HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van JUNI 2013

 

JUNI 2013

 

  15 berichten

     

Vrijdag  28  juni

 

Vermiste drenkeling Ketelmeer nog niet gevonden

Vrijdag  28  juni

 

67-jarige man ook dood door aanvarin

Woensdag  25  juni

 

64-jarige vrouw overleden na vaarongeluk Grou

Donderdag  20  juni

 

Lichaam gevonden in water Schiemond

Woensdag  19  juni

 

Vermiste Nederlandse duikers gevonden

Woensdag  19  juni

 

Vermiste Herbert Raats dood gevonden in Koningshaven

Dinsdag  18  juni

 

Twee mensen verdronken in Groningen

Zaterdag  15  juni

 

Lijk gevonden in Ringvaart bij Lisserbroek

Woensdag  12  juni

 

Baby in kinderwagen te water

Zaterdag  8  juni

  Motorrijder naar ziekenhuis na te water rijden

Vrijdag  7  juni

  Kinderen te water bij aanvaring speedboot

Donderdag  6 juni

 

Lichaam Patrick Diks gevonden in de Lek

Dinsdag  4 juni

 

90-jarige Rotterdammer redt 19-jarige vrouw uit de Maas

Maandag  3 juni

 

Dode man in Hasselterhaven aangetroffen

Zondag  2 juni

 

Vermiste jongen (11) verdronken

 

Vrijdag  28  juni

Vermiste drenkeling Ketelmeer nog niet gevonden

De politie heeft zaterdag op het Ketelmeer opnieuw gezocht naar een vermiste drenkeling. De man, opvarende van een historische botter sloeg vrijdagmiddag om 15.00 uur overboord en werd ondanks een grote zoekactie door reddingboten uit Urk en Elburg, twee bergingsvaartuigen, een politieboot, brandweerduikers en een helikopter niet gevonden.

Het schip, een botter was vrijdag met twee opvarenden op weg naar Kampen voor de Oostwal-botter-race . Dit evenement is in verband met de vermissing afgelast. Aangenomen wordt dat de drenkeling, een man uit Bovenkarspel is overleden. De politie gaat zaterdag met sonar en een dregteam in het uitgestrekte gebied verder zoeken.

Vrijdag  28  juni

67-jarige man ook dood door aanvaring

GROUW - De aanvaring tussen binnenvaarder en een pleziervaartuig dinsdag in het Friese Grouw op het Prinses Margrietkanaal heeft een tweede leven geŽist. De 67-jarige man die ook zwaargewond was geraakt en gereanimeerd is vrijdag ook overleden. Zijn vrouw (64) was woensdag gestorven.

Woensdag  25  juni

64-jarige vrouw overleden na vaarongeluk Grou

GROUW - De twee mensen die ernstig gewond zijn geraakt door een aanvaring met een binnenvaartschip, waren de enige opvarenden van de plezierboot waarop ze voeren. De twee gewonden, een echtpaar (64 en 67) uit het Limburgse Lottum werden gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar ziekenhuis MCL in Leeuwarden. De 64-jarige vrouw is woensdag overleden.

De boot en het schip kwamen dinsdag met elkaar in aanvaring op het Prinses Margrietkanaal bij Grouw (Friesland), vlak bij camping Yn'e Lijte. De plezierboot was overvaren en lag vast onder het binnenvaartschip. Rond 19.00 uur wisten bergers het vaartuig los te maken. Het scheepje is weggesleept voor nader onderzoek. De oorzaak van de aanvaring is nog onduidelijk.

Donderdag  20  juni

Lichaam gevonden in water Schiemond

ROTTERDAM Ė Donderdagavond heeft de politie van Rotterdam op aanwijzingen van een voorbijganger een lichaam uit het water langs de Schiemond gehaald. Men weet nog niet wie de persoon was en/of er sprake is van een noodlottig ongeval.

Woensdag  19  juni

Vermiste Nederlandse duikers gevonden

STROMNESS - De twee Nederlandse duikers die werden vermist bij de Britse Orkney-eilanden zijn teruggevonden. Vlak bij de plek waar ze werden vermist, zijn twee lichamen gevonden op de zeebodem. De identiteit van de lichamen moet nog officieel worden vastgesteld.

