HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van MAART 2014

 

MAART 2014

 

   9 berichten

     

Maandag 31 maart

 

Autodief gereanimeerd na auto te water

Zondag 28 maart

 

Vermiste Duitse visser verdronken

Zondag 23 maart

 

Man overleden in water Blerick

Zondag 16 maart

 
Nederlandse schipper verdronken bij redden kat

Zondag 16 maart

 

Drenkeling auto ongeval Rouveen overleden

Vrijdag 14 maart    

 
Brugspringer redt leven van drenkeling    (buitenland)

Donderdag 13 maart

 

Automobilist verdronken bij Schagerbrug

Dinsdag 4 maart

 

Vijf jonge helden krijgen bronzen medaille van het Carnegie Heldenfonds

Maandag 3 maart

 

Gratis zwemles Amsterdam Zuidoost geen succes

 

Maandag 31 maart

Autodief gereanimeerd na auto te water

AMSTERDAM - Aan de Ouderkerkerdijk is maandag een automobilist met auto in de Amstel belandt. De drenkeling is na reanimatie naar het ziekenhuis vervoerd.

De bestuurder raakte na het ongeval bekneld in de auto en moest door brandweerduikers worden bevrijd en uit het water gehaald worden. Na de reddingspoging is de drenkeling gereanimeerd. Het is niet bekend hoe het met de man is.

Wel is bekend dat de man door hoge snelheid uit de bocht is gevlogen. Vrijwel zeker was de auto gestolen, de eigenaar achtervolgde de man per fiets waarna hij zijn auto terugvond in het water. Hulpdiensten werden gelijk ingeschakeld.

Vrijdag 28 maart

Vermiste Duitse visser verdronken

HEIJEN - Vrijdagochtend hebben politie en brandweer rond 08.30 uur in de Paesplas (Rijksvluchthaven) in Heijen een verdronken visser opgedoken. Vermoedelijk is de 74-jarige man, uit het Duitse Goch, noodlottig is verongelukt.

Familie van de man zag de rubberboot van de man rond 06.30 uur leeg op het water. Dat was reden om 112 te bellen en naar de vermiste visser te gaan zoeken. De man is donderdagavond op de fiets naar de plas vertrokken om te gaan nachtvissen. Vrijdagochtend zouden familieleden de man weer ophalen, maar zij troffen de visser niet aan. Zijn boot dreef leeg op het water en zijn fiets stond onaangeroerd langs de waterkant.

Zondag 23 maart

Man overleden in water Blerick

Een wandelaar die zijn hond aan het uitlaten was, heeft zondagmorgen in het water langs de Klingerbergsingel in Blerick een stoffelijk overschot gevonden. Het lichaam dreef in het water. Hulpdiensten hebben het lichaam uit het water gehaald. De politie is bezig met een onderzoek naar de toedracht.
 

Zondag 16 maart

Nederlandse schipper verdronken bij redden kat

haltern - Een 60-jarige Nederlandse schipper is zondag verdronken toen hij probeerde zijn kat uit het water te redden. De schipper sprong het dier achterna in een kanaal in het Duitse Haltern, maar kwam zelf door het koude water in de problemen.

De man redde het dier, door de kou en de sterke stroming verdween de man onder water en kwam niet meer boven. Het binnenvaartschip van de man lag in een sluis ten noorden van Duisburg. Hulpverleners kwamen met een helikopter en sloten het scheepvaartverkeer rond de plek af. Een uur na de fatale sprong vonden duikers de man, na reanimatiepogingen is de man in het ziekenhuis overleden.
 

Zondag 16 maart

Drenkeling auto ongeval Rouveen overleden

RIJSWIJK - Het auto ongeluk in Rouveen, in de nacht van zaterdag op zondag, waarbij twee jongeren te water raakte met een auto heeft een leven geŽist. De 19-jarige bestuurder uit Krimpen aan den IJssel is in het ziekenhuis overleden.

De tweede inzittende, een meisje van zestien, ook uit Krimpen aan den IJssel, ligt nog steeds zeer kritiek in het ziekenhuis. De auto van het stel raakte door nog onbekende oorzaak in de sloot, naast de Stadsweg in Rouveen. Het voertuig lag op zijn kop in de vaart.

