroepen om onderzoek te doen.

Zaterdag 13 augustus

Deelnemer zwemtocht naar Texel tijdens oversteek overleden

TEXEL - Een 56-jarige man is zaterdagochtend bewusteloos uit het water gehaald tijdens de 4 kilometer lange zwemtocht van Den Helder naar Texel. De man is door hulpverleners in de volgboot uit het water gehaald, reanimatie mocht niet meer baten.

De tocht staat bekend als extreem zwaar en waarschuwde de 45 deelnemers dat doorzettingsvermogen en een goede voorbereiding noodzakelijk zijn. In de oversteek van 4 kilometer staat een sterke zeestroming. De overige deelnemers zijn vanochtend om 09.00 uur gestart en rond 11.00 uur in goede gezondheid op Texel aangekomen.

Dinsdag 9 augustus

13-jarig meisje verdrinkt bijna in zwembad Schagen

SCHAGEN – dinsdag avond rond 17.30 uur is een 13-jarig meisje bewusteloos uit het zwembad gehaald. Het meisje was bijna verdronken na een botsing met een laaftijdgenootje in het zwembad op camping Burghorn in Schagen. Na verlenen van eerste hulp is het meisje aanspreekbaar met spoed naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder gebracht.

Maandag 8 augustus

Dood kleuter in zwembad voorkomen door zusjes

AMSTERDAM – De zussen Selin en Helin hebben op 20 juli direct voorkomen dat een kleuter dood ging door verdrinking. Helin zwom onder water en zag de kleuter op de bodem liggen. Toen de zussen het kind in handen hadden dachten ze al dat het dood was ‘het was best reuze eng’.

Samen droegen ze de kleuter naar de kant. Ze hebben de jongen op de kant neergelegd. vervolgens kwamen de badmeesters erbij. De zusjes vonden het reuze eng, hij bewoog niet en had een hele ronde buik en blauwe lippen. Maandagmiddag zijn de zussen in het zonnetje gezet voor hun kordate optreden en het voorkomen van de dood van de kleuter. De meiden hebben naast een cadeau en een oorkonde ook een twaalf-badenkaart van de stad gekregen. "We zijn heel blij dat hij nog leeft", zegt Helin.

Video: AT5

Woensdag 20 juli

5-jarig jongetje net op tijd gered uit Brediusbad

AMSTERDAM - Een 5-jarige jongen is vanmiddag rond 15.00 uur ternauwernood door een badmeester gered van verdrinking. Het jongetje was door een 17 jarig familielid alleen in het kleuterbadje van het Brediusbad achtergelaten.

Recreërende mensen waarschuwden de badmeester dat de kleuter enige tijd met zijn hoofd in het water lag. Deze heeft samen met een recreant de jongen uit het water gehaald en eerste hulp verleend. Juist toen de ambulance arriveerde gaf de jongen weer levenstekenen. De kleuter is levensvatbaar naar het ziekenhuis vervoerd.

Zondag 7 augustus

Dode fietser in sloot Beckum

HENGELO - Een 48-jarige fietser uit Beckum (gemeente Hengelo) is zondagochtend dood gevonden in een sloot aan de Eetgerinksweg in Beckum.

De man werd om 10.20 uur gevonden in een sloot nabij Beckum. Later op de dag liet de politie weten dat het waarschijnlijk een noodlottig ongeval betrof. Mogelijk is de man onwel geworden en daardoor van zijn fiets gevallen.

 

Donderdag 4 augustus

Dode bij jachthaven Nieuwe Meer

AMSTERDAM - Omstanders hebben rond 15.00 uur in de buurt van een jachthaven aan de Oude Haagseweg in Nieuw-West een dode man gevonden. Het lichaam dreef tussen de gemeerde boten. Het lichaam is door hulpdiensten geborgen, de identiteit van het slachtoffer is nog niet vrijgegeven.

Donderdag 4 augustus

Leden Reddingsbrigade gered na kapseizen bij Neeltje Jans

NEELTJE JANS - Hulpdiensten zijn woensdagavond massaal uitgerukt voor een omgeslagen boot van de Reddingsbrigade. Drie personen raakte te water, alle opvarenden konden worden gered.

De reddingsboot met drie personen aan boord kapseisde omstreeks 21.30 uur om bij Neeltje Jans. Drie ambulances, een traumahelikopter, de helikopter van de kustwacht en diverse boten van de KNRM werden gealarmeerd. De duisternis bemoeilijkte het zoeken. De traumahelikopter landde bij de aanlegsteiger van de KNRM van Neeltje Jans. 