De twee Hollandse duikers verdwenen eind mei tijdens een duik bij het wrak van een Duits oorlogsschip, en werden sinds die tijd vermist. Het wrak ligt op de bodem van de Scapa Flow, een inham op de Orkney-eilanden ten Noorden van Schotland. Het gebied is erg in trek bij duikers.In de week na de verdwijning had de politie met onder meer met sonar en een onderwaterrobot tevergeefs gezocht naar de duikers.

Woensdag  29 mei

Twee Nederlanders verdronken bij wrakduiken in Schotland

Twee Nederlandse duikers, Gerard van der Schot (66) en Ron Pakker (64) gingen dinsdag onder water bij de Schotse eilandengroep Orkney. De twee kwamen niet meer boven water en zijn sindsdien vermist. 'Ron was net met pensioen. Hij verheugde zich ontzettend op deze wrakduik.'

De duikvakantie van Gerard en Ron in Schotland is geŽindigd in verdrinking en vermissing van het tweetal. De mannen waren dinsdagmiddag met zes andere Nederlandse duikers afgedaald naar het scheepswrak van SMS Brummer in de Scapa Flow, in het hoge noorden van Schotland. De Schotse politie heeft geen hoop op een goede afloop, De afgelopen 2 dagen is met boten en helikopters tevergeefs naar de lichamen gezocht. De twee waren zeer ervaren duikers.

Woensdag  19  juni

Vermiste Herbert Raats dood gevonden in Koningshaven

Het lichaam dat woensdag werd gevonden in het water van de Koningshaven in Rotterdam is de al maanden vermiste 51-jarige Herbert Raats. De man uit Barendrecht was eind januari voor het laatst levend gezien toen hij zijn huis verliet.

Familie en politie zochten daarna tevergeefs langs de Oude Maas tussen Heerjansdam en Spijkenisse. de familie heeft ook geflyerd en deelde posters uit in winkelcentrum Nesselande. Zijn auto werd enkele weken later aangetroffen op een parkeerplaats bij Hotel New York. De politie gaat niet uit van een misdrijf. Herbert Raats was algemeen directeur van een internationaal bedrijf in Nieuwegein.

Dinsdag  18  juni

Twee mensen verdronken in Groningen

GRONINGEN - De politie in Groningen heeft dinsdagavond 2 meldingen gekregen van een lichaam in het water op twee verschillende plaatsen.

Het eerste lichaam werd geborgen uit het water langs de Vledderweg in Vlagtwedde, het andere lichaam lag in het Van Starkenborghkanaal bij de Gerrit Krolbrug in de stad Groningen. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat er verband is tussen beide vondsten. Er word onderzoek gedaan of er sprake is van een misdrijf, zelfdoding of een ongeval, de politie sluit nog niets uit.

 

Zaterdag  15  juni

Lijk gevonden in Ringvaart bij Lisserbroek

LISSERBROEK - In het water van de Ringvaart in Lisserbroek is een stoffelijk overschot gevonden. De politie heeft de omgeving afgesloten en onderzoekt de zaak. Mogelijk houd dit verband met eerder gevonden lichaamsdelen.

Woensdag  12  juni

Baby in kinderwagen te water

ALKMAAR - Een kinderwagen met daarin een baby is vanmiddag in Alkmaar in de gracht gerold aan de Mient. Een heldhaftige voorbijganger die dit zag gebeuren wist het kind te redden.

De moeder had de kinderwagen voor de ingang van een ijssalon gezet, toen de wagen begon te rollen. Een omstander die het zag het gebeuren sprong onmiddellijk de baby achterna. Binnen enkele seconden wist de omstander de baby weer op de kant te brengen en heeft daarmee het leven van het kind kunnen redden.

De moeder en de baby werden opgevangen in de ijssalon. De baby is nagekeken door gealarmeerde ambulancemedewerkers en heeft niets overgehouden aan zijn te water raking. De koele redder kreeg een deken en een warm kopje koffie.

