HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van AUGUSTUS 2015

 

AUGUSTUS 2015

 

  19 berichten

     

Maandag 24 augustus

 

Tiener verdronken in Maarsseveense Plassen

Vrijdag 21 augustus

 

23-jarige Monnickendammer verdronken tijdens Sail

Zaterdag 15 augustus

 

Man verdronken in Amsterdam-Rijnkanaal

Vrijdag 14 augustus

 

Lichaam gevonden in water Generaal Vetterstraat

Woensdag 12 augustus

 

Man verdronken in Vondelpark

Zondag 9 augustus   67-jarige inwoner Oudeschild verdronken in haven

Zaterdag 8 augustus

 

Man verdronken in vaart

Zaterdag 8 augustus

 

Stoffelijk overschot 20-jarige vrouw aangespoeld in Zandvoort

Vrijdag 7 augustus

 

21-jarige man dood aangetroffen in water Zierikzee

Donderdag 6 augustus

  Vermiste Britse vrouw gevonden voor Nederlandse kust

Woensdag 5 augustus

 

20-jarige vrouw verdronken in zee voor Zandvoort

Woensdag 5 augustus

 

Man verdronken in Zuiderpark Den Haag

Woensdag 5 augustus

  Man verdronken in Gouda

Woensdag 5 augustus

 

Verdronken Nederlander (13) nog niet gevonden op Kaapverdië

Dinsdag 4 augustus

 

Tienerhelden redden 3-jarige peuter van zwembadbodem

Dinsdag 4 augustus

 

62-jarige Duitse zeiler ‘verdronken’ bij Tiengemeten, 2 opvarenden gered

Maandag 3 augustus

 

5-jarige met zwembroek in schroef van sloep

Maandag 3 augustus

 

Toestand te water geraakt jongetje stabiel

Zaterdag 1 augustus

 

Te water geraakt kind met spoed naar ziekenhuis

Maandag 24 augustus

Tiener verdronken in Maarsseveense Plassen

MAARSSEN - Hulpdiensten hervatten maandag de zoektocht naar de 14-jarige jongen die wordt vermist bij de Maarsseveense Plassen. Met redelijke zekerheid is aan te nemen dat de jongen is verdronken. Maandagochtend komen de hulpdiensten bij elkaar om verder te zoeken naar de jongen.

De tiener was zondagmiddag met familie en een vriendje op het strand bij de hoofdingang van de Maarsseveense Plassen aan het recreëren. Later die middag miste men de jongen en heeft eerst zelf nog gezocht. Om 17.00 uur is de jongen als vermist gemeld bij de hulpdiensten. Men heeft goede reden om aan te nemen dat de jongen in het water terecht is gekomen.

Maandag 24 augustus

Lichaam 14-jarige Anouar gevonden in Maarsseveense Plassen

MAARSSEN - Het lichaam van Anouar is maandagmiddag gevonden in de Maarsseveense Plassen. De 14-jarige jongen uit het Utrechtse Ondiep is, zoals al werd gevreesd, verdronken. Hij is gevonden op tweeënhalve meter diepte vlakbij het speeleiland waar hij zondagmiddag voor het laatst werd gezien. Anouar kon niet zwemmen.

Waterplanten verhinderden het gebruik van sonar apparatuur. Hierdoor heeft men besloten om onderwater camera’s te gebruiken, met behulp hiervan is de jongen aangetroffen op de bodem. Familie van Anouar verwijt de toezichthouders bij de plas dat deze niet gelijk zijn gaan zoeken.

Vrijdag 21 augustus

23-jarige Monnickendammer verdronken tijdens Sail

Vrijdagavond even na 22.00 uur is een 23-jarige man uit Monnickendam verdronken bij de Sumatrakade in Amsterdam. De man raakte water vlak voor het vuurwerk begon.

Om 22.15 uur kwam er bij 112 een melding binnen van een drenkeling in het IJ aan de Sumatrakade. Daar is de drenkeling even na 22.00 uur vanaf de kade te water geraakt. Volgens getuigen kwam de man tussen de wal en een ponton te water waarna hij onder het ponton verdween en niet meer bovenkwam.

Duikers van de brandweer hebben de drenkeling kort na 22.30 uur kunnen vinden en boven water gehaald. Op de wal werd direct begonnen met reanimatie. De drenkeling is nog naar het ziekenhuis gebracht maar bleek al overleden. De politie onderzoekt nog hoe de bezoeker van dit evenement te water kon raken en verdrinken.

