HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van JANUARI 2014

 

JANUARI 2014

 

  15 berichten

     

Zaterdag 25 januari

  8-jarige meisje gereanimeerd in De Mirandabad

Vrijdag 24 januari

 

Internationale zoekactie naar vermiste scheepskok

Dinsdag 21 januari

  Reanimatie na auto te water Zaandam

Zondag 19 januari

 

Kleuter gered van verdrinkingsdood in Marnixbad

Zaterdag 18 januari

 

Vermiste man verdronken in recreatiegebied

Vrijdag 17 januari

 

Man verdronken in Scheepmakershaven Rotterdam

Dinsdag 14 januari

 

Man verdronken in busje te water

Maandag 13 januari

 
Vrouw in auto te water overleden

Maandag 13 januari

 

Man overboord van veer Breskens-Vlissingen overleden

Maandag 13 januari

 

35-jarige Almeerder verdronken in Weerwater

Zaterdag 11 januari

 
57-jarige Dordtenaar verdronken in Beneden Merwede

Vrijdag 10 januari

 
75 jarige vermiste Rosa verdronken

Vrijdag 10 januari

 

Lijk gevonden in Wassenaarse sloot

Zondag 5 januari

 

Lijk in auto te water bij toeval ontdekt

Woensdag 1 januari

 

Twee verdronken bij auto ongeluk Hollandsche Rading

 

Dinsdag 28 januari

Lichaam in sloot mogelijk van vermiste vrouw

AMERSFOORT - Dinsdagmiddag heeft de politie in Amersfoort een lichaam gevonden in een sloot aan de Radonweg. Vermoedelijk gaat om de vermiste Irma van Wegen. Een familielid van de vermiste vrouw heeft inmiddels contact gehad met de recherche.

De 55-jarige vrouw liep vorige week weg uit een open afdeling van het Meander Medisch Centrum, de vrouw was opgenomen vanwege een ernstige depressie. Vanmiddag zijn hulpdiensten opgeroepen voor een persoon ter water. Het bleek te gaan om een lichaam, de politie maakte een plaats delict van de locatie en zette de omgeving af. Vanuit de politiehelikopter zijn foto’s gemaakt van de omgeving. De brandweer kwam met duikers, deze hebben het lichaam uit het water gehaald voor identificatie en sectie.

Zaterdag 25 januari

8-jarige meisje gereanimeerd in De Mirandabad

AMSTERDAM - Een meisje is zaterdagmiddag gereanimeerd bij de Mirandabad. Rond 14.00 uur zagen bezoekers in het zwembad een meisje van circa acht jaar oud in het water drijven.

Volgens een badgast was het meisje blauw aangelopen. Een toegesnelde toezichthouder van het zwembad is het water ingesprongen om het bewusteloze meisje naar de kant te halen. Eenmaal op de badrand werd het meisje direct gereanimeerd, later geholpen door gearriveerde brandweermensen.

Het meisje is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De reanimatie blijkt geslaagd en de drenkelinge is inmiddels weer bij kennis.

Vrijdag 24 januari

Internationale zoekactie naar vermiste scheepskok

Wederom een grote zoekactie in de monding van de Westerschelde. Ditmaal werden de KNRM reddingstations van Breskens, Cadzand en Westkapelle gealarmeerd voor een vermiste scheepskok.

Rond 8.00 uur krijgt de Nederlandse Kustwacht de melding dat een opvarende van vrachtschip Cymberline vermist wordt. Het schip is vanochtend vertrokken vanuit Vlissingen-Oost en de bemanning ontdekt de vermissing van de scheepskok ter hoogte van Zeebrugge.

Ook het Kustwachtvliegtuig wordt richting Zeeland gedirigeerd. In de monding van de Westerschelde sluiten ook schepen van Rijkswaterstaat, Douane en Marechaussee aan bij de zoekactie. Omdat de zoekactie grensoverschrijdend is, wordt aan de Belgische kant de Seaking helikopter uit Koksijde opgeroepen en de reddingboten van de VBZR. Hierbij sluiten ook andere overheidsvaartuigen aan bij de zoekactie.

Patrouilleschip RWS 78 wordt in eerste instantie aangewezen als On Scene Coördinator (OSC). Later wordt deze taak overgenomen door het Schelde Coördinatie Centrum in Vlissingen. De algehele coördinatie blijft bij de Nederlandse Kustwacht. Zij berekenen dat er, gezien de watertemperatuur van 6,7 graden, nog een overlevingskans is van enkele uren. Uiteindelijk werd de zoekactie om 14.15 uur gestaakt. Helaas zonder resultaat.

