HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van JANUARI 2015

 

JANUARI 2015

 

 25 berichten

     

Zaterdag 31 januari

 

Auto met 4 vermisten na 16 jaar boven water

Zaterdag 31 januari

 

Man verdronken in gracht Leeuwarden

Vrijdag 30 januari

 

Dode man in sluis Tiel gevonden

Vrijdag 30 januari

  81-jarige vrouw verdronken in Den Haag

Donderdag 29 januari

 

Stoffelijke overschotten gevonden bij zoektocht kotter Z-85 Morgenster

Zondag 25 januari

 

Man verdronken in water de nieuwe Meer

Zondag 25 januari

  22-jarige automobilist verdronken door te water raken auto

Zondag 25 januari

 

Te water geraakt jongetje overleden

Zaterdag 24 januari

 

Kleuter in kritieke toestand uit wak gehaald

Donderdag 22 januari

 

Man verdronken in auto bij Neeltje Jans

Dinsdag 20 januari

 

Bejaarde vrouw verdronken in brede sloot

Maandag 19 januari

 

Dode man Wilhelminakanaal gevonden 

Vrijdag 16 januari

 

65-jarige Nederlandse toeriste verdronken in Zuid-Afrika

Donderdag 15 januari

 

Bejaarde man verdronken in vijver

Donderdag 15 januari

 

Lichaam verdronken 53-jarige zwemmer gevonden

Zondag 11 januari

 

Dode man in sloot ‘t Goy gevonden

Zaterdag 10 januari

 

Zwemmer in Bronsbergenmeer vermist

Zaterdag 10 januari

 

Overboord geslagen man overleden

Donderdag 8 januari

 

Vermiste Noorse toerist verdronken

Woensdag 7 januari

 

Nederlandse kite-surf leraar verdronken in Afrika

Dinsdag 6 januari

 

Vermiste 18-jarige jongen verdronken

Maandag 5 januari

 

Dode gevonden in sloot Loosduinen

Zaterdag 3 januari

 

Vermiste 23-jarige jongen verdronken

Donderdag 1 januari

 

Verdronken in IJhaven

Donderdag 1 januari

 

Man verdronken in Rotterdam met Oud & Nieuw

Zaterdag 31 januari

Auto met 4 vermisten na 16 jaar boven water

Zaterdagmiddag is bij het Gelderse Huissen de auto is van Jos Mahler uit het water van de Nederrijn gehaald. In verband met een andere vermissing zijn politiemensen vrijdag met een duiker het water ingegaan bij het Loo-veer. Daar werd echter een andere auto aangetroffen.

Het kenteken dat daarop zat, bleek te horen bij de auto van de 16 jaar geleden vermiste Jos Mahler. Mahler werd sinds eind november 1998 vermist. Na een avondje stappen in Arnhem verdween hij zonder enige aanwijzing. Zijn Poolse vriendin Majka en zijn vrienden Pawel en Robert waarmee hij die avond op pad was zijn ook nooit meer teruggevonden.

Zaterdag 31 januari

Man verdronken in gracht Leeuwarden

LEEUWARDEN – Voorbij varende vissers zagen zaterdagochtend in de gracht langs de Willemskade het lichaam van een 33-jarige man uit Leeuwarden drijven.

Van de 33-jarige inwoner van de Friese hoofdstad was sinds donderdag niets meer vernomen. Familie had hem vrijdag als vermist opgegeven. Hoe de Leeuwarder in het water terecht is gekomen is nog niet duidelijk.

Vrijdag 30 januari

Dode man in sluis Tiel gevonden

TIEL – Binnenvaart schippers zagen vrijdagmiddag rond 12.00 uur vermoedelijk een lichaam drijven in de sluis en alarmeerde de politie. De politie heeft geen idee wie de man is en hoe hij te water is geraakt.

De sluis waar de man is aangetroffen ligt in het Amsterdam-Rijnkanaal in Tiel. Met een politie vaartuig is het lichaam geborgen. Het stoffelijk overschot van de man is overgebracht naar het mortuarium van de Forensische Opsporing Dienst in Elst. Daar wordt getracht de identiteit van de man te achterhalen. 

