HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van JUNI 2015

 

JUNI 2015

 

 13 berichten

     

Dinsdag 30 juni

 

Meisje verdronken in Wijthmenerplas bij Zwolle

Dinsdag 30 juni

 

Kleuter alsnog overleden na verdrinking

Zondag 28 juni

 

Vierjarige gereanimeerd na (bijna) verdrinking

Maandag 22 juni

 

64-jarige man verdronken in Gouda

Maandag 22 juni

 

68-jarige man verdronken in Van Starkenborghkanaal

Zaterdag 20 juni

 

Man verdronken na aanrijding met brug

Zondag 19 juni

 

56-jarige man verdronken  in Bredevoort

Zondag 14 juni

 

Vermiste 36-jarige man dood in auto te water

Donderdag 11 juni

 

Nederlandse studente verdronken in Frankrijk

Woensdag 10 juni

 

Scootmobielrijder rijdt water in en overlijd

Maandag 8 juni

 

48-jarige Hongaar verdronken na val van schip

Maandag 8 juni

 

Peuter alsnog overleden na val in water

Zaterdag 6 juni

 

Peuter gereanimeerd na val in water

Dinsdag 30 juni

Kleuter alsnog overleden na verdrinking

Rotterdam - Het 4-jarige jongetje dat zondagmiddag in een park in de Rotterdamse wijk Beverwaard in een sloot viel, is overleden. Agenten hadden de 4-jarige drenkeling ter plekke gereanimeerd, waarna hij met spoed naar het ziekenhuis was gebracht. Dinsdagochtend is de jongen alsnog overleden aan de gevolgen van zijn verdrinking.

Dinsdag 30 juni

Meisje verdronken in Wijthmenerplas bij Zwolle

Zwolle - Een tienjarig meisje uit Zwolle is dinsdagmiddag verdronken in de Wijthmenerplas. Op gegeven moment zagen recreanten het kind in het water drijven en kwamen direct in actie.

Het 10-jarig meisje uit Zwolle, van Turkse afkomst is vermoedelijk in te diep water terechtgekomen en verdronken. Vermoedelijk kon ze niet goed zwemmen. De hulpdiensten werden snel gealarmeerd, even als de trauma helikopter. Het meisje is een tijd lang gereanimeerd, maar dat mocht niet meer helpen. Men gaat uit van een noodlottig ongeval.

Zondag 28 juni

Vierjarige gereanimeerd na (bijna) verdrinking

ROTTERDAM - Zondagmiddag is in een park in Beverwaard een 4-jarige kleuter gereanimeerd nadat hij in het water was gevallen. Nadat het kind op het droge was heeft de politie het jongetje gereanimeerd.

Hulpdiensten kwamen met groot materieel ter plaatse, ambulanciers hebben de jongen kunnen stabiliseren. Vervolgens is de drenkeling met spoedtransport naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam gebracht. Het Erasmus Medisch Centrum, waar het Sophia onderdeel van is heeft een specialisme en apparatuur voor deze waterongevallen.

Het is nog niet bekend hoe het de kleuter vergaat. Eerder deze maand overleed een jongetje van achttien maanden nadat hij in een watertje bij de Huigendijk was gevallen, ruim een kilometer verderop.

Maandag 22 juni

64-jarige man verdronken in Gouda

Gouda – Maandag is in de Heemtuin in Gouda een dode man in het water gevonden door een passant. Het gaat om een 64-jarige man die sinds kort was vermist. Hij was vertrokken uit de zorginstelling waar hij woonde, maar is niet terug gekomen.

Men onderzoekt nog hoe de man te water heeft kunnen raken. Woensdagavond heeft een voorbijganger al een dode man gevonden in de Gouwe. Dit betrof een vermiste man uit Den Haag.

Maandag 22 juni

68-jarige man verdronken in Van Starkenborghkanaal

Groningen - In het water van het Groningse Van Starkenborghkanaal bij de Oostersluisbrug is maandagochtend een stoffelijk overschot gevonden.

De scheepvaart in het kanaal was tijdelijk stilgelegd voor onderzoek en berging van het lichaam. Uit onderzoek blijkt het te gaan om een 68-jarige man uit Groningen. De man is niet door een misdrijf om het leven gekomen, vermoedelijk per ongeluk te water geraakt en verdronken.

Zaterdag 20 juni

Man verdronken na aanrijding met brug

TJERKWERD - In Tjerkwerd is zaterdagmorgen de bestuurder van een auto door nog onbekende oorzaak tegen de openstaande brug aangereden.  Vervolgens kwam de bestuurder, een 79-jarige man uit Den Helder met de auto in het water terecht en verdronk.

Hulpdiensten rukten massaal uit. Toen men de man uit de auto had bevrijd bleek dat hulp niet meer mocht baten. De N359 is ter hoogte van Parrega afgezet om nader onderzoek te doen naar het ongeval. De brandweer heeft de auto uit het water getakeld en deze word nader onderzocht.

Zondag 19 juni

56-jarige man verdronken  in Bredevoort

BREDEVOORT – Door alarmeren van een opmerkzame passant is vrijdag het lichaam van een 56-jarige man geborgen. De man is rond 17.30 uur uit het water geborgen langs de Kruittorenstraat in Bredevoort.

