HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van AUGUSTUS 2014

 

AUGUSTUS 2014

 

 16 berichten

     

Zaterdag 23 augustus

 

77- jarige man verdronken bij auto te water

Donderdag 21 augustus

 

Bezoeker redt 6-jarige jongen van zwembadbodem

Woensdag 20 augustus

 

Oudere man verdronken in Winsum

Zaterdag 16 augustus

 

Man verdronken in recreatiegebied Eernewoude

Vrijdag 15 augustus

 

5-jarig meisje verdronken door val in Afgedamde Maas in Andel

Donderdag 14 augustus

 

Dode vrouw gevonden in sloot Barendrecht

Zondag 10 augustus

 

Auto in kanaal: man verdrinkt, kinderen nipt gered

Vrijdag 8 augustus

 

Dode vrouw gevonden in sloot Oegstgeest

Woensdag 6 augustus

 

Man verdronken bij veer Den Helder

Woensdag 6 augustus

 

Man verdrinkt in zee bij Callantsoog

Maandag 4 augustus

 

Brandweerduiker omgekomen bij hulpactie Koedijk

Maandag 4 augustus

 

Man verdronken in Drachten

Maandag 4 augustus

 

Ook gereanimeerd meisje Katwijk overleden

Zondag 3 augustus

 

Vader verdrinkt, kind met spoed naar ziekenhuis

Zondag 3 augustus

 

Twee doden bij aanvaring op Vinkeveense plassen

Vrijdag 1 augustus

 

Man verdronken in Twentekanaal bij Hengelo

 

Woensdag 27 augustus

Man verdronken na val in water Son en Breugel

SON EN BREUGEL - In Stad van Gerwen, een dorpje bij Son en Breugel in Noord-Brabant is woensdag omstreeks 17.40 uur een man verdronken na een val in het water. Voorbijgangers ontdekten het lichaam in het water en alarmeerde 112. Het is niet helder hoe de man in het water terecht is gekomen. Men vermoedt een accidentele verdrinking.

Zaterdag 23 augustus

Man verdronken in Haven Ridderkerk

Ridderkerk – Zaterdagavond rond 20.00 uur is in het water van de Haven in Ridderkerk een lichaam aangetroffen. Gealarmeerde duikers mochten het water niet in vanwege weersomstandigheden. Ook het Mobiel Medisch Team werd gealarmeerd voor een te water geraakt persoon. Het bleek te gaan om een inmiddels verdronken persoon, men vermoed dat hier sprake is van zelfdoding.

Zaterdag 23 augustus

77- jarige man verdronken bij auto te water

RETRANCHEMENT - Zaterdagmorgen omstreeks 09.30 uur zag een passant een auto op de kop in het water liggen bij de Contre Escarpe aan de Molenstraat in Retranchement. De 77-jarige bestuurder uit Retranchement bleek verdronken in zijn auto.

Vermoedelijk is de man achter het stuur onwel geworden en op de kop in het water beland. Via 112 kreeg de politie melding dat er een auto in het water lag. Hulpverleners van de brandweer haalden de bestuurder uit het voertuig, hij bleek inmiddels verdronken te zijn. Men heeft nog gedoken naar meer slachtoffers in het water, deze werden niet aangetroffen.

Donderdag 21 augustus

Bezoeker redt 6-jarige jongen van zwembadbodem

TILBURG - Een 6-jarige jongen is donderdagavond rond 19.00 uur door een 16-jarige zwembadbezoeker van de bodem van zwembad Stappegoor in Tilburg gehaald.

De 6-jarige jongen die niet goed kon zwemmen, kwam in de stroomversnelling terecht en zonk naar de bodem, De 16-jarige zwembadbezoeker Mitchell van den Dries zag het gebeuren: "Hij dreef eerst aan de oppervlakte met zijn ogen open, daarna zonk hij naar de bodem. Ik dacht eerst dat hij onder water aan het spelen was, maar toen bemerkte ik dat hij buiten bewustzijn was," .

Toen Mitchell hem uit het water haalde waren zijn ogen open, hij dacht dat het al te laat was. Lifeguards van het zwembad zijn direct met reanimatie gestart. Het drenkelingetje is met een hartslag naar het ziekenhuis vervoerd. Over de toestand van de drenkeling is vooralsnog niets bekend.

Woensdag 20 augustus

Oudere man verdronken in Winsum

WINSUM – Vanmorgen is door een passant in het Winsumerdiep bij De Boog een stoffelijk overschot gevonden.

Het gaat om het lichaam van een oudere man. De politie heeft het lijk met een rubberbootje richting de scheepswerf bij de Jeneverbrug verplaatst. Daar is het lichaam uit het water geborgen en naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

Zaterdag 16 augustus

Man verdronken in recreatiegebied Eernewoude

EERNEWOUDE - In het Friese recreatiegebied Earnewâld is zaterdagmiddag een man verdronken. Het is niet bekend of het slachtoffer aan het zwemmen, surfen of varen was.