Vrijdag 30 januari

Den Haag - Vrijdagmorgen is in het water langs de Noordpolderkade het stoffelijk overschot van een vrouw aangetroffen. Een wandelaar zag om 8.50 uur dat er een persoon in het water dreef en hierop heeft hij de hulpdiensten gealarmeerd.

Gewaarschuwde hulpdiensten waren snel ter plaatse, brandweerduikers hebben vervolgens de vrouw uit het water gehaald. Ambulancemedewerkers constateerden dat de vrouw al was overleden. Vermoedelijk is de vrouw het slachtoffer van een noodlottig ongeval. Het betreft om een 83-jarige vrouw uit dezelfde buurt.

Donderdag 29 januari

Stoffelijke overschotten gevonden bij zoektocht kotter Z-85 Morgenster

Boulogne-sur-Mer - Bij de zoektocht naar het vermiste vissersschip Z-85 Morgenster zijn twee stoffelijke overschotten gevonden voor de Franse kust bij Boulogne-sur-Mer. De kans is reëel dat het om opvarenden van de kotter gaat. Ook is een reddingsvlot aangetroffen dat van de Z-85 afkomstig is. De lichamen worden voor identificatie naar de Franse havenstad gebracht.

De Urker kotter voer onder Belgische en verdween rond kwart voor drie woensdagmiddag op volle zee, ongeveer halverwege het Engelse Hastings en het Franse Boulogne. Het schip lag te vissen en de omstandigheden op zee waren lastig. Aan boord waren Jan Kramer (29), Bert Woort (45), Maurice Coussaerd (64) uit België en Americo dos Santos Martins (48) uit Portugal.

Nadat collega vissers alarm hadden geslagen en niemand erin slaagde om contact te krijgen met de Z 85, werd door de Engelse kustwacht een zoekactie gestart. Ook een groeiend aantal kotters zocht mee. Aan de zoektocht werd deelgenomen door reddingboten, helikopters, een vliegtuig, schepen met sonar en een twintigtal kotters uit Nederland, België en Frankrijk. Afgesproken is dat die Jelle Kramer, vader van de vermiste schipper, de coördinatie overnemen als de Engelse kustwacht ermee stopt.

Zondag 25 januari

Man verdronken in water de nieuwe Meer

Amsterdam – Zondagochtend ontdekte een voorbijganger een lichaam in het water van de Nieuwe Meer in Amsterdam en waarschuwde via 112 hulpdiensten. De gearriveerde hulpdiensten hebben het lichaam van de man uit het water bij natuurgebied De Oeverlanden geborgen, het was duidelijk dat deze man was verdronken.

Zondag 25 januari

22-jarige automobilist verdronken door te water raken auto

Vianen - Een 22-jarige automobilist uit Vianen is zondag op de Jan Blankenweg met zijn auto te water geraakt en verdronken. Rond 2.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een auto te water, hierop rukte hulpdiensten massaal uit.

Duikers van de brandweer konden de gezonken auto te lokaliseren en wisten het slachtoffer uit het water te halen. Op de wal heeft men nog getracht de jongeman te reanimeren, wat later werd overgenomen door het mobiel medisch team.

De 22-jarige man uit Vianen is nog met spoed het ziekenhuis vervoerd, maar dit heeft niet meer geholpen. De auto werd is het water geborgen en veilig gesteld voor technisch onderzoek. Specialisten van de Verkeersongevallendienst stellen een onderzoek in naar de toedracht.

Zondag 25 januari

Te water geraakt jongetje overleden

Assen - Het 6-jarig jongetje dat zaterdag met zijn slee in Assen in het water van de Drentse Hoofdvaart terechtkwam, is overleden.

Gealarmeerde duikers haalden het jochie zaterdag uit de Drentse Hoofdvaart. Het was toen niet bekend hoe lang hij al onder water lag. Een omstander alarmeerde de hulpdiensten toen hij op de kant een slee zag en een wak in het dunne ijs van de vaart. Het jongetje was bewusteloos uit het water gehaald en werd direct gereanimeerd. Daarna is hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Hij is daar overleden verklaard.

