HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van SEPTEMBER 2015

 

SEPTEMBER 2015

 

16 berichten

     

Zondag 27 september

  Inwoonster Westwoud verdronken langs Wijzendijkje

Zaterdag 26 september

  45-jarige Pool verdronken in sloot bij camping Hauwert

Woensdag 23 september

  73-jarige man verdronken in jachthaven Leimuiden

Maandag 21 september

 

Meisje (9) verdronken in zwembad 't Gastland

Maandag 21 september

 

Geredde catamaran zeiler alsnog overleden

Zondag 20 september

 

Twee Nederlanders (11 en 18 jaar) verdronken in Ardèche

Zondag 20 september

 

Overboord geslagen zeiler kritiek naar ziekenhuis

Zondag 20 september

 

Twee Nederlandse schippers verdronken na ongeval in Frankrijk

Zaterdag 19 september

 

Scootmobieler rijdt water in en verdrinkt

Vrijdag 18 september

 

Vermiste 81-jarige Amstelvener verdronken

Dinsdag 15 september

 

Overboord geslagen drenkeling verdronken

Vrijdag 11 september

  Man verdronken onder tractor in sloot

Vrijdag 11 september

  Vrouw verdronken na val in water met rolstoel

Zondag 6 september

  Scooterrijder verdronken in Doezum

Vrijdag 4 september

 

Man verdronken bij de Prins Hendrikkade in Rotterdam

Dinsdag 1 september

 

Dode man gevonden in Maashaven

Zondag 27 september

Inwoonster Westwoud verdronken langs Wijzendijkje

WESTWOUD -  In een sloot in de buurt van Westwoud aan het Wijzendijkje is zondagavond een dode fietsster gevonden.

Een wandelaar zag iets in het water drijven en een fiets op de kant. Deze alarmeerde de hulpdiensten, het bleek om het dode lichaam van een vrouw te gaan. Men vermoedt dat de 74-jarige inwoonster uit Westwoud door een ongeluk in de sloot terecht is gekomen en verdronken.

Zaterdag 26 september

45-jarige Pool verdronken in sloot bij camping Hauwert

ZWAAGDIJK - In een brede sloot aan de Tuinstraat achter camping Hauwert is zaterdagochtend een stoffelijk overschot van een man gevonden.

Het lichaam werd rond 10:30 uur aangetroffen door passanten langs de Tuinstraat. Na alarmering deed de politie onderzoek. Medewerkers van de brandweer hebben het lichaam geborgen. Men gaat uit van een noodlottig ongeval.

Woensdag 23 september

73-jarige man verdronken in jachthaven Leimuiden

LEIMUIDEN - Woensdagochtend is in een jachthaven aan de Herenweg in Leimuiden een dode man in het water gevonden. Het gaat om een 73-jarige man. Men doet onderzoek, maar gaat uit van een noodlottig ongeval.

Een echtpaar dat op weg was naar hun zeilboot in de jachthaven troffen het lichaam aan in het water. Zij waarschuwden direct via 112. Duikers van de brandweer hebben het lichaam uit het water geborgen. De 73-jarige man is eerder die dag nog gezien in de jachthaven aan de Herenweg.

Maandag 21 september

Meisje (9) verdronken in zwembad 't Gastland

Een 9-jarig  Syrisch meisje is maandagmiddag in Optisport zwembad 't Gastland in Rhenen verdronken. Het meisje was al enige tijd zoek tijdens schoolzwemmen toen ze op de bodem werd gevonden. Nadat duidelijk werd dat er iets gruwelijk mis was gegaan brak er enige paniek in en rond het zwembad uit.

Het 9-jarige meisje afkomstig uit Rhenen en leerling van de Ericaschool, zou tijdens het schoolzwemmen in problemen zijn geraakt en verdronken. Na ontdekking werd zij buiten bewustzijn op de kant gebracht. Het meisje werd nog gereanimeerd, wat later werd overgenomen door het MMT van de traumahelikopter.

Het meisje is met spoed overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, dit mocht niet meer baten, het meisje was al overleden. De politie doet onderzoek hoe het meisje heeft kunnen verdrinken. Hiervoor zal men getuigen en medewerkers van het zwembad horen om de oorzaak te achterhalen. Gezien de hoog oplopende emoties zal dit op een later tijdstip plaatsvinden.

