HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van SEPTEMBER 2013

 

SEPTEMBER 2013

 

 10 berichten

     

Zondag 29 september

 

Man en hond verdronken in Bergumermar

Donderdag 26 september

 

Visser vist lijk uit Waal bij Dodewaard

Zaterdag 21 september

 

Man verdronken bij zijn boot

Donderdag 19 september

  Lichaam man geborgen uit de Waal

Zondag 15 september

 

Feestschip borrelt af tijdens gondelvaart

Zaterdag 14 september

 

Zwemmer verdronken bij Bergen aan Zee

Donderdag 12 september

 

Vrouw verdronken in auto te water bij veerboot

Dinsdag 10 september

 

Nederlandse vrouw verdronken bij Gran Canaria

Zaterdag 4 september

 

Jongetje (1) gereanimeerd na bijna verdrinking in vijver

Woensdag 4 september

 

Duitse zwemmer verdronken in zee bij Zandvoort

 

Zondag 29 september

Man en hond verdronken in Bergumermar

EASTERMAR - Zondagmiddag is een 58-jarige watersporter uit Ambt Delden verdronken.  De schipper voer met zijn vrouw en hond over het Bergumermar toen iets voor 14.00 uur de hond van het echtpaar te water raakte. De man sprong het water in om zijn hond te redden.

De man had moeite om zijn hond vast te pakken en verdween na enige tijd onder water. Zijn vrouw die nog op de boot was alarmeerde de hulpdiensten. De hulpdiensten rukten massaal uit voor de melding. Duikers vonden de drenkeling om 16.00 uur levenloos onder water. Ook de hond heeft het niet overleefd, duikers van de brandweer uit Leeuwarden, Sneek, Heerenveen en Jubbega waren ter plaatse. De traumahelikopter keerde eerder al onverrichter zake terug.

Donderdag 26 september

Visser vist lijk uit Waal bij Dodewaard

DODEWAARD - Een visser heeft donderdag een stoffelijk overschot aangetroffen op de oever van de Waal langs de Waalbandijk bij Dodewaard. Onderzoek moet uitwijzen hoe de persoon is verdronken en wat er is gebeurd.

Met enige regelmaat worden lichamen gevonden in de Waal tussen de Duitse grens en Tiel, die soms over een grote afstand met de rivier zijn mee gestroomd. Vaak blijkt zo'n stoffelijke overschot zelfs uit Duitsland te komen.

Zaterdag 21 september

Man verdronken bij zijn boot

BODEGRAVEN-REEUWIJK - In de Oude Rijn bij Bodegraven is zaterdagavond het lichaam van een man uit Bodegraven gevonden. De 47-jarige man was door familie als vermist opgegeven bij de politie.

De brandweer van Zwammerdam en Alphen aan den Rijn zijn zaterdagavond in het water gaan zoeken naar de 47-jarige man. Een brandweerduiker is te water gegaan en vond al snel het lichaam van de man wat onder zijn boot lag. De politie zal nog onderzoek verrichten naar de toedracht van dit dramatische ongeval.

Donderdag 19 september

Lichaam man geborgen uit de Waal

Tiel – Donderdagavond is uit de Waal bij Tiel een dode man geborgen. Het stoffelijk overschot is voor identificatie overgebracht naar de afdeling Forensische Opsporing in Elst.

Een voorbijganger zag woensdagavond ‘iets’ in de rivier drijven dat op een lichaam leek. Schepen van politie en Rijkswaterstaat gingen op onderzoek en waren er ook zeker van dat er een lichaam in de rivier dreef. Op het moment dat personeel van Rijkswaterstaat het lichaam uit het water wilde vissen, schoot het onder water en verdween. Donderdag zijn duikers op zoek gegaan naar het lichaam en donderdagavond vonden zij het lichaam.

Zondag 15 september

Feestschip borrelt af tijdens gondelvaart

Zo'n 50 drenkelingen zijn er zaterdagavond goed vaaf gekomen toen het schip waarop zij zich bevonden begon te zinken. De meeste mensen wisten snel uit het water te komen. Velen bereikten de wal op eigen kracht, terwijl andere drenkelingen uit het water werden gevist door de massaal toegesnelde bootjes en hulpverleners.

Het deels gezonken schip was deelnemer aan een feestelijke gondelvaart met verlichte bootjes en vuurwerk. Brandweerduikers en een politiehelikopter controleerden naderhand of iedereen uit het water was gered. Enkele drenkelingen zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel, er is niemand ernstig gewond geraakt.