Zaterdag 24 januari

Kleuter in kritieke toestand uit wak gehaald

ASSEN - Een ongeveer 5-jarige kleuter is zaterdag gevonden op de bodem van de Drentse hoofdvaart. De kleuter was rond 12.30 uur waarschijnlijk in de sneeuw aan het spelen met zijn slee en raakte van het pad. Hij kwam in de Drentse hoofdvaart terecht bij de Brasemstraat en de Hoofdvaartsweg en kwam niet meer naar boven.

Een voorbijganger heeft de hulpdiensten gealarmeerd toen deze een slee op de kade zag en glijdsporen op het ijs, uitmondend in een wak. Hulpdiensten troffen bij aankomst de rode slee en sporen richting het water aan. Na enkele minuten zoeken, vonden de duikers het kind pas. Het is niet bekend hoelang het kind onder water heeft gelegen.

Duikers haalden hem buiten bewustzijn uit een wak in de Drentse Hoofdvaart. Hulpdiensten hebben de jongen ter plaatse getracht te reanimeren. Het kind is met een trauma-arts in uiterst kritieke toestand naar het UMC ziekenhuis in Groningen gebracht.

Donderdag 22 januari

Man verdronken in auto bij Neeltje Jans

Middelburg - Het levenloze lichaam van de sinds zaterdagavond vermiste 38-jarige brandweerman Arno Schouten uit Heerhugowaard is vanmiddag gevonden. Arno is aangetroffen in een auto in het water bij de Neeltje Jans in Zeeland.

In zowel Amsterdam als Zeeland gingen de afgelopen dagen vrienden, familie en collega's van de hoofdstedelijke brandweer massaal op zoek naar Arno Schouten. Volgens een vriend verliet hij zaterdag met ruzie zijn huis. Problemen in de relationele sfeer zouden hieraan ten grondslag liggen. Toen Arno niet kwam opdagen om op zijn kinderen te passen, werd alarm geslagen. Ook verscheen hij niet op een oefening van zijn geliefde brandweer.

Dinsdag 20 januari

Bejaarde vrouw verdronken in brede sloot

ZWOLLE - Een 82-jarige vrouw uit het Overijsselse plaatsje Wijhe is maandagavond verdronken. De vrouw werd uren na te water raken waargenomen door een voorbijganger, die de hulpdiensten waarschuwde.

Het lichaam van de 82-jarige vrouw is vannacht geborgen met behulp van brandweerduikers. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval. De vrouw dreef in een brede sloot langs de Wijheseweg langs de N337 bij Zwolle.

Maandag 19 januari

Dode man Wilhelminakanaal gevonden 

Best - Een voorbijganger op de Kanaaldijk informeerde maandagmiddag de politie over het lichaam van een man in het Wilhelminakanaal in Best. Hoe de man in het kanaal terecht is gekomen is niet bekend, wel dat hij is verdronken en er geen misdrijf is gepleegd.

Het levenloze lichaam werd rond 14.30 uur aangetroffen ter hoogte van het spoorviaduct over de Kanaaldijk. Na eerste onderzoek blijkt het de 85- jarige man te zijn die sinds zondagavond uit Best werd vermist.

Vrijdag 16 januari

65-jarige Nederlandse toeriste verdronken in Zuid-Afrika

JOHANNESBURG - Een Nederlandse vrouw van 65 jaar is donderdag voor de kust van Cape St Francis in Zuid-Afrika verdronken. Strandbezoekers wisten de 58-jarige Nederlandse reisgenote wel te redden.

De redding maatschappij kreeg donderdag in de namiddag een melding dat twee vrouwen in problemen verkeerden in zee. De redders van de reddingsmaatschappij vonden de 65-jarige vrouw bewusteloos op 300 meter van het strand aan. Aan boord heeft men de vrouw nog gereanimeerd, dat heeft helaas niet meer kunnen helpen. Nederlandse consulaat bied de vrouw van 58 slachtofferhulp.

Donderdag 15 januari

Bejaarde man verdronken in vijver

RIDDERKERK - Donderdagavond is een 86-jarige man verdronken in een vijver in Ridderkerk. Het is niet bekend hoe de man te water is geraakt, aldus de politie.

