HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van SEPTEMBER 2014

 

SEPTEMBER 2014

 

16 berichten

     

Maandag 29 september

 

Man verdronken in auto te water Groningen

Zaterdag 27 september

 

Auto te water in Purmerend, bestuurder nipt gered

Dinsdag 23 september

 

75-jarige man verdronken in Haagse sloot

Dinsdag 23 september

 

Nederlandse watersporter verdronken in Mallorca

Zondag 21 september

 

48-jarige man verdronken in de Reest

Vrijdag 19 september

 

67-jarige Nederlandse aan Costa Brava verdronken

Donderdag 18 september

 

Man verdronken in kanaal Sluiskil

Donderdag 18 september

 

Verdrinking brandweer duiker door slechte opleiding

Zaterdag 13 september

 

90-jarige man verdronken in Haagse Vliet

Zondag 7 september

 

81-jarige fietser kritiek na te water raking

Zondag 7 september

 

Auto te water Waldwei Elahuizen bestuurder overleden

Zaterdag 6 september

 

3-jarige peuter door buurjongen gered van verdrinking

Vrijdag 5 september

 

Man verdronken in kanaal Gorinchem

Donderdag 4 september

 

Duitse watersporter verdronken in Elburg

Woensdag 3 september

 

Dode man in water Amstelveens park

Woensdag 3 september

 

Man verdronken bij Amsterdam Centraal

 

Maandag 29 september

Man verdronken in auto te water Groningen

GRONINGEN - In een sloot aan de Bovenstreek in Groningen is maandagochtend een auto op de kop gevonden. De bestuurder een 34-jarige Groninger bleek nog in het voertuig aanwezig.

Een voorbijganger heeft maandagochtend de politie gebeld met de melding over de auto aan de Bovenstreek De automobilist raakte door onbekende oorzaak met de auto van de weg en belandde op de kop in de sloot. Hoe lang de auto bij het kruispunt van de Kardingeweg met de Bovenstreek lag, is nog onduidelijk.

Zaterdag 27 september

Auto te water in Purmerend, bestuurder nipt gered

PURMEREND - Duikers hebben vrijdagavond een 50-jarige Purmerender uit het water gehaald bij de Wheredijk in Purmerend. Getuigen zagen eerst een auto met gedoofde lichten rijden over de Hannie Schaftstraat, waarna de auto via de Purmerringvaart in reed.

De 50-jarige bestuurder heeft zeker 10 minuten in zijn auto onder water vertoefd voordat hij bevrijd kon worden door duikers van de brandweer. Men was niet zeker of er nog andere personen in de auto zaten, hierdoor schaalde de brandweer op en kwam met twee extra duikteams ter plaatse. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Buiten de bestuurder is niemand aangetroffen, de Purmerender is naar het ziekenhuis vervoerd voor onderzoek en controle.

Dinsdag 23 september

75-jarige man verdronken in Haagse sloot

DEN HAAG – Een voorbijganger bemerkte dinsdag rond 17.30 uur de fiets van de Voorburgse man bij de sloot en zag toen de 75-jarige drenkeling in het water liggen. Via 112 is de politie gealarmeerd, die heeft de drenkeling op de kant gehaald.

Toen de drenkeling uit de sloot aan de Finnenburg in de Haagse wijk Mariahoeve is gehaald, werd direct gestart met reanimatie. Dit mocht niet meer baten, de man uit Voorburg overleed ter plaatse. Men gaat uit van een noodlottig ongeval

Dinsdag 23 september

Nederlandse watersporter verdronken in Mallorca

PALMA DE MALLORCA - Een 60-jarige Nederlander is afgelopen nacht verdronken nadat hij in het water was gevallen.  Zijn lichaam werd in de nacht van maandag op dinsdag rond 01.30 uur gevonden tussen twee boten in de jachthaven Club Náutico de Palma, in de hoofdstad Palma de Mallorca.

De man, advocaat van beroep, is waarschijnlijk in het water gevallen toen hij op zijn boot wilde klimmen voor de nacht. Hij belandde in het water tussen twee boten en kon niet meer op eigen kracht op de kant komen. Hulpdiensten troffen de man, een advocaat, rond 01.30 uur levenloos in het water aan. De Spaanse autoriteiten onderzoeken of het inderdaad een ongeluk was. Er waren geen tekenen van geweld.

