HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van APRIL 2015

 

APRIL2015

 

 21 berichten

     

Donderdag 30 april

  Man uit Gouda verdronken nadat hij sloot is ingereden.

Donderdag 30 april

 

46-jarige vrouw verdronken in Amsterdamse gracht

Donderdag 30 april

 

Scootmobieler verdronken in brede sloot

Woensdag 29 april

  Omstanders redden vrouw uit water

Donderdag 24 april

 

Dode in Nieuwe Waterweg blijkt vermiste Schiedammer

Woensdag 22 april

 

Auto te water, bestuurder verdronken.

Maandag 20 april

 

Passant redt man uit kanaal

Zondag 19 april

 

Lichaam vermiste schipper Rick gevonden

Dinsdag 14 april

 

Man verdronken in IJ bij Sixhavenweg

Vrijdag 10 april

 

Vermiste Nederlander in Belgisch kanaal gevonden

Zaterdag 4 april

 

66-jarige man verdronken bij aanvaring

Donderdag 2  april

 

Man verdrinkt na val van boot

Donderdag 30 april

Man uit Gouda verdronken nadat hij sloot is ingereden.

GOUDA - Een 69-jarige man uit Gouda is verdronken nadat hij donderdag met zijn fiets te water was geraakt. Dit vond plaats op de Benedenkerkseweg in Stolwijk.

Een bewoner zag de man rond 18.30 uur met zijn fiets in het water liggen. Samen met een passerende automobilist haalde hij de fietser uit het water. Zij reanimeerden de man en alarmeerden de ambulance. Helaas heeft de hulp niet mogen baten, de man was al overleden. De politie verzoekt mensen die iets gezien hebben zich te melden.

Donderdag 30 april

46-jarige vrouw verdronken in Amsterdamse gracht

AMSTERDAM - Een 46-jarige vrouw is donderdagmiddag rond 17.15 uur door omstanders in het water aangetroffen en er uit gehaald. Dit vond plaats bij de Burgemeester van Tienhovengracht in Amsterdam.

Hulpdiensten hebben nog geprobeerd de vrouw te reanimeren. Dit mocht echter niet baten, de vrouw bleek door verdrinking te zijn overleden. De politie heeft geen aanwijzingen aangetroffen dat er sprake is geweest van een misdrijf. Het onderzoek is daarmee afgerond. Hoe de vrouw te water is geraakt is niet bekend. 

Donderdag 30 april

Scootmobieler verdronken in brede sloot

HOOGKARSPEL - Donderdag is in Hoogkarspel een bestuurder van een scootmobiel verdronken nadat hij het water was ingereden. De man werd al gemist door familieleden, toen deze naar hem op zoek waren troffen zij de scootmobiel met de man aan in de sloot.

Het ongeval gebeurde op een weg met een brede sloot ernaast aan de Voetakkers. Er word nog onderzocht hoe de man te water heeft kunnen raken. Vermoedelijk zijn er geen andere weggebruikers bij betrokken.

Woensdag 29 april

Omstanders redden vrouw uit water

AMSTERDAM - Drie stoer omstanders hebben voorkomen dat een vrouw verdronk in haar auto. De auto was in de Duivendrechtsevaart terechtgekomen en de bestuurster was bewusteloos geraakt.

De omstanders, medewerkers van een nabijgelegen bedrijf, aarzelden geen moment en sprongen in het water. Ze wisten even later met een hamer de ramen van de auto in te slaan en de vrouw uit de auto te halen. Juist na de redding zonk de auto. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

Donderdag 24 april

Dode in Nieuwe Waterweg blijkt vermiste Schiedammer

SCHIEDAM - Het lichaam dat woensdag werd gevonden in het water van de Nieuwe Waterweg bij Rozenburg is van een 41-jarige Schiedammer. De man werd vermist sinds 8 april. Uit schouwing blijkt dat hij vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen, er zal door een team rechercheurs verder onderzoek worden gedaan.

Woensdag 22 april

Auto te water, bestuurder verdronken.

ANNA PAULOWNA – Woensdagnamiddag is bij Anna Paulowna een auto het Noordhollandsch Kanaal ingereden waarbij de bestuurder is verdronken.