Omwonenden hoorden hulpgeroep uit de vijver bij het Dillenburgplein in Ridderkerk. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en hadden de 86-jarige drenkeling vlot op de kant. Helaas bleek reanimatie niet meer te baten, de man bleek al verdronken te zijn.

Donderdag 15 januari

Lichaam verdronken 53-jarige zwemmer gevonden

ZUTPHEN - De 53-jarige zwemmer uit Ede die sinds zaterdag werd vermist na een zwempartij, is gevonden. Duikers van de Koninklijke Marine vonden donderdag het stoffelijk overschot van de verdronken zwemmer in het Bronsbergenmeer bij Zutphen. Vermoedelijk is zijn dood het gevolg van een noodlottig ongeval.

Na een tip trof de politielangs de kant van de diepe plas de kleding van de man aan, waarna een zoektocht begon die enkele dagen duurde. Omdat de politie spoedig zekerheid wilde hebben en het lichaam wilde bergen, is een duikteam van de Marine ingeschakeld. Deze wisten met speciale sonarapparatuur de vermiste zwemmer te lokaliseren en te bergen.

Zondag 11 januari

Dode man in sloot ‘t Goy gevonden

't Goy – Een voorbijganger trof zondagochtend rond 08.30 uur langs de Winkenburghseweg een dode man aan in het water langs de Wickenburgseweg in het Utrechtse dorp. Naast de man lag een fiets. Vermoedelijk is de man onwel geworden en in de sloot beland. Er zijn geen sporen aangetroffen van een misdrijf.

Zaterdag 10 januari

Zwemmer in Bronsbergenmeer vermist

ZUTPHEN – Rond 18.30 uur kwam bij 112 de melding binnen van een persoon te water. Het bleek te gaan om een man ging die regelmatig in het Bronsbergenmeer ging zwemmen.

Volgens verklaringen was de man deze middag omstreeks 13.00 uur vertrokken en niet meer thuis gekomen. De kleding en een tas van de man werden wel gevonden bij het meer. De brandweer zocht naar de man met een boot en oppervlakteredders. De politie gaat nog altijd uit van een noodlottig ongeval. De zoektocht naar de man werd rond 21.15 uur gestaakt, zondag zal met behulp van gespecialiseerde mensen en apparaten verder worden gezocht.

Zaterdag 10 januari

Overboord geslagen man overleden

Westkapelle - Voor de Zeeuwse kust is vannacht een bemanningslid van een containerschip overboord geslagen en overleden.  Om ongeveer 01:50 kreeg de Kustwacht een melding van het schip Chopin, dat het een man overboord had ongeveer 15 mijl uit de kust van Westkapelle.

De Kustwacht alarmeerde onmiddellijk 3 KNRM reddingboten van 2 SAR helikopters van NHV. Toen bleek dat de man nog met een life-line aan het schip hing is het gelukt de drenkeling weer aan boord te krijgen. De man kwam buiten bewustzijn aan dek.

De loodsboot Perseus heeft medische apparatuur aan boord gebracht. Om 03.30 uur was de KNRM reddingboot Zeemanshoop ter plaatse, heeft 2 man en medische apparatuur aan boord van het schip Chopin gezet. Om 04.15 uur heeft de helikopter  een arts en redder aan boord van het schip gezet, het schip is onderweg gegaan richting Vlissingen. Helaas bleek het slachtoffer overleden. De bemanning van de reddingboot, de arts en de heliredder zullen door de Zeemanshoop van boord gehaald worden en richting Vlissingen gaan. Het schip Chopin zal zijn weg vervolgen naar bestemmingshaven.

Donderdag 8 januari

Vermiste Noorse toerist verdronken

Donderdag om 16.00 uur meldde een voorbijganger dat er mogelijk een lichaam in het water lag. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. Nadat het lichaam uit het water is gehaald, bleek na onderzoek aan kleding en documenten en het signalement dat het de vermiste 21-jarige Noorse toerist betreft.

Het lichaam van de Noorse toerist dreef in het water bij het Max Euweplein, de vindplaats van het lichaam is dicht in de buurt van plaatsen waar eerder is gezocht naar de 21-jarige Noor. Er is gezocht met speurhonden en boten met sonarapparatuur. Tore Grodem werd sinds 18 december vermist. Hij was die nacht met een vriend gaan stappen op het Rembrandtplein. De politie doet onderzoek naar de omstandigheden waaronder hij te water is geraakt. 