Zondag 21 september

48-jarige man verdronken in de Reest

Meppel - In Meppel is zondagochtend vroeg een stoffelijk overschot gevonden in de Reest. Een voorbijganger was vanochtend zijn hond aan het uitlaten in het gebied rond 08.00 uur zag hij het lichaam van een man drijven in de rivier.

De politie deed onderzoek in de omgeving. Dat was dicht bij het Wilhelminapark, bij de brug in de Jacob Marisstraat. De plek was afgezet. De politie vermoedt dat het om een noodlottig ongeval gaat. Een misdrijf sluit de politie uit.

Vrijdag 19 september

67-jarige Nederlandse aan Costa Brava verdronken

BARCELONA - Een 67-jarige Nederlandse vrouw is vrijdag verdronken in de Middellandse zee. Dit gebeurde bij Sant Pere Pescador aan de Costa Brava in Spanje, op slechts enkele meters van het strand.

De vrouw was met haar man in zee aan het zwemmen, vlak onder het strand. Onverwachts kreeg een heftige stroming het echtpaar te pakken en raakte zij in problemen toen ze werden meegesleurd. Ondanks de sterke stroming en de hoge golven lukte het de man op eigen kracht naar het strand te zwemmen, hij bleef ongedeerd.

Aanwezige badgasten schoten de vrouw te hulp en konden de vrouw naar het strand te brengen. Op het strand is de vrouw nog gereanimeerd door een medisch team, dat per ambulance en met een reddingshelikopter was gearriveerd. Helaas hebben de hulppogingen de vrouw niet meer kunnen helpen.

Donderdag 18 september

Man verdronken in kanaal Sluiskil

SLUISKIL – Donderdag rond 16.30 uur werd een drijvend lichaam gezien in het kanaal van Gent naar Terneuzen bij Sluiskil. Een getuige wist te melden dat het een man betreft.

Na de vondst werd de hulp van een duikploeg van de brandweer ingeroepen. Met een hoogwerker is ’s avonds rond 19.30 uur het lichaam aan wal gebracht. Het lichaam was afgedreven en moest daarom met een hoogwerker worden geborgen. De identiteit van de persoon is nog niet vrijgegeven.

Donderdag 18 september

Verdrinking brandweer duiker door slechte opleiding

Bij de reddingsactie in augustus in Koedijk, waarbij een duiker om het leven kwam, is niet volgens de procedures gewerkt. Menselijk en organisatorisch blijken grote missers te zijn gemaakt. Dat stelt de Inspectie SZW in een evaluatie van wat er is gebeurd. Het evaluatie rapport is vandaag gepresenteerd door de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord, die de conclusies overneemt.

De inspectie concludeert dat duikers in de regio niet voldoende zijn opgeleid en dat hun veiligheid niet is gewaarborgd. De duikers die hulp verleenden hebben zich niet aan het protocol gehouden. De duiker zelf is na het redden van een drenkeling uit een auto opnieuw het water ingedoken terwijl hij wist dat hij nog maar voor 2 minuten perslucht had. Ook stond er geen tweede duiker klaar om eventueel hulp te bieden. De overleden duiker blijkt ongeveer 5 minuten zonder perslucht in het water te hebben gelegen, en dat is voldoende om te overlijden.

Volgens Veiligheidsregio voorzitter Piet Bruinooge was er sprake van 'een stapeling van zaken die altijd goed gaan, maar deze keer niet'. Twee weken na het incident zijn twee duikteams buiten dienst gesteld omdat onduidelijk was hoe vakbekwaam ze zijn. Die schorsing blijft gehandhaafd totdat zij volledig bijgeschoold en update zijn. De verdronken duiker hoorde bij het duikteam van de brandweer van Heerhugowaard. Hij was bezig met het redden van een 51-jarige automobilist uit Schoorl die met zijn auto in het water terecht was gekomen en zwaargewond raakte.

Zaterdag 13 september

90-jarige man verdronken in Haagse Vliet

DEN HAAG – Zaterdagochtend rond 06.45 uur zag een fietser een lichaam drijven in de vliet langs de Jan Thijssenweg. Het lichaam bleek van een 90-jarige Rijswijker te zijn die was verdronken in de vliet.

