HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van MEI 2014

 

MEI 2014

 

7  berichten

     

Vrijdag 30 mei

 

Omstanders redden jongen (17) van verdrinking

Zondag 25 mei  
Vrouw verdronken in jachthaven
Donderdag 22 mei   Verdronken man spoelt aan in Noordwijk

Maandag 19 mei

 

Man verdronken in plas De Hatenboer Roermond

Vrijdag 16 mei

  Vrouw verdronken in Amsterdam-Rijkanaal

Zondag 11 mei

  Dode man gevonden in sloot Jacques Dutilhweg

Maandag 5 mei

 

Zeiler verdronken in Eemmeer

 

Vrijdag 30 mei

Omstanders redden jongen (17) van verdrinking

WARMENHUIZEN - Voorbijgangers hebben in Warmenhuizen een 17-jarige jongen kunnen redden van een wisse verdrinking. De jongen zat met zijn moeder in de auto toen deze te water raakte. Dit gebeurde ter hoogte van de kruising tussen de Diepsmeerweg en de Rekerkoogweg.

Bij een aanrijding tussen twee auto's belandde een van de wagens op de zijkant in het water. Een aantal mannen die het ongeval zagen gebeuren, kregen de auto met veel moeite rechtop in het water. De 17-jarige zoon van de bestuurster dreigde echter te verdrinken doordat hij met zijn hoofd onder water lag. Een van de mannen kon het hoofd van de jongen boven water houden tot de hulpdiensten dit overnamen.

De 17-jarige jongen en nog twee inzittenden zijn door de brandweer uit de auto gehaald. Allen zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Zondag 25 mei

Vrouw verdronken in jachthaven

WEMELDINGE - Een 47-jarige vrouw afkomstig uit het Belgische Puurs is zondag verdronken in de jachthaven van het Zeeuwse Wemeldinge.

De vrouw was 's nachts naar haar boot toe gelopen en is daar in het water terecht gekomen. Nadat haar man alarm had geslagen gingen enkele mede watersporters naar de vrouw op zoek. Ze vonden de vrouw in het water, vlakbij haar boot. De politie gaat uit van een ongeluk.

Donderdag 22 mei

Verdronken man spoelt aan in Noordwijk

NOORDWIJK - Donderdagochtend om 10.45 uur hebben wandelaars een lichaam aangetroffen op de waterlijn met het strand bij Zuidhollandse Noordwijk. De politie sluit een misdrijf uit, het vermoeden is dat de man zelfdoding heeft toegepast.

Het lichaam werd aangetroffen door de tussen de vuurtoren en Duindamseslag. De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij Noordwijk hebben het stoffelijk overschot geborgen en overgebracht naar het boothuis waar de politie nader onderzoek heeft gedaan. De politie maakt de identiteit nog niet bekend.

 

Maandag 19 mei

Man verdronken in plas De Hatenboer Roermond

In de Roermondse plas de Hatenboer is maandagmiddag rond 17.00 uur een nog onbekende man verdronken nadat hij te water was geraakt. Zijn fiets werd in de nabijheid aangetroffen, men onderzoekt hoe de man in het water terecht is gekomen.

De hulpdiensten kwamen maandagmiddag rond 17.00 uur ter plaatse, ook werd er een traumahelikopter ingezet. Voor de drenkeling in het water kwam alle hulp te laat. Het ongeval gebeurde bij een brug op de N280 die de plassen De Hatenboer en de Noorderplas met elkaar verbindt.

Vrijdag 16 mei

Vrouw verdronken in Amsterdam-Rijkanaal

NIEUWEGEIN - donderdagavond is in het Amsterdam-Rijnkanaal langs de Vuilcopsekanaaldijk in Nieuwegein het lichaam van een vrouw gevonden. De bemanning van een surveillerende boot van Rijkswaterstaat trof het stoffelijk overschot aan.

Duikers van de brandweer hebben het lichaam geborgen. De politie onderzoekt nog hoe de vrouw te water is geraakt en verdronken. Het gaat om een vrouw van middelbare leeftijd die een lichtroze jas droeg. In de buurt waar de vrouw is gevonden is een zwarte fiets met twee fietstassen gevonden, die vermoedelijk van de vrouw was.

Zondag 11 mei

Dode man gevonden in sloot Jacques Dutilhweg

Rotterdam - Zaterdagnacht is in een slootje aan de Jacques Dutilhweg in Rotterdam een stoffelijk overschot aangetroffen door passanten. De gealarmeerde politie zette direct de omgeving af en vormde een plaats delict.De Forensische Opsporing dienst kwam ter plaatse voor onderzoek en alles in kaart te brengen.

Het Arrestatieteam van politie heeft met duikers het stoffelijk overschot uit het water geborgen. Het lichaam is overgebracht voor onderzoek waaruit moet blijken of het een natuurlijke dood betreft of een misdrijf.

 

Maandag 5 mei

Zeiler verdronken in Eemmeer

HUIZEN - Na een urenlange zoektocht is het lichaam van een zeiler gevonden in het Eemmeer. Rond 13.00 uur werden de KNRM-reddingstations van Blaricum en Huizen gepaged, waarop de zoektocht naar de drenkeling startten.

Bij de Westdijk bij Bunschoten was een onbemande zeilboot aangetroffen. Diverse mensen hadden de man voor de kust van Spakenburg uit de boot in het water zien vallen en hebben de hulpdiensten gealarmeerd. Het slachtoffer is een man uit Bunschoten. De man is opgespoord met behulp man sonarapparatuur. Samen met brandweerduikers, een politiehelikopter en een sonarboot is de hele middag naar de drenkeling gezocht. Het lichaam van de man werd rond 16.00 uur gevonden, waarna deze door een van de reddingboten uit Huizen is geborgen.