”Omstanders hebben de drenkeling uit het water gehaald en nog geprobeerd te reanimeren.”  Ook de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Alle inspanningen om de man te reanimeren mochten niet meer helpen.

Vrijdag 15 augustus

5-jarig meisje verdronken door val in Afgedamde Maas in Andel

ANDEL - Een 5-jarig meisje uit Andel is vrijdagavond verdronken nadat zij in de Afgedamde Maas bij Andel terechtkwam. Het kind raakte aan de Hoge Maasdijk door nog onbekende oorzaak te water.

Gealarmeerde hulpdiensten wisten haar uit het water te halen. Gezamenlijk is nog getracht het meisje te reanimeren, maar de hulp mocht niet meer baten. Het meisje heeft te lang onder water gelegen, ze overleed ter plekke. De technische recherche van politie stelt een onderzoek in. 

Donderdag 14 augustus

Dode vrouw gevonden in sloot Barendrecht

Een voorbijganger zag donderdagmiddag in een sloot aan de Pesetastraat in Barendrecht het stoffelijk overschot van een vrouw drijven. Hulpdiensten waaronder de brandweer kwamen ter plaatse om het lichaam uit het water te bergen. Het is niet duidelijk hoelang de vrouw in het water heeft gelegen,

Zondag 10 augustus

Auto in kanaal: man verdrinkt, kinderen nipt gered

DE BOEKEL - Een 38-jarigeRotterdammer is gistermiddag verdronken nadat hij met zijn auto in het Noordhollands Kanaal was beland. Twee kinderen, een meisje van 2 en een jongen van 4 jaar, die ook in de auto zaten, hebben het ongeluk overleefd, ze zijn gereanimeerd en in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. Het ongeval vond plaats bij De Boekel nabij Akersloot

Hulpdiensten waren met meerdere ambulances, twee traumahelikopters, brandweer, duikers en politie aanwezig. Brandweerduikers wisten de drie uit de auto te bevrijden, nadat eerst een vijftal omstanders een poging hadden gedaan. Op de kant werden zij gereanimeerd, alleen de kinderen bleken hier goed op te reageren, deze maken het naar omstandigheden redelijk goed.

Vrijdag 8 augustus

Dode vrouw gevonden in sloot Oegstgeest

OEGSTGEEST - Een speurhond heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een dode 73-jarige vrouw aangetroffen. De vrouw werd gevonden in een sloot aan de Apollolaan in Oegstgeest. De vrouw werd al enige tijd vermist. Duikers hebben het stoffelijk overschot rond 2.30 uur uit het water gehaald. Hoe de vrouw is overleden is nog niet bekend. Men onderzoekt hoe ze in het water aan de Apollolaan is terecht gekomen.

Woensdag 6 augustus

Man verdronken bij veer Den Helder

DEN HELDER - Woensdagmorgen is bij de steiger van Teso tussen Den Helder en Texel een dode man uit het water gehaald. De 48-jarige man was vanaf het bovendek naar beneden gevallen en in het water beland, de man had ook een grote hoofdwond.

Een misdrijf wordt uitgesloten, men denkt aan een noodlottig ongeval. Het blijkt te gaan om een 48-jarige man uit Dordrecht, die bij zijn moeder in Den Helder logeerde. Hulpdiensten hebben het lichaam van de man geborgen. Er zal onderzoek worden gedaan wat zich precies heeft afgespeeld voordat de man in het water belandde

Woensdag 6 augustus

Man verdrinkt in zee bij Callantsoog

CALLANTSOOG - In de Noordzee bij Callantsoog is woensdagochtend rond 10.45 uur een man verdronken. De eigenaar van een strandpaviljoen werd geseind door een meisje dat haar opa in problemen verkeerde. Deze en andere strandbezoekers hebben getracht de man te redden, de zee was rustig op dat moment.

Gealarmeerde leden van de Reddingsbrigade waren spoedig ter plaatse en hebben de redding overgenomen. Pogingen de drenkeling te reanimeren hadden geen succes. Ook de inzet van een traumahelikopter was tevergeefs. Een jongetje, mogelijk de kleinzoon van de overleden man, is met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis.

Maandag 4 augustus

Brandweerduiker omgekomen bij hulpactie Koedijk

KOEDIJK - Een brandweerduiker is maandagmiddag om het leven gekomen tijdens een hulpverlening. De duiker en zijn collega's hadden even daarvoor de bestuurder uit een auto gehaald die het Kanaal was ingereden. Bij een poging het voertuig te bergen raakte de duiker onwel. Aanwezig personeel van een traumahelikopter heeft de brandweerman nog getracht te reanimeren, dit mocht niet meer baten. Hij overleed ter plekke. Over de identiteit van de duiker worden geen mededelingen gedaan.

