HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van NOVEMBER 2013

 

NOVEMBER 2013

 

4 berichten

     

Zaterdag 30 november

 

Redder krijgt fikse rekening

Maandag 25 november

 
Man gereanimeerd uit water Amsterdam Centraal

Maandag 18 november

 

Nederlandse omgekomen na val in waterval AustraliŽ

Zondag 10 november

 

Jongens verdronken na auto-ongeluk Groningen

 

Zaterdag 30 november

Redder krijgt fikse rekening

Een redding van twee jongetjes in de Dobbeplas in Nootdorp afgelopen zomer komt Remco de Bie (31) duur te staan. Van zijn zorgverzekeraar krijgt hij een rekening van een paar honderd euro voor de medische behandeling die hij kreeg naar aanleiding van het incident.

Op een mooie zomerdag in juli zat Remco en zijn vrouw Jolanda op het terras van een restaurant, toen zij twee kinderen zagen spartelen in het water. Remco sprong met kleren en al het water in en wist de jongetjes met moeite boven water te houden. Omstanders hielpen de drenkelingen op het droge. De Bie probeerde ook naar de kant te komen, maar raakte verstrikt in de woekerende waterplanten en ging in zijn strijd een paar keer kopje onder.

Een aanwezige vrouw hielp Remco op het droge. Daar moest Remco braken van het ingeslikte water en naar lucht happen. Met verdrinking verschijnselen en zuurstofgebrek werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. Kort geleden kreeg Remco de Bie een gepeperde rekening van zij zorgverzekeraar Stad Holland, onderdeel van DSW.  'De rekening was zo'n 800 euro voor de medische kosten, daarvan moet hij 350 euro eigen risico betalen. Hij vindt het dwaas dat hij voor de kosten moet opdraaien.

Van de klantenservice van DSW kreeg hij te horen dat dit regels zijn en dat het zijn keuze was het water in te gaan. Na een telefoontje van het AD is DSW-directeur Chris Oomen bereid de rekening kwijt te schelden. 'Dat doe ik uit coulance, want hij vind het niet logisch dat de zorgverzekering moet opdraaien voor de kosten. Deze zijn te verhalen op de verzekering van de jongetjes, inspanningen van De Bie en het AD om de ouders te vinden, leverden niets op.

Maandag 25 november

Man gereanimeerd uit water Amsterdam Centraal

AMSTERDAM - Bij de Haarlemmersluis, vlakbij Amsterdam Centraal, is maandagmiddag een man te water geraakt. De hulpdiensten hebben met meerdere duikers naar het slachtoffer gezocht en de man uiteindelijk gevonden. Uiteindelijk wist men de drenkeling uit het water te krijgen. Het slachtoffer is op de kant gereanimeerd en met verdrinking verschijnselen met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De toestand van de drenkeling is uiterst zorgwekkend. De drenkeling raakte rond kwart voor vijf te water bij de Haarlemmersluis vlakbij het Centraal Station. De drenkeling werd gezien door opvarenden van een rondvaartboot die 112 inseinden. Hoe de man precies is het water terecht is gekomen is nog onbekend, Men gaat uit van een ongeval.

Maandag 18 november

Nederlandse omgekomen na val in waterval AustraliŽ

CAIRNS - Duikers van de Australische politie en hulpdiensten zoeken het lichaam van een Nederlandse vrouw. Ze zou om het leven zijn gekomen nadat ze in een waterval viel vlakbij de stad Cairns, in de staat Queensland.

Volgens getuigen gleed de vrouw, die in de veertig zou zijn, uit toen ze een foto wilde maken bij de Roaring Megs Falls en viel ze in de waterval 100 meter naar beneden. De vrouw was op vakantie in AustraliŽ in gezelschap van haar partner.

 

Zondag 10 november

Jongens verdronken na auto-ongeluk Groningen

GRONINGEN/WINSUM - Twee jonge mannen zijn zaterdagnacht verdronken nadat hun auto in het Van Starkenborghkanaal langs de provinciale weg N361 tussen Groningen en Winsum was beland.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.Toen de auto uit het water was gehaald, bleek dat de voorkant flink beschadigd is geraakt. Ook heeft het voertuig sporen achtergelaten in de berm en is er in de wagen een lege krat bier aangetroffen. Wat dit voor rol heeft gespeeld bij het ongeluk is nog niet helemaal duidelijk,

Eerder die avond werden een 19-jarige man uit Warffum en een 23-jarige man uit Ulrum als vermist opgegeven.