 

Dinsdag 21 januari

Reanimatie na auto te water Zaandam

AMSTERDAM – Dinsdagmiddag is langs de Prins Hendrikkade in Zaandam een auto op de kop in het water beland. Het heeft enige tijd geduurd voordat hulpdiensten erin slaagden om de vrouw achter het stuur te bevrijden.

Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, ambulance, brandweer en een duiker waren snel ter plaatse om hulp te verlenen. De auto was al enige tijd onder water nadat duikers de vrouw achter het stuur vandaan konden halen en aan wal brengen. De drenkeling moest door ambulance personeel gereanimeerd worden en is direct met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Zondag 19 januari

Kleuter gered van verdrinkingsdood in Marnixbad

AMSTERDAM Een 4-jarig meisje is zaterdagavond bijna verdronken in het Marnixbad in Amsterdam. Door kordaat optreden van twee badmeesters leeft het meisje nog, Zij hebben haar uit het water gehaald en beademd.

Het ongeval vond om 19.00 uur plaats in het zwembad aan het Marnixplein. Het meisje was daar samen met haar ouders, vermoedelijk in een onbewaakt ogenblik is het meisje onder water geraakt. Toen de ouders het meisje plots zoek waren brak er paniek uit.

De twee aanwezige badmeesters hebben het meisje direct beademd, waarna ze braakte en begon te huilen. Ze is met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar ze nu ter observatie ligt. Een badmeester die het meisje beademd hebben, werkt al dertig jaar als badmeester, maar had dit nog nooit in zijn loopbaan meegemaakt.

Zaterdag 18 januari

Vermiste man verdronken in recreatiegebied

DEN HAAG - Zaterdagmiddag is het lichaam van man gevonden in het water aan de Madepolderweg in Den Haag. De 83-jarige Westlander is verdronken in het water van Madestein.

De Westlander vertrok vrijdagochtend met zijn fiets van huis en is daarna niet meer gezien. De man werd als vermist gemeld, een zoekactie met een politiehelikopter leverde niets op. Sinds zijn verdwijning is op verschillende plekken in het Westland en Den Haag naar hem gezocht. Politie agenten vonden de man zaterdagmiddag in het water in recreatiegebied Madestein bij Den Haag. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf. De 83-jarige man uit ’s-Gravenzande is waarschijnlijk het slachtoffer van een noodlottig ongeluk.

Vrijdag 17 januari

Man verdronken in Scheepmakershaven Rotterdam

Rotterdam - In het water van de Scheepmakershaven in Rotterdam is vanmiddag een dode man in het water gevonden. Een voorbijganger zag iets drijven onder de Verlengde Willemsbrug ter hoogte van de Hertenkade en waarschuwde de politie.

Nadat de man door duikers is geborgen is het lichaam overgebracht voor forensisch onderzoek door de opsporingsdienst van de politie.  Vermoedelijk is de man per ongeluk te water geraakt en verdronken, de identiteit van de man is nog bekend gemaakt.

Dinsdag 14 januari

Man verdronken in busje te water

DRACHTEN – Dinsdagavond is aan de Loswal in drachten een personenbus te water geraakt. Dit werd gezien door een passant, hij zag het busje uit de kant drijven en zinken.

Gealarmeerde duikers hebben één persoon aangetroffen in het voertuig en naar de wal gebracht. De drenkeling is nog gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de personenbus onder water wordt nog gezocht naar eventuele meerdere personen

Maandag 13 januari

Vrouw in auto te water overleden

GRONINGEN - Een automobiliste is maandagavond 13 januari overleden nadat zij met haar voertuig in het Winschoterdiep was gereden. Het ongeluk gebeurde rond 18.00 uur bij het dorp Westerbroek, tussen de stad Groningen en Hoogezand-Sappemeer.

Automobilisten die dit zagen boden gelijk hulp en zijn de auto achterna gedoken, maar konden de vrouw niet uit de auto bevrijden. Nadat de hulpdiensten waren gearriveerd duurde het nog zeker 15 minuten voor de vrouw bevrijd kon worden. Medewerkers van ambulance en traumateam hebben het slachtoffer gereanimeerd. De vrouw is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Waar zij later overleed.

Maandag 13 januari

Man overboord van veer Breskens-Vlissingen overleden

BRESKENS  - Een man is maandagmiddag verdronken in de Westerschelde. Rond 13.45 uur zag men de man van het fiets-voetveer Prinses Máxima springen. Hoewel er snel een uitgebreide zoek en reddingactie werd gestart, kon men even na 15.00 uur de man uit het water worden gehaald.