Zaterdag 15 augustus

Man verdronken in Amsterdam-Rijnkanaal

BREUKELEN - De politie heeft zaterdagavond rond 18.00 uur melding gekregen van een lichaam in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen. Op de kant stond een rollator.

Hulpdiensten hebben het lichaam uit het water aan de Kanaaldijk Oost weten te halen. De rollator was van het slachtoffer. Er word vanuit gegaan dat de man te water is geraakt en verdronken. Wel zal men trachten de excacte oorzaak te achterhalen.

Vrijdag 14 augustus

Lichaam gevonden in water Generaal Vetterstraat

AMSTERDAM - Er is vanochtend rond 10.00 uur een lichaam gevonden in de Schinkel langs de Generaal Vetterstraat. Een voorbijganger zag iets drijven in het water en belde 112. Het lichaam werd aangetroffen voor een appartementencomplex.

Een duiker van de brandweer heeft het lichaam naar de kant gehaald en bleef in het water tot na Forensisch onderzoek. Na onderzoek is het lichaam uit het water gehaald, het bleek een 33-jarige Amsterdammer te zijn die is verdronken.

Woensdag 12 augustus

Man verdronken in Vondelpark

AMSTERDAM – Woensdag is de politie getipt dat er een naakte man dood in het water van het Vondelpark dreef. Het gedeelte van het park werd afgezet en het lichaam geborgen. Uit onderzoek is vastgesteld dat de man is verdronken.

De politie heeft echter geen enkel idee wie de man was, hij heeft een aantal opvallende tatoeages. Op de hele bovenkant van zijn rug staat een zogenoemde levensboom, een Keltische afbeelding. Op zijn rechter bovenarm staat een tatoeage van een feniks. Mensen die de man menen te herkennen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Zondag 9 augustus

67-jarige inwoner Oudeschild verdronken in haven

Zondagmorgen rond 10.30 uur hebben wandelaars een lichaam gespot in de havenmonding van Oudeschild. KNRM Oudeschild heeft de politie geassisteerd met het bergen van het lichaam.

Na schouwing bleek het te gaan om een 67-jarige man uit Oudeschild die al een aantal dagen werd vermist. Men vermoedt dat de man door zelfdoding om het leven is gekomen.

De havenkade, waar de dag er voor nog duizenden mensen liepen voor het HavenVIStijn en de reddingboten met bezoekers rondvoeren, is zo ineens een plek waar een dag er na iemand levenloos uit het water word gehaald. Hopelijk maakt dit wel een einde aan de onzekerheid van eventuele familie en vrienden.

Zaterdag 8 augustus

Man verdronken in vaart

HEERENVEEN - In het Friese Nieuweschoot (gemeente Heerenveen) is zaterdagmiddag een man verdronken. Voorbijgangers zagen hem in het water drijven aan de Rotstergaastweg.

De oudere man is met zijn scootmobiel te water geraakt. Nadat hij op de kant was gehaald, bleek hij al te zijn overleden. Het is nog niet duidelijk hoe de man te water kon raken. Ook de leeftijd en woonplaats van het slachtoffer zijn nog niet bekend gemaakt.

Zaterdag 8 augustus

Stoffelijk overschot 20-jarige vrouw aangespoeld in Zandvoort

ZANDVOORT – Zaterdagochtend is met de opkomende vloed het lichaam aangespoeld van de vermiste 20-jarige Zambiaanse vrouw. 2 Personen die de vrouw woensdagmiddag wilde helpen zagen haar verdrinken en onder water verdwijnen.

Het stoffelijk overschot spoelde aan ter hoogte van de Reddingbrigade Zuid, dat is ongeveer 250 meter zuidelijker van strandtent Zout waar de vrouw woensdag onder water verdween. Zoekacties naar de vrouw leverde geen resultaat op, alle beschikbare mankracht en apparatuur ten spijt.

60% van personen die verdronken zijn worden vroeg of laat in de directe omgeving gevonden waar zij zijn verdronken. Dit is ook zeker van toepassing in de Noordzee en rivieren met (sterke) stroming.

Vrijdag 7 augustus

21-jarige man dood aangetroffen in water Zierikzee

ZIERIKZEE – Vrijdagavond rond 18.00 uur is langs de Grachtweg in Zierikzee door wandelaars een lichaam aangetroffen. Het lichaam lag in een rietkraag in het water en bleek van de vermiste 21-jarige Daniël van Vliet te zijn.

Daniël was dinsdag voor het laatst gezien, na dinsdag is niets meer van de jongeman vernomen. Duikers van de brandweer hebben het lichaam geborgen. De politie zal onderzoek hoe de persoon te water is geraakt.

