HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van APRIL 2014

 

APRIL 2014

 

 12 berichten

     

Maandag 28 april

  52-jarige man verdrinkt tijdens grasmaaien

Zondag 27 april

 

Man verdronken in auto te water

Zaterdag 26 april

 

22-jarige britse toerist verdronken in Leidse gracht

Zaterdag 19 april

  Watersporter verdronken in Hollands diep

Maandag 13 april

 

Surfers

na 4 en half uur levend uit water gehaald  foto / video

Zondag 13 april

  Fietser verdronken na epileptische aanval

Maandag 7 april

 
36-jarige man verdronken bij het Brettenpad

Zondag 6 april

  Dode man aangetroffen in Waal bij Nijmegen

Zondag 6 april

  Vermiste Farmsumer verdronken

Zondag 6 april

  Sinds maandag vermiste man verdronken

Zaterdag 5 april

 

Oudere vrouw verdronken in sloot Hoogvliet

Zaterdag 5 april

 

Moeder en peuters van verdrinking gered uit zinkende auto

 

Maandag 28 april

52-jarige man verdrinkt tijdens grasmaaien

DALFSEN - Een 52-jarige man uit Dalfsen is maandagmiddag verdronken tijdens het grasmaaien. Het ongeval gebeurde op het erf van de man toen hij met zijn zitmaaier in de vijver terechtkwam.

Hulpdiensten konden niets meer betekenen voor de man, hij zou al enige tijd in het water hebben gelegen toen hij eruit werd gehaald. Men gaat uit van een noodlottig ongeval.

Zondag 27 april

Man verdronken in auto te water

Zaterdagavond rond 23.00 uur zag een schipper van een binnenvaartschip dat bij de brug iets in het water raakte. De schipper belde de hulpdiensten die snel ter plaatse kwamen.

Er bleek een auto te water zijn geraakt waarin nog een man zat. Na middernacht wisten duikers een man uit de te water geraakte auto te halen. Men heeft op de wal nog geprobeerd de man te reanimeren en deze is naar het ziekenhuis gebracht. Bij aankomst in het ziekenhuis van Bergen op zoom bleek de man overleden. Verdere personen werden niet aangetroffen na een korte zoektocht.

 

Zaterdag 26 april

22-jarige britse toerist verdronken in Leidse gracht

LEIDEN - In Leiden is zaterdagochtend een lichaam in het water gevonden van de Nieuwe Rijn, ter hoogte van het Gangetje. Dat is midden in het centrum. Vrijwel zeker betreft het de 22-jarige toerist die vorige week vrijdag verdween toen hij samen met een vriend vanuit een kroeg naar zijn hotel liep.

In de omgeving werd afgelopen week het water aan de Boommarkt, het Galgewater en de Oude Rijn wel gezocht naar de 22-jarige britse toerist Wayne Davies. Hij was met vrienden op vakantie in Nederland. Davies werd voor het laatst gezien toen hij rond 01.00 uur de Hifi, een bar in de Vrouwensteeg, verliet. Hij is niet meer aangekomen in zijn hotel.

Vermoedelijk door een ongelukje is hij in het water gevallen, omdat zijn vriend ook in de gracht was gevallen. Deze wist op eigen kracht uit de gracht te klauteren. De opsporing naar de Brit ligt dit weekend even stil, in afwachting van verdere informatie beslist de politie of na het weekend de zoektocht word hervatten.

 

Zaterdag 19 april

Watersporter verdronken in Hollands diep

Zaterdagmiddag zag een schipper van een vaartuig iets in het water van het Hollands Diep drijven wat op een lichaam leek en belde 112.

Diverse hulpdiensten werden ter plaatse gedirigeerd, waaronder de KNRM Dordrecht. Ter plaatse lag een lichaam te water vlak naast een onbemande speedboot. Politie en KNRM hebben het slachtoffer geborgen en aan boord van een politieboot gebracht, deze verzorgt de verdere afhandeling.

 

Maandag 13 april

Surfers

na 4 en half uur levend uit water gehaald

Maandagavond grote zoekactie voor een vermiste surfer. KNRM reddingboten gepaged om 17.50 uur, surfer bijna bewusteloos aangetroffen door reddingboot Baron van Linden om 20.20 uur. Tijdens het hoisten van de drenkeling werd door de Baron van Linden nog een drenkeling gevonden. Beiden mannen zijn per helikopter naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht.

Zij hadden vermoedelijk 4 en half uur in het koude water gelegen. De alarmering kwam op gang omdat een van de surfers om 16.00 uur een afspraak had en niet kwam opdagen. Nadat een en ander was geïnformeerd werd de conclusie getrokken dat de surfer nog op zee moest zijn.

Het Kustwachtcentrum alarmeerde om 17.50 uur de KNRM reddingstations Hoek van Holland en Stellendam. Vermoedelijk is de surfer aan de zuidkant van de Maasvlakte overvallen door een windvlaag waardoor hij de controle over zijn kite verloor. De surfer heeft zeker 2 en half uur in het water gelegen en mogelijk 4 en half uur. De surfer werd aangetroffen in positie 51°.52.38 Noord en 003°56.52 Oost.