Na een mislukte uitwijkmanoeuvre op de De Kanaaldijk zonk de auto direct naar de bodem van het Noordhollands Kanaal.  Omstanders sprongen van beide oevers het water in om de bestuurder uit het voertuig te redden, helaas zat de bestuurder bekneld. Na 30 minuten slaagden brandweerduikers erin de bestuurder te bevrijden en op de wal te krijgen. Op de kant is hij gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Over zijn toestand is niets bekend.

Tijdens het bergen van de auto werd de situatie opnieuw kritiek. Een duiker, die een lierkabel aan de auto bevestigde voor berging, kwam onder water in de problemen. Tevens werd het contact tussen duiker en de collega’s op de vaste wal verbroken. De duiker wist men na tien minuten op de kant te krijgen. Mede met behulp van een aanwezig trauma arts is de man gereanimeerd. Dit mocht echter niet meer baten. Er zal nog onderzocht worden wat exact is misgegaan onder water.

Maandag 4 augustus

Man verdronken in Drachten

DRACHTEN – Maandagochtend trof een wandelaar een lichaam aan in het water aan de Noorderdwarsvaart in Drachten. In de voormiddag heeft de brandweer het lichaam geborgen. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf, vermoedelijk is de man per ongeluk te water geraakt en verdronken.

Maandag 4 augustus

Ook gereanimeerd meisje Katwijk overleden

KATWIJK – Het 11-jarig meisje dat zondagavond samen met haar 32-jarige vader uit zee bij Katwijk werd gehaald, is later op de avond in het ziekenhuis overleden. Dat bevestigde een woordvoerder van de KNRM maandagochtend. De vader bleek al op het strand overleden.

De KNRM haalde het tweetal en nog iemand anders uit het water. De derde zwemmer raakte niet gewond. Ze waren in de problemen gekomen door harde aflandige wind en afgaand tij. Het meisje werd nog gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht.

Zondag 3 augustus

Vader verdrinkt, kind met spoed naar ziekenhuis

KATWIJK – omstreeks 18.35 uur, werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een zwemmer in problemen in de Noordzee bij Katwijk. De politie haalde een 11-jarig meisje uit  zee en startte in samenwerking met vrijwilligers van de reddingsbrigade en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij de reanimatie. Op dat moment bleek dat de vader nog werd vermist

In zee werd door de reddingsbrigade en burgers een menselijke ketting gevormd, om op die manier op zoek te gaan naar de drenkeling. Al vrij snel trof men deze aan en brachten de hulpverleners hem naar het strand. Ook deze man moest gereanimeerd worden. Deze man werd met de reddingboot uit het water gehaald. Op het strand werd echter al geconstateerd dat de man verdronken was.

Het meisje was volgens zeggen een andere drenkeling te hulp geschoten toen deze in problemen raakte door de sterke stroming en aflandige wind. Toen ook het meisje in problemen raakte dook haar 32-jarige  vader in de zee. De 11-jarige drenkelinge is na de reanimatie met spoedvervoer naar het Leids Universitair Medisch Centrum gebracht. De derde drenkeling bleef ongedeerd. Er zijn behalve veel redders ook vier ambulances en twee traumahelikopters ingezet voor dit waterongeval. Foto: knrm.nl

Zondag 3 augustus

Twee doden bij aanvaring op Vinkeveense plassen

Zaterdagavond om 10.45 uur zijn twee mannen uit Leusden (42 en 51) om het leven gekomen door een aanvaring tussen twee vaartuigen. Twee anderen opvarenden eveneens uit Leusden (44 en 47)  konden ongedeerd maar geschrokken uit het water worden gehaald.

De overlevenden van de botsing zijn zeer ontdaan, temeer omdat de veroorzaker er met hoge snelheid vandoor ging en geen hulp bood. Zij hebben slachtofferhulp gekregen. De politie heeft alles uit de kast gehaald om de veroorzaker te vinden.

Zondagochtend vroeg vond men bij een huis in Vinkeveen een speedboot met overeenkomende schadesporen aan de boeg. Er werden twee mannen en een vrouw aangehouden voor onderzoek. O
nderzoek naar de aanvaring wordt uitgevoerd vanaf een eiland in de omgeving van het waterongeval.

Vrijdag 1 augustus

Man verdronken in Twentekanaal bij Hengelo

Delden – Vrijdag om 09.30 uur trof een voorbijganger een overleden man in het water ter hoogte van de Kanaaldijk/Loofrietweg in Delden. Onmiddellijk werden hulpdiensten als politie, brandweer en ambulance gealarmeerd.

Brandweerduikers hebben het lichaam geborgen, het betrof een oudere man. Vermoedelijk is de man zelf op de fiets naar het Twentekanaal gereden. Na onderzoek blijkt dat de man zichzelf van het leven heeft beroofd. De politie kent inmiddels de identiteit van de man.