Maandag 21 september

Geredde catamaran zeiler alsnog overleden

ZANDVOORT - De catamaranzeiler die zondagmiddag overboord sloeg in Zandvoort is overleden, Het gaat om een 63-jarige Amsterdammer.

Zondag om 13.30 uur werd er een grote zoekactie door het kustwachtcentrum gecoordineerd na een melding over een drenkeling. De Zandvoortse Reddingsbrigade trof de 63-jarige drenkeling aan in de Noordzee voor het Palace Hotel en bracht de man naar het strand.

Op het strand werd de man, mede door het MMT gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis bleek de 63-jarige Amsterdammer overleden door verdrinking.

Zondag 20 september

Twee Nederlanders (11 en 18 jaar) verdronken in Ardèche

Ruoms - Twee Nederlandse broers van 11 en 18 jaar zijn zondag tijdens het kanoën in de Franse Ardeche om het leven gekomen. De twee kinderen verdronken in het bijzijn van hun vader.

De twee broers zaten samen in een kano, toen die omsloeg werden ze meegevoerd door de stroming. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Brandweerlieden en duikers gingen op zoek naar het tweetal. Ook werd een helikopter ingezet. Het lichaam van het jongste slachtoffer werd drijvend op de Ardèche gevonden door wandelaars. De jongen werd kilometers stroomafwaarts gevonden van de plaats waar de broers omsloegen.

De 18 jarige jongen is later door hulpdiensten aangetroffen. De vader en zijn twee zonen zouden uit het noorden van Nederland komen. Zij waren op vakantie in een huisje aan de rand van de Ardèche.

Zondag 20 september

Overboord geslagen zeiler kritiek naar ziekenhuis

ZANDVOORT - Hulpdiensten hebben zondagmiddag in de Noordzee voor de kust van Zandvoort een catamaran zeiler uit het water gered.

De catamaran sloeg rond 13:30 uur om voor de kust van Zandvoort. Eén van de twee opvarenden raakte te water en kwam in problemen. De ander bleef op de catamaran en sloeg alarm. Met behulp van de kustwacht werd een zoek en reddingactie gecoördineerd.

Er zochten 4 schepen van KNRM en reddingsbrigade, de NHV SAR helikopter en een waterscooter mee. Toen de drenkeling was gevonden is deze met spoed naar de wal gebracht en mede door het ingevlogen MMT gereanimeerd. De drenkeling is in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd, voor zijn leven word gevreesd.

Zondag 20 september

Twee Nederlandse schippers verdronken na ongeval in Frankrijk

Port Grimaud - Twee Nederlandse schippers zijn gisternacht verdronken in de haven van het Zuid-Franse Port Grimaud. Dit gebeurde toen zij met hun rubberboot op de ankerketting van een voor anker liggend schip voeren.

De derde Nederlandse schipper overleefde het scheepsdrama. De jonge schippers waren na een avondje stappen in hun rubberboot op weg naar huis. Zij vertrokken met vier man in hun rubberboot. Een van hen hadden zij aan wal afgezet, vervolgens voeren zijn drie collega’s verder door de nacht.

De aanvaring vond rond 04.00 uur plaats toen ze onbekende oorzaak op de ankerketting van een ander schip botsten en hun boot uit balans raakte. Twee schippers sloegen daarbij overboord en verdronken, de derde opvarende bleef in de boot en raakte slechts lichtgewond.

Deze opvarende was in staat om met zijn telefoon alarm te slaan, zijn baas en ouders te bereiken. Hulpdiensten zetten direct groot in met acht duikers. Na enige tijd werden de twee omgekomen jongens in het water gelokaliseerd en aan wal gebracht. Hulp mocht niet meer baten. De Nederlandse schippers werketen voor de Nederlandse bouwer van luxe motorjachten Wajer &Wajer

Zaterdag 19 september

Scootmobieler rijdt water in en verdrinkt

 ZIERIKZEE - Een 89-jarige man is zaterdag in het Kaaskenswater in Zierikzee verdronken nadat hij met zijn scootmobiel te water was geraakt.

Het ongeval gebeurde aan de Van Veenlaan. De melding werd gedaan door een passant,die de man te water zag liggen. Gealarmeerde hulpdiensten konden de man wel uit het water halen. Helaas bleek de man al te lang in het water te hebben gelegen, reanimatie mocht niet meer helpen.