Zaterdag 14 september

Zwemmer verdronken bij Bergen aan Zee

BERGEN AAN ZEE - Een 68-jarige man uit Maastricht is zaterdagavond in zee verdronken voor de kust van Bergen aan Zee. De man was gaan zwemmen, maar keerde niet terug. Om 18.45 uur werd er alarm geslagen en een grote zoektocht op touw gezet.

Direct is de offshore reddinghelikopter gealarmeerd en de KNRM reddingboten van Egmond aan Zee en Petten. Ook de reddingsbrigade van Bergen aan Zee en een trauma helikopter werden ingeschakeld. Om 19.25 heeft de offshore reddinghelikopter de man gevonden en uit zee gehaald. De reddinghelikopter is op het strand geland en personeel van de trauma helikopter, die inmiddels ook ter plaatse was, hebben nog getracht te reanimeren. Helaas mocht dit niet meer baten. Het betreft een 70-jarige man die is gaan zwemmen en vermoedelijk door de hevige branding en mogelijk onderkoeling in problemen is gekomen en daardoor verdronken.

Donderdag 12 september

Vrouw verdronken in auto te water bij veerboot

VLIELAND - Een 72-jarige vrouw uit Duitsland is donderdagochtend verdronken, nadat zij met haar auto in de veerhaven van Vlieland was gereden.

Vermoedelijk is de vrouw uit Hofheim met hoge snelheid de oprij brug opgereden, vermoedelijk om op het laatste nippertje nog de boot te halen. Zij negeerde hierbij alle voorschriften en het rode licht. Een medewerker riep nog ,,stop, stop''. Ze reed echter door, terwijl de boot al los van de kade was. De auto zonk in de Waddenzee

Medewerkers van de veerdienst zijn enorm geschrokken en hebben nog geprobeerd haar uit de auto te water te redden. Dit lukte echter niet. Meerdere mensen sprongen vanaf de kant in het water om de vrouw te redden. Er word nog onderzoek gedaan naar de auto en omstandigheden.

Dinsdag 10 september

Nederlandse vrouw verdronken bij Gran Canaria

Een 34-jarige Nederlandse vrouw is overleden tijdens het duiken voor de kust van het Spaanse eiland Gran Canaria. De vrouw maakte deel uit van een groep van vijf duikers, onder wie haar broer.

De vijf duikers werden begeleid door een instructeur. Deze zag op gegeven moment de 34-jarige vrouw bewusteloos in het water liggen. Dit was 3 mijl voor de kust van de plaats San Bartolomé. De instructeur  heeft haar uit het water gehaald en direct naar de kant gebracht. De gewaarschuwde hulpdiensten konden haar niet meer helpen, ze was al overleden.

De instructeur had geen tijd om de andere groepsleden van het duikgezelschap te waarschuwen. Deze zijn door een helikopter gelokaliseerd en door een reddingboot opgepikt. Ze bleven alle vier ongedeerd. Buiten haar broer maakten nog een Nederlander (44), een Belg (48) en een Hongaarse vrouw (34) deel uit van de duikgroep. Op 11 juli kwam een 52-jarige Nederlandse toerist om het leven in de wateren rond Gran Canaria,

Zaterdag 7 september

Jongetje (1) gereanimeerd na bijna verdrinking in vijver

ASSEN- Een bijna twee jaar oud jongetje is zaterdagmorgen bijna verdronken nadat hij in een vijver aan de Fuutmesschen in Marsdijk was gevallen.

Direct werden hulpdiensten gealarmeerd, ook de traumahelikopter kwam ter plaatse voor eerste hulp. Na een poosje was het kind stabiel genoeg om met spoed naar het UMC Groningen te worden vervoerd. Het jongetje woont aan de straat waar hij in het water is beland.

Woensdag 4 september

Duitse zwemmer verdronken in zee bij Zandvoort

ZANDVOORT – Woensdagmiddag is in de Noordzee voor Zandvoort een 57-jarige Duitser verdronken. Strandgangers zagen rond 15.15 uur een man in problemen in de zee, zij zijn gelijk de zee ingegaan en hebben de drenkeling naar het strand gebracht.

Men heeft nog getracht de man te reanimeren, helaas heeft dit niet meer geholpen. Voor deze drenkeling werden ook de KNRM en een traumahelikopter in actie. Het ongeval deed zich voor ter hoogte van strandafgang 18.