Hulpverleners wisten na enige tijd de twee uit het voertuig te bevrijden en op de kant te krijgen. Ze waren niet aanspreekbaar en zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar is de 19-jarige jongen overleden. Duikers van de brandweer hebben nog gezocht naar mogelijk meer inzittenden, maar vonden niets. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd

Vrijdag 14 maart    

Brugspringer redt leven van drenkeling

Buitenland opmerkelijk

LONDEN - Een man die in Londen van een brug wilde springen als levensbeeindiging, heeft onbedoeld het leven van een drenkeling gered, die op dat moment onder hem bijna verdronk. De bemanning van de opgeroepen reddingboot zag ter plaatse een andere man in het water die nog maar net zijn hoofd boven water kon houden. Men heeft de man uit het water weten te krijgen.

Het betrof een 33-jarige man, die ernstig onderkoeld was geraakt en niet meer wist hoe hij in het water terecht was gekomen. Verder wilde de drenkeling zijn redders geen informatie geven. Volgens de hulpverleners waren er geen andere boten of personen in de nabijheid en zou de drenkeling nooit opgemerkt en gered zijn als de reddingboot niet was gealarmeerd in verband met de dreigende springer.

De politie wist de suÔcidale brugspringer op de London Bridge zover te krijgen dat hij niet sprong en bracht hem in veiligheid.

Donderdag 13 maart

Automobilist verdronken bij Schagerbrug

In het water langs de provinciale weg N248 bij het Noord-Hollandse dorp Schagerbrug is donderdagmiddag een automobilist verdronken. De 88-jarige automobilist raakte met zijn auto van de weg en kwam in het kanaal terecht.

Voorbijgangers zagen de auto langzaam richting het kanaal rijden waarna het in het water van het kanaal reed. Getuigen gingen te water om de drenkeling te redden, maar ze konden de plaats waar de auto lag niet meer bereiken. Duikers schoten te hulp en hebben het slachtoffer uit het kanaal gehaald. De man is nog gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, daar overleed hij later.

Dinsdag 4 maart

Vijf jonge helden krijgen bronzen medaille van het Carnegie Heldenfonds

GERKESKLOOSTER Ė dinsdag zijn 5 jongeren onderscheiden die op 23 september 2013 een Duitse watersporter te hulp schoten en uit het water hebben gered.

De Duitse watersporter viel bij het aanmeren in de Aldfeart langs het Singel in het water. Ondanks hun hulp overleed de drenkeling.  Burgemeester Gerben Gerbrandy roemde het feit dat de jongeren direct te hulp schoten. De helden,Raymond Brinkman (14), Gerbert van der Heide (16), Zweitze van der Heide (15), Marco Kooistra (15) en Lars Niewijk (15) ontvingen de bronzen medaille van het Carnegie Heldenfonds.

Maandag 3 maart

Gratis zwemles Amsterdam Zuidoost geen succes

AMSTERDAM - Kinderen in Zuidoost konden afgelopen zomer gratis hun zwemdiploma halen. Er waren 210 kinderen aangemeld waarvan er 52 daadwerkelijk op de gratis lessen verschenen. Hiervan zijn 10 kinderen geslaagd voor zwemdiploma A.

Hierdoor is het project van de gemeente, om met gratis zwemlessen in schoolvakanties meer kinderen hun zwemdiploma A te laten halen volledig mislukt. Met dit gratis zwemprogramma werd gestart omdat Zuidoost achterloopt op het Amsterdamse gemiddelde wat betreft zwemdiploma's. In Zuidoost heeft 86% van de kinderen in groep vijf een zwemdiploma, terwijl het gemiddelde in de stad op 90% ligt.

Teleurgesteld zijn de organisatoren door het gebrek aan betrokkenheid bij ouders en leerkrachten. Scholen zijn aangesproken op het belang van zwemlessen. Ook in de organisatie van het zwembad zijn veranderingen doorgevoerd om de kwaliteit van de zwemlessen te verbeteren.