Het vermoeden gaat uit dat de man tijdens een wandeling in het water terecht gekomen en verdronken. Alle aanwijzingen wijzen op een accidentele verdrinking. Later deze dag hebben duikers het lichaam van de man geborgen en heeft men forensisch onderzoek toegepast. Het scheepvaartverkeer werd tijdens de berging stilgelegd.

Zondag 7 september

81-jarige fietser kritiek na te water raking

IDSEGAHUIZUM -Zondagmiddag is aan de Dorpsweg in Idsegahuizum een 81-jarige fietser uit Deventer te water geraakt. Vermoedelijk is de man onwel geworden. Hij is door omstanders uit het water gehaald. De man had nog wel een ademhaling maar was niet aanspreekbaar. Met spoed is de drenkeling naar het ziekenhuis gebracht.

Zondag 7 september

Auto te water Waldwei Elahuizen bestuurder overleden

Een 19-jarige jongeman uit Kolderwolde is zondagochtend om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval op de Waldwei in Elahuizen. 

De 19-jarige bestuurder, die vanuit Oudega richting Woudsend reed, raakte door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg. Hij raakte met zijn auto een boom en belandde in het water. Een voorbijganger zag het voertuig in het water liggen en schakelde de hulpdiensten in. Hulp mocht niet meer baten, het slachtoffer was ter plaatse overleden.

Zaterdag 6 september

3-jarige peuter door buurjongen gered van verdrinking

Zwijndrecht – Vrijdagavond is een 3-jarige peuter gered uit het vijvertje nabij het Londense plein achter het speeltuintje. De 16-jarige buurjongen van de peuter zag hem onder water verdwijnen en sprong de vijver in om de peuter te redden.

Vermoedelijk is de peuter, naar eigen zeggen in het water geduwd door ´oudere jongens´. De peuter blijft een nachtje in het ziekenhuis ter observatie, het zal goed komen met de drenkeling. Zonder het ingrijpen van de 16-jarige had het heel anders afgelopen.

Vrijdag 5 september

Man verdronken in kanaal Gorinchem

GORINCHEM - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de brandweer een lichaam gevonden in een kanaal in Gorinchem. Het lichaam overschot werd ontdekt tijdens de zoektocht naar een vermist persoon.

Er zijn geen aanwijzingen dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen. De hulpdiensten houden er rekening mee dat de man door een noodlottig ongeval te water is geraakt en verdronken. Onderzocht word wie het slachtoffer was.

Donderdag 4 september

Duitse watersporter verdronken in Elburg

Donderdagavond is een 30-jarige Duitse watersporter verdronken in de jachthaven aan de Flevoweg in Elburg. De man verbleef voor vakantie met zeven vrienden op het jacht. Rond 24.00 uur werd de politie gealarmeerd dat de man te water was geraakt en niet meer was bovengekomen.

Duikers van de brandweer vonden de man na dik een uur onder water. Gezamenlijk met de KNRM is de man naar de wal gebracht, waar hij met de gereedstaande ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. Echter bleek de man door verdrinking te zijn overleden. De overige opvarenden zijn door de politie als getuigen gehoord. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

Woensdag 3 september

Dode man in water Amstelveens park

Amstelveen - Een voorbijganger zag woensdagochtend een stoffelijk overschot drijven in een sloot in de Jacob de Graeflaan. De politie heeft zorg gedragen dat het lichaam werd geborgen.  in een park in Amstelveen. en waarschuwde de autoriteiten. Mogelijk heeft het lichaam al een aantal dagen in het water gelegen. Men wilde nog niets zeggen over de identiteit van de Man.

Woensdag 3 september

Man verdronken bij Amsterdam Centraal

AMSTERDAM - In het water bij het centraal station van Amsterdam is woensdagmiddag het stoffelijk overschot gevonden van een verdronken man. De dode man werd aangetroffen bij het Westerdok. Veel omstanders en omwonenden keken toe hoe de politie het lichaam uit het water heeft gehaald. Uit onderzoek is gebleken dat de man geen slachtoffer is van een misdrijf, vermoedelijk is hij per ongeluk te water geraakt.