Woensdag 7 januari

Nederlandse kite-surf leraar verdronken in Afrika

Kaapstad(Zuid-Afrika) - Een 39-jarige Nederlandse kitesurfleraar uit Rijssen is dinsdag verdronken in Zuid- Afrika. De man verbleef sinds twee jaar voor periodes in de kuststad Langebaan, waar hij werkte als kitesurfleraar.

Zijn lichaam is dinsdag gevonden in zee. Hulpverleners hebben de man uit het water gehaald en nog getracht te reanimeren. Helaas heeft dat niet mogen helpen. Men onderzoekt nog hoe de man heeft kunnen verdrinken en/of een harde val de oorzaak is van het ongeval.

Dinsdag 6 januari

Vermiste 18-jarige jongen verdronken

DRONGELEN – Dinsdagmiddag is in het water van de haven aan de Waarderweg in Meeuwen een lichaam aangetroffen. Een wandelaar zag het lichaam drijven en belde de hulpdiensten.

Het betrof het lichaam van de 18-jarige Jordy van Ingen die sinds 9 december werd vermist. Het lichaam dreef in de haven aan de Waarderweg in Meeuwen (Noord-Brabant). Vorige maand werd stroomopwaarts in de Bergsche Maas gezocht naar de vermiste jongen uit Wijk en Aalburg.

Jordy van Ingen vertrok op 9 december op de fiets naar zijn werk maar is daar niet gearriveerd. Zijn fiets en jas werden eerder teruggevonden. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen voor een misdrijf.

Maandag 5 januari

Dode gevonden in sloot Loosduinen

Loosduinen - In een sloot bij de Ockenburgstraat in de Haagse wijk Loosduinen is een stoffelijk overschot gevonden. Maandag ochtend om 00.45 uur werd de politie getipt dat er een levenloos persoon in het water lag.

De politie laat weten dat het niet om een misdrijf gaat. Vermoedelijk is de man onwel geworden en in de sloot beland. In de nabijheid van het slachtoffer is een fiets aangetroffen, de politie heeft deze meegenomen. Hoe de man precies in de sloot is beland hoopt men nog te achterhalen.

Zaterdag 3 januari

Vermiste 23-jarige jongen verdronken

ACHTMAAL - De vermiste Maxim Dictus uit Achtmaal is zaterdag dood aangetroffen in een kanaal bij het Limburgse dorp Beringe. Het lichaam werd tijdens een zoektocht gevonden.

De 23-jarige Maxim Dictus verdween vrijdagavond na een bezoek aan de kermis in Beringe. Vrijdag werd die auto zonder hem gevonden in Achtmaal. Op zaterdag hielden familie, vrienden en politie een grootscheepse zoektocht naar de man in de omgeving van Beringe. Door deze zoektocht werd het lichaam van de man in de Noordervaart gevonden.

Donderdag 1 januari

Verdronken in IJhaven

Donderdag ochtend rond 10.30 uur zag een passerende hardloper een lichaam drijven in het water van de IJ-haven en belde direct 112. Hulpdiensten kwamen met groot materiaal ter plaatse.

De eerste melding van een persoon te water kwam binnen om 10.35 uur. Duikers van de brfandweer hebben de drenkeling uit het water gehaald. Brandweerlieden en het traumateam hebben de drenkeling gereanimeerd, helaas zonder resultaat.

Donderdag 1 januari

Man verdronken in Rotterdam met Oud & Nieuw

Tijdens de nieuwjaarsnacht is in de Rotterdamse Maas een man verdronken. De drenkeling was ter hoogte van de Erasmusbrug te water geraakt. Feestgangers die dit zagen alarmeerden de hulpdiensten.

Duikers van de brandweer hebben de drenkeling uit het water gehaald en hebben de man nog gereanimeerd. Helaas bleek de man overleden. Er wordt onderzocht hoe de man te water heeft kunnen raken en is verdronken. De identiteit van de drenkeling is nog niet vrijgegeven.