Bij toeval, tijdens het hoisten van de drenkeling naar de NHV helikopter werd door de Baron van Linden van KNRM reddingstation Ouddorp een tweede surfer gespot. Spoedig is deze met het drenkelingen platform aan boord gebracht. Ook deze surfer is met dezelfde helikopter naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht.

Het betreft een 53-jarige man uit Leiden en een 52-jarige man uit Maastricht. De twee waren vanaf het Slufterstrand gaan surfen en droegen alleen wetsuits. de twee mannen zijn met ernstige onderkoelingsverschijnselen naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht. Het ziet ernaar uit dat ze geen van beiden blijvend letsel hebben opgelopen.

Tijdens de zoekactie namen ook vaartuigen van de reddingsbrigades mee, het kustwachtvliegtuig en de reddingshelikopter van NHV. Aan land werd ook uitkijk gehouden. Het is onbekend hoe het kwam dat er één persoon werd vermist en er uiteindelijk twee werden gevonden. Volgens de KNRM is het een klein wonder dat de mannen hun avontuur hebben overleefd.

 

Zondag 13 april

Fietser verdronken na epileptische aanval

Koudekerk aan den Rijn - Zondagmiddag is bij de Mattenkade in Koudekerk aan den Rijn (Zuid-Holland) een fietser verdronken. Vermoedelijk gebeurde dit rond 16.30 uur door een epileptische aanval, waardoor de man in de sloot belandde met fatale gevolgen. De ongevalsplek werd tijdelijk afgesloten in verband met politieonderzoek.

Maandag 7 april

36-jarige man verdronken bij het Brettenpad

Amsterdam - Maandag vonden voorbijgangers rond 11.00 uur de man drijvend in het water bij het Brettenpad en waarschuwden de hulpdiensten.

Het betreft een 36-jarige man uit Amsterdam of Amstelveen. De man is door verdrinking om het leven gekomen. Na onderzoek wordt een misdrijf uitgesloten, hoe de man te water is geraakt is onbekend.

Zondag 6 april

Dode man aangetroffen in Waal bij Nijmegen

NIJMEGEN - In de Waal bij de Ooijpolder in Nijmegen, naast de Waalbrug, is zondagochtend het stoffelijk overschot van een man aangetroffen.

Het lichaam werd gevonden door een wandelaar en deze waarschuwde de politie. Er word niet uitgegaan van een misdrijf maar onderzoek moet meer duidelijk maken. De politie gaat proberen de identiteit te achterhalen, met die achtergrond word mogelijk de toedracht duidelijk.

Zondag 6 april

Vermiste Farmsumer verdronken

Het lichaam dat zaterdag in de haven van Delfzijl door een werknemer is gevonden, blijkt van een vermiste Farmsumer te zijn.

De 53-jarige man is op 11 maart als vermist gemeld bij de politie. De politie heeft die dag een uitgebreide zoekactie opgestart, waarbij ook gebruik werd gemaakt van een helikopter. Medewerkers van een droogdok in Delfzijl vonden het lichaam zaterdag. Volgens de politie is de man verdronken en sluit uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

Zondag 6 april

Sinds maandag vermiste man verdronken

RIJNSBURG - De dode man die zondagochtend werd gevonden in het water langs Kanaalpad Noord-Oost in Rijnsburg is van de 49-jarige Faustin Kalangu uit Leiden. De man werd sinds maandag vermist.

Onderzoek door politie sluit een misdrijf uit, vermoedelijk is de man per ongeluk in het water terecht gekomen en verdronken. Door familie en politie is door middel van aanplakbiljetten gevraagd naar de man uit te kijken.

Zaterdag 5 april

Oudere vrouw verdronken in sloot Hoogvliet

Hoogvliet - Zaterdagochtend trof een passant in een sloot langs de Aveling ter hoogte van de Doggersbank een stoffelijk overschot aan. De gealarmeerde politie zette meteen een ruim gebied af rondom de vindplaats voor forensische opsporing Deze heeft de omgeving in kaart gebracht en diversen sporen veiliggesteld voor het onderzoek.

Duikers van de Zeehavenpolitie hebben het lichaam van de verdronken vrouw uit het water gehaald waarna het over is gebracht naar een mortuarium om de doodsoorzaak vast te stellen. Uit onderzoek is vastgesteld dat er geen sprake is van een misdrijf en de vrouw door verdrinking om het leven is gekomen.

Zaterdag 5 april

Moeder en peuters van verdrinking gered uit zinkende auto

BRILTIL - Omstanders hebben een moeder en haar twee jonge kinderen gered uit hun te water geraakte auto. De auto van het drietal is zaterdagochtend van de kade gereden door een aanrijding in het Groningse Briltil.

De automobilist zag de auto van de moeder (33) over het hoofd, waardoor deze door de aanrijding het water in schoof. De bestuurder van de auto en drie omstanders doken direct het water in en bevrijden de moeder en haar kinderen van 1,5 en 2,5 jaar oud uit de auto. De drenkelingen hebben mogelijk water binnen gekregen en zijn allemaal naar het ziekenhuis gebracht voor controle.