Rond 22.30 uur werden de drenkelingen aangetroffen en konden zij aan boord worden gehaald door de bemanning van de KNRM reddingboot Uly. Twee drenkelingen waren onderkoeld, maar wel aanspreekbaar. De derde drenkeling was enige tijd buiten kennis geweest en werd na behandeling van de trauma arts met  spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.  De omgeslagen reddingsboot werd door de KNRM reddingboot Uly naar de aanlegsteiger gesleept.

Donderdag 4 augustus

Drenkeling(en) gered uit Berghaven

Alarm om 21.15 uur voor KNRM, Brandweer en politie, persoon te water in Berghaven. Aanwonende, schipper Jan van der Sar (KNRM) en Linda Geers (eigenaar van ‘mijn Torpedoloods’) hebben de drenkelingen op de wal geholpen.

112 was gebeld, korte tijd later kwam er een politieauto ter plaatse waarin de drenkeling plaats namen en van een warme deken werden voorzien. Overige hulpverleners kwamen snel, binnen 8 minuten waren de brandweer en KNRM’ers ter plaatse. Ook kwamen er twee ambulance auto’s voor de drenkelingen. De drenkelingen werden nagekeken en daarna bij hun hotel gebracht.

De betrokken personen, een Indisch stelletje en een Duitser verbleven in Hoek van Holland. Tijdens hun avondwandeling nam de Indische jongeman iets te veel risico onder aan het talud van de Berghaven en raakte te water. De Indische drenkeling kon niet zwemmen waarop zijn Duitse vriend hem te hulp sprong. Zij hebben daar zeker 10 minuten in het water gelegen, de rand was zo hoog dat zij niet zelfstandig uit het water konden komen. Juist hier hebben Linda Geers en Jan van der Sar de helpende hand toegestoken.

 

Woensdag 3 augustus

Drenkeling (15) uiteindelijk toch overleden door verdrinking

HEILOO - De 15-jarige jongen uit Heiloo, die vorige week woensdag uit de zee werd gered, is dinsdag in het ziekenhuis overleden.

De 15-jarige jongen werd na zijn redding gedurende lange tijd gereanimeerd, hetgeen tevergeefs leek. In het ziekenhuis in Alkmaar kon men toch nog een hartslag vaststellen waarna hij werd overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in Amsterdam. Afgelopen dinsdag is hij helaas alsnog overleden aan de gevolgen van zijn verdrinking. 

Woensdag 3 augustus

22-jarige man overleden door auto op de kop in sloot

OOSTERHOUT - Bij een ongeluk tussen Oosterhout en Raamsdonksveer op de Oosterhoutseweg is dinsdagnacht een 22-jarige man uit Oosterhout om het leven gekomen.

Om 06.45 uur kreeg de politie een 112 melding van een fietser die de auto die op zijn dak in de sloot naast de Oude Veerseweg zag liggen. Toen hulpdiensten waren gearriveerd konden zij niets meer voor het slachtoffer doen. De 22-jarige man lag naast de auto en was al overleden.

Vermoedelijk lag de auto er al een paar uur, door de struiken die er staan was de auto nauwelijks zichtbaar. Men denkt dat de automobilist de controle over voertuig verloor, werd gelanceerd tegen een boom en vervolgens met de auto op zijn kop in de sloot belandde. Onderzoek moet nog uitwijzen of de man uit het voertuig is geslingerd of op eigen kracht uit het voertuig is gekropen en daarna overleden.

Dinsdag 2 augustus

12-jarige jongen bijna verdronken in zwembad

Een 12-jarige jongen uit Vianen is dinsdagmiddag bijna verdronken in het overdekte zwembad op camping Wedderbergen in Wedde. Zwemmers zagen de jongen bewusteloos drijven met zijn gezicht in het water en hebben de jongen direct uit het water gehaald.

Er waren veel recreanten bij het zwembad aanwezig.  Er werd pas alarm geslagen toen omstanders de tiener in het water zagen drijven en hem op de kant brachten. Hulpverleners rukten massaal uit naar het zwembad om eerste hulp te bieden. Ook kwam de trauma helikopter ter plaatse om te assisteren.

De 12-jarige drenkeling was met zijn broertje aan het zwemmen, Nadat de drenkeling enige tijd was gereanimeerd werd er een lichte ademhaling waargenomen. De jongen was nog steeds buiten bewustzijn toen hij met de ambulance naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen werd vervoerd.