Donderdag 6 augustus

Vermiste Britse vrouw gevonden voor Nederlandse kust

NORFOLK – Op 17 juli is de Britse Suzanne Hughes verdronken in zee bij de badplaats Cromer even buiten Norfolk. Zoektochten naar de vrouw die verdween tijdens haar vakantie in Cromer leverde niets op.

Zondag trof een marineschip het lichaam van de 67-jarige Suzanne Hughes in de Noordzee. Zij is aangetroffen op 40 mijl west van Den Helder. Het lichaam van de vrouw is overgedragen aan de maritieme politie. Deze konden de vrouw identificeren aan haar gebitsgegevens en kleding. Het stoffelijk overschot is inmiddels vrijgegeven en op weg naar de nabestaanden.

Woensdag 5 augustus

20-jarige vrouw verdronken in zee voor Zandvoort

ZANDVOORT - Voor de kust van Zandvoort wordt gezocht naar een verdronken 20-jarige vrouw. Ze is het laatst gezien in zee ter hoogte van strandtent Zout. De vrouw kwam rond 14.15 uur in de problemen. Twee zwemmers probeerden haar nog uit de zee te halen, toen zij onder water verdween hebben zij alarm geslagen.

KNRM, reddingsbrigade en overige hulpdiensten waren massaal aanwezig. De reddingsbrigade organiseerde een menselijke ketting om onder het strand te zoeken. Reddingboten van de KNRM stations in de omgeving, 8 stuks hielpen mee met zoeken evenals boten van de reddingsbrigade. Helikopters zochten vanuit de lucht en ook het kustwachtvliegtuig heeft enkele zoekslagen gemaakt.

Het gaat om een jonge vrouw van 20 jaar oud met een beperking en is afkomstig uit Zambia. Ze verbleef voor een uitwisselingsproject bij een Duits gastgezin dat een dagje verkoeling zocht aan de Nederlandse kust. zij droeg een roze badpak. De zoektocht is ondertussen afgeschaald. De ambulance en traumahelikopter zijn vertrokken. 

Een team van de Stichting Opsporingsapparatuur Drenkelingen (SOAD) uit Urk is momenteel op een reddingboot  bezig met hun dreg, foto rechts.

 

Woensdag 5 augustus

Man verdronken in Zuiderpark Den Haag

DEN HAAG – Woensdagmiddag rond 14.30 uur was de man in het Zuiderpark het water ingegaan.  Recreanten zagen de man onder water verdwijnen en niet meer boven komen. De meldkamer kreeg panische telefoontjes van getuigen.

Als eerste reageerden agenten die snel ter plaatse waren, deze zijn het water ingedoken, maar vonden de man niet. Duikers van de brandweer hebben de drenkeling kunnen lokaliseren en uit het water gehaald. De drenkeling is nog gereanimeerd, maar kon niet worden gered, de man heeft zeker 25 minuten onder water gelegen. De familie van het slachtoffer is opgevangen door de politie, vermoedelijk kon de man niet goed zwemmen.

Woensdag 5 augustus

Man verdronken in Gouda

GOUDA - In het water bij de Mallegatsluis in Gouda is woensdagochtend een lichaam gevonden. Duikers van de brandweer hebben het stoffelijk overschot uit het water gehaald. De Schielands Hoge Zeedijk is tijdelijk afgesloten voor het verkeer in verband met onderzoek..

Woensdag 5 augustus

Verdronken Nederlander (13) nog niet gevonden op Kaapverdië

De Rotterdamse Kelvin Cabral (13) is zondag verdronken bij het eiland São Nicolau.  Kelvin was met de andere jongeren aan het zwemmen in zee bij het plaatsje Prainha. Alle zes de jongeren werden verrast door een golf en verdronken. Hij was met zijn moeder op vakantie op het eiland.

Vijf lichamen zijn inmiddels geborgen, maar van Kelvin ontbreekt nog ieder spoor. Sinds zondag zijn de hulpdiensten van Kaapverdië op zoek naar zijn lichaam. Er is maandag gevraagd om een zwemverbod voor het betreffende stukje drukbezochte strand.

Dinsdag 4 augustus

Tienerhelden redden 3-jarige peuter van zwembadbodem

Een Valkenswaardse moeder is vijf tieners eeuwig dankbaar nadat ze haar dochter van de verdrinkingsdood hebben gered. Heel even verloor de moeder haar dochtertje uit het oog met bijna dodelijke afloop.