Zaterdag  8  juni

Motorrijder naar ziekenhuis na te water rijden

MAASLAND - Vrijdagavond is een motorrijder zwaargewond uit het water gehaald door hulpdiensten. De bestuurder is tussen Schipluiden en Maasland te water gereden. Getuigen belden onmiddellijk de hulpdiensten en trachten de man te helpen. De motorrijder is in ernstig kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Vrijdag  7  juni

Kinderen te water bij aanvaring speedboot

Donderdagavond zijn twee jongens (12 en 13 jaar) in hun fluisterbootje overvaren. Dat gebeurde in Enkhuizen door een snelle motorboot. De twee jongens liggen ernstig gewond in het ziekenhuis.

De 12-jarige jongen heeft zware verwondingen, waaronder een gebroken kaak en een verbrijzelde oogkas, hij is herstellend op de intensive care. Zijn 13-jarige vriend is ook geopereerd, deze ligt voorlopig nog op de intensive care. Hij heeft diverse gebroken ribben, twee klaplongen, een gescheurde lever en een gebroken arm.

De speedboot die de aanvaring heeft veroorzaakt werd bestuurd door een 22-jarige man uit Bovenkarspel. De bestuurder is na verhoor vrijgelaten. Hij had niet gedronken maar heeft wel te hard gevaren op dit stukje rivier met onoverzichtelijke bochten..

Donderdag  6 juni

Lichaam Patrick Diks gevonden in de Lek

VIANEN - In de Lek bij Achthoven, tegenover Jaarsveld, is donderdag het stoffelijk overschot gevonden van de vermiste Patrick Diks uit Vianen. Het lichaam werd gevonden door een passerende schipper.

 De 44-jarige ondernemer is sinds begin februari vermist. Zijn papieren, telefoon en auto liet hij thuis achter. Volgens de familie had Patrick Diks geen financiŽle of psychische problemen. Zoekacties in recreatieplas De Put leverden niets op.

Dinsdag  4 juni

90-jarige Rotterdammer redt 19-jarige vrouw uit de Maas

ROTTERDAM - De 90-jarige Jaap Koppers heeft dinsdagmiddag een 19-jarige vrouw uit de Maas bij De Esch in Rotterdam gered.  De 19-jarige drenkeling stond rond twee uur op een steiger in de Maas aan de Plantagelaan. Door golfslag bewoog de steiger, verloor de vrouw haar evenwicht en viel in de Maas.

De 90-jarige Koppers bedacht zich geen moment heeft samen met een vriend vanaf de steiger de vrouw uit het water getrokken. Door de sterke stroming was zij al onder water gesleurd en kostte het de mannen veel moeite om de vrouw boven water te houden. Zij kreeg haar om een hekwerk geduwd en trokken haar daarna op de steiger. De vrouw is nagekeken door ambulance medewerkers, zowel de vrouw als haar bejaarde redders waren goed geschrokken.

Maandag  3 juni

Dode man in Hasselterhaven aangetroffen

ZWOLLE - Maandagochtend is door voorbijgangers het lichaam van een dode man gevonden in de Hasselterhaven in Zwolle. Het lichaam zal door hulpdiensten worden geborgen waarna de politie een onderzoek zal starten, men kan een misdrijf nog niet uitsluiten.

Zondag  2 juni

Vermiste jongen (11) verdronken

Hagestein - Een 11-jarige gehandicapte jongen is zondag overleden door verdrinking nadat hij bewusteloos in de rivier de Lek bij Hagestein was gevonden.

De jongen 11-jarige jongen was even aan de aandacht van zijn ouders ontsnapt. Omdat werd vermoed dat hij onder de dijk bij het water kon zijn is begonnen met een grote zoekactie. De jongen werd als laatste gezien bij een loswal voor zand, daar werd als eerste gezocht door de politie met een politiehelikopter, boten en duikteams.

Na 45 minuten werd de jongen anderhalve kilometer stroomafwaarts in het water gevonden bij een stuw. Men is direct gestart met reanimatie en per spoedtransport naar het Universitair Medisch Ziekenhuis in Utrecht gebracht. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat de jongen was overleden door verdrinking.