Dinsdag 2 augustus

Reanimatie Koreaanse drenkeling (55) op strand van Texel

Een 55-jarige Koreaanse toeriste is maandag uit de Noordzee bij Texel gehaald en op het strand gereanimeerd. Daarna heeft een traumahelikopter haar naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht.

De vrouw was met een groep Koreaanse toeristen op het strand. In het water een paar kilometer ten zuiden van De Koog, bij paal 15 ging ze plotseling kopje onder. Het slachtoffer is een 55-jarige Koreaanse toeriste. De vrouw is dinsdag weer bij kennis gekomen heeft de Nederlands sprekende gids van de groep verklaard.

Dinsdag 2 augustus

5-jarige drenkeling Veenendaal overleden

Het vijfjarige jongetje dat gisteravond in het water terecht kwam in Veenendaal is overleden. Het jongetje werd maandagavond in uiterst kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffertje was samen met een ander vriendje in de sloot aan de Sportlaan terechtgekomen. Zij renden achter een rollende autoband aan en raakte te water.

Dinsdag 2 augustus

Vrouw (33) verdronken bij auto te water in Boskoop

BOSKOOP - Maandagavond is een 33-jarige vrouw het water ingereden en verdronken bij de Spoelwijkschedijk in Boskoop. Het gaat om een 33-jarige vrouw uit Woubrugge.

Maandag rond 18.00 uur zag een hardloper de auto in het water liggen en belde 112. Met een tractor werd de auto uit het water gehaald, er zat echter niemand in de auto. Korte tijd later werd de vrouw door een omstander in het water aangetroffen.

Omstanders haalden de vrouw uit het water en, hulpverleners hebben nog getracht de vrouw te reanimeren, helaas tevergeefs. De bestuurster zou volgens omstanders vermoedelijk onder invloed zijn geweest. Voordat de vrouw het water inreed zou ze onder meer een paal hebben geraakt.

Maandag 1 augustus

Jongetje uit sloot gehaald en gereanimeerd in Veenendaal

VEENENDAAL - Twee jongetjes zijn vanavond in het water van een sloot aan de Sportlaan in Veenendaal beland (het Valleikanaal). De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Een van de jongens is gereanimeerd en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Het is nog niet bekend de jongen al bij kennis is. Het andere jongetje maakt het naar omstandigheden goed. De jongens raakten te water nabij het ROC en zwembad De Vallei. Er was ook een traumahelikopter gealarmeerd. Het betreft twee jongens van vijf en zes jaar oud van buitenlandse afkomst. Ze waren bij het water aan het spelen.

De eerste jongen werd al snel het water uit geholpen, maar de andere jongen bleef vermist. Uiteindelijk hebben buurtbewoners systematisch een cirkel gemaakt en werd het tweede jongetje op de bodem gevonden. Hij is door de hulpdiensten gereanimeerd en in uiterst zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Het ene kind kon zelf uit het water komen, het 5-jarige slachtoffertje heeft lange tijd in het water gelegen en is door omstanders uit de sloot gehaald. Beide kinderen zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens onbevestigde berichten renden de kinderen achter een autoband aan.

Maandag 1 augustus

3-jarige jongen verdronken in Zaandam

Een 3-jarige jongen uit Zaandam is maandagavond verdronken nadat hij in het water van de Zuidervaart in Zaandam was beland. Het traumateam heeft zeker een half uur gereanimeerd, helaas heeft dat niet meer mogen baten.

Om 17.00 werd de vermissing via burgernet verspreid, Buurtgenoten en politie zochten in de buurt van de Zuidervaart naar het jongetje. De 3-jarige Salim werd voor het laatst gezien in de Wachterstraat, vlakbij de vaart. Volgens buurtbewoners speelde hij vaak in het speeltuintje in die straat. Vele bewoners van de wijk waren getuige van het drama.

Een traumahelikopter kwam rond 18.00 uur ter plaatse bij de vaart in de wijk Poelenburg. Korte tijd later trof een agent, die op de fiets aan het zoeken was, het kindje aan in het water. De agent startte, met de hulp van voorbijgangers, de reanimatie. Meerdere ambulances en politieauto’s waren uitgerukt. De 3-jarige Salem is langdurig gereanimeerd en nog met spoed naar het VU Medisch Centrum in Amsterdam vervoerd.