Aan de zoekactie namen diverse schepen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), een SAR helikopter, een politieboot deel. Het was de KNRM reddingboot Ully die de man vond en al reanimerend mee naar Vlissingen zijn gevaren. Eenmaal aan wal in Vlissingen, bleek de man te zijn overleden. De politie gaat niet uit van een misdrijf of ongeval maar denkt aan zelfdoding.

Maandag 13 januari

35-jarige Almeerder verdronken in Weerwater

ALMERE – Maandagochtend vroeg rond 06.00 uur werd de politie getipt door iemand die zijn hond aan het uitlaten was. De man heeft het stoffelijk overschot van een 35-jarige Almeerder gevonden in het Weerwater in Almere. Aan de westkant van het Weerwater in de buurt van de Hengelostraat.
Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf. Bij forensisch onderzoek zijn geen sporen van geweld gevonden op het lichaam van de drenkeling. Het lichaam is op verzoek van politie door de brandweer uit het water geborgen.

Zaterdag 11 januari

57-jarige Dordtenaar verdronken in Beneden Merwede

DORDRECHT - Een 57-jarige Dordrechter is zaterdag verdronken in de Beneden Merwede. Rond 15.30 uur is de man ter hoogte van de Papendrechtsestraat in het water gevonden.

Hulpverleners waren al een zoektocht naar de man begonnen, nadat hij als vermist was opgegeven. De man was afhankelijk van een rolstoel. Vermoedelijk is de 57-jarige Dordrechter door een ongelukje per ongeluk in het kanaal beland met zijn rolstoel.

Vrijdag 10 januari

75 jarige vermiste Rosa verdronken

Monster - Het lichaam dat vrijdagmorgen in het water tussen Monster en Den Haag is gevonden, in natuurgebied Madestein, blijkt de 75-jarige Rosa van der Loos uit Poeldijk te zijn, zij was dinsdag voor het laatst gezien en sindsdien vermist.

op verschillende plekken in het Westland en Den Haag is de afgelopen dagen gezocht door hulpdiensten. Omdat de vrouw voor het laatst zou zijn gezien in de buurt van het waterrijke Madestein werd ook daar gezocht. Daarbij werden speurhonden en een helikopter ingezet. De vrouw is gevonden
in het water nabij de vlindertuin, een medewerker van een bedrijf in de buurt zag haar liggen.

Vrijdag 10 januari

Lijk gevonden in Wassenaarse sloot

Wassenaar - In een Wassenaarse sloot langs de Katwijkseweg is vrijdagochtend een stoffelijk overschot gevonden. Het lichaam werd aangetroffen tijdens een zoektocht naar de 43-jarige Walter Hoogenboom die sinds woensdagochtend vermist werd.

De man verliet woensdagochtend zijn woonadres in Wassenaar, daarna werd niets meer vernomen. Sinds zijn verdwijning werd op verschillende plekken in Wassenaar intensief gezocht door hulpdiensten. Ook werd een helikopter ingezet tijdens de zoekacties. Hij was voor het laatst gezien bij restaurant De Klip aan de Katwijkseweg. Vrijdagochtend werd zijn lichaam tijdens een zoekactie aangetroffen.

Zondag 5 januari

Lijk in auto te water bij toeval ontdekt

MIDDELBURG - Zaterdagavond heeft de politie in Zeeland door toeval een auto met daarin een nog onbekende persoon opgedregd. Het stoffelijk overschot werd opgemerkt in het Schelde-Rijnkanaal, tijdens een zoektocht naar een andere auto.

Een bergingsbedrijf heeft de auto meegenomen naar een forensische onderzoeksruimte van politie, hier kan nader onderzoek worden gedaan. De politie heeft vooralsnog geen idee hoe en wanneer de auto het water in is gereden. Men blijft wel zoeken naar de andere auto.

Woensdag 1 januari

Twee verdronken bij auto ongeluk Hollandsche Rading

HOLLANDSCHE RADING - Bij een auto-ongeval op de Kanaaldijk bij Hollandsche Rading zijn kort na de jaarwisseling op woensdag rond 13.15 uur twee doden gevallen. Twee overlevenden zijn met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het eenzijdige ongeval gebeurde aan de Kanaaldijk. Twee van hen konden zichzelf uit de wagen bevrijden  op de kant te klauteren. De andere twee slaagden er niet in uit de auto te komen. Toen ze later door hulpverleners uit de auto werden gehaald, waren ze al overleden. De identiteit van de slachtoffers en de gewonden is nog niet bekend gemaakt. Naar de oorzaak van het ongeval wordt onderzoek gedaan.