De duikploegen van de veiligheidsregio's Zaanstreek-Waterland en Kennemerland hebben de bestuurder uit de auto gehaald. De was toen al verdronken. Er is nog gekeken naar andere personen te water maar er zaten geen passagiers in de wagen.

Maandag 20 april

Passant redt man uit kanaal

DEN BOSCH - Een dappere voorbijganger heeft maandagmorgen een man uit het Máximakanaal gered. Het vermoeden is dat de man met opzet het water is in gesprongen.

Het slachtoffer is maandag met zijn brommobiel vroeg in de ochtend naar het kanaal gereden. Waarna hij vervolgens zelf in het water gesprongen moet zijn. Een voorbijganger is hem achterna gesprongen en later konden agenten de twee uit het kanaal op de wal helpen.

De drenkeling moest gereanimeerd worden en is naar het ziekenhuis gebracht. Daar word de man behandeld aan zijn bijna verdrinking.

Zondag 19 april

Lichaam vermiste schipper Rick gevonden

HOOFDPLAAT – Zondag rond 11.15 uur is door voorbijgangers bij de steiger in de Westerschelde een stoffelijk gevonden overschot gevonden. Met vaartuigen van de waterpolitie en KNRM werd de man naar de kant gebracht.

Rond half drie werd het lichaam van de man voor verder onderzoek naar een mortuarium gebracht. Na identificatie  blijkt het te gaan om de sinds 6 februari vermiste 35-jarige schipper Rick Broekmeulen van het gekapseisde beunschip Rick.

Dinsdag 14 april

Man verdronken in IJ bij Sixhavenweg

AMSTERDAM - Dinsdagochtend rond 8.30 uur kwam de melding bij de politie binnen dat aan de Sixhavenweg in Amsterdam een stoffelijk overschot van een man dreef.

Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen maar toen de man aan wal lag was hij al overleden. Het lichaam van de man zou zes tot twaalf uur in het water hebben gelegen. Volgens aanwezige getuigen betreft het een man van rond de 45 jaar met een Italiaans uiterlijk. Voor zover men kon zien waren er geen verwondingen op het lichaam te zien. De politie doet nog onderzoek hoe de man kon verdrinken..

Vrijdag 10 april

Vermiste Nederlander in Belgisch kanaal gevonden

Bij een gerichte zoekactie naar een vermiste vrouw uit het Belgische Limburg is in een kanaal behalve de vrouw ook het lichaam van de vermiste Nederlandse Kamiel van Gils man gevonden.

De 42-jarige Kamiel van Gils uit het Nederlandse Budel werd sinds 25 maart vermist. De vermiste vrouw die is teruggevonden was een 53-jarige inwoonster van het Belgische Bocholt. Beiden slachtoffers zijn met hun auto te water geraakt in het kanaal van Herentals naar Bocholt.

Zaterdag 4 april

66-jarige man verdronken bij aanvaring

AMSTERDAM – Zaterdagochtend om 11.45 uur is bij de Westelijk Merwedekanaaldijk een motorjacht overvaren door duwboot met 4 bakken voor de boeg.

De aanvaring vond plaats ter hoogte van de Zuider IJdijk. Het plezierbootje werd bemand door twee mannen van 49 en 66 uit Helmond. De 49-jarige man kon uit het water worden gehaald door opvarenden van het binnenvaartschip. De 66-jarige man was spoorloos. Er is urenlang naar hem gezocht. Zijn lichaam werd aan het begin van de avond gevonden.

Het ongeval gebeurde zo snel dat de opvarenden niet van boord konden springen. Vermoedelijk kreeg het moorjacht tijdens het dwars oversteken van de vaarweg problemen met de voortstuwing. Hierdoor was het jacht stilgevallen in de vaarweg, waarschijnlijk vlak voor het duwstel waardoor de boot werd overvaren.

Donderdag 2  april

Man verdrinkt na val van boot

Bergen op Zoom - Donderdag is in Bergen op Zoom een man verdronken nadat deze overboord was geslagen uit een boot in een sluis.

Gealarmeerde hulpdiensten stelden een zoektocht in naar de drenkeling, maar de hulp kwam te laat. Een paar uur later werd het levenloze lichaam van de man gevonden door duikers. Hoe de man over boord is gevallen word nog onderzocht.