Een voorbijganger zag een fiets staan bij het water, vervolgens een man in de gracht liggen. De man bleek overleden, vermoedelijk is hij door een noodlottig ongeval om het leven gekomen. De Winterswijker is door agenten uit de gracht gehaald.

Zondag 14 juni

Vermiste 36-jarige man dood in auto te water

Abdoel, verdwijnt op de vroege ochtend van 26 mei. Omdat er geen geld wordt opgenomen of signaal is van een mobiele telefoon, zijn een noodlottig ongeval of zelfdoding de opties. Met particulier speurhonden van Signi wordt gezocht bij de Weespertrekvaart, waar de auto van Abdoel zondagavond is gevonden.

Na de vondst lichtte Signi de politie in en is de recherche een groot onderzoek gestart. Het voertuig lag waarschijnlijk al enige tijd in het water. De auto waarin het stoffelijk overschot werd aangetroffen, is de blauwe Opel Corsa waar Abdoel in reed toen hij verdween. woordvoerder liet weten dat er geen tekenen zijn van een misdrijf.

Donderdag 11 juni

Nederlandse studente verdronken in Frankrijk

PERPIGNAN – De Nederlandse Marie Camps (19) is woensdag verdronken in het zuiden van Frankrijk. Bij Perpignan werd ze meegesleurd door een grote golf.

De 19-jarige studente aan de Belgische Erasmushogeschool, was voor haar studie naar België verhuisd. Zij was samen met haar medestudenten Dennis De Groef en Maarten Du Bois op stage op een camping in het plaatsje Quillan.

Woensdagmiddag, na de stage gingen zij zwemmen in een rivierkloof van de Gorges de Galamus bij Saint-Paul de Fenouillet. Zij werden rond 17.00 uur verrast door zwaar noodweer met hevig onweer. De drie studente gingen schuilen in een grot, maar Marie kwam ongelukkig ten val en werd meegesleurd door het woeste water. De twee anderen werden gered door een passerende motorrijder.

Een voorbijganger die het zag gebeuren belde het noodnummer. De Franse nooddiensten hebben urenlang naar de studente gezocht. De hulpdiensten kwamen direct met groot materieel ter plaatse, waaronder een traumahelikopter en in totaal zo'n 60 hulpverleners. Er is woensdagavond lange tijd zonder resultaat naar het meisje gezocht. Donderdagochtend werd ze uiteindelijk rond 11.30 uur levenloos teruggevonden. 

Woensdag 10 juni

Scootmobielrijder rijdt water in en overlijd

BERGHAREN - Een 86-jarige man uit Horssen is woensdagmiddag  overleden in Bergharen. De man was met zijn scoormobiel het water ingereden. Mensen die dit zagen gebeuren hebben de man uit het water gehaald en gereanimeerd, helaas mocht niet meer baten.

Gealarmeerde hulpdiensten konden niets meer voor de man doen. Het slachtoffer reed samen met zijn vrouw over de Oude Schaarsestraat en belandde daar in het water. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval.

Maandag 8 juni

48-jarige Hongaar verdronken na val van schip

GOOR - Een 48-jarige Hongaarse opvarende van het Belgische motorschip Patty is maandag rond 17.00 uur over boord gevallen en verdronken.

De man was bezig met schoonmaakwerkzaamheden op het schip. Mensen op de wal hebben gezien dat hij in het water belandde en sloegen alarm. De hulpdiensten zette met meerdere duikteams en sonarapparatuur een zoektocht op gang. Rond 22.15 uur werd het stoffelijk overschot van de 48-jarige inwoner uit Hongarije uit het water gehaald.

Het scheepvaartverkeer in het kanaal heeft uren stilgelegen tijdens de zoekactie. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de val door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW). Onbekend is waardoor de man overboord sloeg en te water raakte. De ISZW houdt rekening met diverse scenario's; van een onwel wording tot en met een verzwelging door de stroming van het water.

Maandag 8 juni

Peuter alsnog overleden na val in water

ROTTERDAM - Het anderhalf jaar oude kind dat zaterdagavond in Rotterdam-IJsselmonde uit het water werd gered, is afgelopen weekeinde alsnog overleden. De jonge drenkeling werd door zijn zusje uit het water gehaald.

Het jongetje kwam terecht in een watertje bij de Huigendijk. Omstanders die het ongeval zagen gebeuren alarmeerden direct de hulpdiensten. Het kindje is ter plaatse gereanimeerd door hulpverleners en daarna met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht.

Zondag is de peuter alsnog overleden aan de gevolgen van verdrinking. De peuter was aan de aandacht van de ouders ontsnapt en het water ingelopen. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

Zaterdag 6 juni

Peuter gereanimeerd na val in water

Een 2-jarige peuter uit Rotterdam is zaterdagavond bijna verdronken nadat deze te water was geraakt. De peuter was aan de aandacht van de ouders ontsnapt en het water ingelopen.

Diverse personen zagen het gebeuren en zijn direct het water ingesprongen. Het kind is vervolgens gereanimeerd en met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. De aanwezige personen zijn opgevangen door de politie.