HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van MAART 2015

 

MAART 2015

 

8 berichten

     

Vrijdag 27 maart

 

Man verdronken in Noorderhaven Groningen

Woensdag 15 maart

 

Vrouw uit Winschoterdiep geborgen

Vrijdag 20 maart

 

Man verdronken bij Park Lepelenburg

Zondag 16 maart

 

En dode bij auto te water Duiven

Maandag 9 maart

 

34-jarige man verdronken bij auto te water Noordwijk

Woensdag 4 maart

 

82-jarige man verdronken in Krommenie

Maandag 2 maart

 

Simon van Loo (49) verdronken in sloot Zwijndrecht

Zondag 1 maart

 

Lichaam springer Erasmusbrug gevonden en geborgen

Vrijdag 27 maart

Man verdronken in Noorderhaven Groningen

Groningen - Vrijdagochtend rond 09.20 uur heeft een voorbijganger een dode man zien drijven bij de Noorderhaven. Nadat de politie was gearriveerd is het lichaam door duikers geborgen en voor onderzoek overgebracht.

De politie heeft wel een vermoeden wie de man kan zijn. Daar het lichaam enige tijd in het water heeft gelegen bemoeilijkt dit de identificatie. Het kan nog enkele dagen duren voordat de identiteit van de man vastgesteld kan worden. Het onderzoek van de politie richt zich ook op de doodsoorzaak en hoe hij in het water terecht is gekomen.

Woensdag 25 maart

Vrouw uit Winschoterdiep geborgen

Woensdagmiddag is in het water van het Winschoterdiep het lichaam van een vrouw gevonden. Duikers van politie hebben het lichaam geborgen.

Vermoedelijk betreft het de inwoonster van Sappemeer, die woensdagmorgen door middel van een Burgernetmelding als vermist werd aangemeld. Nadat de fiets van de vrouw vlakbij het water was gevonden werden duikers opgeroepen. Het water werd ter plaatse afgezocht met sonar waarna een stoffelijk overschot is gevonden. Hierop hebben duikers het lichaam woensdagmiddag rond 16.30 uur uit het water gehaald.

Vrijdag 20 maart

Man verdronken bij Park Lepelenburg

UTRECHT - Vrijdagmiddag is in het water bij Park Lepelenburg in Utrecht een dode man gevonden door wandelaars.

Na de komst van politie werd het gebied rond de vondst ruim afgezet. Duikers van de brandweer hebben het lichaam geborgen uit het water. De identiteit van het slachtoffer is inmiddels bekend.  Men laat weten dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen. Of het zelfmoord is of een noodlottig ongeval word nog onderzocht.

Zondag 16 maart

En dode bij auto te water Duiven

Duiven Zondagavond rond 21.30 uur is een 34-jarige man overleden toen hij met zijn auto te water raakte. Een van de inzittenden kon door voorbijgangers worden bevrijd, de ander is door de brandweer uit de auto bevrijd.

Hoe de auto te water is geraakt in het Gelderse Duiven word nog onderzocht, hierover kwamen verschillende verhalen. De twee inzittenden zijn zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht, daar bleek de bestuurder overleden.

Maandag 9 maart

34-jarige man verdronken bij auto te water Noordwijk

NOORDWIJK -  Een 34-jarige man is zondagavond rond 21.10 uur met zijn auto te water geraakt en verdronken. Dit gebeurde langs de Leidsevaart - N444 tussen Voorhout en Noordwijk.

Hulpdiensten, en ook de traumahelikopter zijn met spoed onderweg gegaan. Ter plaatse bleek er een auto van de weg geraakt en deze is op zijn kop in het water terecht gekomen. Het voertuig is uit het water gehaald en de 34-jarige bestuurder is nog gereanimeerd. De drenkeling is nog met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, dit heeft niet meer mogen helpen.

Woensdag 4 maart

82-jarige man verdronken in Krommenie

KROMMENIE - In het water langs de Eikelaan in Krommenie is woensdagochtend het stoffelijk overschot gevonden van een 82-jarige man uit Krommenie.

Het lichaam werd ontdekt door een voorbijganger die even voor half acht in de ochtend een lichaam zag drijven. In de buurt van de ongevalsplaats is een rollator gevonden. Een speciaal bergingsteam heeft het lichaam geborgen. Men vermoedt dat de oudere man onwel is geworden en verdronken. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf.

Maandag 2 maart

Simon van Loo (49) verdronken in sloot Zwijndrecht

Maandag in de namiddag ontdekte een voorbijganger een lichaam in het water tussen de Brugweg en de Lindtsedijk. Zeer aannemelijk is het lichaam van de sinds zondag vermiste 49-jarige Simon van Loo.

De familie van Simon deed vandaag op Facebook en via de krant een verdrietige oproep uit te kijken naar Simon van Loo.  De Zwijndrechter ging zondag op de fiets op bezoek bij een kennis. Hij berichtte rond 18.30 uur naar zijn vrouw dat hij naar huis kwam, maar kwam is daar niet meer aangekomen.

Zondag 1 maart

Lichaam springer Erasmusbrug gevonden en geborgen

Zondagmiddag is ter hoogte van de Erasmus brug het lichaam geborgen van de man die men vrijdag heeft zien springen vanaf de Erasmus brug. Het lichaam is gevonden door de stichting SOAD in samenwerking met de zeehavenpolitie Rotterdam. Het lichaam is gelokaliseerd door middel van sonarbeelden.