Maandagmiddag, goed weer en erg druk in buitenzwembad De Wedert in Valkenswaard. De moeder, die net haar handen aan het afvegen was na wat geklieder met chocola, merkt het net een fractie van een seconde te laat dat de driejarige peuter er opeens vandoor gaat. De moeder zag haar weglopen en rende er nog achteraan met vlindertjes. Plots zag de moeder haar dochtertje niet meer, ze liep een paar rondjes rond het bad maar zag haar nergens meer.

In het zwembad waren vijf tieners bezig met een balspelletje, toen een van hen het meisje onder water zag. Igor Smit, een van de jonge helden dacht dat het meisje zwom en alsof ze met andere kinderen was. Snel hadden de jongens in de gaten dat het niet goed was en haalden het meisje boven water.

Het meisje was al buiten bewustzijn en had blauwe lippen van het zuurstoftekort. De vijf tieners brachten haar snel naar de EHBO post. Hier is het meisje beademd waarna ze weer bij kwam, het meisje is nog wel voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Dinsdag 4 augustus

62-jarige Duitse zeiler ‘verdronken’ bij Tiengemeten, 2 opvarenden gered

Op het Haringvliet is dinsdag middag een Duits zeiljacht ernstig in problemen gekomen ter hoogte van het Zuid-Hollandse Tiengemeten. De 62-jarige schipper kreeg 's middags de tegen zijn hoofd aan. Hij liep daardoor een zware hoofdwond op en sloeg overboord. Twee andere opvarenden sprongen hem achterna om te helpen.

 

De KNRM reddingstations Stellendam en Dordrecht zuid werden gealarmeerd om 15.40 uur, tevens werd de waterpolitie gealarmeerd. De zeilers bleken in het water te zijn belandt en er was melding gemaakt dat er een stoffelijk overschot zou drijven.

 

De drie drenkelingen van het zeiljacht zijn uit het water gehaald. De 62-jarige man was buiten bewustzijn en is op de wal in Zuid-Beijerland gereanimeerd. De drenkeling is nog met spoed naar het ziekenhuis vervoerd maar bleek overleden. De twee anderen drenkelingen waren licht onderkoeld en konden ter plaatse worden behandeld.

Maandag 3 augustus

5-jarige met zwembroek in schroef van sloep

Zondagmiddag had voor een gezin uit Elburg een vervelende afloop. De vijfjarige zoon raakte met zijn zwembroek verstrikt in de schroef van de boot en heeft zich ernstig verwond.

Zondag was een warme dag en het gezin genoot met een sloep op het water. Op een gegeven moment is de jongen van vijf onder de boot met zijn zwembroek verstrikt geraakt in de schroef. De vader handelde bliksemsnel en trok zijn zoontje uit het water. De schroef had toen echter al een flinke wond veroorzaakt.

Rond 17.00 uur werd KNRM Station Elburg gealarmeerd. Ongeveer twaalf minuten later arriveerde reddingboot ‘Evert Floor’ bij de sloep waar iedereen behoorlijk overstuur was. Het gebeuren had voor een flinke, diepe snijwond gezorgd in de nabijheid van de lies. Ter plaatse werd direct de wond verbonden.

Vervolgens is het slachtoffertje, samen met de overige gezinsleden, door de reddingboot naar het boothuis gebracht. Hier werd het jongetje overgedragen aan het inmiddels gearriveerde ambulancepersoneel. Zij hebben moeder en kind meegenomen naar het ziekenhuis waar de jongen later die dag nog is geopereerd. De jongen maakt het goed.

 

Maandag 3 augustus

Toestand te water geraakt jongetje stabiel

DEN HAAG - De toestand van de 3-jarig drenkeling die zaterdagavond op de Noordpolderkade in Den Haag in het water viel, is stabiel. Dat laat de familie weten.

Het jongetje werd zaterdagavond door passanten uit het water gehaald in de Haagse wijk Laak. Ambulancepersoneel en noodarts die per traumahelikopter waren ingevlogen, konden de jongen ter plaatse stabiliseren. Daarna is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De toestand van 3-jarige drenkeling was aanvankelijk kritiek, maar inmiddels dus stabiel.

Zaterdag 1 augustus

Te water geraakt kind met spoed naar ziekenhuis

DEN HAAG – Zaterdagavond is op de Noordpolderkade in de Haagse wijk Laak een kind in het water gevallen. Het jonge kind is door omstanders uit het water gehaald en geholpen.

Ambulancepersoneel en hulpverleners die met een traumahelikopter zijn ingevlogen hebben de hulpverlening overgenomen. Nadat het kind ter plaatse is gestabiliseerd is de jonge drenkeling met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Het kind zou ernstig zuurstoftekort hebben opgelopen.