HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van JUNI 2014

 

Juni 2014

 

10 berichten

     
Zaterdag 28 juni   Man verdronken in het water bij Boerhaar Wijhe
Zaterdag 28 juni   Vrouw verdronken door scooter te water

Donderdag 19 juni

 

Dode in de Maas bij Lith

Woensdag 18 juni

 

Man verdronken na val van steiger

Zondag 15 juni

 

Jongetje (3) uit vijver gered door buurman

Zaterdag 14 juni

  Man overleden in sloot onder tractor

Vrijdag 13 juni

 

Man verdronken bij omslaan bootje

Maandag 9 juni

  29-jarige drenkeling Etten-Leur overleden

Woensdag 4 juni

 

9-jarig meisje op haar na verdronken in zwembad

Woensdag 4 juni

 

Man verdronken in kanaal bij Born

 

Zaterdag 28 juni

Man verdronken in het water bij Boerhaar Wijhe

Bij Wijhe is vanmorgen door voorbijgangers het lichaam van een dode man gevonden in het water. De politie niet uit van een misdrijf.

Het lichaam werd gevonden in het water aan de Boerhaar. Gezien de omstandigheden lag het lichaam daar sinds vrijdagavond al. Wat de precieze oorzaak van de verdrinking is, weet de politie nog niet. Men laat weten dat er vooralsnog niet wordt uitgegaan van een misdrijf. Er wordt nog onderzoek verricht om te bekijken wat er nu precies is gebeurd.

Zaterdag 28 juni

Vrouw verdronken door scooter te water

NIJLAND - Een 42-jarige vrouw uit Sneek is vrijdagavond verdronken nadat zij met haar scooter in het water terecht was gekomen. De vrouw is aangetroffen langs het fietspad van Sneek richting Bolsward.

De familie van de vrouw maakte zich ernstige zorgen, omdat ze niet op de normale tijd thuis was gekomen en ook niet op haar werk was verschenen. Daarop lichtte zij de politie in, vermoedelijk is ze onwel geworden, De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

Donderdag 19 juni

Dode in de Maas bij Lith

LITH - In het water van de Maas bij Lith is donderdagmiddag een dode uit het water gevist. Het lichaam werd door voorbijgangers ontdekt in de buurt van het veer over de Maas. Er word onderzoek gedaan naar de exacte doodsoorzaak en identiteit. Bij de berging van het slachtoffer heeft de scheepvaart geen hinder ondervonden.

Woensdag 18 juni

Man verdronken na val van steiger

HEUSDEN - Een 54-jarige Eindhovenaar is woensdagmiddag in de haven van Heusden (Noord-Brabant)  verdronken. Vermoedelijk is de man onwel geworden en van de steiger in het water gevallen. Het zag er naar uit dat de man bezig was met onderhoud aan zijn boot.

Zondag 15 juni

Jongetje (3) uit vijver gered door buurman

Zondag is in het Overijsselse Glane een 3-jarig jongetje van de verdrinkingsdood gered. Een man zag de peuter aan het eind van de middag in de vijver van de buren drijven. De man greep onmiddellijk in en klom over de schutting. Het drenkelingetje is bewusteloos uit het water gehaald en gereanimeerd door zijn redder.

Mede buurtbewoners werden snel gealarmeerd doordat er via de meldkamer is een AED-oproep is uitgegaan. Vanwege de ernst van het waterongeval werd ook een traumahelikopter opgeroepen, die bleek niet meer nodig. Het 3-jarige drenkelingetje is met een hartslag en zelfstandig ademend naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Volgens de politie is het jongetje buiten levensgevaar en kan spoedig weer naar huis.

Zaterdag 14 juni

Man overleden in sloot onder tractor

Nij-beets Zaterdagavond is in het Friese Nij beets een 32-jarige boer om het leven gekomen in een sloot. De man trof een van zijn koeien aan in de sloot en besloot deze met de tractor op het droge te trekken.

De man probeerde in de sloot de koe te begeleiden terwijl zijn vrouw de trekker bestuurde. Op gegeven moment kantelde de trekker en kwam boven op de man terecht. Gealarmeerde hulpdiensten lukte het niet de man op tijd onder de trekker uit te krijgen. Toen het lukte de man te bevrijden was hij al overleden.

Vrijdag 13 juni

Man verdronken bij omslaan bootje

VOORSCHOTEN  Donderdagavond is op het water van de Vlietlanden een bootje omgeslagen met twee mannen en twee vrouwen. Het is onbekend waardoor het bootje omsloeg. Een man en twee vrouwen wisten zwemmend de kant te bereiken. Een 32-jarige Hagenaar verdween hierbij onder water en kwam niet meer boven.

De gealarmeerde hulpdiensten hebben de drenkeling donderdag niet kunnen lokaliseren. Vrijdag aan het eind van de middag is man gevonden door een sonarboot van de Koninklijke Marine. Het lichaam van de 32-jarige Hagenaar lag op de bodem van het meer op 18 meter diepte. Marineduikers hebben het lichaam vervolgens geborgen.

Maandag 9 juni

29-jarige drenkeling Etten-Leur overleden

ETTEN-LEUR - Een 29-jarige man is verdronken nadat hij zondagavond laat te water was geraakt bij de jachthaven van Etten-Leur. Het is niet bekend waardoor de 29-jarige man uit Werkendam in het water terecht is gekomen.

De drenkeling belandde zondag kort na middernacht te water nabij een feesttent aan de Leurse Dijk. Getuigen alarmeerden onmiddellijk via 112. Na ongeveer 40 minuten trof een brandweerduiker het lichaam van de man onder water aan en bracht hem boven water. De 29-jarige werd direct gereanimeerd maar dit mocht niet meer baten. De man overleed later in de nacht in het ziekenhuis.

Woensdag 4 juni

9-jarig meisje op haar na verdronken in zwembad

Hoogezand - Een 9-jarig meisje is vorige week met haar haren bekneld geraakt in de beweegbare bodem van het zwembad.  Een medewerker liet op gegeven moment de beweegbare bodem zakken, het meisje bleek met haar haren klem te zitten tussen de tussen de bodem en werd onder water getrokken.

Het meisje wist zichzelf nog net op tijd los te maken, maar verloor daarbij wel veel van haar haren. Volgens de directeur van zwembad De Kalkwijck in Hoogezand is niet duidelijk hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren. Wel zegt de directeur dat het meisje erg lang haar had, dit alles is woensdag openbaar gemaakt. Voor zover bekend is in Nederland nog nooit iets vergelijkbaars gebeurd. Zowel het meisje als haar ouders waren erg geschrokken.

 

Woensdag 4 juni

Man verdronken in kanaal bij Born

Woensdagochtend rond 10.40 uur is door voorbijgangers een dode man aangetroffen in het Julianakanaal bij Born. Het lichaam dreef ter hoogte van de betoncentrale aan de Halve Maanweg. Uit onderzoek van politie word een misdrijf uitgesloten en gaat men uit van een accidentele verdrinking.