Vrijdag 18 september

Vermiste 81-jarige Amstelvener verdronken

Vanochtend rond 10:00 uur werd in Amstelveen een lichaam aangetroffen in het water langs de Laan van de Helende Meesters. Het lichaam blijkt van de 81-jarige man die sinds gisteren werd vermist.

Een wijkagent was eerder vandaag bij familie van de vermiste man langsgegaan om te vragen waar hij zich mogelijk zou kunnen ophouden. Zij vertelden de agent dat de bejaarde man soms een wandeling maakte, waarna de agent de aangegeven route volgde.

In het water bij de Laan van de Helende Meesters trof de wijkagent het stoffelijk overschot aan. Na onderzoek bleek het inderdaad om de vermiste man te gaan die vermoedelijk per ongeluk te water is geraakt. De familie is in kennis gesteld van zijn overlijden. 

Dinsdag 15 september

Overboord geslagen drenkeling verdronken

AMSTERDAM – Dinsdagochtend rond 09.30 uur werd er melding gemaakt van een man te water bij de Holland Cargo Terminal. Duikers konden de drenkeling rond 10.10 uur lokaliseren en op de kant halen, de man bleek al verdronken.

Reanimatie op de kade mocht niet meer baten, bij de zoekactie werd ook een politiehelikopter en -boot ingezet. De drenkeling was een buitenlandse werknemer die op een werkponton met hefkranen bezig was. Er wordt nog onderzocht hoe de man te water heeft kunnen raken, voorlopig gaat men uit van een noodlottig ongeval.

Vrijdag 11 september

Man verdronken onder tractor in sloot

BEEMTE BROEKLAND - Een zestigjarige man is vrijdagavond verdronken door een ongeluk met een tractor. Dat gebeurde bij een kwekerij in Beemte Broekland, even boven Apeldoorn.

De werkman reed met zijn tractor een composthoop op toen het voertuig plots kantelde in een sloot terecht kwam. De bestuurder belandde onder de tractor en verdronk. Hulpdiensten hebben hem uit de sloot gehaald en nog geprobeerd hem te reanimeren, maar dat mocht niet baten, de man heeft te lang zonder zuurstof gezeten.

Vrijdag 11 september

Vrouw verdronken na val in water met rolstoel

DIEMEN - Een invalide vrouw is vrijdag in Diemen verdronken nadat ze met haar rolstoel in het water terecht was gekomen. Toegesnelde hulpdiensten hebben nog tevergeefs geprobeerd de vrouw te redden. De politie onderzoekt nog hoe het kwam dat ze het water is ingereden.

Zondag 6 september

Scooterrijder verdronken in Doezum

DOEZUM - Zondagmorgen omstreeks half elf is door een voorbijganger een 25-jarige scooterrijder gevonden in de sloot naast de Eesterweg.

De 25-jarige scooterrijder uit Gerkesklooster is in het naburige Groningse plaatsje Doezum vermoedelijk verdronken. Men weet niet hoelang de jongeman in de sloot heeft gelegen en hoe hij daar heeft kunnen belanden. De politie onderzoekt nog de toedracht en het tijdstip van het ongeluk.

Vrijdag 4 september

Man verdronken bij de Prins Hendrikkade in Rotterdam

Rotterdam – Vrijdagochtend is in het water bij de Prins Hendrikkade in Rotterdam het lichaam van een dode man aangetroffen. Het lichaam heeft langere tijd in het water gelegen.

De identiteit van het slachtoffer heeft de politie niet bekend gemaakt. Het lichaam dreef in het water ter hoogte van de Koninginnebrug tussen de wijk Feijenoord en het Noordereiland. Men gaat ervan uit dat de man in het water is gevallen en verdronk. Marine mensen hebben het lichaam uit het water geborgen.

Dinsdag 1 september

Dode man gevonden in Maashaven

In het water van de Maashaven in Rotterdam is dinsdagmiddag het stoffelijk overschot van een man aangetroffen.

Een voorbijganger zag het lijk in het water drijven ter hoogte van de Brielselaan en waarschuwde de politie. De Zeehavenpolitie heeft het lichaam uit het water geborgen. Er wordt onderzocht hoe lang het lichaam in het water heeft gelegen.